ANKETA: PO CEMU SE RAZLIKUJU PRAVI BIKERI OD SMINKERA?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mr2

Post by mr2 »

kad pricate o zajebanosti,andeli su ratu sa srbima[ joca amsterdam] radi 20 kg heroina.andeli su ovo oteli prije 2 godine i o tada je 19 mrtvih palo. to dosta govori o andelima.......jedini su oni klub koji je u evropi koji je u pojedinim zemjama evrope zabranjen radi organizovanog kriminala

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nisu Angelsi nigdje zabranjeni, jedino imaju clanova po zatvorima.

Gledati komplet klub kao kriminalan radi poteza par pojedinaca bi bisto logicno bilo da npr. "bezimeni MC" gledas kao klub doktora jer imaju tri hirurga kao clanove.

Najvise belaja sa Hellsima je bilo u USA pa nakon svega toga nijedan chapter nije bilo zatvoren a kamoli zabranjen.

Jednostavno niko nikad nije dokazao da se radi o organizovano kriminalnoj skupini.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

E, otisli ste malo ukrivo sa ovim topicom! Malo se tintivra na inicijalno pitanje.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:E, otisli ste malo ukrivo sa ovim topicom! Malo se tintivra na inicijalno pitanje.
Slazem se.
Frutek

Post by Frutek »

Nisam lično imao prilike do današnjeg dana da vozim motor :( Pravo bi volio u skoroj budućnosti uzet jednog od 225 cc recimo (ništa previše jako jer nemam prevelikog iskustva s motorima hehe :oops: ) jer mislim da je to stvarno doživljaj i merak (što bi se reklo).

Slažem se sa Daysleeper-om i sa twowheelkamikaza da treba imat muda pa sjest u našem saobraćaju na motor. Ovde je dovoljno lud saobraćaj da pobudališ u autu a nekamoli na motoru :-)

Isto mislim da se oni koji voze Peugeot skutere (iako je i to cool igračka za grada) se ne mogu svrstat u bikere. Ja dobijam dojam da su bikeri ipak ljudi koje nose svu opremu pri vožnji, koji voze motore jačih kubikaža a da pritom ne ugrožavaju svijet oko sebe, a ovo ostalo svrstavam u neku, recimo šminku. Isto mislim da nema ničeg lošeg ni u šminki ako taj šminker opet kažem, vozi normalno, jer ako je čovjek dao novac da se dobro osjeća i voli šminkeraj, to je njegova stvar i tu nema ničeg lošeg. Svi mi kupimo i auto i motor radi neke satisfakcije, a i kad se kupuje recimo auto zbog nužde (posao il sl.) opet se gleda da ti sjeda oku, da lijepo s vana izgleda, da ovo, da ono...Znači mislim da svi mi podsvjesno volimo šminku, samo neko voli više pokazat, neko manje...

Jedina zamjerka koju imam za bikere jeste kad prođu 250 km/h kroz neku usku uličicu a trotari okolo puni svijeta koji je u nekoj mirnoj šetnji, žene s djecom, a on kad proleti s Kawasakijem il Ducatijem, to se sve trese, ona mala djeca počnu plakat itd. Taj dio mi se nikako ne sviđa :oops:
twowheelkamikaza

Post by twowheelkamikaza »

Frutek wrote:
Jedina zamjerka koju imam za bikere jeste kad prođu 250 km/h kroz neku usku uličicu a trotari okolo puni svijeta koji je u nekoj mirnoj šetnji, žene s djecom, a on kad proleti s Kawasakijem il Ducatijem, to se sve trese, ona mala djeca počnu plakat itd. Taj dio mi se nikako ne sviđa :oops:
Frutek,

djeca placu kad se rode.
Kad taj Kawasaki ili Ducati protutnji, djeca se preporode :-D .
Salim se, ozbiljno, to je glupa zajebancija do bola.
Par puta sam sebe uhvatio u takvim budalastinama i nikad nisam ponovio.
Sad smo i pokrenuli inicijativu da osnujemo moto-klub koji ce se truditi da smanji (nema sanse da se iskorjene takvi "proleteri", i sam sam bio jedan od njih) broj poginulih i slomljenih na ulici i da trku prebaci na odgovarajuce mjesto:pistu.
No, ne treba ziviti u iluziji da necemo "zadavati" kroz grad kasno navece niti se ganjati izmedju auta sa vremena na vrijeme.
Ko to kaze, nije realan, i ne moze da se uzivi u momenat kad smo na masinama. Adrenalin je tesko kontrolisati, ako nista mozemo odabrati trenutak i mjesto gdje ga potrositi. Puna oprema se podrazumjeva, u svakom slucaju.
I naravno, definitivno ne medju zenama i djecom.

twowheelkamikaza
putnik

#57 Re: ANKETA: PO CEMU SE RAZLIKUJU PRAVI BIKERI OD SMINKERA?

Post by putnik »

phil manzanera wrote:1. STA MISLITE PO CEMU SE RAZLIKUJU PRAVI BIKERI OD SMINKERA?
Pravi biker MIRIŠE na benzin,
pravi šminker DISMR na Dove :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

1. STA MISLITE PO CEMU SE RAZLIKUJU PRAVI BIKERI OD SMINKERA?
Biker u društvu obično priča o svom motoru, a šminker o djevojčicama koje je vozao na njemu :D ...

A ono što stvarno fascinira u bikerskom svijetu jeste solidarnost koju je Daysleeper spominjao. Ako ti se pokvari auto na nezgodnom mjestu :D, pored tebe će proći 100 auta a jedan ili nijedan će stati da pomognu. Sa motorom će procenat biti veći od 50%...

Nego bikeri, u koju kategoriju Ježevi spadaju. Babuka je dao popriličnu svotu za svoj motor, a malac i više nego dobro vozi... doduše malo divlje, ali to ćemo pripisati godinama :D...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Kao odgovor na tvoje pitanje o ježevima da citiram sam sebe :D
DaysleepeR wrote:Pravi bajker nikad nece javno lose pricati o drugom bajkeru i svoje probleme sa nekim drugim bajkerom ce rjesiti privatno.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

NeKi_LiK wrote:
Ako ti se pokvari auto na nezgodnom mjestu :D, pored tebe će proći 100 auta a jedan ili nijedan će stati da pomognu. Sa motorom će procenat biti veći od 50%...
Vjeruj stace prvi koji naidje, tako da je procenat 100% ;)

Covjece stanes da uriniras, ako prolaze motori ljudi odmah stanu pitaju da li je sve ok.

Sto se tice solidarnosti na putu nema nam ravnih.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Dobar si DaysleepeR, dobar........

P.S.
Nisam skontao ko si, al' skontacu, polako......
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Dobar si DaysleepeR, dobar........

P.S.
Nisam skontao ko si, al' skontacu, polako......
Vjeruj mi da i mene interesuje ko si ti :D
Anell

Post by Anell »

Ovi tipovi izgledaju......!!!!!!!! :-D
Post Reply