Srebrenica 2005; promocija "nove" srpske politike

rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

kad odes vani, kazes da si "bosanac" -- "bosnian". ko biva neko zna sta je "bosniak" ili "bosnian serb" i slicne gluposti.
u principu ako ti kazes da je glupost bosniak , ulazis u argumentaciju sa nekim kome je na primjer bosnian glupost.

po meni bi bio apsurd o tim stvarima pricat da ne postoji drzava na istoku u kojoj je legalno planirat genocid nad osobama koje se ne osjecaju srbima dakle izmedju ostalog i bosniaks.

sto se mene tice vaznija je kultura od naziva, kad kazem kultura a u to ubrajam sve dogadjaje i procese koji grade SIGURNO i prosperitetnu zajednicu ma kako se pojedinci u njoj izjasnjavali.

u svakom slucaju srbija odnosno srbi negiraju bilo kakav identitet ove zemlje pa sto se mene tice ne vidim nekog skorog vremena da cemo ici prema prosperitetu jer PREVISE VREMENA SE GUBI NA PREGOVORIMA SA TOM IDEOLOGIJOM a ima mnogo vaznijih stvari koje se trebaju radit
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

:lol: Becho pusti se pamfleta. Niko ne kaze da se tebi u Ustavu ukine tvoja tkz kategrija Bosnjaci, neka ostane u Ustavu i dalje. Jedino sto trazimo mi BOSANCI (citaj autohtoni i autenticni vise od milenijuma) je da se nas BH identitet upise u Ustav ravnopavno kao i svi ostali. Znaci da u Ustavu stoje kategorije: BOSANCI, Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Jevreji, Romi i drugi kako li se vec nazivaju i kojem etnickom Narodu pripadaju. :)
danas

Post by danas »

rainbow_sex wrote:
kad odes vani, kazes da si "bosanac" -- "bosnian". ko biva neko zna sta je "bosniak" ili "bosnian serb" i slicne gluposti.
u principu ako ti kazes da je glupost bosniak , ulazis u argumentaciju sa nekim kome je na primjer bosnian glupost.

po meni bi bio apsurd o tim stvarima pricat da ne postoji drzava na istoku u kojoj je legalno planirat genocid nad osobama koje se ne osjecaju srbima dakle izmedju ostalog i bosniaks.

sto se mene tice vaznija je kultura od naziva, kad kazem kultura a u to ubrajam sve dogadjaje i procese koji grade SIGURNO i prosperitetnu zajednicu ma kako se pojedinci u njoj izjasnjavali.

u svakom slucaju srbija odnosno srbi negiraju bilo kakav identitet ove zemlje pa sto se mene tice ne vidim nekog skorog vremena da cemo ici prema prosperitetu
ma ne, mislila sam na objasnjavanje stranicma -- njima odgovor "bosnian" ima smisla kada te pitaju ko si, a "bosniak" nema (a jos manje "bosnian serb" i "bosnian croat")...

u njemackoj zive nijemci, u americi amerikanci, a samo kod nas bosnjaci, srbi i hrvati i marsovci izgleda... shvatam ja da se silom nista ne moze nametnuti, ali tesko da ce ijedan srbin ili hrvat pa cak i dosta "muslimana" koji osjecaju bosnu svojom domovinom pristati da budu "bosnjaci" znajuci ko je, kada, i kako "odlucio" o bosnjastvu kao takvom. a neki od tih ljudi bi vrlo voljeli da su bosanci, a to ne mogu biti. to je to. ja se pitam zasto je to tako, i odmah mislim na "orahe u dzepu", kako je vec receno ovdje...

upravo zato sto srbi negiraju "nas" identitet, smatram da im ne treba povladjivati sa politickim dekretima i kreacijom "bosnjaka", kojoj se oni samo smiju i omalovazavaju je. ako je zemlja bosna, onda treba da u njoj ima i bosanaca valjda. to je poenta moga argumenta.
Last edited by danas on 26/07/2005 00:02, edited 2 times in total.
Nacionalniid_BOSANCI

danas wrote:
rainbow_sex wrote:
sta mi vjerujes? ne kontam?
samo kazem ako smatras da je svasta moguce onda vjerujem da ti nebi bio problem da se osjjecas i kao srpkinja ...

usput bosanac je regionalna pripadnost, ako mozes to skuzit
ja kad sam rekla da je moguce da sam krajiskinja mislila sam da je lako moguce da imam nekog dalekog pretka iz krajine, te da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da nisam djelomicno i krajiskinja. a krajisnici mi ne smetaju, kao sto mi ne smeta ni gorespomeniuti "bavarac". dokle god postoji i bosanac. ali izgleda prije cemo biti bavarci negoli bosanci.

smatram da bosanac nije nametanje, kao sto smatram i da je vise od regionalne pripadnosti. kad odes vani, kazes da si "bosanac" -- "bosnian". ko biva neko zna sta je "bosniak" ili "bosnian serb" i slicne gluposti. pa i ovaj bavarac, i on kaze da je nijemac kada je u inostranstvu, a "bavarac" mu eventualno moze posluziti samo za lokalna politicka potkusurivanja.

Pazi ovo, nisu politicki predstavnici tkz Bosnjaka, Srba i Hrvata bezveze ukinuli u Ustavu Narodni i Nacionalni identitet Bosanci ili (BH Narod i Naciju). Smeta im za njihovu koncepciju teritorijalne podijele. Eto, lako i jednostavno to mozemo i testirati ako se neko neslaze sa ovom tezom. Dajmo im sansu i neka se "poprave" te u BH Ustav upisu identitet BOSANCI i BOSANKE pa da vidimo sta ce se desiti. U jednoj demokratskoj drzavi svijeta svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj licni izbor nekog identiteta a ne da mu ga neko drugi na silu namece kao u ovom slucaju gdje su tkz Bosnjacki politicari na nekom "sjelu" bez ikakvog pitanja, dozvole, referenduma i sl. preko noci sve BOSANCE prebacili pod Bosnjake. Pa gdje to jos ima, u kojoj drzavi svijeta?. Ja mislim da to nema ni u Ruandi.

Nego kao sto rekoh hajde da ih testiramo pa neka pod hitno upisu kategoriju Bosanci. Da vidimo hoce li oni to uraditi ako se nicega ne boje i ako nemaju "oraha u dzepu". Ako to ne urade znaci da gore navedena teza i dalje stoji o njihovim politickim igrama i manipulacijama.

Ps. Becho, respect, prica ti je suplja ali nema veze, postujem tvoje misljenje i tvoj izbor u koju se kategoriju identiteta uklapas. To je tvoje apsolutno pravo kao i moje da se u ubrajam u kategoriju Bosanaca. Necu ti reci kulture radi da si trofazni ali da si monofazni je garant :shock: :D
Na dvije stolice ne mozes sjediti ili si Bosanac ili si tkz Bosnjak. Ja vidis sjedim samo na jednoj kada kazem da sam Bosanac, kapiras! :D
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

Jedino sto trazimo mi BOSANCI (citaj autohtoni i autenticni vise od milenijuma) je da se nas BH identitet upise u Ustav ravnopavno kao i svi ostali.
a sta mislis da se iz ustava izbace i ovi koji sad postoje pa da nema nikakvih naroda ?
danas

Post by danas »

rainbow_sex wrote:
Jedino sto trazimo mi BOSANCI (citaj autohtoni i autenticni vise od milenijuma) je da se nas BH identitet upise u Ustav ravnopavno kao i svi ostali.
a sta mislis da se iz ustava izbace i ovi koji sad postoje pa da nema nikakvih naroda ?
zar to nije ustav koji smo imali prije rata? BH republika, kao drzava svih njenih gradjana. i tacka?
sta je tome falilo? nikakve "konstitutivnosti", "vecine" i slicne gluposti...
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

zar to nije ustav koji smo imali prije rata? BH republika, kao drzava svih njenih gradjana. i tacka?
izgleda da nije jer su se i prije rata u ustavu spominjala tri naroda.

ali ne vrijedi gubiti vrijeme razglabajuci ideale :)
No_Comment

Post by No_Comment »

danas wrote:
rainbow_sex wrote:
sta je tome falilo? nikakve "konstitutivnosti", "vecine" i slicne gluposti...
BINGO...u tome grmu lezi zec u gradjanskoj Bih ...a protiv koje je HDZ I SDS...
Inace shto se tice necijega nacionalnog osjecaja i identiteta ne vidim razloga zashto bi nekome bilo zabranjeno da se izjasni kao Bosanac...pogotovo ovima koji poticu iz mjeshanih brakova...

!
Nacionalniid_BOSANCI

rainbow_sex wrote:
:( Losa ideja, znas li ti na osnovu cega jedna samostalna drzava ispunjava uslove za svoje postojanje da bi bila drzava? Prije svega svaka drzava da bi bila drzava mora imati svoj Narod i Naciju kao i da zadovolji jos dosta drugih pravnih stvari. Hajde da tebi ukinemo tvoje pravo ime koje su ti dali tvoji roditelji i da ti damo ime "gradjanin". Zatim idi u opstinu neka ti upisu u registar ime gradjanin ili da se zoves kao neki broj primjer 0. ili recimo neko ime "niko i nista" "samo broj" "samo gradjanin" i sl. Ti mozes biti svako i niko, izbor je tvoj licni, budi sta hoces i odlucuj sam o sebi i u svoje ime. Nemas pravo odlucivati drugom nikom kako se zeli zvati kao ni ja. Mislim da je ovo jasno! :)
BECHO

Post by BECHO »

rainbow_sex wrote:
izgleda da nije jer su se i prije rata u ustavu spominjala tri naroda.

ali ne vrijedi gubiti vrijeme razglabajuci ideale :)
Upravo tako. Gdje su bili ti silni Bosanci u vrijeme Srboslavije da dignu svoj milenijuma star glas za Bosanstvo i Bosnu i Hercegovinu? Interesuje me samo da li ste trazili za vrijeme Jugoslavije da pripadate bosanskom nacionalnom habitusu? Pricali ste srpsko-hrvatski i kleli se u Jugoslaviju od Triglava do Vardara a mnogi nisu vjerovatno u to vrijeme nisu ni culi za Stjepana Kotromanica, Lilium Bosniaucum, bogumile i kralja Tvrtka. Sad se svi prse bosanskim patriotizmom a prije rata smo imali tzv. rodoljube koji su se prsili petokrakama.

@danas

Bosnjak je arhaizam za Bosanca koliko je bio i u vrijeme Huseina Gradascevica i Safeta bega Basagica. Razlike izmedju naroda i nacije sam pojasnio u nekom od drugih tema tako da nemam namjeru da se ponavljam. ;)
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

Nacionalniid_BOSANCI

ne trebas se plasiti da ce se takvo sto desiti uskoro :)

mi imamo prevaliti dug put dok ne postanemo zrelo drustvo ...
danas

Post by danas »

BECHO wrote: Upravo tako. Gdje su bili ti silni Bosanci u vrijeme Srboslavije da dignu svoj milenijuma star glas za Bosanstvo i Bosnu i Hercegovinu? Interesuje me samo da li ste trazili za vrijeme Jugoslavije da pripadate bosanskom nacionalnom habitusu? Pricali ste srpsko-hrvatski i kleli se u Jugoslaviju od Triglava do Vardara a mnogi nisu vjerovatno u to vrijeme nisu ni culi za Stjepana Kotromanica, Lilium Bosniaucum, bogumile i kralja Tvrtka. Sad se svi prse bosanskim patriotizmom a prije rata smo imali tzv. rodoljube koji su se prsili petokrakama.
e, *ebi ga becho... onda moze i ovako... :-)

"Gdje su bili ti silni Bosnjaci u vrijeme Srboslavije da dignu svoj milenijuma star glas za Bosnjastvo i Bosnu i Hercegovinu? Interesuje me samo da li ste trazili za vrijeme Jugoslavije da pripadate bosnjackom nacionalnom habitusu? Pricali ste srpsko-hrvatski i kleli se u Jugoslaviju od Triglava do Vardara a mnogi nisu vjerovatno u to vrijeme nisu ni culi za Stjepana Kotromanica, Lilium Bosniaucum, bogumile i kralja Tvrtka. Sad se svi prse bosnjackim patriotizmom a prije rata smo imali tzv. rodoljube koji su se prsili petokrakama."

npr. novokomponovani "bosnjak", a ex-jugosloven jupo ganic... :-)
Nacionalniid_BOSANCI

danas wrote:@becho:
smatram da forumaska "bosanska" opcija nije takva kakvom je opisujes.
ali nije bitno.

bosnjak je samo strana i arhaicna rijec za bosanac. zasto je po tebi problem biti bosanac i samo bosanac, i cemu monopolizacija bosanaca od strane bosnjaka i jedne partije?

drugo, kako ce se nametati izraz za stanovnika zemlje koja je oduvijek postojala -- a to je bosna i bosanac, a ne bosnja i bosnjak. jugoslaven se morao izmisljati, jer je ta zemlja iznebuha nastala kao unija nekoliko slavenskih drzava. mislim da je jugosloven sliciniji tom vasem bosnjaku nego bosancu.

ako vi hocete da budete bosnjaci ili marsovci to je OK, nije moj problem. ali cemu eliminacija bosanca? to su svi odmah potrcali da urade, i samim tim znam da je bosanac velika prepreka nacionalistima svih boja.
Danas, bravo, odlicno argumentovanje :)

Cega se boje Bosnjacko-Srpsko-Hrvatski politicari? odgovor je jasan. Tkz. Bosnjacki politicari znaju ako se u BH Ustav upise BH Narodni i Nacionalni identitet Bosanci da ce istog momenta na slijedecem popisu stanovnistva 90% BOSANACA koje su oni ubacili na svoju ruku pod tkz. kategoriju Bosnjaci se izjasniti za kategoriju BOSANCI. A ako bi bilo tako onda bi i njihova zajednicka koncepcija Srpsko-Hrvatsko-Bosnjacka o teritorijalnoj podijeli BiH na tri dijela definitivno propala. Nebi vise bilo rezervata i lokalnih serifa u svakom respektivnom "toru". Zato i ne smiju i ne zele da upisu kategoriju BOSANCI u BH Ustav. Na kraju krajeva rat je bio nametnut i vodio se jedino zbog podijela BH teritorije i pljacki vecine BH gradjana.
Toozla

Post by Toozla »

BECHO wrote:Upravo tako. Gdje su bili ti silni Bosanci u vrijeme Srboslavije da dignu svoj milenijuma star glas za Bosanstvo i Bosnu i Hercegovinu?
....sporazumom Cvjetkovic-Macek Bosna je u drugi svijetski rat usla kao ne postojeca drzava....sto se kaze, ni na mapi je nije bilo.....bukvalno....ipak su se nasli neki Bosanci u partizanskom pokretu da joj udahnu novi (oficijelni) zivot....trebao bi znati da je bilo velikih otpora tokom drugog zasjedanja AVNOJ-a da se takva odluka i ozvanici...
....nasli su se neki Bosanci tokom pedesetih, sezdesetih da nam izgrade puteve, pruge, aerodrome, fabrike, bolnice, otvore skole, fakultete......
....nasli su se neki Bosanci da nam tokom sedamdesetih, osamdesetih donesu promjene saveznog ustava, osvoje kandidaturu i organizuju olimpijadu....
....nasli su se Dzemal Bijedic, Hamdija Pozderac, Branko Mikulic, Bogic Bogicevic.....itd....nasao se Josip Pejakovic da svima u lice kaze "ON MENI NEMA BOSNE".....
BECHO wrote: Interesuje me samo da li ste trazili za vrijeme Jugoslavije da pripadate bosanskom nacionalnom habitusu? Pricali ste srpsko-hrvatski i kleli se u Jugoslaviju od Triglava do Vardara a mnogi nisu vjerovatno u to vrijeme nisu ni culi za Stjepana Kotromanica, Lilium Bosniaucum, bogumile i kralja Tvrtka.
....ne pada mi na pamet da se stidim pripadnosti jednoj zdravoj i sasvim OK ideji kao sto je bilo Jugoslovenstvo....sa druge strane, ne pada mi na pamet da zivim u zabludi i misli da je ideja i dalje ostvariva.....
....moje pripadanje ideji Jugoslovenstva cini moju savjest mirnom i donosi mi miran san....da sam pripadao partiji Slobodana Milosevica i krugovima oko SANU vjerovatno bi bilo drugacije....pametnom covjeku je apsolutno jasno ko je pozitivac, a ko negativac u ovoj prici......pripadanje Jugoslovenstvu nije iskljucivalo pripadanje Bosanstvu......na kraju krajeva, gdje god da sam otisao, od Makedonije do Slovenije, zvali su me Bosanac, voljeli me, zvali me na pice, nudili prenociste i jos stotine drugih lijepih stvari koje sam imao priliku iskusiti tokom druge polovine osamdesetih....za sve ostale ja sam bio Bosanac(nikako Bosnjak, Srbin ili Hrvat)....
BECHO wrote: Sad se svi prse bosanskim patriotizmom a prije rata smo imali tzv. rodoljube koji su se prsili petokrakama.
....kakav crni patriotizam ili petokrake Becho......meni treba normalna drzava da zivim normalan zivot....naserem se na formalnosti, dresove, tradiciju i slicna ideoloska sranja koja sputavaju normalan zivot....ne treba mi situacija u kojoj se iz jutra u jutro budim i udaram glavom u isti zid.....ja ti garantujem da ce prije moje Bosanstvo donijeti pobjedu nad sljedbenicima Karadziceve i Bobanove politike, nego tvoje Bosnjastvo.....
....perspektiva Bosnjastva je sukob sa Srpstvom i Hrvatstvom(obrnuto i obrnuto i obrnuto i.....do beskonacnosti), nacionalni torovi, jame sa zrtvama, logori i sve dok jedni ne istrijebe druge i/ili trece....pa nije istorija startala '92. .....jesmol' ista naucili....
....perspektiva Bosanstva je u pobjedi normalnog zivota nad idiotizmima koji nam se desavaju zadnjih stotinu godina i mnogo duze.....

....perspektiva Bosanstva je u cinjenici da znas da si mentalno i fizicki zdrava osoba, da umjesto sto mrzis, volis...... perspektiva Bosanstva je u cinjenici da si i pored svega ostao "dobri Bosnjanin" i da si svijestan da postoje zli idioti koji ti nisu ni nalik......protiv njih se boris do zadnje kapi krvi ali iz razloga da sacuvas i spasis svoj identitet, a nikako da ga izgubis tako sto ces se takmiciti ko je veci idiot.....
....na zalost Becho, ja imam osjecaj da je tebe stid sto si pripadao "dobrim Bosnjanima" i da pokusavas pobjeci od toga.....
....ja se nikad necu stidjeti moje pripadnosti toj kategoriji ljudi......
Nacionalniid_BOSANCI

rainbow_sex wrote:
sta mi vjerujes? ne kontam?
samo kazem ako smatras da je svasta moguce onda vjerujem da ti nebi bio problem da se osjjecas i kao srpkinja ...

usput bosanac je regionalna pripadnost, ako mozes to skuzit
:shock: "Jarane" volis i ti valjat' gluposti. Cuj Bosanci regionalna pripadnost? Malo poznavanje historije nebi ti bilo na odmet.

Idemo sa kratkim kursom od pocetka. Drzava BOSNA nosi svoj naziv od samog svog postojanja vec hiljadu i kusur godina. U stranoj terminologiji je naziv kao primjer u svim dokumentima BOSNIA. Njen autohtoni (izvorni Narod) se zvao a i danas se zove BOSANCI po imenu drzave Bosne a ne Bosnjaci po imenu nekog tkz. Bosnjakistana. Znaci Narod i Nacija Bosanci je Drzavna pripadnost kroz cijelu svoju historiju a ne naziv neke regionalne pripadnosti.

Nikada se termini kao primjer Krajisnici i drugi nije koristio kao drzavni internacionalni termin za drzavu BOSNU kao ni neki drugi termini regija u BiH. Jedini drzavni termin je ispravan Bosna i njen Narod i Nacija BOSANCI. Hercegovina i termin za gradjane Hercegovine (Hercegovci) se pojavljuje za vrijeme Otomanske okupacije BiH gdje Turci poklanjaju i vezu regonalno ime Hercegovina uz Drzavno ima BOSNA. Tako danas imamo drzavno ime BiH iz koga mozemo izvuci danasnje ime za Bosanskohercegovacki Narod (BH Narod i Nacija). Ovo su ti historijska fakta a ti normalno ovo dobro provjeri pa nemoj ubuduce da mjesas Drzavna i Reginalna imena Naroda i Nacija.

Naravno da osim Bosanaca u BiH zive kroz cijelu svoju historiju i drugi Narodi kao Srbi, Hrvati, Slovenci, Jevreji, Romi i drugi u manjem ili vecem broju.

Ps. Sto se tice Hercegovaca, da nebi bilo zabune ako oni zele da se u BH Ustav upise posebno termin Hercegovci ja bih to dozvolio kao primjer, medjutim mogu sa tim dobiti sami oni problem jer se oni vole izjasnjavati kao Hrvati. A onda im nebi bas pasovalo niti bi mogli da nose dva imena i da su Hrvati i da su Hercegovci. Mozda bi se mogli upisati u kategoriju Hrvati-Hercegovci (katolicke vjeroispovjesti) a Hercegovci sa islamskim vjerskim predznakom bi se mogli upisati u BH Ustav kao Bosanci-Hercegovci ili ako zele samo Bosanci.

Uglavnom ja bih u BH Ustav upisao apsolutno sva imena kategorija koje gradjani zele da stoji pa nek svako na popisu stanovnistava zaokruzi ono sto misli da je.

Uglavnom za nas BOSANCE neovisno o bilo kom drugom Narodu i imenima drugih Naroda je cilj da se nas Narodni i Nacionalni identitet BOSANCI i BOSANKE upise pod hitno u BH Ustav gdje ce stajati ta kategorija Naroda i Nacije tako da na sljedecem popisu stanovnistva mozemo zaokruziti svoju kategoriju BOSANCI.
danas

Post by danas »

hvala za ovaj post toozla... :)
Zadig

Post by Zadig »

danas wrote:hvala za ovaj post toozla... :)
perspektiva Bosanstva je u cinjenici da znas da si mentalno i fizicki zdrava osoba
Evo glavnog problema zasto nema dovoljno bosanaca na svijetu
:(
danas

Post by danas »

Zadig wrote:
Evo glavnog problema zasto nema dovoljno bosanaca na svijetu
ne kontam... :? :? :?
a bosanaca bi bilo koliko hoces, samo da nam "neko" dozvoli da to i zvanicno budemo...
Zadig

Post by Zadig »

pa ko onda glasa na vidno "ne bosanske" stranke?
bosanci?
danas

Post by danas »

Zadig wrote:pa ko onda glasa na vidno "ne bosanske" stranke?
bosanci?
ja i dalje ne kontam... majke mi... :?
aludiras na srbe i hrvate?
Zadig

Post by Zadig »

Ma jok, nego na sve nas koji smo prvo: Bosnjaci, Hrvati Srbi, pa tek onda (mozda) bosanci.
Kao takvi glasamo za stranke koje se zalazu za "torove", a ne za JEDNO, za "bosanstvo".

perspektiva Bosanstva je u cinjenici da znas da si mentalno i fizicki zdrava osoba

Problem je sto kod nas, nema dovoljno mentalno zdravih osoba da poraste perspektiva Bosanstva
danas

Post by danas »

Zadig wrote:Ma jok, nego na sve nas koji smo prvo: Bosnjaci, Hrvati Srbi, pa tek onda (mozda) bosanci.
Kao takvi glasamo za stranke koje se zalazu za "torove", a ne za JEDNO, za "bosanstvo".

Problem je sto kod nas, nema dovoljno mentalno zdravih osoba da poraste perspektiva Bosanstva
OK, sad kontam...
ne znam sta bih ti rekla. toozlin post mi se dopao jer je vrlo elegantno negirao ovu tezu da "bosanaca" nikada nije bilo, da smo svi uvijek bili samo srbi, hrvati, pa onda i bosnjaci...
a jesmo li mi mentalno zdravi, i kada cemo to postati... to je neka druga prica... :(
Zadig

Post by Zadig »

sa super je post, slazem se!

Evo recimo gavrilo je BOSANAC
edu (citat):
cestitam..nije sala..juniorski prvaci europe u kosarci..AFERIM..neka ste razbili one mrske turke.. Very Happy Very Happy Very Happy

gavrilo (citat):
nismo mi... nego pripadnici mog naroda iz susjedne drzave... Very Happy

Na vrh
:D
danas

Post by danas »

Zadig wrote:sa super je post, slazem se!

Evo recimo gavrilo je BOSANAC
edu (citat):
cestitam..nije sala..juniorski prvaci europe u kosarci..AFERIM..neka ste razbili one mrske turke.. Very Happy Very Happy Very Happy

gavrilo (citat):
nismo mi... nego pripadnici mog naroda iz susjedne drzave... Very Happy

Na vrh
:D
ma gavrilo i sam zna da ga "njegov narod iz susjedne drzave" zove "bosancem"... pa je red da covjek moze tako da se i izjasni napokon :D :D :D
enough of this "bosnian serb" nonsense... :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:enough of this "bosnian serb" nonsense... :D :D
sta sad... bosanski srbin ili srpski bosanac :P
Post Reply