Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

herdarko

#51 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

Neku večer sam potrefio nekoliko divnih arija, opera i simfonija ...

Torna, vezzosa Fillide, Marcelo Giordani, 2004
Image

I puritani, Act II: Il rival salvar tu dei, Vincenzo Bellini
Image

The Creatures of Prometheus, Op. 43: Overture, Nikolaus Harnoncourt
Image

Brandenburg Concerto No. 4 in G Major, BWV 1049: III. Presto, Capella Istropolitana, Bogdan Warchal

Rigoletto, Act 3 »La donna e mobile«

Weber: Der Freischütz, Op. 77, J. 277 / Act 1: "Nein, länger trag' ich nicht die Quälen......Berlin Philharmonic Orchestra
Image

Symphony No. 5 in C-Sharp Minor: IV. Adagietto. Sehr langsam.

Symphony No. 2 in C major – Carl Maria von Weber

Sondra Radvanovsky: Verdi - Aida, 'O patria mia'
Image

Da li vama koji slušate ART RADIO dolazi povremeno do kakvih kratkih prekida?
herdarko

#52 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

Situacija sa sličicama se je prilično smirila. Trenutno je violina, dakle instrument koji priliči da ovdje stoji kao simbol za ovu vrstu muzike.
Nekako ovako bi na ekranu morali izgledati podaci za numeru koja upravo svira.

Image

Hm, tekst bi na ovakvoj podlozi mogao ostati bijeli. Malo sam eksperimentirao. Ako ima tko kakvu drugu ideju neka se uključi.
SLUŠATE ART RADIO se još uvijek jedva vidi. Budem pojačao slova drugi puta … 8-)
Ovaj "Nazad - izaberi stanicu" mi je previše upadljiv i morao bi stajati negdje sa strane …
Svastara387

#53 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by Svastara387 »

zanimljive stvari se desavaju u drugim stanicama, gdje je problem sa podacima presao na sevdah i nas radio. znaci ne samo da se prikazuju pogresne slicice, nego i nazivi pjesama i autora. obje stanice prikazuju isto

Image
Image
herdarko

#54 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

Svastara387 wrote: 16/10/2025 16:31 zanimljive stvari se desavaju u drugim stanicama, gdje je problem sa podacima presao na sevdah i nas radio. znaci ne samo da se prikazuju pogresne slicice, nego i nazivi pjesama i autora. obje stanice prikazuju isto

Image
Image
Da, Iron Maiden sigurno ne pjevaju sevdah, ali ova sličica je kompatibilna sa nazivom skladbe i izvođačem.
Pjesma Afraid to Shoot Strangers je treća skladba na tom albumu Fear of the Dark.

https://ironmaiden-bg.com/web/index.php ... ng-info-en

Postoji i ovakav omot.

Image

Omot je omot i nije rečeno, da je naziv albuma isti nazivu pjesme, koja se trenutno izvodi.
E sad ne znam, da li si ti čuo nešto drugo. To, da je na susjednoj stanici ista sličica i pjesma stvarno nije u redu. Upravo je nevjerovatno, da im se to događa. :-)

Kod mene su trenutno sve sličice (simboli) isti, kao i ranije. Nema nikakvih promjena niti na mobitelu niti na PC-u. Kada si to uspio snimiti. Daj malo opiši situaciju. Upravo mi je nevjerovatno, da su počeli ispisivati naziv izvođača i pjesme te stavljati sličice (omote) albuma. Ja ne klikam na ove ostale programe od iradija BHRT, jer me ne zanimaju, samo ART. Pošto stanica nema naziva izvođača i skladbe, počeo sam se malo šaliti na taj račun. 8-)
Evo, pojačao sam vidljivost texta SLUŠATE ART RADIO. :) Iz tvoje sličice vidim, da u buduće moram povećati slova kod naziva pjesme. :wink:

Image
Svastara387

#55 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by Svastara387 »

mislim, ne slusam puno ove njihove stanice, rijetko kad udjem u tu aplikaciju, vecinom koristim ovaj youtube music za slusanje muzike. medjutim bas mi nekako doslo napamet danas da vidim sta se biva tamo, i vidim i jedna i druga stanica pokazuju iste podatke. sad ne znam od kad je bilo tako, al se izgleda to samo "popravilo"

mislim, cisto se vidi da niko ne obrati paznju na ove stanice i da im nije prioritet ispravljati stvari, jer svakako pustaju muziku i da je to dosta. al je uvijek interesantno primijetiti ovakve stvari
herdarko

#56 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

OK. Od sada ću malo češće pratiti i ostale stanice. 8-)
Ali reci mi, da li je stvarno išla pjesma od grupe Iron Maiden ili si čuo kakvu drugu grupu ili pjevača? :roll:
Svastara387

#57 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by Svastara387 »

nije nije, isle pjesme po odgovarajucem zanru, samo su metapodaci lutali
herdarko

#58 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

To sam i pretpostavljao. Muzika na svim programima ide normalno, dok sličice dolaze povremeno sa nekih drugih izvora.

Dakle sada imamo već 5 sličica odnosno omota albuma 8-) :

Moon Relay - Iddy Umpty
Frère Guillaume - Comme... un Zèbre.
APRO X LEELLAMARZ – IS DIFFERENT
The Dirtmitts - The Dirtmitts
Iron Maiden - Fear of the Dark

Image

Ali zanimljivo, da su kod zadnje sličice uletili i podaci o izvođaču i pjesmi, doduše ne na ART-u, ali svejedno. Ovaj program pratim već skoro godinu dana. Nema nikakvih pomaka na bolje. :?

Neki dan opet na mobitelu i na PC-u blokada - error.

Image
Svastara387

#59 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by Svastara387 »

mislim da vrijedi i ovo stavljat u forumu - trenutni servis koji BHRT koristi za njihovu mrezu je shoutcastnet.com, kako sam sluso jazz radio vrtila se mala reklama za taj servis

https://www.shoutcastnet.com/shop/01-pr ... server.php
Svastara387

#60 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by Svastara387 »

a evo i nekih zanimljivosti iz BHRT-ovog plana rada za 2018. godinu

Image
Image
Image
Image
herdarko

#61 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

Svastara387 wrote: 25/10/2025 12:46 mislim da vrijedi i ovo stavljat u forumu - trenutni servis koji BHRT koristi za njihovu mrezu je shoutcastnet.com, kako sam sluso jazz radio vrtila se mala reklama za taj servis
https://www.shoutcastnet.com/shop/01-pr ... server.php
:thumbup: Znao sam za to. To se kod mene vidi na mobitelu ispod svakog od tih programa.

Image

Danas poslijepodne sam šarao po svim tim radiostanicama, ne bi li našao nešto zanimljivo. Naletio sam na dobru muziku na Jazz radiju. Nekakva kompleksna mješavina utjecaja džeza i flamenka. Live. Baš je bilo dobro.

A onda su uslijedile "reklame". :roll:
Ako ste se tek sada uključili … slušate Džez ba radio.
Ovo je džes ba radio, vaša najbolja lokacija. Sve boje džeza na jednom mjestu!

Počeo sam se smijati, jer sam taj izraz već čuo i bilo mi je simpatično. :) Ali, ... Naziv JAZZ.BA radio je bio nekada. Još uvijek imaju tu "reklamu". Sada nema više ba. Koliko ja pratim ovaj iradio BHRT skoro godinu dana, uvijek je pisalo JAZZ RADIO. I prilikom slušanja piše SLUŠATE JAZZ RADIO. To spiker samo pomutnju pravi. Moram poslati pitanje onom njihovom rukovodiocu Jasminu: Đes' ba, jarane, ima l' ćevapa? 8-)
Svastara387 wrote: 25/10/2025 12:54 Image
Ne znam kakvi su im to logotipi iliti simboli. Simboli su jedno, a sličice koje se vide prilikom slušanja sasvim nešto drugo. Koliko se može vidjeti, glede na to njihovo ranije razdoblje, promijenjen je simbol kod ART-a. Umjesto violinskog ključa je nekakav umjetnički A, vjerovatno kao nešto art. Ne nalazim ga na internetu. Ne znam odakle su to potegnuli ili su možda to sami uradili, kao novi vizualni izged programa. Za mene je violina, koja se vidi prilikom slušanja sasvim OK. I JAZZ.BA RADIO je postao JAZZ RADIO. 8-)

Image

Već sam pisao, da Klasik radio u Sloveniji ima logo sa violinskim ključem, koji istupa svojom crvenom bojom. Nalazi se u nazivu programa umjesto slova S. 8-)

U nastavku Frevo Rasgado … fantastično.

herdarko

#62 Re: Naslednik Trećeg programa Radio Sarajeva?

Post by herdarko »

Iz večerašnjeg repertoara izdvajam … 8-)

Image
Post Reply