Znam kako dises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cerasus

#51 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

“ Sto se nisi udala? “ Comaga, vidim na kraju u odjavnoj spici. Mislim da je ta pjesma isla u pozadini, kad jedu doner . Onako mi je neki Fargo momenat bio. Pocetak vica.
P.S. Jest, i u Grbavici, bravo.
zdruzdjo

#52 Re: Znam kako dises

Post by zdruzdjo »

Davno sam to negdje spomenuo. Jasmila bukvalno ima svoj D.O.O. sto se tice glumaca i samo ih vrti u svojim uradcima. Spomenuti Comaga je tu uvijek za muzicku podlogu i tu i tamo pojavljivanje.
A sto se tice glume, stekao sam dojam da su nekako "preko qurtza" glume, ono da im ispadne iz saka. Cak je i Jasna Zalica koja inace se dadne u svoje uloge, nekako kao da cita kad sjede u stanu i torokaju
Better Man

#53 Re: Znam kako dises

Post by Better Man »

Meni je za sad serija odlična. Daleko bolje i kvalitetnije urađena od Danisovse serije.
zomri

#54 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

Serija je dobra i dalje. Uvijek cemo sa povecalom gledati nesto nase jer bolje razumijemo nijanse, ali neke zamjerke zaista ne stoje.

Scorsese, Tarantino, Wes Anderson,…svi oni rade sa istim glumcima iako imaju daleko veci bazen glumaca nego Jasmila.
Mali lose glumi a nervira pojavom? Onda ce biti da ipak nesto dobro radi.
Vecina americkih teen serija: glumci koji glume tinejdzere su 20 somethings.
doktor78

#55 Re: Znam kako dises

Post by doktor78 »

last mohicans wrote: 20/11/2023 01:08 Evo sad je Jasmili hype na ovu Đurićko, korektna glumica, ali onaj njen čudan akcent ja ne mogu da svarim nikako.
Možda su zato i napravili da je njen lik iz Sandžaka?
last mohicans

#56 Re: Znam kako dises

Post by last mohicans »

doktor78 wrote: 20/11/2023 10:44
last mohicans wrote: 20/11/2023 01:08 Evo sad je Jasmili hype na ovu Đurićko, korektna glumica, ali onaj njen čudan akcent ja ne mogu da svarim nikako.
Nisam siguran, isti akcent je i u Srebrenici. Odlična je glumica i trebala bi se toga riješiti. Uvijek mi je fascinantno kako se britanski glumci s lakoćom riješe akcenta i glume amerikance da ne prepoznaš da je native britanac.
zomri

#57 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

last mohicans wrote: 20/11/2023 10:56
doktor78 wrote: 20/11/2023 10:44
Nisam siguran, isti akcent je i u Srebrenici. Odlična je glumica i trebala bi se toga riješiti. Uvijek mi je fascinantno kako se britanski glumci s lakoćom riješe akcenta i glume amerikance da ne prepoznaš da je native britanac.
to tako možda nama zvuči, a amerikanci se stalno žale na njihove akcente. ima tu i pozitivnih primjera naravno, ali ima i kod nas. goran sultanović ima dobar bosanski naglasak iako je rodjeni zemunac.
dječak sa šibicama

#58 Re: Znam kako dises

Post by dječak sa šibicama »

Ne vidim po cemu je ova serija toliko bolja od Kotline, osim sto je ona fejl pa idemo sad hajpati ovu.
Prakticno isti tip serije, slicna prica, gluma otprilike ista, a Stukan kao pojava definitivno prijatniji od ove balzamovane.

Prica ove serije je za sada bez ikakvog smisla. Osim da su tuzitelji i sudije posteni a vrsnjacko nasilje ograniceno na pusi kurac.
doktor78

#59 Re: Znam kako dises

Post by doktor78 »

zomri wrote: 20/11/2023 11:08 goran sultanović ima dobar bosanski naglasak iako je rodjeni zemunac.
Tačno, kad se samo sjetim uloge u "Složnoj braći"
zomri

#60 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

doktor78 wrote: 20/11/2023 12:16
zomri wrote: 20/11/2023 11:08 goran sultanović ima dobar bosanski naglasak iako je rodjeni zemunac.
I u seriji Kosti (odron btw) je odlicno glumio na bosanskom.
Altsa

#61 Re: Znam kako dises

Post by Altsa »

zomri wrote: 20/11/2023 10:30 Serija je dobra i dalje. Uvijek cemo sa povecalom gledati nesto nase jer bolje razumijemo nijanse, ali neke zamjerke zaista ne stoje.

Scorsese, Tarantino, Wes Anderson,…svi oni rade sa istim glumcima iako imaju daleko veci bazen glumaca nego Jasmila.
Mali lose glumi a nervira pojavom? Onda ce biti da ipak nesto dobro radi.
Vecina americkih teen serija: glumci koji glume tinejdzere su 20 somethings.
Mali je bas samom pojavom izuzetno odvratan lik. Jasna je dobra glumica. Dovoljno je samo obratitu paznju na njenu ekspresiju pa shvatiti da je izuzetna glumica. Naglasak joj je zaista cudan.
Serija je meni mnogo bolja od Kotline odnosno kotlina mi se uopste ne svida. Ubacili su i dodatno slucaj ubistva pa radnja nije zakucana samo za vrsnjacko nasilje. Uglavnom ja sam zadovoljan s obzirom da je domaca serija.
Isner

#62 Re: Znam kako dises

Post by Isner »

zomri wrote: 20/11/2023 12:55
doktor78 wrote: 20/11/2023 12:16
I u seriji Kosti (odron btw) je odlicno glumio na bosanskom.
"Kosti" je beton serija, nemoj zezati...

Kad spomenu Kosti, Faketa je glumila i tu a ona mi je baš draga glumica, iako je redovno epizodista... Po meni u "Znam kako dišeš" najbolja ženska sporedna uloga..
karanana

#63 Re: Znam kako dises

Post by karanana »

fakat i ja koliko se sjecam, meni su kosti i meso bile sasvim solidne serije. trebala je izaci i treca, mislim da nije.
swanfilter

#64 Re: Znam kako dises

Post by swanfilter »

Dino mi je vec u trejleru antipatican ...
zomri

#65 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

To što vas (a i mene) Dino nervira upravo znači da Lazar nije tako loše odglumio :D

Kosti - onaj lik Engleza (Mićanović), gay predstavnik medjunarodne zajednice koji zavađa ovdje :lol: ma presmiješno, kao da je nele pisao scenarij. iskreno čudi me da se nekome svidja. Hajde bar je gluma podnošljiva.

Meso, osim Fakete ne znam je li još neko dobro odglumio, onaj Djordjevic katastrofalan. Primjećujem tamo vam nije smetao loš naglasak.
Haris033

#66 Re: Znam kako dises

Post by Haris033 »

dječak sa šibicama wrote: 20/11/2023 11:26 Ne vidim po cemu je ova serija toliko bolja od Kotline, osim sto je ona fejl pa idemo sad hajpati ovu.
Prakticno isti tip serije, slicna prica, gluma otprilike ista, a Stukan kao pojava definitivno prijatniji od ove balzamovane.

Prica ove serije je za sada bez ikakvog smisla. Osim da su tuzitelji i sudije posteni a vrsnjacko nasilje ograniceno na pusi kurac.
Skroz kontra.
Kotlinu prestao gledati odmah nakon zapleta a koji se tiče ubistva migranta u Zemaljskom muzeju.. :lol: Štukan - katastrofa. Koja je to njegova značajnija uloga? :-)

ZKD je ozbiljna serija koja se bavi ozbiljnom tematikom u kojoj su u prve 3 epizode prikazane sve mane našeg društva…

Ne znam ko glumi glavnu tužiteljicu, ali se dobro ufurala u ulogu.. :-D
Respect za Jasmilu :thumbup: 👏🏼🙂
zomri

#67 Re: Znam kako dises

Post by zomri »

Evo u cetvrtoj epizodi imamo i lokalnog krimosa koji finansira mlade repere poput Cunam,..cuj mene, Dine.
tramvajtrojka

#68 Re: Znam kako dises

Post by tramvajtrojka »

zomri wrote: 20/11/2023 22:05 Evo u cetvrtoj epizodi imamo i lokalnog krimosa koji finansira mlade repere poput Cunam,..cuj mene, Dine.
dobra cetvrta hej nek je jednom i babin sin dozivio poetic justice. Al je Jasmila ubila sa gadoscu ovih likova samo tako, svi ovi bad guys su za samara :mrgreen: , al dajdza rile je pokidao ulogu policajca :mrgreen:
cerasus

#69 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

zomri wrote: 20/11/2023 21:31 To što vas (a i mene) Dino nervira upravo znači da Lazar nije tako loše odglumio :D

Kosti - onaj lik Engleza (Mićanović), gay predstavnik medjunarodne zajednice koji zavađa ovdje :lol: ma presmiješno, kao da je nele pisao scenarij. iskreno čudi me da se nekome svidja. Hajde bar je gluma podnošljiva.

Meso, osim Fakete ne znam je li još neko dobro odglumio, onaj Djordjevic katastrofalan. Primjećujem tamo vam nije smetao loš naglasak.
Taman tako. Bagra s Marin Dvora, kakav ironican i istinit izraz.
Jos jednom potpisujem za naglasak, nije smetao kod pokojne Mire Furlan nikom.
cerasus

#70 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

Haris033 wrote: 20/11/2023 21:51
dječak sa šibicama wrote: 20/11/2023 11:26 Ne vidim po cemu je ova serija toliko bolja od Kotline, osim sto je ona fejl pa idemo sad hajpati ovu.

Skroz kontra.
Kotlinu prestao gledati odmah nakon zapleta a koji se tiče ubistva migranta u Zemaljskom muzeju.. :lol: Štukan - katastrofa. Koja je to njegova značajnija uloga? :-)

ZKD je ozbiljna serija koja se bavi ozbiljnom tematikom u kojoj su u prve 3 epizode prikazane sve mane našeg društva…

Ne znam ko glumi glavnu tužiteljicu, ali se dobro ufurala u ulogu.. :-D
Respect za Jasmilu :thumbup: 👏🏼🙂
Ja je se iz “ Snijega “ sjecam, kad ceka nekog stranca, mada mislim da svi imamo jednu takvu rodicu bar. U tragovima.
cerasus

#71 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

Mene je Rile vec oduv’o kao policajac u Prazniku Rada. Cekala se ta uloga. Potpuna katarza.
Faketa mi fino zreli u jednu Nadu Pani, neophodnu armaturu svake nase kvalitetne serije.
Last edited by cerasus on 21/11/2023 00:34, edited 1 time in total.
karanana

#72 Re: Znam kako dises

Post by karanana »

Tuziteljica ga primila i odmah joj svanulo.
cerasus

#73 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

Aahahahahahah🙈🙈🙈 ne pricaj nista, nisam pogledala jos
cerasus

#74 Re: Znam kako dises

Post by cerasus »

Joj ja ne znam, ne pokusavam neku kontru udarati tek tako, a sta fali Kotlini? A nisam inace ljubitelj Fedjinog opusa u svakom smislu. Tmuran, opet netflixovski stil, lagano distanje, usamljeni lik, ker, postapalica. Mozda je zamislite na svedskom sigurno bi se odusevili. Ja mislim da BiH ima sve bolje i bolje uradke i prepoznaje globalni, platformski trend dijaloga, scenografije itd.
Isner

#75 Re: Znam kako dises

Post by Isner »

zomri wrote: 20/11/2023 21:31 To što vas (a i mene) Dino nervira upravo znači da Lazar nije tako loše odglumio :D

Ama da ti budem iskren, nervira me facom i pojavom.. Grdan je i u glavu i u tijelo..

Vezano za Meso, maestralno je odglumio Branko Janković (Fufe) iako me i on nervira al u ovoj seriji je možda i najbolji.. Kao pozorišni glumac je fantastican, sjecam se njegove bravure u Kamernom kada je gostovalo pozoriste iz Prijedora.. On i Aida Bukva su pozorišni magovi, na filmu vec to nije to..
Post Reply