SFF 2024

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#51 Re: SFF 2024

Post by So What! »

mayab wrote: 17/08/2024 13:52Gledao sam ga i ja, samo biće da si se zeznuo, nema Leona Lučeva u filmu, da nije Uliks Fehmiu?
Ma Uliks, ne znam otkud meni Leon Lucev, skroz drugi lik.

Sto ne rece kakav ti je bio film? :D
Dzontra_Volta

#52 Re: SFF 2024

Post by Dzontra_Volta »

sarajevosa wrote: 17/08/2024 13:38 Šta znači Curently sold out
Obično da nema više u preprodaji. Ali na sam dan projekcije puste određeni kontigent ulaznica.
mayab

#53 Re: SFF 2024

Post by mayab »

So What! wrote: 17/08/2024 14:50
mayab wrote: 17/08/2024 13:52Gledao sam ga i ja, samo biće da si se zeznuo, nema Leona Lučeva u filmu, da nije Uliks Fehmiu?
Ma Uliks, ne znam otkud meni Leon Lucev, skroz drugi lik.

Sto ne rece kakav ti je bio film? :D
Neloš , i , složio bih se sa tvojim opservacijama...otok Prvić gdje je film sniman znam ko svoj džep, pa mi je posebno bilo zanimljivo gledati ga...jbga, u jednom periodu života sam proveo skoro osam godina preko puta Prvića u Vodicama tj.Srimi...to su ona svjetla koja se vide na kopnu sa otoka :mrgreen:
mayab

#54 Re: SFF 2024

Post by mayab »

Dzontra_Volta wrote: 17/08/2024 16:36
sarajevosa wrote: 17/08/2024 13:38 Šta znači Curently sold out
Obično da nema više u preprodaji. Ali na sam dan projekcije puste određeni kontigent ulaznica.
Sinoć recimo , ovaj Tanovićev film, pričalo se da su sve projekcije rasprodane, ali ja sam vidio gomilu praznih stolica u "Safetu Zajki" gdje sam gledao
chakany

#55 Re: SFF 2024

Post by chakany »

Pustili su bili na još nekim lokacijama film Nakon ljeta, jer sam jučer u toku dana vidio i da je uključen i Meeting Point i Ljetno kino Centar (16.8.).

Pogledao sam ovaj film iz Rumunije danas u Narodnom pozorištu; MMXX. Zaista ne znam šta bih rekao o filmu. Dosta raje je izlazilo sa projekcije, baš veliki broj je izašao. Ostao sam do kraja, ali ne znam koju bih ocjenu dao. Očekivao sam puno više od filma.

A večeras idem na Open Air program i Američku fikciju ;-)
van Basten

#56 Re: SFF 2024

Post by van Basten »

Dobih karte za Metalac sutra, i pošto se poklonjenom konju ne gleda u zube, uzeh a da nisam ni pogledao koji jenfilm. Sad vidim da je to Stranputice... Pa ja sam taj film gledao baš na festivalu prije haman 20 godina... Otkud tako bajati filmovi u Metalcu, nemaju ništa aktuelnije staviti?
I ako bude kiše, jeli se još uvijek s Metalca film prebacuje u Skenderiju?
chakany

#57 Re: SFF 2024

Post by chakany »

van Basten wrote: 17/08/2024 22:57 Dobih karte za Metalac sutra, i pošto se poklonjenom konju ne gleda u zube, uzeh a da nisam ni pogledao koji jenfilm. Sad vidim da je to Stranputice... Pa ja sam taj film gledao baš na festivalu prije haman 20 godina... Otkud tako bajati filmovi u Metalcu, nemaju ništa aktuelnije staviti?
Režiser filma dolazi da primi počasno srce Sarajeva, pa zbog toga puštaju pomenuti film.
U slučaju kiše ide se u KCS Skenderija.
chakany

#58 Re: SFF 2024

Post by chakany »

Američka fikcija, veoma dobar film :thumbup:
sarajevosa

#59 Re: SFF 2024

Post by sarajevosa »

chakany wrote: 17/08/2024 23:43 Američka fikcija, veoma dobar film :thumbup:
Nema termine?
darius_maximus

#60 Re: SFF 2024

Post by darius_maximus »

So What! wrote: 17/08/2024 05:36 Za ove sto traze preporuke, ja (i vecina ostalih) ne mogu nista preporuciti jer gledam filmove koji se premijerno prikazuju. Od ovih starijih filmova koji se prikazuju u cast gostiju koji dolaze, ja definitivno preporucujem Sideways jer bas gotivim Paula Giamattija, a odlican je film.

Jedino sto mogu je da preporucim za gledanje filmove koje sam gledao na festivalu. A sinoc sam pogledao, novo ostvarenje Danisa Tanovica pod nazivom Nakon ljeta.

Meni iskreno je bas onako legao i ni u jednom momentu mi nije bio dosadan, a nekom bi mogao biti u momentima kada se pocnu redati dugi kadrovi. Prvi puta da vidim u nekom Tanovicom filmu momente art filma, sa divnim dugim kadrovima sunca u zalasku iznad ostrva u Jadranskom moru. Neki od kadrova mogu bukvalno se mogu uokviriti i staviti na zid.

Prica je dobra, sa odlicnim screwball momentima i ne bih bas rekao da je toliko predvidiva radnja. Mjesto radnje je neimenovani otok usred Jadranskog mora. Gluma je malo tanka bila, situaciju vadili veterani Navojec i Leon Lucev koji u ovom filmu me podsjeca na Billy Bob Thortona. Simpaticna je i uloga koju igra Mario iz grupe Zoster, ocigledno Tanovicev miljenik jer ovo mu je trece pojavljivanje u nekom od njegovih ostvarenja.

Sve lici pomalo na Tanovicev film Cirkus Kolumbija iz 2010. godine, s tim sto je Nakon ljeta bolji film po meni. Iako ne spadam u tu kategoriju, ali mislim da raji koja od malena ljetuje na hrvatskom primorju ce se bas dopasti film.
Ne mogu reći da sam se razočarao u Nakon ljeta, jer nisam puno ni očekivao.

Meni je film naujednačen, tek na trenutke uhvati ritam i nekako se prebrzo sve rasplete, kao da se gleda samo da se završi.
Komični dijelovi s Navojcem i Mariom su nosili film i imam osjećaj da bi bilo bolje da je ovo bila full komedija (ili drugačija vrsta drame).
Drama koja je ponuđena po meni tanka, bez nekih stvarnih sukoba.
Uliks Fehmiu mi na trenutke nije legao nikako u ulozi, ali uglavnom ok.

Ne znam, u kompletu film je ok, samo ne mogu ga baš preporučiti, ne znam. :D
So What!

#61 Re: SFF 2024

Post by So What! »

darius_maximus wrote: 18/08/2024 02:57Ne mogu reći da sam se razočarao u Nakon ljeta, jer nisam puno ni očekivao.

Meni je film naujednačen, tek na trenutke uhvati ritam i nekako se prebrzo sve rasplete, kao da se gleda samo da se završi.
Komični dijelovi s Navojcem i Mariom su nosili film i imam osjećaj da bi bilo bolje da je ovo bila full komedija (ili drugačija vrsta drame).

Ja se potpisujem na vecinu stvari koje si napisao, ali i dalje preporucujem film, jer se radi o ozbiljnoj kinematografiji, koja uz sve svoje nedostatke zasluzuje da se pogleda, pa da svako donese sud o tome koliko ti nedostaci uticu na ukupan dojam o filmu.

Pogledah veceras Back Up, Faruka Sokolovica i to je vec neozbiljno i polu-amatersko bavljenje sedmom umjetnoscu. Iskreno, ko god moze nek preskoci, Faruk je razvio neki svoj kinematografski stil koji djeluje kao totalni amaterizam i nije sekunde unaprijedjen jos otkako je snimao serije Crna Hronika i Pecat. Kao i kod serije Crna Hronika, ima on tu ne tako losu premisu jednog trilera, ali tako smijesno izgleda, da gotovo nista nemam da pohvalim kada je taj film u pitanju.
problemnatravunu

#62 Re: SFF 2024

Post by problemnatravunu »

darius_maximus wrote: 18/08/2024 02:57
So What! wrote: 17/08/2024 05:36 Za ove sto traze preporuke, ja (i vecina ostalih) ne mogu nista preporuciti jer gledam filmove koji se premijerno prikazuju. Od ovih starijih filmova koji se prikazuju u cast gostiju koji dolaze, ja definitivno preporucujem Sideways jer bas gotivim Paula Giamattija, a odlican je film.

Jedino sto mogu je da preporucim za gledanje filmove koje sam gledao na festivalu. A sinoc sam pogledao, novo ostvarenje Danisa Tanovica pod nazivom Nakon ljeta.

Meni iskreno je bas onako legao i ni u jednom momentu mi nije bio dosadan, a nekom bi mogao biti u momentima kada se pocnu redati dugi kadrovi. Prvi puta da vidim u nekom Tanovicom filmu momente art filma, sa divnim dugim kadrovima sunca u zalasku iznad ostrva u Jadranskom moru. Neki od kadrova mogu bukvalno se mogu uokviriti i staviti na zid.

Prica je dobra, sa odlicnim screwball momentima i ne bih bas rekao da je toliko predvidiva radnja. Mjesto radnje je neimenovani otok usred Jadranskog mora. Gluma je malo tanka bila, situaciju vadili veterani Navojec i Leon Lucev koji u ovom filmu me podsjeca na Billy Bob Thortona. Simpaticna je i uloga koju igra Mario iz grupe Zoster, ocigledno Tanovicev miljenik jer ovo mu je trece pojavljivanje u nekom od njegovih ostvarenja.

Sve lici pomalo na Tanovicev film Cirkus Kolumbija iz 2010. godine, s tim sto je Nakon ljeta bolji film po meni. Iako ne spadam u tu kategoriju, ali mislim da raji koja od malena ljetuje na hrvatskom primorju ce se bas dopasti film.
Ne mogu reći da sam se razočarao u Nakon ljeta, jer nisam puno ni očekivao.

Ovaj "Nakon ljeta" , isto kao i prethodni Tanovićev "Deset u pola" ja nazivam "lakom komedijom" , tako ja to osjećam , ukratko , fini i zabavni filmovi za pogledati , samo (po meni) bez nekih većih pretenzija
chakany

#63 Re: SFF 2024

Post by chakany »

sarajevosa wrote: 18/08/2024 01:25
chakany wrote: 17/08/2024 23:43 Američka fikcija, veoma dobar film :thumbup:
Nema termine?
Nažalost samo jedan termin i to onaj sinoć u Ljetnom kinu Metalac.

https://tickets.sff.ba/films
Na ovom linku možete da vidite sve termine za određeni film i lokacije. Nadam se da sam bar malo pomogao.
darius_maximus

#64 Re: SFF 2024

Post by darius_maximus »

So What! wrote: 18/08/2024 04:13
darius_maximus wrote: 18/08/2024 02:57Ne mogu reći da sam se razočarao u Nakon ljeta, jer nisam puno ni očekivao.

Ja se potpisujem na vecinu stvari koje si napisao, ali i dalje preporucujem film, jer se radi o ozbiljnoj kinematografiji, koja uz sve svoje nedostatke zasluzuje da se pogleda, pa da svako donese sud o tome koliko ti nedostaci uticu na ukupan dojam o filmu.

Pogledah veceras Back Up, Faruka Sokolovica i to je vec neozbiljno i polu-amatersko bavljenje sedmom umjetnoscu. Iskreno, ko god moze nek preskoci, Faruk je razvio neki svoj kinematografski stil koji djeluje kao totalni amaterizam i nije sekunde unaprijedjen jos otkako je snimao serije Crna Hronika i Pecat. Kao i kod serije Crna Hronika, ima on tu ne tako losu premisu jednog trilera, ali tako smijesno izgleda, da gotovo nista nemam da pohvalim kada je taj film u pitanju.
Ma vidi se da svi znaju znanje, nije to upitno i film ima dobrih trenutaka i kadrova.
Samo imaš neki osjećaj da je mogao biti drugačiji i bolji film i kao da Tanović ima "problem" sa zadnjom trećinom filma i zaokruživanjem.
Kao da mu je neko javio da treba motati kablove, pa požurili da sve privedu kraju.

Ali da vrijedi pogledati, u kompletu vrijedi, da.
dembele

#65 Re: SFF 2024

Post by dembele »

Kada stiže uvaženi drug Turturro? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#66 Re: SFF 2024

Post by _BataZiv_0809 »

chakany wrote: 17/08/2024 18:47 Pustili su bili na još nekim lokacijama film Nakon ljeta, jer sam jučer u toku dana vidio i da je uključen i Meeting Point i Ljetno kino Centar (16.8.).

Pogledao sam ovaj film iz Rumunije danas u Narodnom pozorištu; MMXX. Zaista ne znam šta bih rekao o filmu. Dosta raje je izlazilo sa projekcije, baš veliki broj je izašao. Ostao sam do kraja, ali ne znam koju bih ocjenu dao. Očekivao sam puno više od filma.

Sto su ljudi izlazili?

On topic: Veceras Open Air i Stramputice :thumbup:
kera1231

#67 Re: SFF 2024

Post by kera1231 »

Emma Stone na SFF-u? :shock: :shock:
tramvajtrojka

#68 Re: SFF 2024

Post by tramvajtrojka »

@Velkoski nije Sydney al mere i Emma :mrgreen: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69 Re: SFF 2024

Post by Chmoljo »

A ko je ono Turturro?

:D
zubi

#70 Re: SFF 2024

Post by zubi »

van Basten wrote: 17/08/2024 22:57 Dobih karte za Metalac sutra, i pošto se poklonjenom konju ne gleda u zube, uzeh a da nisam ni pogledao koji jenfilm. Sad vidim da je to Stranputice... Pa ja sam taj film gledao baš na festivalu prije haman 20 godina... Otkud tako bajati filmovi u Metalcu, nemaju ništa aktuelnije staviti?
Ih radi Meg Ryan prikazace You've Got Mail iz 1998. :D

I taj sam gledala u Metalcu prije 25 godina, al haj sta fali...
zomri

#71 Re: SFF 2024

Post by zomri »

Chmoljo wrote: 18/08/2024 12:47 A ko je ono Turturro?

:D
@vicious sa foruma :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#72 Re: SFF 2024

Post by Velkoski »

tramvajtrojka wrote: 18/08/2024 12:31 @Velkoski nije Sydney al mere i Emma :mrgreen: :mrgreen:
baš mi neki dan naleti Superbad, k'o da sam znao!
tramvajtrojka

#73 Re: SFF 2024

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 18/08/2024 15:06
tramvajtrojka wrote: 18/08/2024 12:31 @Velkoski nije Sydney al mere i Emma :mrgreen: :mrgreen:
baš mi neki dan naleti Superbad, k'o da sam znao!
ko ga nije baco kao tinejdžer u njezinim ulogama u superbadu i jos vise zombielandu taj nije ni bio tinejdžer u nasoj generaciji svega mi :mrgreen:
chakany

#74 Re: SFF 2024

Post by chakany »

_BataZiv_0809 wrote: 18/08/2024 10:46
chakany wrote: 17/08/2024 18:47 Pustili su bili na još nekim lokacijama film Nakon ljeta, jer sam jučer u toku dana vidio i da je uključen i Meeting Point i Ljetno kino Centar (16.8.).

Sto su ljudi izlazili?

On topic: Veceras Open Air i Stramputice :thumbup:
Pa malo je za neke izgleda bio podosadan film :lol:
U mom redu u Narodnom pozorištu ostalo svega par ljudi, a bogme red je ogroman u Narodnom :lol: Sigurno ima nekih 15 mjesta u redu, možda i više.
chakany

#75 Re: SFF 2024

Post by chakany »

Joj kad bi se Emičak pojavila na projekciji Kind of Kindness srce bi me zdrmalo :lol:
Ali sumnjam da će se pojaviti, pošto je u Cineplexxu projekcija filma u petak (23.8.)
Post Reply