Lav (bukvalno) sa poljina
-
moonca
#51 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
A shta su kuchni ljubimci.. neki po cijeli dan . sami.. to nije logor.. 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#52 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
a jeste ljubomorni na frajera i njegovog lava, nevjerovatno.
Jos je smjesnije kao neka briga za zoo vrtove hahah. Cuj ne bi trebali zivotinje da drzimo u zoo vrtu. Vec gdje, na pasnjacima vlasica?
Jos je smjesnije kao neka briga za zoo vrtove hahah. Cuj ne bi trebali zivotinje da drzimo u zoo vrtu. Vec gdje, na pasnjacima vlasica?
-
laik1981
-
laik1981
#54 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Ne bi trebali da ih drzimo nigdje.. Neka zive u svojim prirodnim stanistima..
- uglavnomja
#55 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
amerikanci su poceli otvarati nesto kao rezervate za zivotinje, narocito za velike macke, uglavnom oduzete iz kaveza i iz privatnih zoo, koji su zatvoreni za posjete, ljudski kontakt minimmalanlaik1981 wrote: ↑20/04/2023 20:34U zoloskim vrtovima su uglavnom zivotinje rodjene u nekim drugim zoloskim vrtovima.. Ne hvataju ih po sumama.. Tesko da bi te zivotinje koje se generacijama radjaju u zarobljenistvu mogle prezivjeti u divljini.. Ovod lava sa Poljina sutra da puste u divljinu crkao bi od gladi i zedji za par dana.. Tuzno je gledati divlje zivotinje u zarobljenistvu, pogotovo tamo gdje su uslovi ispod svakog minimuma.. Humanije je eutanazirati ih.. Ja bih nas zoloski zatvorio i otvorio kakav luna park..Truba wrote: ↑20/04/2023 20:24
Zato sto lazes ko najgori sofista filozof
Brkas slobodu i hranu
Namjerno
Doci ce vrijeme kada ce otmica zatvaranje i ubijanje zivotinje biti kao ubijanjr ljudi
Nisam ja neki fanatik
Ja bih zelio da se uklone svi psi sa ulica i sklone
Uopce me ne zanimaju dzukele ...obozavam meso
Ali zoo je logor za zivotinje
zive na otvorenom ... sto bi se reklo kao u prirodi, osim lova
bio je dokumentarac o liku koji se zove joe exotic
tu se vidi sav jad i nesreca tih zivotinja
zavrsio u zatvoru jer je unajmio placene ubice da ubiju neku zastitnicu zivotinjskih prava
bio protivkandidat trumpu
ima muza
a i kakav je to bzinis i koliko para se tu vrti
-
Solar Warden
#56 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Samo hakuna mpaka i dean sneider ono je anđeo među životinjama.
Onom čovjeku treba u škole poseban predmet izučavat.
Onom čovjeku treba u škole poseban predmet izučavat.
- bavi
#57 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Ne fali nista njima u zoloskom. Redovno obrok imaju, niko se nad njima ne izivljava. Nebi u divljini dozivjeli ni polovinu zivotnog vijeka. Tako da sve ima prednosti i mane.
Ja bih prva negdje na zapad, al jes evo mi prodje pola zivota na Alipasinu. Da je odlicno nije, al mi nista ne fali. Navika je cudo
Ja bih prva negdje na zapad, al jes evo mi prodje pola zivota na Alipasinu. Da je odlicno nije, al mi nista ne fali. Navika je cudo
- Edin H.
#58 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Ne diraj lava dok spava. 
-
Osmi Socrates
#59 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.
Sve zoološke vrtove pozatvarati. Što se tiče kućnih ljubimaca, oni svi pate od Stockholm sindroma. Ne vidim baš rješenje za takvu situaciju. Mada, i mačke su drugačije od pasa.
Sve zoološke vrtove pozatvarati. Što se tiče kućnih ljubimaca, oni svi pate od Stockholm sindroma. Ne vidim baš rješenje za takvu situaciju. Mada, i mačke su drugačije od pasa.
-
el_bake007
#60 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
drzava nebi trebala regulisati koje zivotinje neko smije drzati unutar svoje imovine niti pisati kazne. U javnosti je vec druga prica.
- Thorgerson
#61 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Daj ba prestanite kmecati oko zivotinja.Osmi Socrates wrote: ↑21/04/2023 00:30 I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.
Ti si danas vjerovatno, ili ovih dana, pojeo hamburger, piletinu, pecenje. Od cega se to pravi?
Puna usta empatije prema zivotinjama, a u stomacima komadi tih istih zivotinja.
I evo nek si vegetarijanac. Opet nista ne mijenja. Jer ima vas hrpa koji imate dvostruke arsine prema zivotinjama.
Sta cemo sa kravama koje ljudi drze? Ovce? Kokosi? Pa i to je jedna vrsta zatvora. Gdje su btw te zivotinje da death row. Dakle, pitanje je vremena kad ce bit zaklane.
Al joj moj cukica vidi ga kako je cakan. A jebo krave i ovce, koze.
Ili budi isti prema svim zivotinjama il vise prestanite srar. Cuj da zatvara zoloske. Jest eto bas te zivotinje kontaju, e jebem ti dje se ja rodih...
- eltroxin
#62 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Men’se cini da se ovo drug @pici sprema za o’cepljenje.
-
Osmi Socrates
#63 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Ti si mene pogrešno shvatio. Ja nemam nikakva osjećanja prema životinjama. Zapravo sam ravnodušan što se tiče većine životinja. Kad pročitam da je neka vrsta near extinction, to me uopšte ne nasekira.
Ali, zoološki vrtovi su debilna civilizacijska situacija. Čuj doš'o da gleda zarobljenog lava. Pa koji kurac?
Ja ne idem gledati zarobljene krave. Pripremi ih za moju upotrebu i doviđenja. Uopšte se ne sekiram oko toga.
Ali, zoološki vrtovi su debilna civilizacijska situacija. Čuj doš'o da gleda zarobljenog lava. Pa koji kurac?
Ja ne idem gledati zarobljene krave. Pripremi ih za moju upotrebu i doviđenja. Uopšte se ne sekiram oko toga.
-
Piaty
#64 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7NOauP3 ... ZXJpbmc%3D[/youtube]Thorgerson wrote: ↑21/04/2023 00:55Daj ba prestanite kmecati oko zivotinja.Osmi Socrates wrote: ↑21/04/2023 00:30 I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.
Ti si danas vjerovatno, ili ovih dana, pojeo hamburger, piletinu, pecenje. Od cega se to pravi?
I evo nek si vegetarijanac. Opet nista ne mijenja. Jer ima vas hrpa koji imate dvostruke arsine prema zivotinjama.
Sta cemo sa kravama koje ljudi drze? Ovce? Kokosi? Pa i to je jedna vrsta zatvora. Gdje su btw te zivotinje da death row. Dakle, pitanje je vremena kad ce bit zaklane.
Ili budi isti prema svim zivotinjama il vise prestanite srar. Cuj da zatvara zoloske. Jest eto bas te zivotinje kontaju, e jebem ti dje se ja rodih...
E jebo te, gdje se ti rodi, a i ja s tobom pa i mi svi skupa
- Edin H.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#66 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Lav je tu zna se zasto, moji lavovi su spremni za oCepljenje.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#67 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
a cuj, drzis mini lava u kuci u vidu macke. Drzis pticurinu, ili ribe. Drzis kravu, ili ovcu, patku ili kokosku. Svako ima zamjerku, svacija je validna.
Ko je dominantan, taj je i na vrhu. Kad se pojavi neka dominantna vrsta nad nama i mi cemo u zoo vrt. Ko zna, mozda i jesmo vec u zoo vrtu, neko nas posmatra i ibreti se.
-
broj dva
#68 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Krave ovce koke smo napravili da jedemo. Lavove nismo. Pse smo napravili da nam služe i da ih jedemo (kina).Thorgerson wrote: ↑21/04/2023 00:55Daj ba prestanite kmecati oko zivotinja.Osmi Socrates wrote: ↑21/04/2023 00:30 I taj lav kojeg djeca vide u zoološkom vrtu nije ista životinja kao lav u prirodnom habitatu. Dvije potpuno različite životinje.
Lanac prehrane je normalna stvar.
-
no_sikiriki
-
broj dva
#70 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
uzmeš divlju životinju, recimo krme. Pa ih selektivno uzgajaš par hiljada godina da dobiješ drugačiju, veću i pitomiju Ili uzmeš vuka pa napraviš psa. Ili uzmeš kupus pa napraviš brokoli.
-
KojiJa
#71 Re: Lav (bukvalno) sa poljina
Zguzi kravu