Hvala hvaladzenanalic22 wrote: ↑17/08/2024 11:43Pisali smo već sto puta. Prolazi verifikacija s bh dokumentima (tako svi i koristimo uslugu ovdje).
Klikneš verifikaciju u app, odaberi BiH kao svoju državu, slikaj bh dokument i to je to.
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
-
MMM1977
#51 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
-
Mustang1
#52 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ja mislio neka posebna verifikacija. I ja sam slikao i pratio proces i prosla je verifikacija kroz par minuta cini mi se. Nema logike da je prodaju kod mas a da se ne moze koristiti.
- BaDa
#53 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Evo i ja kupio u wwin kladionici ali u rs-u.... koliko je sigurno sto se tice pasosa i jel slikam samo stranicu pasosa sa slikom i podacima (ime,prezime) a vidim i licna karta moze ako je identity card licna ? Nisam znao da se dobije i fizicka kartica
Last edited by BaDa on 17/08/2024 12:35, edited 1 time in total.
-
dzenanalic22
#54 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ja sam ličnu slikao.
Što se tiče sigurnosti, pričali smo o tome, licencirani su u EU i imaju milion korisnika. Verifikacija se upravo i radi iz sigurnosti, valjda je to svima jasno. Kad ne bi potvrđivali identitet, pare bi se prale ko veš
- BaDa
#55 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Evo odradio i verifikaciju sa licnom
koliko se ceka verifikacija dokumenta?
-
starboy018
-
izbjeglica_iz_besmisla
#57 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
I sta je najveca prednost imanja ove kartice, u odnosu na standardni MasterCard izdan u BiH?
Imanje druge kartice ako zelis "sakriti" delikatne transakcije (tako su najvise ovi polu-influenseri ala Petric iz Bug.hr reklamirali aircash kad je izasao)?
Imanje druge kartice za online placanja, ako ne zelis rizikovati onu glavnu gdje ti lijeze plata?
Placanje parkinga u hrvatskoj?
Moze ici na Apple Pay?
Imanje druge kartice ako zelis "sakriti" delikatne transakcije (tako su najvise ovi polu-influenseri ala Petric iz Bug.hr reklamirali aircash kad je izasao)?
Imanje druge kartice za online placanja, ako ne zelis rizikovati onu glavnu gdje ti lijeze plata?
Moze ici na Apple Pay?
-
dzenanalic22
#58 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Pa da, sigurna online plaćanja bez unošenja podataka s primarne kartice, plaćanje putem Apple Paya, korištenje određenih servisa koji prihvaćaju samo EU kartice itd (npr. može se dodati na PlayStation Store, a bh kartice ne mogu), plaćanje vinjeta u više država.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 12:52 I sta je najveca prednost imanja ove kartice, u odnosu na standardni MasterCard izdan u BiH?
Moze ici na Apple Pay?
Plaćanje parkinga u BiH i plaćanje režija bez naknada kad usluga postane službeno dostupna u BiH itd
- nivla
#59 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
podrzana na google i apple pay, nekom je to prednost
meni iskreno jos uvijek do nepoznatog datuma jedino ima smisla za utaju poreza ukoliko se na istu uplacuje izvana, kao i otvorenost da mozea placati kladionice van bih jer su to komercijalne banke blokirale
obicnom covjeku nikakva korist
meni iskreno jos uvijek do nepoznatog datuma jedino ima smisla za utaju poreza ukoliko se na istu uplacuje izvana, kao i otvorenost da mozea placati kladionice van bih jer su to komercijalne banke blokirale
obicnom covjeku nikakva korist
-
Mustang1
#60 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jel moze na americki psn ili samo hrvatski? Mada na enebi uvijek bude dosta jeftinijedzenanalic22 wrote: ↑17/08/2024 12:58Pa da, sigurna online plaćanja bez unošenja podataka s primarne kartice, plaćanje putem Apple Paya, korištenje određenih servisa koji prihvaćaju samo EU kartice itd (npr. može se dodati na PlayStation Store, a bh kartice ne mogu), plaćanje vinjeta u više država.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 12:52 I sta je najveca prednost imanja ove kartice, u odnosu na standardni MasterCard izdan u BiH?
Moze ici na Apple Pay?
Plaćanje parkinga u BiH i plaćanje režija bez naknada kad usluga postane službeno dostupna u BiH itd
-
dzenanalic22
#61 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Samo hrvatski, naravno. Zemlja kartice i naloga se trebaju poklapati. Ali da, eneba je super.Mustang1 wrote: ↑17/08/2024 13:00Jel moze na americki psn ili samo hrvatski? Mada na enebi uvijek bude dosta jeftinijedzenanalic22 wrote: ↑17/08/2024 12:58Pa da, sigurna online plaćanja bez unošenja podataka s primarne kartice, plaćanje putem Apple Paya, korištenje određenih servisa koji prihvaćaju samo EU kartice itd (npr. može se dodati na PlayStation Store, a bh kartice ne mogu), plaćanje vinjeta u više država.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 12:52 I sta je najveca prednost imanja ove kartice, u odnosu na standardni MasterCard izdan u BiH?
Moze ici na Apple Pay?
Plaćanje parkinga u BiH i plaćanje režija bez naknada kad usluga postane službeno dostupna u BiH itd![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#62 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
@starboy018 @dzenanalic22 @BaDa jel i vama Aircash kartica dolazila u bijeloj koverti, na kojoj pise "samo za korisnike sa EU dokumentima"?
Takve daju evo u wwinu na marindvoru (hastahana)
- BaDa
#63 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jeste tako je meni doslo... evo prosla i verifikacija i probao odmah preko nlb banke da uplatim sebi pare na aircash ali mi odbija... sad ne znam sta moze biti jer mi je i nlb kartica madstercard pa kontam da nije to problem
-
dzenanalic22
#64 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Da. Jer su kartice pakirane prije nego što su počeli prihvaćati naše dokumente.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 13:23 @starboy018 @dzenanalic22 @BaDa jel i vama Aircash kartica dolazila u bijeloj koverti, na kojoj pise "samo za korisnike sa EU dokumentima"?![]()
-
dzenanalic22
#65 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Da konkatiraš NLB telefonom? Meni su jednom dok sam bio klijent blokirale transakcije na YouTube Premium (Google) da me "zaštite"
-
starboy018
#66 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
jesteizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/08/2024 13:23 @starboy018 @dzenanalic22 @BaDa jel i vama Aircash kartica dolazila u bijeloj koverti, na kojoj pise "samo za korisnike sa EU dokumentima"?![]()
verifikacija prosla normalno
evo njihov odgovor, da ne idemo u nedogled sa ovim

- BaDa
#67 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Evo probao reifeisen visa i bez problema uplatio na aircashdzenanalic22 wrote: ↑17/08/2024 14:21Da konkatiraš NLB telefonom? Meni su jednom dok sam bio klijent blokirale transakcije na YouTube Premium (Google) da me "zaštite"![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#68 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Na njihovom bih mjestu zamijenio te koverte, ovo ovako da vidim nikad ne bih uzeo na svoju ruku. Pogotovo jer je i prosla kupovina propala iz istog razloga, tu sam karticu jos davno bacio.
I jos, one cure u wwinu pojma nemaju o ovome a prodajunih.
I jos, one cure u wwinu pojma nemaju o ovome a prodajunih.
-
MMM1977
#69 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Meni je ovo super jer mogu placati račune u Cro obzirom da imam svoju nekretninu tu. Evo završio sam sve, jedan racun i platio, ostaje jos ono placanje telefonom da uradim
-
nermin_t
#70 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
imam dva laicka pitanja:
da li se Aircash kartica moze uzeti u svim WWin poslovnicama ili samo pojedinim?
drugo, moze se uplatiti novac preko mobilnog bankarstva domacih banaka u KM ili mora devizno u EUR?
da li se Aircash kartica moze uzeti u svim WWin poslovnicama ili samo pojedinim?
drugo, moze se uplatiti novac preko mobilnog bankarstva domacih banaka u KM ili mora devizno u EUR?
- xPaco1337
#71 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ne moze u svim, negdje ima negdje nema.
Ne moze preko mobilnog, ali aplikacija od aircasha ima jednostavno placanje/uplacivanje karticom. Trenutno je samo EUR znaci kad ti upises tamo cifru koliku hoces uplatiti upisujes u eurima i naplati ti u BAM. Kad dođe oficijalno i u Bosnu, onda ce pretpostavljam doci i naša valuta.
-
dzenanalic22
#72 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
U svim wwin poslovnicama bi trebalo da bude, ali su prijavili neki da je nestalo u Ze-Do kantonu.
Što se tiče uplate, uplaćuješ u samoj aircash aplikaciji, kao standardna online transakcija. Bukvalno u app upišeš iznos koji želiš uplatiti, upišeš podatke s kartice i to je to, novac je za sekundu na Aircashu. Isto kao kad, na primjer, kupuješ online dopunu za mobitel.
-
nermin_t
#73 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
E odlicna stvar onda, jos jendnostavnije. Hvala na brzim odgovorima obojici 
-
Forumerrer
#74 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jedno glupo pitanje. Sta ako se aplikacija izbrise...
-
starboy018
#75 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
jel mozes malo pojasniti pitanje?