Lav (bukvalno) sa poljina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#51 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by moonca »

A shta su kuchni ljubimci.. neki po cijeli dan . sami.. to nije logor.. :-)
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#52 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by laserShow »

a jeste ljubomorni na frajera i njegovog lava, nevjerovatno.

Jos je smjesnije kao neka briga za zoo vrtove hahah. Cuj ne bi trebali zivotinje da drzimo u zoo vrtu. Vec gdje, na pasnjacima vlasica?
laik1981

#53 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by laik1981 »

moonca wrote: 20/04/2023 20:36 A shta su kuchni ljubimci.. neki po cijeli dan . sami.. to nije logor.. :-)
Pa isto ti je to..
laik1981

#54 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by laik1981 »

laserShow wrote: 20/04/2023 20:37 a jeste ljubomorni na frajera i njegovog lava, nevjerovatno.

Jos je smjesnije kao neka briga za zoo vrtove hahah. Cuj ne bi trebali zivotinje da drzimo u zoo vrtu. Vec gdje, na pasnjacima vlasica?
Ne bi trebali da ih drzimo nigdje.. Neka zive u svojim prirodnim stanistima..
uglavnomja

#55 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by uglavnomja »

laik1981 wrote: 20/04/2023 20:34
Truba wrote: 20/04/2023 20:24
Zato sto lazes ko najgori sofista filozof

Brkas slobodu i hranu
Namjerno

Doci ce vrijeme kada ce otmica zatvaranje i ubijanje zivotinje biti kao ubijanjr ljudi
Nisam ja neki fanatik
Ja bih zelio da se uklone svi psi sa ulica i sklone
Uopce me ne zanimaju dzukele ...obozavam meso
Ali zoo je logor za zivotinje
U zoloskim vrtovima su uglavnom zivotinje rodjene u nekim drugim zoloskim vrtovima.. Ne hvataju ih po sumama.. Tesko da bi te zivotinje koje se generacijama radjaju u zarobljenistvu mogle prezivjeti u divljini.. Ovod lava sa Poljina sutra da puste u divljinu crkao bi od gladi i zedji za par dana.. Tuzno je gledati divlje zivotinje u zarobljenistvu, pogotovo tamo gdje su uslovi ispod svakog minimuma.. Humanije je eutanazirati ih.. Ja bih nas zoloski zatvorio i otvorio kakav luna park..
amerikanci su poceli otvarati nesto kao rezervate za zivotinje, narocito za velike macke, uglavnom oduzete iz kaveza i iz privatnih zoo, koji su zatvoreni za posjete, ljudski kontakt minimmalan
zive na otvorenom ... sto bi se reklo kao u prirodi, osim lova

bio je dokumentarac o liku koji se zove joe exotic :-) :roll: jedinstven kretenoid
tu se vidi sav jad i nesreca tih zivotinja
zavrsio u zatvoru jer je unajmio placene ubice da ubiju neku zastitnicu zivotinjskih prava :skoljka:
bio protivkandidat trumpu :mrgreen:
ima muza

a i kakav je to bzinis i koliko para se tu vrti
Solar Warden

#56 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Solar Warden »

Samo hakuna mpaka i dean sneider ono je anđeo među životinjama.

Onom čovjeku treba u škole poseban predmet izučavat.
bavi

#57 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by bavi »

Ne fali nista njima u zoloskom. Redovno obrok imaju, niko se nad njima ne izivljava. Nebi u divljini dozivjeli ni polovinu zivotnog vijeka. Tako da sve ima prednosti i mane.
Ja bih prva negdje na zapad, al jes evo mi prodje pola zivota na Alipasinu. Da je odlicno nije, al mi nista ne fali. Navika je cudo :lol:
Edin H.

#58 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Edin H. »

Ne diraj lava dok spava. :oops:
Osmi Socrates

#59 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Osmi Socrates »

I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.

Sve zoološke vrtove pozatvarati. Što se tiče kućnih ljubimaca, oni svi pate od Stockholm sindroma. Ne vidim baš rješenje za takvu situaciju. Mada, i mačke su drugačije od pasa.
el_bake007

#60 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by el_bake007 »

drzava nebi trebala regulisati koje zivotinje neko smije drzati unutar svoje imovine niti pisati kazne. U javnosti je vec druga prica.
Thorgerson

#61 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Thorgerson »

Osmi Socrates wrote: 21/04/2023 00:30 I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.

Sve zoološke vrtove pozatvarati. Što se tiče kućnih ljubimaca, oni svi pate od Stockholm sindroma. Ne vidim baš rješenje za takvu situaciju. Mada, i mačke su drugačije od pasa.
Daj ba prestanite kmecati oko zivotinja.

Ti si danas vjerovatno, ili ovih dana, pojeo hamburger, piletinu, pecenje. Od cega se to pravi?

Puna usta empatije prema zivotinjama, a u stomacima komadi tih istih zivotinja.

I evo nek si vegetarijanac. Opet nista ne mijenja. Jer ima vas hrpa koji imate dvostruke arsine prema zivotinjama.

Sta cemo sa kravama koje ljudi drze? Ovce? Kokosi? Pa i to je jedna vrsta zatvora. Gdje su btw te zivotinje da death row. Dakle, pitanje je vremena kad ce bit zaklane.

Al joj moj cukica vidi ga kako je cakan. A jebo krave i ovce, koze.

Ili budi isti prema svim zivotinjama il vise prestanite srar. Cuj da zatvara zoloske. Jest eto bas te zivotinje kontaju, e jebem ti dje se ja rodih...
eltroxin

#62 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by eltroxin »

Men’se cini da se ovo drug @pici sprema za o’cepljenje.
Osmi Socrates

#63 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Osmi Socrates »

Ti si mene pogrešno shvatio. Ja nemam nikakva osjećanja prema životinjama. Zapravo sam ravnodušan što se tiče većine životinja. Kad pročitam da je neka vrsta near extinction, to me uopšte ne nasekira.

Ali, zoološki vrtovi su debilna civilizacijska situacija. Čuj doš'o da gleda zarobljenog lava. Pa koji kurac?

Ja ne idem gledati zarobljene krave. Pripremi ih za moju upotrebu i doviđenja. Uopšte se ne sekiram oko toga.
Piaty

#64 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Piaty »

Thorgerson wrote: 21/04/2023 00:55
Osmi Socrates wrote: 21/04/2023 00:30 I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.

Ti si danas vjerovatno, ili ovih dana, pojeo hamburger, piletinu, pecenje. Od cega se to pravi?

I evo nek si vegetarijanac. Opet nista ne mijenja. Jer ima vas hrpa koji imate dvostruke arsine prema zivotinjama.

Sta cemo sa kravama koje ljudi drze? Ovce? Kokosi? Pa i to je jedna vrsta zatvora. Gdje su btw te zivotinje da death row. Dakle, pitanje je vremena kad ce bit zaklane.

Ili budi isti prema svim zivotinjama il vise prestanite srar. Cuj da zatvara zoloske. Jest eto bas te zivotinje kontaju, e jebem ti dje se ja rodih...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7NOauP3 ... ZXJpbmc%3D[/youtube]

E jebo te, gdje se ti rodi, a i ja s tobom pa i mi svi skupa
Edin H.

#65 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by Edin H. »

laserShow wrote: 20/04/2023 20:37 a jeste ljubomorni na frajera i njegovog lava, nevjerovatno.

Pustiti lava da landara po Vlašiću :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by pici »

Lav je tu zna se zasto, moji lavovi su spremni za oCepljenje.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#67 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by laserShow »

Osmi Socrates wrote: 21/04/2023 01:15 Čuj doš'o da gleda zarobljenog lava. Pa koji kurac?
a cuj, drzis mini lava u kuci u vidu macke. Drzis pticurinu, ili ribe. Drzis kravu, ili ovcu, patku ili kokosku. Svako ima zamjerku, svacija je validna.

Ko je dominantan, taj je i na vrhu. Kad se pojavi neka dominantna vrsta nad nama i mi cemo u zoo vrt. Ko zna, mozda i jesmo vec u zoo vrtu, neko nas posmatra i ibreti se.
broj dva

#68 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by broj dva »

Thorgerson wrote: 21/04/2023 00:55

Krave ovce koke smo napravili da jedemo. Lavove nismo. Pse smo napravili da nam služe i da ih jedemo (kina).
Lanac prehrane je normalna stvar.
no_sikiriki

#69 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by no_sikiriki »

broj dva wrote: 21/04/2023 08:24 Krave ovce koke smo napravili da jedemo.
Kako se prave, daj recept? Pitam za jarana.
broj dva

#70 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by broj dva »

no_sikiriki wrote: 21/04/2023 08:57
uzmeš divlju životinju, recimo krme. Pa ih selektivno uzgajaš par hiljada godina da dobiješ drugačiju, veću i pitomiju Ili uzmeš vuka pa napraviš psa. Ili uzmeš kupus pa napraviš brokoli.
KojiJa

#71 Re: Lav (bukvalno) sa poljina

Post by KojiJa »

no_sikiriki wrote: 21/04/2023 08:57
Zguzi kravu
Post Reply