Lokalni izbori USK-a, 2024.
Moderator: Bloo
- tovarish
#51 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Ko su kandidati za ostale općine USK?
- Point.
#52 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Zašto Babini izdajnici pod navodne znake, kad to i jesu? U Švedskoj nema izdajnika koji su pucali na sopstven narod, tako da tu priču ostavi sa jaranima u Sarajevu uz kaficu.HelaS wrote: ↑09/09/2024 17:36Za sve slične primjedbe moraš otići na groblje Kovači i dobro se izjadati i nagovoriti. A pravo tih "Babinih izdajnika" traje 30 godina i trajat će, jer je tako odobreno i dogovoreno, i ni ti, ni ja, bilo ko, nema pravo drugačije niti da im brani.
Hajde u Švedskoj stisni muda pa zabrani nekom ljudska prava...jaštaćeš, odmah baterija crkne![]()
Last edited by Point. on 09/09/2024 20:18, edited 2 times in total.
-
HelaS
#53 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Pa mudonja hajde onda ti dođi pa im zabraniPoint. wrote: ↑09/09/2024 20:14Zašto Babini izdajnici pod navodne znake, kad to i jesu? U Švedskoj nema izdajnika koji su pucali na sopstven narod, tako da tu priču ostavi sa jaranima u Sarajevu uz kaficu.HelaS wrote: ↑09/09/2024 17:36Za sve slične primjedbe moraš otići na groblje Kovači i dobro se izjadati i nagovoriti. A pravo tih "Babinih izdajnika" traje 30 godina i trajat će, jer je tako odobreno i dogovoreno, i ni ti, ni ja, bilo ko, nema pravo drugačije niti da im brani.
Hajde u Švedskoj stisni muda pa zabrani nekom ljudska prava...jaštaćeš, odmah baterija crkne![]()
- Point.
#54 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Što ih braniš?HelaS wrote: ↑09/09/2024 20:17Pa mudonja hajde onda ti dođi pa im zabraniPoint. wrote: ↑09/09/2024 20:14Zašto Babini izdajnici pod navodne znake, kad to i jesu? U Švedskoj nema izdajnika koji su pucali na sopstven narod, tako da tu priču ostavi sa jaranima u Sarajevu uz kaficu.HelaS wrote: ↑09/09/2024 17:36
Za sve slične primjedbe moraš otići na groblje Kovači i dobro se izjadati i nagovoriti. A pravo tih "Babinih izdajnika" traje 30 godina i trajat će, jer je tako odobreno i dogovoreno, i ni ti, ni ja, bilo ko, nema pravo drugačije niti da im brani.
-
HelaS
#55 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
- Chloe
- Photo mod
#56 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Heh, fakat ne znam kad se organizacija Kladuša je naša stopila u Našu stranku, a ne smeta mi.JMGuti wrote: ↑09/09/2024 15:29Već druge izbore zaredom imamo tih par kandidata koji pokupe baš onoliko glasova koliko je potrebno da pobijedi antibabo koalicija u Kladuši. Prošle izbore to je bio Ado Pajazetović (koji se 2016. godine stvarno kandidovao s namjerom da osvoji mandat, prošle je to već išlo u dogovoru sa Laburistima) i podvaljeni Edin Behrić. Babo je osvojio 44.6% glasova, Hušić 41.8%. Dakle razlika nepunih 500 glasova.Chloe wrote: ↑09/09/2024 14:09 Velika Kladuša
NES nije odustao od svog kandidata, što razumijem kad je Centrala NES-a u pitanju,
njima ( Cazinu) odgovora situcija u Velikoj Kladuši, a ujedno je uzajamna pomoć Laburistima,
čiji će simpatizeri u Cazinu glasati za njihovog kandidata.
Ne razumije Kladušanke i Kladušane koji su pristali na tu prljavu igru,
glas Džaniću je glas Fikretu Abdiću.
No, otom - potom.![]()
Ja sam ipak uvjeren da će ove godine LS izgubiti mjesto načelnika, bez obzira na sve ove druge kandidate, pogotovo iz razloga što je organizacija Kladuša je naša, koja je u međuvremenu postala dio Naše stranke, uradila toliko dobrog posla da će se to na kraju definitivno odraziti na rezultate u Kladuši.
Ekipa je fantastična, rade posao, odlični saradnici, korektni i dosljedni. Takvu "konkurenciju" poštujem ....
Prošli izbori su me razočarali, opreznija sam u ovima, mada kako vrijeme odmiče, sve ono što je NES radio, unazad dva mjeseca na terenu, po pitanju izbora načelnika se topi i jača nadu da bismo napokon mogli podvući crtu prošlosti i krenuti naprijed.
- JMGuti
#57 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Večeras su vladajući u Cazinu u 19:00, na samom početku predizbornog skupa Ramiza Huremagića (podržavaju ga skoro sve opozicione stranke, SDA, SDP, NS koji nema vijećnika...) ugasili struju u Kulturnom centru, a potom i smanjili vanjsku rasvjetu u centru grada, kako bi poslali jasnu poruku.
Modus operandi NES-a, kriminalne organizacije koju predvodi Nermin Ogrešević.
- Point.
#58 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Gledaj dilbera
Da se nisi upalio ko kutnjak vidio bi iz mog posta da nisam spomenuo zabrane nego pitanje časti i nedostatka obraza Babinih Bošnjaka da se kandiduju u državi protiv koje su digli oružje, sarađivali sa četničkim šljamom najgore vrste poput Hrakana i Legije i ubijali vlastiti narod, braću, kumove.
Tvoje branjenje ovih speaks volumes
-
Vjecita_zavrzlama
#59 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Ne volim ni njih al vala kad vidim da su ovi s SDAJMGuti wrote: ↑09/09/2024 21:41 Večeras su vladajući u Cazinu u 19:00, na samom početku predizbornog skupa Ramiza Huremagića (podržavaju ga skoro sve opozicione stranke, SDA, SDP, NS koji nema vijećnika...) ugasili struju u Kulturnom centru, a potom i smanjili vanjsku rasvjetu u centru grada, kako bi poslali jasnu poruku.
-
ljubijankic
#60 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Nisam znao da općina može paliti i gasiti struju, ovi iz EP baš ništa ne rade kako je trojka došla na vlastJMGuti wrote: ↑09/09/2024 21:41 Večeras su vladajući u Cazinu u 19:00, na samom početku predizbornog skupa Ramiza Huremagića (podržavaju ga skoro sve opozicione stranke, SDA, SDP, NS koji nema vijećnika...) ugasili struju u Kulturnom centru, a potom i smanjili vanjsku rasvjetu u centru grada, kako bi poslali jasnu poruku.
- JMGuti
#61 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Ja sam u centru grada, meni struje nije nestalo. Samo u Kulturnom centru u Cazinuljubijankic wrote: ↑10/09/2024 11:18Nisam znao da općina može paliti i gasiti struju, ovi iz EP baš ništa ne rade kako je trojka došla na vlastJMGuti wrote: ↑09/09/2024 21:41 Večeras su vladajući u Cazinu u 19:00, na samom početku predizbornog skupa Ramiza Huremagića (podržavaju ga skoro sve opozicione stranke, SDA, SDP, NS koji nema vijećnika...) ugasili struju u Kulturnom centru, a potom i smanjili vanjsku rasvjetu u centru grada, kako bi poslali jasnu poruku.
Modus operandi NES-a, kriminalne organizacije koju predvodi Nermin Ogrešević.![]()
- Chloe
- Photo mod
- Chloe
- Photo mod
#63 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Ne znam da li plačem od tuge ili od huje, sramim se svojih sugrađana, a ljutim se na NES i sve one od Kladuše do Sarajeva koji im drže stranu, i smatraju da iko može biti gori od ove bagre Abdićeve ...

Boris Horvat je svaku kriznu situaciju u cijeloj BiH prvi uputio pomoć. Više suri zna od komplet obitelji Abdić.
Ali je problem jer je Boris, iako je rođeni Kladušanin i veći čovjek od većine onih koji ga prozivaju.
https://www.facebook.com/share/v/R1YvJNKG1EaPjzi9/
Bitno je da Bubamara večeras pjeva u Kladuši
https://www.facebook.com/share/p/C29wNxpmViFr2C2G/
A možete ih vidjeti i live na njihovoj stranici
https://www.facebook.com/LaburistickaSt ... tid=ZbWKwL
Boris Horvat je svaku kriznu situaciju u cijeloj BiH prvi uputio pomoć. Više suri zna od komplet obitelji Abdić.
Ali je problem jer je Boris, iako je rođeni Kladušanin i veći čovjek od većine onih koji ga prozivaju.
https://www.facebook.com/share/v/R1YvJNKG1EaPjzi9/
Bitno je da Bubamara večeras pjeva u Kladuši
https://www.facebook.com/share/p/C29wNxpmViFr2C2G/
A možete ih vidjeti i live na njihovoj stranici
https://www.facebook.com/LaburistickaSt ... tid=ZbWKwL
- Chloe
- Photo mod
#64 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
E bom Bubamara šuknu Laburistima, oni je aplauzom dočekali, ona im očitala lekciju, i iz suosjećajnosti prema današnjoj katastrofi i poginulima otkaza koncert. 
- Chloe
- Photo mod
#65 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Načelnik općine Velika Kladuša
Boris Horvat ... Selam od ekipe Zajedno za VK i Bore ...

Znam da je tuga, znam sve ... ali ljuuuudii ...
Izgorila sam za ovo ... 
Boris Horvat ... Selam od ekipe Zajedno za VK i Bore ...

Znam da je tuga, znam sve ... ali ljuuuudii ...
-
MMM1977
#66 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Borisa znam, sjajan čovjek 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#67 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Evo imamo i prve rezultate sa Člo glasačkog mjesta

- Chloe
- Photo mod
#68 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Jeste.
Jutros čitam kometare i sprdanje na naš račun, zbog Bore, potcjenjivanje ljudi koji su sve ove godine održavali BiH u Velikoj Kladuši,
koja je bila zatvorena općina za koju s pravom ljudi kažu "pala je autonomija", muka mi je u želucu.
Te osuđivanje sinoćnje kolone auta, koja je prodefilirala čaršijom, uprkos velikom suosjećanju, akciji, mehanizaciji,volonterima, pomoći, novcu koji su iz naše male čaršije upućeni stradalim područjima, dok smo mi svi iz Kladuše, osjetila su i moja djeca i ja, dočekivani na nož gdje god krenuli, kod kuće muka, kad kreeneš dalje muka, kako god osuđeni na sprdnju, dođe mi da dušebrižnicima poželim par godina pod čizmom Abdića ili Dodika, krenuvši od glavnog grada BiH, koji najmanje ima osjećaje za narod ostalih djelova BiH, ali ne mogu, ne želim nikom ono što smo prolazili, pa ni najvećem neprijatelju.
Idemo dalje.
- Point.
#69 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
Dobiše Babini autonomaški izdajnici po ušima. 
- JMGuti
#70 Re: Lokalni izbori USK-a, 2024.
U Cazinu očekivano NES opet uzeo izbore, Ogrešević ostaje gradonačelnik, prema 97-8% prebrojanih glasova NES će imati 17 vijećnika, SDA 10, SDP 1, DF 1 i Koaliciji NiP-Pomak-Naša stranka jedno mjesto u vijeću koje je pripalo Svenu Vidović-Popek iz Naše stranke.
Interesantno, izborni prag nije prešao Husnija Miskić iz SDA, koji je daleko najaktivniji opozicioni vijećnik. Treba mu vrlo mali broj glasova u preostali 2+% na biračkim mjestima koja nisu prebrojana.
U Kladuši će u vijeću participirati 7 stranaka, gdje će Laburisti imati najveći broj vijećnika.
U Bihaću i dalje tijesna trka između Pomaka i SDA za pobjednika izbora, Sedić je razvalio Musu u utrci za gradonačelnika.
Najinteresantnija utrka za načelnika je trenutno u Petrovcu, Mahmut Jukić vodi sa 70 glasova ispred kandidatkinje SNSD-a nakon 93% obrađenih biračkoh mjesta.
Interesantno, izborni prag nije prešao Husnija Miskić iz SDA, koji je daleko najaktivniji opozicioni vijećnik. Treba mu vrlo mali broj glasova u preostali 2+% na biračkim mjestima koja nisu prebrojana.
U Kladuši će u vijeću participirati 7 stranaka, gdje će Laburisti imati najveći broj vijećnika.
U Bihaću i dalje tijesna trka između Pomaka i SDA za pobjednika izbora, Sedić je razvalio Musu u utrci za gradonačelnika.
Najinteresantnija utrka za načelnika je trenutno u Petrovcu, Mahmut Jukić vodi sa 70 glasova ispred kandidatkinje SNSD-a nakon 93% obrađenih biračkoh mjesta.