Ma ovo sto se radi sa nekretninama po Njemačkoj i Austriji je protiv stanovništva. Sadašnji sistem održava drzava. Treba ga pustiti da propadne pa naka trziste samo od sebe regulise cijenu nekretnina.BlackRiver wrote: ↑02/07/2024 08:40Slazem se. Zavisi dosta od toga gdje zivis.Copper wrote: ↑01/07/2024 23:36Sve zavisi od drzave. Meni je top sa mojom pozicijom u hotelu u Italiji preko 2000 eura bez bonusa. Djevojka slasticar 1900 eura. Ovdje i vise nego dovoljno.BlackRiver wrote: ↑22/05/2024 18:06 Ne moze 2000 neto biti dovoljno, ako skoro 50% na pocetku mjeseca ode na stan i rezije.
U danasnji vakat, za troclanu porodicu 3000 je optimalno. Govorim za Austriju i Njemacku. I da, postoje izuzetci naravno.
Iako sam zamijenio zanimanje za agenta za nekretnine. Minus veliki je sto jos uvijek ne govorim jezik kako treba. Zbog toga cu trebati putovati dalje. Ali mi to odgovara.
Sta nisam uradio sto sam trebao? Kupiti gliser ili neko plovilo.
Bez obzira na napredovanje u hotelima. Meni je hotela bilo do grla. Ja sebe vise nisam vidio u tome na dalje staze.
Ja sam dosao u Salzburg prije skoro 8 godina. Tada je bilo dovoljno za mene i suprugu da zajedno imamo oko 2300 neto i zivimo fino u nekoj garsonjerici.
Danas za te pare ne mozes izvuci mjesec kao samac.
Ja govorim i ljudima poput tebe da se preselite u Trst da radite import export za Balkan. Plata bi ti bila sigurno mozda manja. Ali zivot jeftiniji i smireniji. Cijene nekretnina ima se naci svega. Starogradnja je 0% poreza.
Bio sam u Svici, Njemačkoj i Danskoj. Ali meni je bitniji opusteniji zivot.