Sejo vs Nele
- N.N.
#52 Re: Sejo vs Nele
Žvaljo i Sula da se pomire, 100 000 bi na Kosevo doveli 
- Romanista 101%
#53 Re: Sejo vs Nele
Na youtubu postoje stotine intervjua sa Karajlicem. Jos niko ga nije upitao kakva je uloga njegovog oca u formiranju SDS-a. Zasto se o tome suti, kad se dobro zna da mu je stari bio dobar sa Karadzicem, i da je znao dobro sta se sprema.
- House
#54 Re: Sejo vs Nele
sula je doktor.
glupa rasprava btw. neletu želim dugu i tešku bolest
glupa rasprava btw. neletu želim dugu i tešku bolest
Last edited by House on 22/05/2023 23:56, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#55 Re: Sejo vs Nele
Meni je Fikreta njihova omiljena pjesma. I bolje mi je kad je Sejo otpjeva na onom nekom koncertu (Zetra, čini mi se) nego Nele na albumu. Ne treba meni fol gol rokenrol zvijezda da pjeva (pogotovo takve) pjesme, nego normalan čovjek.
Sejo ne koristi rat da gura svoju čitavu poslijeratnu karijeru, a Nele bogami koristi. On je ratni profiter, u punom smislu te riječi. Upalio mu fol u pomahnitalom Beogradu i Srbiji. Slično je i sa Kusturicom.
Anyway, kad se sve uzme u obzir, ipak je Fildžan Viška najbolji album Pušenja. Tako danas mislim.
Sejo ne koristi rat da gura svoju čitavu poslijeratnu karijeru, a Nele bogami koristi. On je ratni profiter, u punom smislu te riječi. Upalio mu fol u pomahnitalom Beogradu i Srbiji. Slično je i sa Kusturicom.
Anyway, kad se sve uzme u obzir, ipak je Fildžan Viška najbolji album Pušenja. Tako danas mislim.
- House
#56 Re: Sejo vs Nele
ma prvi zapucao preko vracaRomanista 101% wrote: ↑22/05/2023 23:47 Na youtubu postoje stotine intervjua sa Karajlicem. Jos niko ga nije upitao kakva je uloga njegovog oca u formiranju SDS-a. Zasto se o tome suti, kad se dobro zna da mu je stari bio dobar sa Karadzicem, i da je znao dobro sta se sprema.
klošarčina.
- House
#57 Re: Sejo vs Nele
nek' se ugledaju na gospodina zdravka čolića, milića vukašinovića...
jednu lošu riječ nisu izgovorili protiv sarajeva.
jednu lošu riječ nisu izgovorili protiv sarajeva.
Last edited by House on 23/05/2023 00:00, edited 2 times in total.
-
mistek
#58 Re: Sejo vs Nele
Nevezano za smrada Neleta, Sejo je baš regularan lik, ljudski. Ko što neko napisa, ne doživljava sebe uopšte prenapuhano, realni i odmjereni stavovi, a i bez obzira što nije stalno u Sarajevu, imam osjećaj da čovjek zna apsolutno svako dešavanje u gradu
A i podcjenjuje se Sejin rad u posljednjih 30 godina u odnosu na ono što je bilo prije rata. To i ovaj smrad s druge strane radi baš, ali i dosta raje generalno, standardni automatizam "samo prijeratno valja". Ja recimo znam svako slovo svake njihove pjesme od prije rata, dok mi neki noviji albumi nisu legli, ali je more kvalitetnih stvari urađeno u ovih 30 godina. "Bog vozi Mercedes" je strašan, "Hodi da ti čiko nešto da" je podcijenjen baš, sa odličnom muzikom, odličnim pjesmama. I na ostalim albumima bi se nakupio dvocifren broj pjesama zbirno koje su odlične.
"Ja nisam odavle" je neloš. Par pjesama koje na ovaj ili onaj način imaju kvalitet. Ali, ništa više od toga. Kontinuitet od 30 godina puno više znači. Nele rijetko odvratan lik koji istu priču trubi 30 godina i onda se čudi kako se neko nije promijenio. Meni je nestvarno da neko u 2023. ima stavove kao taj levat. Ili nema, ali se pravi da ima, jer sad mora gurati to. Ali, njegova priča se rodila za prosječnog četnika iz RS. Oni iz Srbije su čak "sofisticiraniji"
Čovjek se nije makao dalje od mantri iz 1996., a ubijeđen sam da je svjestan svog zajeba. U Beogradu je bitan ko prosječni ćevabdžija. Ne mislim vala da mu je i tamo upalio fol. Jebo ti život kakav on živi.
A i podcjenjuje se Sejin rad u posljednjih 30 godina u odnosu na ono što je bilo prije rata. To i ovaj smrad s druge strane radi baš, ali i dosta raje generalno, standardni automatizam "samo prijeratno valja". Ja recimo znam svako slovo svake njihove pjesme od prije rata, dok mi neki noviji albumi nisu legli, ali je more kvalitetnih stvari urađeno u ovih 30 godina. "Bog vozi Mercedes" je strašan, "Hodi da ti čiko nešto da" je podcijenjen baš, sa odličnom muzikom, odličnim pjesmama. I na ostalim albumima bi se nakupio dvocifren broj pjesama zbirno koje su odlične.
"Ja nisam odavle" je neloš. Par pjesama koje na ovaj ili onaj način imaju kvalitet. Ali, ništa više od toga. Kontinuitet od 30 godina puno više znači. Nele rijetko odvratan lik koji istu priču trubi 30 godina i onda se čudi kako se neko nije promijenio. Meni je nestvarno da neko u 2023. ima stavove kao taj levat. Ili nema, ali se pravi da ima, jer sad mora gurati to. Ali, njegova priča se rodila za prosječnog četnika iz RS. Oni iz Srbije su čak "sofisticiraniji"
- House
#59 Re: Sejo vs Nele
ovo!mistek wrote: ↑22/05/2023 23:59 Nevezano za smrada Neleta, Sejo je baš regularan lik, ljudski. Ko što neko napisa, ne doživljava sebe uopšte prenapuhano, realni i odmjereni stavovi, a i bez obzira što nije stalno u Sarajevu, imam osjećaj da čovjek zna apsolutno svako dešavanje u gradu![]()
"Ja nisam odavle" je neloš. Par pjesama koje na ovaj ili onaj način imaju kvalitet. Ali, ništa više od toga. Kontinuitet od 30 godina puno više znači. Nele rijetko odvratan lik koji istu priču trubi 30 godina i onda se čudi kako se neko nije promijenio. Meni je nestvarno da neko u 2023. ima stavove kao taj levat. Ili nema, ali se pravi da ima, jer sad mora gurati to. Ali, njegova priča se rodila za prosječnog četnika iz RS. Oni iz Srbije su čak "sofisticiraniji"Čovjek se nije makao dalje od mantri iz 1996., a ubijeđen sam da je svjestan svog zajeba. U Beogradu je bitan ko prosječni ćevabdžija. Ne mislim vala da mu je i tamo upalio fol. Jebo ti život kakav on živi.
sejo je pušenje.
Last edited by House on 23/05/2023 00:01, edited 1 time in total.
- billy organ
- House
#61 Re: Sejo vs Nele
ma šuplja.
- Haris.ba
#62 Re: Sejo vs Nele
Ima cage da to dokaze. Ovaj drugi ima sud, pa nek dokazuje.
Ono sto je meni fascinantno jeste da je Nele osim fonografskih, izgleda priskrbio sebi i autorska prava na nekim pjesmama. Zato je i objavljen onaj ugovor i njegovi aneksi.
Last edited by Haris.ba on 23/05/2023 00:04, edited 1 time in total.
- tandmand
#64 Re: Sejo vs Nele
Ne razumijem da se ovome Neletu, štovaocu Radovana daje medijski prostor.
Sejo ... jbg. zbog imena našao se na pravoj strani istorije, a u biti druga verzija Željka Bebeka koji je nakon dugmeta igrao u muzičkom a kasnije i teritorijalnom smislu na hrvatsku kartu. Bebek je netom prije rata bio hit u hrvatskim kafićima kod osoba koje nikad nisu slušale Bijelo Dugme, općenito rok muziku. Što bi se reklo Bebek došao tobe, otkrio da je Hrvat a i Hrvati otkrili da je Bebek Hrvat.
Slična priča sa Sejom bošnjačko-hrvatska. Dinu Merlina, prosvijetlio Alija ... samo neznam koji od dva.
Treba završiti sa tim đuturumima. Čovječe 2023.god, i još neko sluša "Zabranjena pušenja" i njihove političke rasprave.
Poslušam EKV koji su svjetlosnu godinu ispred ovih .... i koji su sasvim slučajno Srbi i nemaju veze sa ovim blatom.
Volim Dinu Dvornika, Masima, Stefanovskog, Bajagu, Ivanu Negativ, ... a ovi što nešto kenjaju na nacionalnoj osonovi, što su se prodali za 100 lira, pa kako da slušam te ljigavce.
Sejo ... jbg. zbog imena našao se na pravoj strani istorije, a u biti druga verzija Željka Bebeka koji je nakon dugmeta igrao u muzičkom a kasnije i teritorijalnom smislu na hrvatsku kartu. Bebek je netom prije rata bio hit u hrvatskim kafićima kod osoba koje nikad nisu slušale Bijelo Dugme, općenito rok muziku. Što bi se reklo Bebek došao tobe, otkrio da je Hrvat a i Hrvati otkrili da je Bebek Hrvat.
Slična priča sa Sejom bošnjačko-hrvatska. Dinu Merlina, prosvijetlio Alija ... samo neznam koji od dva.
Treba završiti sa tim đuturumima. Čovječe 2023.god, i još neko sluša "Zabranjena pušenja" i njihove političke rasprave.
Poslušam EKV koji su svjetlosnu godinu ispred ovih .... i koji su sasvim slučajno Srbi i nemaju veze sa ovim blatom.
Volim Dinu Dvornika, Masima, Stefanovskog, Bajagu, Ivanu Negativ, ... a ovi što nešto kenjaju na nacionalnoj osonovi, što su se prodali za 100 lira, pa kako da slušam te ljigavce.
Last edited by tandmand on 23/05/2023 00:08, edited 1 time in total.
- House
#65 Re: Sejo vs Nele
hajmo malo ritma ko da je došo džoni keš 
sula legenda
sula legenda
Last edited by House on 23/05/2023 00:07, edited 1 time in total.
- Haris.ba
- House
#67 Re: Sejo vs Nele
slušaj trancetandmand wrote: ↑23/05/2023 00:04 Ne razumijem da se ovome Neletu, štovaocu Radovana daje medijski prostor.
Slična priča sa Sejom bošnjačko-hrvatska. Dinu Merlina, prosvijetlio Alija ... samo neznam koji od dva.![]()
Tiesto, Armin Van Buuren....
Last edited by House on 23/05/2023 00:11, edited 1 time in total.
- drag_gost
- Hajvan
#69 Re: Sejo vs Nele
...i, stoga je Mirko Srdić najoriginalniji, najbolji predstavnik New Primitivesa
- House
#70 Re: Sejo vs Nele
zato ja slušam trance iz 90tih i 2000tih
odmorim mozak. ne bih slušao današnje hitove da me puškom tjeraju
odmorim mozak. ne bih slušao današnje hitove da me puškom tjeraju
- tandmand
#71 Re: Sejo vs Nele
Ma završio sam ja ali ne možeš izbjeći.
Ima i gore. Današnjica. Muzaferija i one njegove, ilahije ili kaside, šta li već - atmosfera "dan žalosti", publika ...
Tačno smo prokleti ...
- GandalfSivi
- Haris.ba
#73 Re: Sejo vs Nele
Ma nismo. I poslije slagera i sladunjavih pjesmica dosla je ta "kontrakultura". Ne moze jedno bez drugog.
Sejo, stari balija.
Last edited by Haris.ba on 23/05/2023 00:17, edited 1 time in total.
-
hzsa22
#74 Re: Sejo vs Nele
Isto htjedoh pitati
- tandmand