Kako ne dobiva? Dobiva kvalitet koji trenutno ne postoji u državi, samim tim je potpuno opravdan angažman tog igrača. On je naravno prolazno riješenje, jer se svi valjda nadamo da ćemo za par godina imati jednog takvog igrača na poziciji 2.Murat Sabanovic wrote: ponavljam domerkant nije solucija za bh kosarku, jer bosna ne dobija nista sa njim
kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
davis.ba
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
BH kosarka mislim na reprezentaciju se nalazi trenutno u krizi koju je izazvala smjena generacija. E sad se javio problem sto jednostavno mi nemamo nekih klasa u tim mladjim generacijama. Meni je Danko drag momak i svugdje sam govorio da treba da vise igra u Bosni ali za reprezentaciju su samo oni koji 40 minuta igraju za svoj klub i to extra. Dakle Danko nije taj. Domerkant nam je potreban ako radi nicega a onda radi toga da probamo razbiti tu barijeru prvog kola i proci dalje a na kraju krajeva ako je moguce i domoci se tog 5 mjesta. Tada bi usli u jedan sistem takmicenja gdje bi i glavonje iz vrha drzave ipak morale zavuci ruke u dzepove i podrzati vise taj sport. Vise para, vise muzike, vise mladih igraca. BiH ima kontinuitet igranja na EP ali nam sad treba i nesto vise a to se ne moze postici bez vrhunskih igraca. Domerkant je vrhunski igrac. U BiH je skola kosarke jos uvijek u samom zacetku i kao sto sam ranije napisao trebat ce proci 5 godina i vise da pocnemo dobijati igrace a onda to postaje nezaustavljiv proces. Do tada se moramo krpiti sa kim stignemo pa i sa Amerikancima kad je vec moguce.
-
davis.ba
Potpuno se slažem.hrasno38 wrote:BH kosarka mislim na reprezentaciju se nalazi trenutno u krizi koju je izazvala smjena generacija. E sad se javio problem sto jednostavno mi nemamo nekih klasa u tim mladjim generacijama. Meni je Danko drag momak i svugdje sam govorio da treba da vise igra u Bosni ali za reprezentaciju su samo oni koji 40 minuta igraju za svoj klub i to extra. Dakle Danko nije taj. Domerkant nam je potreban ako radi nicega a onda radi toga da probamo razbiti tu barijeru prvog kola i proci dalje a na kraju krajeva ako je moguce i domoci se tog 5 mjesta. Tada bi usli u jedan sistem takmicenja gdje bi i glavonje iz vrha drzave ipak morale zavuci ruke u dzepove i podrzati vise taj sport. Vise para, vise muzike, vise mladih igraca. BiH ima kontinuitet igranja na EP ali nam sad treba i nesto vise a to se ne moze postici bez vrhunskih igraca. Domerkant je vrhunski igrac. U BiH je skola kosarke jos uvijek u samom zacetku i kao sto sam ranije napisao trebat ce proci 5 godina i vise da pocnemo dobijati igrace a onda to postaje nezaustavljiv proces. Do tada se moramo krpiti sa kim stignemo pa i sa Amerikancima kad je vec moguce.
- Murat Sabanovic
da , prolazno rijesenje .....davis.ba wrote:Kako ne dobiva? Dobiva kvalitet koji trenutno ne postoji u državi, samim tim je potpuno opravdan angažman tog igrača. On je naravno prolazno riješenje, jer se svi valjda nadamo da ćemo za par godina imati jednog takvog igrača na poziciji 2.Murat Sabanovic wrote: ponavljam domerkant nije solucija za bh kosarku, jer bosna ne dobija nista sa njim
kada on ode doci ce neki novi,
tako da samo bh kosarka ide u krug
al jebaj ga vidjet cemo kako cemo proci i sa njim
-
paprica29
Bolje nego bez njega. Otvorit će prostor nekom iz tima za otvoren šut. Njegova statistika u Euro ligi je zadivljujuća. Odlaskom Nenada Markovića nemamo igrača šutera koji može zabiti 20-30 poena.Murat Sabanovic wrote:da , prolazno rijesenje .....davis.ba wrote:Kako ne dobiva? Dobiva kvalitet koji trenutno ne postoji u državi, samim tim je potpuno opravdan angažman tog igrača. On je naravno prolazno riješenje, jer se svi valjda nadamo da ćemo za par godina imati jednog takvog igrača na poziciji 2.Murat Sabanovic wrote: ponavljam domerkant nije solucija za bh kosarku, jer bosna ne dobija nista sa njim
kada on ode doci ce neki novi,
tako da samo bh kosarka ide u krug
al jebaj ga vidjet cemo kako cemo proci i sa njim
- Kareem Abdul-Jabbar
Uvoz DEFICITARNIH igraca nece i ne smije ugroziti produkciju i razvoj domacih igraca. Naprotiv.
Vecina zemalja koje su danas na kosarkaskoj mapi Evrope kao sto su npr. Njemacka, Francuska, Turska upravo su se pojavili na mapi dovodjenjem stranih igraca i/ili trenera u klubove i u reprezentaciju [a kojih nije bilo u to doba koje spominjete kad je stara Jugoslavija harala i kad su glavni protivnici bili SSSR, Italija, Spanija(sto je opet prica za sebe i ima svoje razloge zasto je to bilo tako tada)].
Mladom igracu je bitno i da gleda KVALITETNOG stranog igraca i da bude njegov saigrac. Mladi igraci se ni u kom slucaju ne kale samo u reprezentaciji, lijepo je osjetiti char velikog takmicenja, ali igrac se pravi na treninzima i u klupskoj kosarci prije svega..
“Problem” je sto javnost danas trazi REZULTAT!
Rezultat se ganja kako u klupskoj kosarci, tako i u reprezentativnoj. Rezultat ce donijeti novac za dalje ulaganje. Isto tako, taj rezultat ce ili nece ostaviti trenera na klupi.
Vjerujem da 90% ljudi u BiH ne bi imalo nista protiv da Bosna bude prvak Evrope sa petoricom brace crnaca
. Zamislite koliki bi to plus bio za razvoj kosarke?! Svi bi bili ponosni i ne bi se bas puno paznje obracalo na porijeklo igraca….
Problem je naci kompromis izmedju nekih velicina u ovoj jednacini sa domacim igracima, stranim igracima, novcem, te trazenim rezultatom...
Znaci, nadat se da je to samo "prelazni" period dok domace skole ne iznjedre odgovarajuce zamjene...
Kad i da li ce se to desiti zavisi od novca koji ce se uloziti u mlade igrace. Pod ulaganjem novca podrazumijevam i obrazovanje trenera, ciji je nedostatak jedan od glavnih problema BiH kosarke.
Naravno prije trenera dolazi voljni momenat kod mladog igraca, koji je opet dio karaktera tog igraca i na to je jako tesko uticati. S time se, uglavnom, radja.
Nije Drazen postao to sto je bio za to sto je bio “samo” talenat-Drazen je zuljao teren i po 16 sati dnevno. Niti je npr. Barkley tek tako postao najbolji skakac NBA lige sa samo 196cm-u to su ulozeni sati i sati na terenu, teretani, stadionu…O Jordanu i njegovom blatnom bazenu da ne pricamo….. Samo tako mlad igrac moze “skrenuti” paznju na sebe i nikako drugacije. Igraci sami sebe stvaraju-dobar trener je tu da pomogne i da usmjeri. Ali bez igraca sa adekvatnim osobinama i psihickim i fizickim trener malo sta moze da uradi.
Moj zakljucak bi bio – ako nemamo na raspolaganju igraca ni pribliznog kvaliteta kao sto je strani igrac (koji se dovodi) – treba ga dovesti i to je odlicno rjesenje (ali samo PRIVREMENO rjesenje)…
Na ljudima je koji vode kosarku u BiH da to ucine ZAISTA privremenim!
Vecina zemalja koje su danas na kosarkaskoj mapi Evrope kao sto su npr. Njemacka, Francuska, Turska upravo su se pojavili na mapi dovodjenjem stranih igraca i/ili trenera u klubove i u reprezentaciju [a kojih nije bilo u to doba koje spominjete kad je stara Jugoslavija harala i kad su glavni protivnici bili SSSR, Italija, Spanija(sto je opet prica za sebe i ima svoje razloge zasto je to bilo tako tada)].
Mladom igracu je bitno i da gleda KVALITETNOG stranog igraca i da bude njegov saigrac. Mladi igraci se ni u kom slucaju ne kale samo u reprezentaciji, lijepo je osjetiti char velikog takmicenja, ali igrac se pravi na treninzima i u klupskoj kosarci prije svega..
“Problem” je sto javnost danas trazi REZULTAT!
Rezultat se ganja kako u klupskoj kosarci, tako i u reprezentativnoj. Rezultat ce donijeti novac za dalje ulaganje. Isto tako, taj rezultat ce ili nece ostaviti trenera na klupi.
Vjerujem da 90% ljudi u BiH ne bi imalo nista protiv da Bosna bude prvak Evrope sa petoricom brace crnaca
Problem je naci kompromis izmedju nekih velicina u ovoj jednacini sa domacim igracima, stranim igracima, novcem, te trazenim rezultatom...
Znaci, nadat se da je to samo "prelazni" period dok domace skole ne iznjedre odgovarajuce zamjene...
Kad i da li ce se to desiti zavisi od novca koji ce se uloziti u mlade igrace. Pod ulaganjem novca podrazumijevam i obrazovanje trenera, ciji je nedostatak jedan od glavnih problema BiH kosarke.
Naravno prije trenera dolazi voljni momenat kod mladog igraca, koji je opet dio karaktera tog igraca i na to je jako tesko uticati. S time se, uglavnom, radja.
Nije Drazen postao to sto je bio za to sto je bio “samo” talenat-Drazen je zuljao teren i po 16 sati dnevno. Niti je npr. Barkley tek tako postao najbolji skakac NBA lige sa samo 196cm-u to su ulozeni sati i sati na terenu, teretani, stadionu…O Jordanu i njegovom blatnom bazenu da ne pricamo….. Samo tako mlad igrac moze “skrenuti” paznju na sebe i nikako drugacije. Igraci sami sebe stvaraju-dobar trener je tu da pomogne i da usmjeri. Ali bez igraca sa adekvatnim osobinama i psihickim i fizickim trener malo sta moze da uradi.
Moj zakljucak bi bio – ako nemamo na raspolaganju igraca ni pribliznog kvaliteta kao sto je strani igrac (koji se dovodi) – treba ga dovesti i to je odlicno rjesenje (ali samo PRIVREMENO rjesenje)…
Na ljudima je koji vode kosarku u BiH da to ucine ZAISTA privremenim!
-
*Unreal*
Kako objasnjavate ovih milion otkaza?? Scekic i Kojadinovic me nisu iznenadili ali za ostale...za njih je bitnije nesto drugo (citaj:pare)..
Po meni ta prica o nekakvoj ljubavi prema repki ne prolazi..., neki igraci ,koji su otkazali svoj nastup, godinama igraju na silu za BIH...
Rijetki su oni koji su nastupali srcem a jedan od njih je bio Neno Markovic...
Valjda ce nekad svi igraci sa nasih podrucja zeljeti igrati za ovu repku...,odmah bih potpisao nastup Felixa Kojadinovica umjesto Domercanta.. barem je nas
Po meni ta prica o nekakvoj ljubavi prema repki ne prolazi..., neki igraci ,koji su otkazali svoj nastup, godinama igraju na silu za BIH...
Rijetki su oni koji su nastupali srcem a jedan od njih je bio Neno Markovic...
Valjda ce nekad svi igraci sa nasih podrucja zeljeti igrati za ovu repku...,odmah bih potpisao nastup Felixa Kojadinovica umjesto Domercanta.. barem je nas
-
sure_alma
imam licnog iskustva sa nasom kosarkom i radom trenera sa igracima sa nasih prostora...igrala sam par godina u k.k. zeljeznicaru i mogu samo reci da je bilo sramota sta treneri i strucni stab je pocinio...svake sezone su dovodili i dovode igracice iz hrvatske i republike srpske, koje su istog kvaliteta kao i domace igracice, ali eto valjda sto je uvozno mora biti bolje...
onda to su bile stele i babine kcerke...ma nisi mogo prici da budes na klupi a kamo li da zaigras...
zato je dosta igracica napustilo zeljeznicar i kosarku radi takvih stvari...kakva steta, te djevojke su bile talenti i voljele su kosarku!!
onda kad se treba ici na neko putovanje, to tate i mame dolaze pricaju sa trenerima, placaju kafe ili ti pive...sutradan i onaj ko je bio na spisku da ide nije isao jer to su tate sredile na noc prije...
ma haos...kakvo maltretiranje mladih i talentovanih igraca...
nemam nikakvih pozitivnih rijeci da dam na rad ne samo u k.k. zeljeznicaru nego i u ostalim klubovima...sve je to isto samo sa manjim varijacijama.,..
sramota...
onda to su bile stele i babine kcerke...ma nisi mogo prici da budes na klupi a kamo li da zaigras...
zato je dosta igracica napustilo zeljeznicar i kosarku radi takvih stvari...kakva steta, te djevojke su bile talenti i voljele su kosarku!!
onda kad se treba ici na neko putovanje, to tate i mame dolaze pricaju sa trenerima, placaju kafe ili ti pive...sutradan i onaj ko je bio na spisku da ide nije isao jer to su tate sredile na noc prije...
nemam nikakvih pozitivnih rijeci da dam na rad ne samo u k.k. zeljeznicaru nego i u ostalim klubovima...sve je to isto samo sa manjim varijacijama.,..
sramota...
- Prince
Toga je bilo uvijek i svugdje kod nas, ali ja sam nekoliko puta bio svjedok paranoje igrača, gdje isti misle da su kvalitet, i da ih neko sputava zbog "babinih sinova", a to uopšte nije bilo istina, nego su babini sinovi bolje igrali, a imali često i bolje uslove za treniranje, teretana, bazeni, zajebancije... Sve to utječe na formu i kasnije kvalitet.sure_alma wrote:imam licnog iskustva sa nasom kosarkom i radom trenera sa igracima sa nasih prostora...igrala sam par godina u k.k. zeljeznicaru i mogu samo reci da je bilo sramota sta treneri i strucni stab je pocinio...svake sezone su dovodili i dovode igracice iz hrvatske i republike srpske, koje su istog kvaliteta kao i domace igracice, ali eto valjda sto je uvozno mora biti bolje...
sramota...
Poznajem i jednu košarkašicu Želje koja se stalno žalila da je neopravdano zapostavljena, a pojma nije imala, nije se mogla porediti recimo s jednom Marijom Bogdanović, na koju je stalno kukala i tračala je.
-
sure_alma
ima i toga princ, sve to stoji sto ti napisa, ali to je veoma rijetko...ja dok sam bila u zelji i igrala bilo je Boze sacuvaj...i danas dobijam informacije da se nije nista promjenilo, da je cak i gore...Prince wrote:Toga je bilo uvijek i svugdje kod nas, ali ja sam nekoliko puta bio svjedok paranoje igrača, gdje isti misle da su kvalitet, i da ih neko sputava zbog "babinih sinova", a to uopšte nije bilo istina, nego su babini sinovi bolje igrali, a imali često i bolje uslove za treniranje, teretana, bazeni, zajebancije... Sve to utječe na formu i kasnije kvalitet.sure_alma wrote:imam licnog iskustva sa nasom kosarkom i radom trenera sa igracima sa nasih prostora...igrala sam par godina u k.k. zeljeznicaru i mogu samo reci da je bilo sramota sta treneri i strucni stab je pocinio...svake sezone su dovodili i dovode igracice iz hrvatske i republike srpske, koje su istog kvaliteta kao i domace igracice, ali eto valjda sto je uvozno mora biti bolje...
sramota...
Poznajem i jednu košarkašicu Želje koja se stalno žalila da je neopravdano zapostavljena, a pojma nije imala, nije se mogla porediti recimo s jednom Marijom Bogdanović, na koju je stalno kukala i tračala je.
ja tvoje potpisujem sto si vec naveo, ali budi mo realni i priznaj mo da se rijetko desi da je babin sin neki vrhunski sportista, a ovi siromasi sto treniraju na kori hljeba su izmislili talenat za babine sportase...
ma ne znam...sve ce biti i proci, svako ce docekati neku svoju zutu minutu ako Bog da...
pozdrav svima
- Murat Sabanovic
da sam ja igro umjesto domerkanta mozda bi bolje prosli...
ali ipak eto sve 3 utakmice smo se nosili do trece cevrtine
ali ipak eto sve 3 utakmice smo se nosili do trece cevrtine
-
No_Comment
*Unreal* wrote:
Cini mi se da ljudi jednostavno nisu svijesni kakav je Domercant igrac, samo nek neko navede jednog BH igraca koji igra na pribliznom nivou kao ovaj momak...No_Comment wrote: Ovaj Amerikanac shto igra za BIH repku ne da je trecerazredni igrac vec SPADA U DESETORAZREDNU KLASU IGRACA...
Ne govorim sad o reprezentaciji kao instituciji u kojoj bi trebali igrati mladi igraci i u kojoj bi se nalazili samo domaci igraci.. govorim o kvalitetima ovog igraca...
U prosloj sezoni Eurolige u kojoj je Efes Pilsen bio medju najboljim klubovima, Domercant je bio nosilac igre, a svi znamo da je to jako tesko postici u klubu u kojem igra 12 -15 klasnih igraca...
Evo jedna retrospektiva na proslu sezonu:
- Osvojeno Tursko prvenstvo sa Efesom...
- U regularnom dijelu Eurolige 11.9 poena, 48.4% za 3 poena ( top 5), 1.7 ukradenih lopti..
- u drugom dijelu Eurolige u kojem Efes ulazi medju Top 16, Domercant podize formu i postize u prosjeku 17.6 poena, 59.3% (2p), 44,7 % (3p), 2.0 ukradenih...
- Na FINAL FOUR turniru Domercant u 3 utakmice protiv Panathinaikosa postize 17 poena u prosjeku...
NAJBOLJE UTAKMICE:
Efes Pilsen - Cibona - 22 poena 4/5 trojke, 5 skokova, 3 steals
Efes Pilsen - Partizan - 19 poena 5/5 trojke, 3 steals za samo 22 minute
Efes Pilsen - Olympiakos - 22 poena 6/8 trojke, 4 skoka
Top 16
Efes Pilsen - AEK - 29 poena 6/9 trojke
Final four
Efes Pilsen - Panathinaikos - 29 poena 2/4 trojke, 11/12 slobodna b, 7 skokova
Zakljucak:
Top 10 igraca Eurolige, sve u svemu momak koji ce pokazati svu svoju snagu na EP, ove godine prvi put ocekujem prolazak dalje...
Gdje je taj Domercant...shta rece...pokazace svu svoju snagu
-
*Unreal*
No_Comment wrote:
Gdje je taj Domercant...shta rece...pokazace svu svoju snagu... prolazimo dalje...
hehehe jebiga sta mu ja mogu kad je zakazao, i mene je razocarao, puno sam vise ocekivao od njega...vidio si statistiku, a vidio si kako je igro za nas...neznam, al haj stas idemo dalje
-
Davy Crockett
davis.ba wrote:Daj ba, pa šta treba da se igrači kale u reprezentaciji i to na EP. Nek se oni pokažu u klubovima, a evo imali su prilike nastupati i na mediteranskim igrama za reprezentaciju naši mladi igrači, tako da imaju oni prilike. Problem je što nemamo taj kvalitet na poziciji broj 2. a prije par 2-3 godina tako je bilo na poziciji broj 1.
I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a nemoj zaboraviti da su svi ti igrači igrali zajedno tada, tako da ne možeš porediti te dvije situcaije.
Što se tiče stranih igrača, trebamo biti sretni što je Terry odlučio da igra za nas, i kako je nastupao sa srcem, a valjda će tako i Domercant. A to što su tebi desetorazredni, pa šta bi da ti dođe Tracy da odigra koju.
I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a
Bio je rat a nakon rata:
1995. EP Atina zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1996. OI Atlanta srebrna medalja Jugoslavija(SCG)
1997. EP Barselona zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1998. SP Atina zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1999. EP Francuska bronzana medalja Jugoslavija(SCG)
2001. EP Istanbul zlatna medalja Juga(SCG)
2002. SP Indianapolis zlatna medalja Juga(SCG)
Ovo se je dogodilo nakon rata.
Slažem se da se nedovoljno ulaže u sport ali evo naša Vlada ima nameru od sledeće godine odvajati za sport 4mlrd. dinara nešto više od 48 miliona €. To je verovatno za početak jer to nije mnogo međutim tu su još i sponzori koji daju svoj doprinos razvoju sporta.
-
No_Comment
Shto se tice ovih uspjeha Srpsko-Crnogorske kosharke za vrijeme 90-tih i pocetkom novog stoljeca...mogu ti reci da je to prvenstveno zaslugom onih igraca koji su stasali i proshli kroz sve klupske i reprezentativne selekcije i kosharkashke shkole bivshe nam zajednicke drzave Jugoslavije...kako se ti igraci ...zbog poodmaklih godina... budu oprashtali od dresa Sr. i CG...vjeruj mi da ce vashi reprezentativni rezultati biti sve tanji i tanji...jer trenutno nemate adekvatnih zamjena tj mladih igraca a koji bi dostojno zamjenili jednog Divca, Djordjevica,Paspalja,Danilovica...danas sutra Bodirogu, Rebracu i ostale vashe asove...Davy Crockett wrote:davis.ba wrote:Daj ba, pa šta treba da se igrači kale u reprezentaciji i to na EP. Nek se oni pokažu u klubovima, a evo imali su prilike nastupati i na mediteranskim igrama za reprezentaciju naši mladi igrači, tako da imaju oni prilike. Problem je što nemamo taj kvalitet na poziciji broj 2. a prije par 2-3 godina tako je bilo na poziciji broj 1.
I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a nemoj zaboraviti da su svi ti igrači igrali zajedno tada, tako da ne možeš porediti te dvije situcaije.
Što se tiče stranih igrača, trebamo biti sretni što je Terry odlučio da igra za nas, i kako je nastupao sa srcem, a valjda će tako i Domercant. A to što su tebi desetorazredni, pa šta bi da ti dođe Tracy da odigra koju.
I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a
Bio je rat a nakon rata:
1995. EP Atina zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1996. OI Atlanta srebrna medalja Jugoslavija(SCG)
1997. EP Barselona zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1998. SP Atina zlatna medalja Jugoslavija(SCG)
1999. EP Francuska bronzana medalja Jugoslavija(SCG)
2001. EP Istanbul zlatna medalja Juga(SCG)
2002. SP Indianapolis zlatna medalja Juga(SCG)
Ovo se je dogodilo nakon rata.
Slažem se da se nedovoljno ulaže u sport ali evo naša Vlada ima nameru od sledeće godine odvajati za sport 4mlrd. dinara nešto više od 48 miliona €. To je verovatno za početak jer to nije mnogo međutim tu su još i sponzori koji daju svoj doprinos razvoju sporta.
Zbog dovodjenja velikog broja stranih igraca u klubovima Sr i Cg... mladi igraci su potisnuti i sa klupe vecinom posmatraju utakmice i ne dobijaju adekvatnu shansu i minutazu na utakmicama u svojim maticnim klubovima...a kakvu su npr. imali gore navedeni igraci dok su bili klinci... ili u Hrvatskoj Radja,pokojni Drazen(zaigrao u 16 godini za prvi tim Shibenke,shto bi danas bila naucna fantastika pored toliko stranaca ),Kukoc, Vrankovic i ostali...kosharka se uci igranjem a ne posmatranjem sa klupe...samopouzdanje i pobjednicki mentalitet se dobiva i stice velikom minutazom na parketu narocito u velikim dvobojima...kada jedan potez odlucuje utakmicu...sada to uglavnom odradjuju skupi(za nashe prilike) strani igraci na koje je prebacena sva odgovornost tj. kada se jednim potezom i koshem rijeshava utakmica... ova bolest gushenja talenata tj. stagnacija je odavno uvelike zahvatila i sve ostale republike bivshe Jugoslavije...sa tim da je u Bosni mozda najteza situacija...
- Murat Sabanovic
slazem se srbijanska kosarka polako zalazi ,a mladi igraca ne dolaze.
cak na ovom EP.srbija nije favorit mada igraju kuci.....
koliko su neki domerkanta hvalili kao da je petrovic ....
ne kazem da on nije dobar igrac, ali ne moze jedan amerikanac preko noci biti vodja jedne ex-yu ekipe .covjek jednostavno nije uigran, ne poznaje ex -yugoslovenski nacin igranja kosarke, a i nas jezik ga jebe.
da je igro kvalifikacije ,mozda bi do beograda sve doslo na svoje mjesto.
ali eto nije....
bajramovic nije smio pozvati domerkanta u beograd.
cak na ovom EP.srbija nije favorit mada igraju kuci.....
koliko su neki domerkanta hvalili kao da je petrovic ....
ne kazem da on nije dobar igrac, ali ne moze jedan amerikanac preko noci biti vodja jedne ex-yu ekipe .covjek jednostavno nije uigran, ne poznaje ex -yugoslovenski nacin igranja kosarke, a i nas jezik ga jebe.
da je igro kvalifikacije ,mozda bi do beograda sve doslo na svoje mjesto.
ali eto nije....
-
*Unreal*
Na kraju balade se pokazalo da bi nam u onakvom sistemu igre vise pomogli Terry Castle, Vasiljevic ili cak i Princ.Murat Sabanovic wrote:da je igro kvalifikacije ,mozda bi do beograda sve doslo na svoje mjesto.
ali eto nije....
Po meni nije stvar u njegovim individualnim kvalitetama koje nisu upitne, stvar je u sistemu igre. Igrali smo pozicionu kosarku sa veoma sporom tranzicijom lopte i jos sporijim dodavanja po perimetru, da se brze igralo i domercant bi vise pokazao.
slazem se za kvalifikacije. Jel se varam ili su vec izvuceni parovi za sljedece kvalifikacije?
-
breskva
1. Rakocevic/Jaric/Avdalovic
3.Gurovic/Scepanovic
4. Milicic/Radmanovic
5. Krstic/ Milojevic
Bodiroga i Rebraca igraju po 5-10 minuta. Tomasevic se ne presvlaci...
Igra je jos uvek losa ali popravlja se, ni jedan od ovih momaka nije iz stare garde...sve je to sveza krv tako da za nas ima nade jos uvek nadam se...
A sa ulaganjem vise para u sport - jer nam je to i jedino dobro sa ovih prostora, mislim da mozemo jos bolje i mi i vi.
Ajd uzdravlje
3.Gurovic/Scepanovic
4. Milicic/Radmanovic
5. Krstic/ Milojevic
Bodiroga i Rebraca igraju po 5-10 minuta. Tomasevic se ne presvlaci...
Igra je jos uvek losa ali popravlja se, ni jedan od ovih momaka nije iz stare garde...sve je to sveza krv tako da za nas ima nade jos uvek nadam se...
A sa ulaganjem vise para u sport - jer nam je to i jedino dobro sa ovih prostora, mislim da mozemo jos bolje i mi i vi.
Ajd uzdravlje
- alphonse kauders
Ne volim kupovanje reprezentacije. Ako bi se negdje trebao patriotizam ganjati, onda valjda u sportu pa da u dresu reprezentacije gledaš momke iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Banja Luke itd. i navijaš za njih srcem, jer znaš da im ova zemlja nešto znači.
Henry Domercant-u ova zemlja apsolutno ništa ne znači i momak je prvi put stupio u nju kad je došao ovdje na pripreme.
U oficijelnim izvještajima sa eurobasketa (možete pogledati recimo zadnji izvjestaj protiv Grčke na eurobasket.com) pored imena Henry Domercant-a stoji i ime agencije koja ga zastupa, a moze se i pogledati njegov video sa ljetne lige u kojoj je igrao za Washington. Dakle, njemu je EP služilo za ličnu promociju kako bi se još bolje prodao i sad mi je jasno da nisu slučajna njegova beskonačna soliranja.
Ako već gubimo, neka gube raja odavde, a ne da im stranac koji nema apsolutno nikakve veze sa Bosnom uzima mjesto u ekipi. Dok je Terry Castle barem igrao u Slobodi i prirastao raji srcu pa se nekako i njegovo pozivanje moglo opravdati, druga pozivanja neBosanaca nemaju ama baš nikakvo opravdanje. Svi igrači Njemačke su rodjeni tamo ili bar igraju u tamošnjim klubovima pa je argument da tamo igraju stranci prilično blesav.
I meni bi bilo drago da uspijemo, ali meni je za Domercanta svejedno igrao ili ne igrao i koliko prosjecno on daje koseva. On ostaje Amer iz Cikaga i da moze igrao bi za Ameriku a ne za nas. Ovako je samo vodjen ekonomskim interesima, a za takve ne bi trebalo biti mjesta u našoj reprezentaciji i njihovo pozivanje ce uvijek frustrirati nase mlade igrače kojima je san zaigrati za naš A-tim, a ne mogu jer im covjek iz piz.dica uzima mjesto. Eto, toliko.
Henry Domercant-u ova zemlja apsolutno ništa ne znači i momak je prvi put stupio u nju kad je došao ovdje na pripreme.
U oficijelnim izvještajima sa eurobasketa (možete pogledati recimo zadnji izvjestaj protiv Grčke na eurobasket.com) pored imena Henry Domercant-a stoji i ime agencije koja ga zastupa, a moze se i pogledati njegov video sa ljetne lige u kojoj je igrao za Washington. Dakle, njemu je EP služilo za ličnu promociju kako bi se još bolje prodao i sad mi je jasno da nisu slučajna njegova beskonačna soliranja.
Ako već gubimo, neka gube raja odavde, a ne da im stranac koji nema apsolutno nikakve veze sa Bosnom uzima mjesto u ekipi. Dok je Terry Castle barem igrao u Slobodi i prirastao raji srcu pa se nekako i njegovo pozivanje moglo opravdati, druga pozivanja neBosanaca nemaju ama baš nikakvo opravdanje. Svi igrači Njemačke su rodjeni tamo ili bar igraju u tamošnjim klubovima pa je argument da tamo igraju stranci prilično blesav.
I meni bi bilo drago da uspijemo, ali meni je za Domercanta svejedno igrao ili ne igrao i koliko prosjecno on daje koseva. On ostaje Amer iz Cikaga i da moze igrao bi za Ameriku a ne za nas. Ovako je samo vodjen ekonomskim interesima, a za takve ne bi trebalo biti mjesta u našoj reprezentaciji i njihovo pozivanje ce uvijek frustrirati nase mlade igrače kojima je san zaigrati za naš A-tim, a ne mogu jer im covjek iz piz.dica uzima mjesto. Eto, toliko.
- Murat Sabanovic
ma to im i ja kroz ove moje komentare pokuzavam da objasnim,alphonse kauders wrote:Ne volim kupovanje reprezentacije. Ako bi se negdje trebao patriotizam ganjati, onda valjda u sportu pa da u dresu reprezentacije gledaš momke iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Banja Luke itd. i navijaš za njih srcem, jer znaš da im ova zemlja nešto znači.
ali nece da shvate.domerkant ,ko je on?