šta su oprcane farmerice?Chloe wrote: ↑08/02/2023 12:40Nisam vidjela tu reklamu, i to je uvredljivo za moj pojam. Ona koja sebe doživljava pravom ženom u tom izdanju, nema izgovora ni manjka vremena da ne bude takva.Nierika wrote: ↑07/02/2023 15:37 Nedavno sam vidjela reklamu u kojoj žena poziva druge žene da budu žene, u smislu u svakom trenutku (misli se pretpostavljam na svakodnevnicu) sređenih noktiju, frizure, itd. Poznajem žene koje su uvijek stvarno sređene, ne znam kako stignu i kako im uspije, kod mene je više - trudim se pristojno izgledati, čista kosa itd, a sređivanje kad stignem, kad sam raspoložena il' kad je posebna prilika. Mada bih voljela da je svaki dan tako, al' u realnosti nije u mom slučaju jer mislim da za sređivanje treba dosta truda i vremena.
Nisi taj tip, i meni je to ok.možda nisam realna jer nisam šminkerica, isto kao i ti, za posebne prilike se znam napucati, utegnuti, srediti mada ni tad ništa pretjerano, za mene je uvijek manje više, pristojno izgledam i postoji x prioriteta kojima posvećujem pažnju kod svog tijela i izgleda, šminka i svaka dlaka na glavi na svom mjestu, su na dnu liste ...
![]()
Ne osjećam se manje ženom ni kad sam sa repom na vrh glave, bez šminke i nalakiranih noktiju ( ne lakiram ih za mene opravdanih razloga, samo u posebnim situacijama), u širokoj pamučnoj majici i oprcanim farmericama. Kome se ne dopada nek' se ibrerti ...![]()
Sarm zenstvenosti
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
RJ57
#51 Re: Sarm zenstvenosti
- alijagoro
#52 Re: Sarm zenstvenosti
Prvi put cujem za izraz oprcane farmericeChloe wrote: ↑08/02/2023 12:40Nisam vidjela tu reklamu, i to je uvredljivo za moj pojam. Ona koja sebe doživljava pravom ženom u tom izdanju, nema izgovora ni manjka vremena da ne bude takva.Nierika wrote: ↑07/02/2023 15:37 Nedavno sam vidjela reklamu u kojoj žena poziva druge žene da budu žene, u smislu u svakom trenutku (misli se pretpostavljam na svakodnevnicu) sređenih noktiju, frizure, itd. Poznajem žene koje su uvijek stvarno sređene, ne znam kako stignu i kako im uspije, kod mene je više - trudim se pristojno izgledati, čista kosa itd, a sređivanje kad stignem, kad sam raspoložena il' kad je posebna prilika. Mada bih voljela da je svaki dan tako, al' u realnosti nije u mom slučaju jer mislim da za sređivanje treba dosta truda i vremena.
Nisi taj tip, i meni je to ok.možda nisam realna jer nisam šminkerica, isto kao i ti, za posebne prilike se znam napucati, utegnuti, srediti mada ni tad ništa pretjerano, za mene je uvijek manje više, pristojno izgledam i postoji x prioriteta kojima posvećujem pažnju kod svog tijela i izgleda, šminka i svaka dlaka na glavi na svom mjestu, su na dnu liste ...
![]()
Ne osjećam se manje ženom ni kad sam sa repom na vrh glave, bez šminke i nalakiranih noktiju ( ne lakiram ih za mene opravdanih razloga, samo u posebnim situacijama), u širokoj pamučnoj majici i oprcanim farmericama. Kome se ne dopada nek' se ibrerti ...![]()
- Chloe
- Photo mod
#53 Re: Sarm zenstvenosti
Stare, pohabane....RJ57 wrote: ↑08/02/2023 17:56šta su oprcane farmerice?SpoilerShowChloe wrote: ↑08/02/2023 12:40
Nisam vidjela tu reklamu, i to je uvredljivo za moj pojam. Ona koja sebe doživljava pravom ženom u tom izdanju, nema izgovora ni manjka vremena da ne bude takva.
![]()
![]()
- SmokingMan
#55 Re: Sarm zenstvenosti
Štaviše, veću pažnju mi privlači nenašminkana i jednostavno obučena djevojka, neusiljenost karaktera, jednostavnost u ophođenju koja mi je pristupačna, bez opterećena da je žensko, jer ako nekog upoznaješ svakako si svijestan da tražiš nekoga sa kim će biti lijepo i kada šutite, samo kažem, jer se i ovo u hodu mora spomenutiNierika wrote: ↑07/02/2023 15:37 Nedavno sam vidjela reklamu u kojoj žena poziva druge žene da budu žene, u smislu u svakom trenutku (misli se pretpostavljam na svakodnevnicu) sređenih noktiju, frizure, itd. Poznajem žene koje su uvijek stvarno sređene, ne znam kako stignu i kako im uspije, kod mene je više - trudim se pristojno izgledati, čista kosa itd, a sređivanje kad stignem, kad sam raspoložena il' kad je posebna prilika. Mada bih voljela da je svaki dan tako, al' u realnosti nije u mom slučaju jer mislim da za sređivanje treba dosta truda i vremena.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#56 Re: Sarm zenstvenosti
Ja zene dijelim u nekoliko kategorija: lijepa, slatka, seksi, jebozovna, ne bi biciklo na nju naslonio. Neke imaju samo jednu od ovih karakteristika, neke imaju vise, ali cinjenica je da bih zguzio svaku osim ove zadnje kategorije, ali ni to ne iskljucujem kad jaja poplave.
Zasto je to tako i koja je nauka iza toga, boli me kara.
Zasto je to tako i koja je nauka iza toga, boli me kara.
-
Nierika
#57 Re: Sarm zenstvenosti
Moguće da je djevojkama i ženama izraženijih (gušćih, počešljanijih?SmokingMan wrote: ↑11/02/2023 07:07
Štaviše, veću pažnju mi privlači nenašminkana i jednostavno obučena djevojka, neusiljenost karaktera, jednostavnost u ophođenju koja mi je pristupačna, bez opterećena da je žensko, jer ako nekog upoznaješ svakako si svijestan da tražiš nekoga sa kim će biti lijepo i kada šutite, samo kažem, jer se i ovo u hodu mora spomenuti. Pretjerivanje u oslanjanje na šiminku i investiranje u odjeću neće prikriti karakterne mane, koje svakako prije ili kasnije izađu na površinu. Meni je jednostavnost ženstvena, i djevojka može biti jednako privlačna i u farmericama koje nisu pripijene uz tijelo, ili nešto široj, elegantoj jakni, šalu oko vrata i sl.
- Vam
#58 Re: Sarm zenstvenosti
Ma zene bi komotno sve mogle da nose dugu kosu i da samo oblikuju obrve, nikakvo cupanje i crtanje i sl.
Neke ekstremne verzije kada vidim (pocupane obrve skroz, a onda nacrtane iznad mjesta gdje prirodno rastu, bukvalno na celo)... ne mogu da se nacudim
Neke ekstremne verzije kada vidim (pocupane obrve skroz, a onda nacrtane iznad mjesta gdje prirodno rastu, bukvalno na celo)... ne mogu da se nacudim
-
sikstinajn
#59 Re: Sarm zenstvenosti
bili joj ga sa apetitom?

- Better Man
#60 Re: Sarm zenstvenosti
Prirodan izgled, osmijeh, šarm, jednostavnost, kultura ponašanja, to je po meni ženstvenost. Znam vidjeti ženske osobe, koje nisu našminkane, niti napucane, mislim sad u fazonu sređene, a izgledaju kao boginje i savršeno su lijepe. Kao što rekoh prirodan izgled, osmijeh, šarm, kultura ponašanja su ključ ženstvenosti i na to da dodam originalnost u oblačenju, ono kad imaš nešto svoje. Velike grudi, stražnjica mi nikad nisu bili pojam ženstvenosti, niti me privlačili. Guste obrve, prirodna gusta i duga ili kraća kosa, lijepo lice sa svim svojim sitnim nesavršenostima, zarazan osmijeh, kratki uredni nokti i vrlo bitan detalj, elokventnost su za mene vrh ženstvenosti.
- Vam
#61 Re: Sarm zenstvenosti
Nesto da napisem uz ovaj video, ali nepotrebno, jos jedna magija, ovaj put Doris
Nastupi snazni kao ovaj i spomenuti vec Azucar Moreno, uz takvo elegantno drzanje, uvuku te u neki drugi svijet... vjestice prave
Nastupi snazni kao ovaj i spomenuti vec Azucar Moreno, uz takvo elegantno drzanje, uvuku te u neki drugi svijet... vjestice prave
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#62 Re: Sarm zenstvenosti
Jos ako zivi u Londonu...Better Man wrote: ↑12/02/2023 00:04 Prirodan izgled, osmijeh, šarm, jednostavnost, kultura ponašanja, to je po meni ženstvenost. Znam vidjeti ženske osobe, koje nisu našminkane, niti napucane, mislim sad u fazonu sređene, a izgledaju kao boginje i savršeno su lijepe. Kao što rekoh prirodan izgled, osmijeh, šarm, kultura ponašanja su ključ ženstvenosti i na to da dodam originalnost u oblačenju, ono kad imaš nešto svoje. Velike grudi, stražnjica mi nikad nisu bili pojam ženstvenosti, niti me privlačili. Guste obrve, prirodna gusta i duga ili kraća kosa, lijepo lice sa svim svojim sitnim nesavršenostima, zarazan osmijeh, kratki uredni nokti i vrlo bitan detalj, elokventnost su za mene vrh ženstvenosti.
-
NediM17
#63 Re: Sarm zenstvenosti
- Vam
#64 Re: Sarm zenstvenosti
Kad "propadnes" tek sa 61 god, zmaj siNediM17 wrote: ↑12/02/2023 18:27Propala je k'o kauč, baš ružno ostarila.
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/dor ... /220416032
-
NediM17
#65 Re: Sarm zenstvenosti
Propala je ona i prije 61.
- Vam
#66 Re: Sarm zenstvenosti
Ma jasta, odmah nakon snimanje spota za ovu pjesmu, "propala" ko kauc... nidje veze s vezom...
Doris 2014

Ne znam sta se ocekuje, vrijeme ide, ljudi stare...
Doris 2014

Ne znam sta se ocekuje, vrijeme ide, ljudi stare...
-
snijeg_led
#67 Re: Sarm zenstvenosti
Nije ni toliko propala koliko joj je neprikladna frizura, ruzna sminka i izbor haljine.NediM17 wrote: ↑12/02/2023 18:27Propala je k'o kauč, baš ružno ostarila.
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/dor ... /220416032
Sve ono sto joj u ovom trenutku njenih godina ne ide u prilog, pokazuju sitni detalji koje se boljim izborom gore navedenog mogu donekle prikriti ili uljepsati.
- doox
#68 Re: Sarm zenstvenosti
Mogu samo primjetiti da većina muškaraca nema pojma kad misli da neka cura nema šminke i dobro izgleda. Stvar je u tome da nosi diskretnu i neupadljivu šminku, ali to likovi ne kontaju, ali treba i to znati... Vidjeti ženu bez šminke je rijetko kao vidjeti bijelog bizona. Jedna se budila prije mene da bi izgledala kao da je "nema"
- Bosanac sa dna kace
#69 Re: Sarm zenstvenosti
Da, imaju ti da kazem pojedinacni mirisi... a imaju ovi skupni...suspect_zero wrote: ↑25/01/2023 12:17Nisi daleko, miris je nešto što se ureže u mozak....naravno ako se miris potrefi. Neke osobe prosto po mirisu poznaješ.Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/01/2023 19:51 Saćete me razapet na sve strane...ali mislim da tu ima najviše do mirisa....jednostavno žene nam mirišu na neku toplinu, nježnost...pa su i najveće sirovine nježne sa ženama...eto ukratko od mene.
Npr. kad boravis u studentskom domu, tj. spavaoni dje su muskarci i prodjes pored zenskog studentskog doma, ili odes na predavanje dje su vecina djevojke osjecaj je skroz drugaciji
- eluna
#70 Re: Sarm zenstvenosti
kao prvo, svi smo različiti, pa samim tim različito percipiramo i doživljavamo neke stvari - ono što je tebi bljak, nekome drugom je full ženstveno da poblesavi, i obratno ...tja - ljudi smo .... svakom muškarcu nešto druga zapadne za oko, a svaka žena se zbog nečeg drugog osjeća ženstveno ....no - u jednom se svi slažemo, ženstvenost je OSJEĆAJ, onaj ugodni očaravajući osjećaj da smo posebne .....šta taj osjećaj izaziva - napucane usne, velike grudi, čipkani veš, sređeni nokti, cifra na računu u banci, zgodan i moćan muškarac pored nje - to je sasvim svejednoVam wrote: ↑23/01/2023 17:57 Postoji dosta tema u kojima se pise o seksipilu, koje su prilicno jasne i nema nekih tajni zasto nas uzbudjuju zene sa velikim grudima i oblim guzama, jednostavno priroda nas je ustrojila tako. Mada za samo musko uzbudjenje zena ne mora nuzno biti ni lijepa ni zgodna. Pozuda nam diktira da nas privlace zene sa istaknutim oblinama.
Opet zenstvenost je nesto drugo, mnogo dublje i ljepse. Ne zelim otici daleko od teme pricom kako danas ovaj aspekt zene ide u drugi plan (kada pricamo o privlacnosti) gdje smo bombardovani golotinjom, kako sa reklama i kroz pop kulturu filmova i muzickih spotova, tako i samopromovisanjem starleta i starleta u nastajanju na drustvenim mrezama, ipak vjerujem da je tako.
Zenstvenost je tesko definisati, jer nisu sve zene iste i ne postoji objektivna mjera sta jeste, a sta nije. Opet rekao bih da se vise odrazava u drzanju i ponasanju. Ne znam koliko se razvije, a koliko je urodjeno, ipak mislim da ne moze biti bas nauceno. Muskarac ce u vecoj ili manjoj mjeri zenu uvijek vidjeti u ulozi nekog "tipa" zene, pa makar i podsvjesno. Mozda kao ustogljenu i hladnu, domacicu, majku, vatrenu, mozda "iznad njegovog nivoa" itd sto onda rezultira objetivizacijom, nerakopravnoscu i disbalansom u drustvenim ulogama (opet, ne zelim ostati na temi prava zena i feminizma). Ne vjerujem da ikakav balans postoji, sve je haos oko nas svakako.
Cesto se zenstvenost predstavlja kroz ideju femme fatale, opet nije bas realna slika, a vise muska mastarija sa, do neke mjere bar, ukusom zenske seksualnosti.
Zenstvenost je po mom misljenju vazan dio koji drzi strast i privlacnost muskarca prema zeni kroz duze vrijeme. Mi bi rado mijenjali partnerke, opet priroda (ne opravdavam, ali je ipak tako), a to je, rekao bih, jedan vazan dio uspjesne veze. Jedan, jer milion je razloga zasto se ljudi zasite i razilaze, ali nije samo na zenama da jednostavno uvijek budu sarmantne, mi sami uticemo dosta na to. Recimo, ako im pokazemo paznju i njeznost nekim stvarima koje nisu velike, npr pokloniti cvijece bez ikakvog posebnog povoda i nasmijati ih, tada dolazi do izrazaja taj tipicni zenski osjecaj "osjecam se lijepa danas" (nikad nisam cuo da se muskarac tako izrazi).
Kao pokretac teme umjesto da pokusam definisati i opisati sarm zenstvenosti, pitam i muskarce i zene, sta je to za vas i u cemu to vidite?
Razliciti smo, ne ocekujem da svi vide sto i ja, ali mi je ova ideja pala na pamet gledajuci sljedeci video. Tema videa nije vazna za ovu temu, ali kao sto sam vec napisao drzanje je nesto sto sam primjetio ovdje.
Mozda ovu zenu ne bih primjetio uopste da sam je sreo na ulici kako zuri na posao, ali ovdje jesam. Ne izgleda izazovno, niti ima velike grudi i pune usne, ali opet je uzivanje slusati je, a i gledati dok prica.
stručnjaci kažu da osjećaj (bilo koji) dolazi od unutrašnje energije (kako zvijezde tik toka, fb-a, itd često ističu: "kako zračiš, tako privlačiš")....a kakvu energiju svaka žena nosi, uopšteno ili u određenom trenutku, zavisi od mnogo faktora ....
a ono što najčešće svakom muškarcu zapada za oko, i što je okidač da bi muškarac uopšte okrenuo glavu i osmotrio neku ženu, pa tek onda obratio pažnju na ostale "elemente" - u stvari je UŽIVANJE .....žena iz videa koji je potaknuo ovu temu uživa u svome poslu.....muškarci primarno uvijek teže užitku ....budite pošteni prema samim sebima pa razmislite šta je radila neka žena kada ste na nju obratili pažnju.....vidjet ćete da ste obratili pažnju na činjenicu da ona uživa u onome što radi u tome trenutku
-
izbjeglica_iz_besmisla
#71 Re: Sarm zenstvenosti
Vrlo banalan odgovor bi bio - veca zenstvenost je odsutnost muzevnosti.
Ozbiljan sam. Meni nema nista manje privlacno nego zena koja se pretjerano ponasa kao muskarac. Ne govorim ovo iz perspektive sovinizma ili balkanca niti se referiram na karijeru zena, ali naprimjer, jako uspjesna doktorica mi je privlacnija od jako uspjesne bankarke. Zato sto je ova potonja nesvjesno morala preuzeti najgore osobine muskog roda da bi se postigao uspjeh - agresivnost, konstantno nadmetanje, tvrdoglavost, lazna sigurnost. I onda ce trpiti ono zensko, neminovno. Ova prva je mogla postici uspjeh ali i dalje moze iskazivate ine najljepse osobine zena koje muskima cesto fale - briznost, diplomatija, strpljenje, saradnja, uz naravno strucnost.
Vidio sam kroz posao dosta uspjesnih zena u muskom svijetu. Najcesca izjava koju sam cuo je, "uspjesna ali sama - i to je sigurno zato sto se nasi muskarci boje nezavisnih zena". Uvijek mi se cinilo da nije problem sto ima nezavisnosti, bar ne za ove emancipovanije muske, nego sto kod njih ima premalo zenstvenosti.
Zene imaju bogom dane kvalitete koje samo one imaju i to ih cini posebnim. To ih cini nezamjenjivim a i neodoljivim. I malo mi je steta to sve odbaciti, u pokusaju da se bude sto slicniji muskima u, nesumnjivo, muskom svijetu. Razumijem zasto je doslo do toga, pogotovo u patrijarhalnom zatucanom drustvu kao nasem gdje su majke kcerkama trubile da ostvare ono gdje su one pogrijesile, al i dalje je steta. A moze se biti uspjesna i bez zrtvovanja zenstvenosti.
PS da se razumijemo, isto tako smatram da je najveca mana u muskima previse zenstvenosti. Mogu me dame napasti zbog napisanog gore, ali cete se onda barem sloziti da senzibilitet i osjetljivost i povremena nesigurnost koju zene imaju nije nesto sto previse dobro stoji muskarcima.
Ne gledam svijet binarno, ali oziceni smo mi na odredjen nacin - moze se za nekog racionalno reci "divan je muskarac, pazi na sitnice" ali ce instinktivno ipak vise paznje privuci i onaj siroviji. Znam to iz svoje koze, daleko sam od sirovih. I znaju to i zene, samo je pitanje koja bi to javno izrekla.
Ozbiljan sam. Meni nema nista manje privlacno nego zena koja se pretjerano ponasa kao muskarac. Ne govorim ovo iz perspektive sovinizma ili balkanca niti se referiram na karijeru zena, ali naprimjer, jako uspjesna doktorica mi je privlacnija od jako uspjesne bankarke. Zato sto je ova potonja nesvjesno morala preuzeti najgore osobine muskog roda da bi se postigao uspjeh - agresivnost, konstantno nadmetanje, tvrdoglavost, lazna sigurnost. I onda ce trpiti ono zensko, neminovno. Ova prva je mogla postici uspjeh ali i dalje moze iskazivate ine najljepse osobine zena koje muskima cesto fale - briznost, diplomatija, strpljenje, saradnja, uz naravno strucnost.
Vidio sam kroz posao dosta uspjesnih zena u muskom svijetu. Najcesca izjava koju sam cuo je, "uspjesna ali sama - i to je sigurno zato sto se nasi muskarci boje nezavisnih zena". Uvijek mi se cinilo da nije problem sto ima nezavisnosti, bar ne za ove emancipovanije muske, nego sto kod njih ima premalo zenstvenosti.
Zene imaju bogom dane kvalitete koje samo one imaju i to ih cini posebnim. To ih cini nezamjenjivim a i neodoljivim. I malo mi je steta to sve odbaciti, u pokusaju da se bude sto slicniji muskima u, nesumnjivo, muskom svijetu. Razumijem zasto je doslo do toga, pogotovo u patrijarhalnom zatucanom drustvu kao nasem gdje su majke kcerkama trubile da ostvare ono gdje su one pogrijesile, al i dalje je steta. A moze se biti uspjesna i bez zrtvovanja zenstvenosti.
PS da se razumijemo, isto tako smatram da je najveca mana u muskima previse zenstvenosti. Mogu me dame napasti zbog napisanog gore, ali cete se onda barem sloziti da senzibilitet i osjetljivost i povremena nesigurnost koju zene imaju nije nesto sto previse dobro stoji muskarcima.
Ne gledam svijet binarno, ali oziceni smo mi na odredjen nacin - moze se za nekog racionalno reci "divan je muskarac, pazi na sitnice" ali ce instinktivno ipak vise paznje privuci i onaj siroviji. Znam to iz svoje koze, daleko sam od sirovih. I znaju to i zene, samo je pitanje koja bi to javno izrekla.
- eluna
#72 Re: Sarm zenstvenosti
bgm ti govoriš baš iz perspektive zatucanog balkančerosa, jer ako je ženstvenija žena koja radi posao koji joj je bliži "prirodnom" stanju - ne zalazi u "mušku" sferu, od one druge (doktorica a ne bankarka), onda je svaki svjetski kuhar - po tvojoj logici jelte - pizdaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑05/12/2024 22:15 Vrlo banalan odgovor bi bio - veca zenstvenost je odsutnost muzevnosti.
mislilm, lijepo si ti to upakovao, baš onako prikriveno šovinistički ..... a ja sam "muškarača" koji stvari objašnjava tako da je većina razumije ...a osim toga - tek pijem kafu, mrzi me da budem kulturna u situaciji koja to ne zaslužuje
a uspješne žene i te kako jesu ženstvene - samo ti vjerovatno nisi zaslužio da ti pokažu tu svoju stranu. uspješne žene svoju ženstvenost čuvaju za samo za njih posebne osobe ..... i nisu same jer ne mogu nikoga da nađu - same su jer kitonosački ego ne zna poštovati žensko (to je onaj ego koji bi da lema, lomi kosti, i sl.)
-
izbjeglica_iz_besmisla
#73 Re: Sarm zenstvenosti
Napisao sam svoju perspektivu, nista vise. Mozete se ne sloziti.
Mislim da je realna procjena za oba pola, iako recimo ovo za muske meni prvom kao nesirovini (ne znas me, pa ne moras vjerovati) cesto nije islo u prilog. Ali princip je isti, druga je stvar sto vecina to nece priznati.
Znam za hrpu momaka koje su cure ignorisala, prosto jer su bili "premekani". Pogitovo kad je trebalo pokazati inicijativu. Nisu klosari siledzije svaleri, al i dalje im ne ide s curama. Eto mozemo o tom fenomenu pricati - al iskreno, bez racionalizacija.
PS Ne slazem se to za kuhare uopce, nema veze s onim sto sam rekao. Kuhanje je samo po tradicionalnim podjelama pripalo zenama, ali ne mislim da ijedan pol ima prirodne predispozicije da to bolje uradi.
Ali recimo mozes dati primjer muskih plesaca, gdje je gracioznost glavna osobina, i reci mi kako prosjecne zene gledaju na njih. Moja opklada - za bar 80% njih to nije to. Izgovora ce biti raznih, al nece biti to to. Barem kod nas gdje su rodni obrasci ponasanja kakvi jesu.
Mislim da je realna procjena za oba pola, iako recimo ovo za muske meni prvom kao nesirovini (ne znas me, pa ne moras vjerovati) cesto nije islo u prilog. Ali princip je isti, druga je stvar sto vecina to nece priznati.
Znam za hrpu momaka koje su cure ignorisala, prosto jer su bili "premekani". Pogitovo kad je trebalo pokazati inicijativu. Nisu klosari siledzije svaleri, al i dalje im ne ide s curama. Eto mozemo o tom fenomenu pricati - al iskreno, bez racionalizacija.
PS Ne slazem se to za kuhare uopce, nema veze s onim sto sam rekao. Kuhanje je samo po tradicionalnim podjelama pripalo zenama, ali ne mislim da ijedan pol ima prirodne predispozicije da to bolje uradi.
Ali recimo mozes dati primjer muskih plesaca, gdje je gracioznost glavna osobina, i reci mi kako prosjecne zene gledaju na njih. Moja opklada - za bar 80% njih to nije to. Izgovora ce biti raznih, al nece biti to to. Barem kod nas gdje su rodni obrasci ponasanja kakvi jesu.
- eluna
#74 Re: Sarm zenstvenosti
mislim da si premlad, pa gledaš samo površinski ....ja bi recimo bila presretna da ugrabim kakvog plesača .....to što današnji balkanski muškarci ne razumiju ples, njegovu svrhu kako u društvenom, socijalnom smislu tako i u privatnom smislu (muško ženski odnosi), nije moj problem - svi znamo da je od davnina samo najboji frajer vodio kolo jer je bio najbolji plesač.....ali iznenadio bi se kad bi se da plesači u stvari jesu prave muškarčine, i to baš u onom smislu u kojem žene najviše to priželjkuju - oni kroz ples nauče "kad da stisnu a kad da popuste" , tj kad da budu grubi i nedostupni, a kada da pokažu nježnost .... usput ih ples nauči još jednu bitnu lekciju "kad muškarac zna da vodi, žena ne pita kuda ide" ... a činjenica da je to najlakši i najjednostavniji način za uspostavljanje prvog fizičkog kontakta, ma koliko mali i beznačajan bio - je činjenica koju balkančerosi redovno fulajuizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑06/12/2024 08:06 Napisao sam svoju perspektivu, nista vise. Mozete se ne sloziti.
- yoda82
#75 Re: Sarm zenstvenosti
Ja nekad išao na časove salse, ali me "izbacili" jer nemam sluha, ali ono baš nikako. Reko mi jaran koji dobro pleše da je bolje da se počnem nečim drugim baviti. I evo sad trčim po šumieluna wrote: ↑06/12/2024 08:19mislim da si premlad, pa gledaš samo površinski ....ja bi recimo bila presretna da ugrabim kakvog plesača .....to što današnji balkanski muškarci ne razumiju ples, njegovu svrhu kako u društvenom, socijalnom smislu tako i u privatnom smislu (muško ženski odnosi), nije moj problem - svi znamo da je od davnina samo najboji frajer vodio kolo jer je bio najbolji plesač.....ali iznenadio bi se kad bi se da plesači u stvari jesu prave muškarčine, i to baš u onom smislu u kojem žene najviše to priželjkuju - oni kroz ples nauče "kad da stisnu a kad da popuste" , tj kad da budu grubi i nedostupni, a kada da pokažu nježnost .... usput ih ples nauči još jednu bitnu lekciju "kad muškarac zna da vodi, žena ne pita kuda ide" ... a činjenica da je to najlakši i najjednostavniji način za uspostavljanje prvog fizičkog kontakta, ma koliko mali i beznačajan bio - je činjenica koju balkančerosi redovno fulajuizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑06/12/2024 08:06 Napisao sam svoju perspektivu, nista vise. Mozete se ne sloziti.