Kako spreciti terorizam?

danas

Post by danas »

Frutek wrote:
danas wrote:
Panasonic wrote: Prvo se treba naci razlog zbog cega je doslo do terorizma.
meni se cini da nekada nema nikakvog realnog razloga, vec da je apsolutno moguce da se neko povampiri i pocne ubijati iz sopstvene maloumnosti i ispranoga mozga.
Teško! Akcija-Reakcija. Uvijek ima "nešto" što potakne "odgovor". I nečije nestabilno stanje uma je reakcija na nešto.
danas wrote:
evo, koji je uzrok opsade sarajeva -- ima li "razlog" tome?
Ima! Fanatično luda želja za velikom Srbijom i neizmjerna mržnja protiv svega nesprskog.
danas wrote:
sve je to pocelo u bolesnim umovima pojedinaca koji i dalje misle da je 1389-a! a takvih budala ima svuda!
Tačno. I to je razlog (misliti da je i dalje 1389-a) kao što sam već rekao.
naravno... ali nijedan od ovih "razloga" nije realistican, jer ne predstavlja realnu reakciju na nesto sto se zaista desilo. i hilter je imao neki svoj "razlog" sto je pobio jevreje, ali taj njegov razlog nema veze sa mozgom. zato kazem da nema "realnog" razloga, jer ovakave reakcije nisu isprovocirane nicim sto je zrtva ucinila vec bolesnim idejama bez podloge u realnosti.
_BaykoNoor_

#52 Re: Kako spreciti terorizam?

Post by _BaykoNoor_ »

neverforget wrote:
_BaykoNoor_ wrote: ebote jesi nepismen. ako si papcina ... i muda...
isti ste qurac...
Na tvoj nivou necu da se spustam.
brrrrrrrrrrrrrr, tesko mi je zbog tog. nego papak, brzo izadji ispred supermarketa. ostalo je puno kolica koja treba pokupiti. bice vremena za forume :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gacko

Post by gacko »

neverforget wrote:Ovo je vec vrsta rata, nema veze puno sa religijom.
Nego ko sto Frutek rece to je vec "Zub za Zub" hoce osvjetu.

Kad bi se striktno drzali Islama nikad nebi civile napadali.
Po serijatskom zakonu je i u ratu zabranjeno ubijat starce zene i djecu.

Kur'an 005:032. ...ako neko ubije nevinog čovjeka - kao da je sve ljude na svijetu poubijao; a ako neko spasi nevinog čovjeka kao da je svim ljudima na svijetu život spasio.
ljudi moji islam zabranjuje ubistva nasilje ali sjetite se rata u bosni neki bradati gad se fali kako je silovao a potom zaklao djevojcicu od 12 godina na ocigled njene familije,e sad njen otac ubije nekog on je terorista a sta ga je nagnalo na to zelja za ubijanjem,ne.jer poslije takvih scena taj covjek nije vise isti pred njegovim ocima je strasna slika i sad ocekivati sda je normalan je previse.svi mi ljudi imamo ponos ako nam ga neko ugrozi logicno branimo se.
neverforget

Post by neverforget »

Zasto je terorizam (ubijanje civila) samo islamski.

Zasto se ovo ne zove jevrejski terorizam?

Image

Image

Image

Image

Image

Zasto se ovo ne zove kriscanski terorizam (Irak)?

Image

Image

Image

Image

Image

Da bi se Islam pokazao kao nesto sto je lose, eto zasto se vezu Islam i terorizam zajedno.
Pmusa

Post by Pmusa »

Pa razlika izmedju islamskih terorista i IRA-e tzv katolickih terorista je sto islamski teroristi ubijaju u ime ISLAMA a IRA u ime "neovisne nedjeljive i smostalne " S.IRSKE, ja nisam nikada cuo da IRA ubija u ime katolicanstva.IRA je prvashodno nacionalisticka organizacija poput ETA,PKK itd.Tako da ovi nacionalisticki teroristi prestaju sa teroristickim akcijama kada ostvare svoje ciljeve tj nezavisnost odredjenih teritorija.
A sta su ciljevi ovih drugih?
Fizicko unistenje Izraela, USA i stvaranje pan-islamskog kalifata.

To sto S.Arbija koja ce za 2005 samo na nafti zaraditi 180 milijardi dolara i dalje otvarati iskljucivo vjerske skole a ovisti o stranoj tehnickoj radnoj snazi objasnjava neke stvari.S.Arabija ima oko 25% stopu nezaposlenosti koji iskljucivo cine muskarci ,jer zene se neracunaju,dvije trecine radne snage su stranci.To sto nisu u stanju da modernizuju skole i prihvate moderne edukacione metode normalno je po njima kriv neko drugi.Najvjerovatnije Izrael.Upravo S.Arbija kao prijatelj USA je rasadnik islamskih terorista ,tek kada se S.A modernizuje mozemo se nadati nekim promjenama.
P{omoc koju Izrael prima od US jeste najveca ali je i njihova lojalnost prema US.

Image
beta vulgaris

#56 Re: Kako spreciti terorizam?

Post by beta vulgaris »

neverforget wrote:60% muslimanskog stanovnistva je ispod 30 godina, ako se uzme u obzir da imaju oko 1.5 milliarda muslimana, onda cine do 50% svjetskog stanovnistva ispod 30 godina.

Sa napomenom da kinezi sad ne smeju vise od jednog djeteta imat.

Sta to znaci? Posto je omladina buducnost i najvece bogastvo muslimani su buducnost. Ojacali su nedaju se vise kolonizirat kao u proslosti.

Problem je sto se zapad mijesa u muslimanski svijet (podrzavaju oruzjom Israel i parama pogotovo amerika) oruzjom kojim ubijaju palestince (novi aparthaijd).

Jos napali Irak bez ikakvog razloga i cude se ako ovi uzvratu.
Nedaju se na miru klati.

Amerikanci da su pametni sto prije bi se povukli iz Iraka Afganistana Saudi Arabije i ostalih muslimanskih zemalja dok vatra jos vise ne plane.

Onda ce prestat i terorizam.

Demografske podatke koje navodis nemaju veze sa terorizmom mladicu.
I kineza i hindusa ima isto jako puno, pa to ne znaci da su oni teror prijetnja.
Jel to znaci je terorizam direktno proporcijalan % mlade populacije jedne religije?

Kako sprijeciti kriminal, kako sprijeciti sverc droge, kako sprijeciti krsenje ljudskih prava u nekim "islamskim" drzava, kako sprijeciti glad u africi, kako sprijeciti trgovinu ljudima kroz EU....

Terorizam je nemoguce "spreciti", isto kao sto se nemoze sprijeciti trgovina drogom, ljudima, pljacke, ubistva....

razmisli malo
neverforget

Post by neverforget »

Pmusa wrote:Pa razlika izmedju islamskih terorista i IRA-e tzv katolickih terorista je sto islamski teroristi ubijaju u ime ISLAMA a IRA u ime "neovisne nedjeljive i smostalne " S.IRSKE,
Glupost.
Bin Laden je rekao "Ako bombardujete nase gradove bombardovacemo vase. Mi smo vas mnogo puta upozoravali povucite trupe iz Iraka i Afganistana. I ovaj krstarski rat ce te izgubiti kad pogine desetine hiljada od vas i kad vam ekonomija bude unistena. Zasto ne napadamo mi Svedsku?"

"Warum greifen wir nicht Schweden an?"
"Wenn ihr unsere Städte bombardiert, werden wir eure bombardieren", sprach Osama bin Laden kürzlich auf einem Video.
http://www.nadeshda.org/foren/cl.politi ... 51a20.html

Bin Laden se bori za samostalne muslimanske zemlje, da se oslobodi kriscana, dok se IRA bori za samostalnu Irsku da se oslobodi protestanata.

Nikakve razlike.

Da se oni pozivaju stvarno na Islam nikad nebi civile ubijali.
Posto je i po Islamu zabranjeno da se ubijaju starci zene i djeca cak i u ratu.
Oni nisu zavrsili islamske nauke (bin laden je gradzevinski inzinjer, njegov zamjenik doktor, muhamed atta je inzinjer takodje itd.) tako da preuzimaju samo ono sto im se svidja u Islamu. I ne biraju sredstva za svoje ciljeve, isto kao i IRA.
neverforget

Post by neverforget »

Muslimani su se pridržavali tih principa i u ratovima. Vidjevši nakon jedne bitke ubijenu ženu, Poslanik, s.a.v.s., se naljutio i rekao: 'Ona se nije borila!' – time kao da je rekao: 'Zašto je ona ubijena, jer ona nije nosila oružje?' Time je on zabranio ubijanje žena, djece i staraca.

Na isti način su postupali i pravedne halife, koji su svojim vojskovođama izdavali naredbe da se ne smiju ubijati djeca, starci, žene, svećenici u hramovima i zemljoradnici, odnosno da mogu ubiti samo one koji se oružjem bore protiv njih.

Dr. Kardavi jedan od najuglednih islamskih ucenjaka danasnjice.
Fair Life

Post by Fair Life »

neverforget wrote:(...)Na isti način su postupali i pravedne halife, koji su...
(...)
Da li postoje i "nepravedne" halife?
neverforget

Post by neverforget »

Fair Life wrote:
neverforget wrote:(...)Na isti način su postupali i pravedne halife, koji su...
(...)
Da li postoje i "nepravedne" halife?
Izgleda da postoje.
Halife su samo ljudi i ako se ne drze islamskih propisa nepravedni su.
Npr. ako ubijaju civile u ratu.

Halifa nema pravo ni a da promjeni u Islamu, sto je kod pape naprimjer drugacije, moze menjat sta hoce u svojoj vjeri.
Fair Life

Post by Fair Life »

Dakle... postoje.

Znaci li to da su teroristi pod mogucom kontrolom "nepravednih halifa"?
beta vulgaris

Post by beta vulgaris »

Fair Life wrote:Dakle... postoje.

Nemoguce je deduktivnim rezonom natjerati neke ljude da vide pogresku u svojim razmisljanjima.

Lijep pokusaj doduse
neverforget

Post by neverforget »

Fair Life wrote:Dakle... postoje.

Halifa danas ne postoji.
Halifat je ukinut 1923 od strane Kemala Atatürka uz pomoc zapadnih sila.

Vec sto godina su muslimani jedna velika masa bez vodje, gdje svako moze da radi sta hoce.

Da su pametni trebali bi se potrudit da uspostave ponovo Halifat gdje ce samo jedan govorit i osudjivat naprimjer ako se napadnu civili.
Ali i koji ce branit muslimane.
Onda ce ljudi kao Bin Laden i ostali izgubit svoju vaznost.
beta vulgaris

Post by beta vulgaris »

ce samo jedan govorit i osudjivat
Osnovni argument zapadnih cafira o nekompaktibilnosti islama sa demokratskim shvacanjem svijeta kao cijeline.
neverforget

Post by neverforget »

beta vulgaris wrote:
ce samo jedan govorit i osudjivat
Osnovni argument zapadnih cafira o nekompaktibilnosti islama sa demokratskim shvacanjem svijeta kao cijeline.
Na zapadu neznaju puno o Islamu, misle da je Bin Laden vodja muslimana (halifa).
danas

Post by danas »

da malo pojasnim -- kada sam razgovarala sa ovim kolegom, nije bilo avganistana, iraka, abu-graiba... bio je samo 9/11 i nikome nije bilo jasno "zasto"? u kakvom je "ratu" tada bila USA i koje je gradove bombardovala, da bi im se trebalo svetiti na ovakav nacin? treba ubiti 5,000 civila samo zbog americkih baza u saudijskoj arabiji? e, sad, 9/11 je skinuo sve uzde i kocnice, i sada imas dva fanatika (jednog islamskog a drugog krscanskog) koji se nadje8avaju preko mojih ledja i svaki misli da je opravdan u onome sto radi.

dalje, IRA ima znatnu katolicku komponentu, i sukob je uveliko baziran na osi katolicanstvo-protestantizam. ali realnost je da na zapadu svako zna sto je to katolicanstvo, znaju katolike licno, te nemaju razloga (niti mogu u tolikom dijelu) demonizirati cijelu religiju. (usput -- ja niti branim niti napadam bilo koju religiju -- ja sam ateista po ubjedjenju, da ne bude zabune). smatram da su i IRA i Al-kaida u biti nacionalistcke organizacije, sa time sto razumijem ciljeve IRA-e, ali mi nije jasno koji su politicki ciljevi Al-kaide osim osvete kako za mozda par realnih tako i za masu izmisljenih ponizenja koja oni misle da su im se desila od USA. podsjecaju me na mladica i karadzica, koji se meni danas svete za stvari koje nemaju blage veze sa realnoscu, za to sto su oni izgubili kosovsku bitku prije 600 godina!
gacko wrote:ljudi moji islam zabranjuje ubistva nasilje ali sjetite se rata u bosni neki bradati gad se fali kako je silovao a potom zaklao djevojcicu od 12 godina na ocigled njene familije,e sad njen otac ubije nekog on je terorista a sta ga je nagnalo na to zelja za ubijanjem,ne.jer poslije takvih scena taj covjek nije vise isti pred njegovim ocima je strasna slika i sad ocekivati sda je normalan je previse.svi mi ljudi imamo ponos ako nam ga neko ugrozi logicno branimo se.
sve to stoji ali ja samo mogu reci da mi je vise nego drago i da sam veoma ponosna sto sam iz naroda koji poslije svih grozomornih zlocina koje je jedva prezivio nije otisao da trazi "pravdu" tako sto je postavljao bombe i ubijao djecu po beogradu, nisu, i cacku. izmedju ostalih stvari, i ovo sam rekla svome kolegi poslije 9/11 kada me je pitao sto to mi muslimani "reagujemo" pretjerano...
danas

Post by danas »

iz danasnjih DANA:

Hemonwood
London Calling

Cilj terorista, kao što je to bio i Radovanov, jeste da pokidaju tkivo grada koje povezuje ljude u mrežu solidarnosti zasnovanu na dijeljenju istog - urbanog - prostora, oni siju smrt da posvađaju komšiju sa komšijom

Moj omiljeni dio Londona je Portobello Road. Tamo su nekad gluvarili i svirali The Clash, uz izdašnu ideološku podršku raznovrsnih rastafarijanaca, beskućnika i besprizornika. Sad je to već malo ušminkano, jer je tu Notting Hill, koji je, zbog Julije Roberts u istoimenom filmu, već dobro ušminkan i prenapučen turistima. Pa ipak, iako Portobellom švrljaju turisti, iako su tu Starbucks i prodavnice turističkih drangulija, mogu se još naći i trošni pabovi i jeftini restorani gdje piju i jedu pijačari koji se svake subote dopelaju iz drugih dijelova Londona, uglavnom West Enda, da tu prodaju voće, povrće, donji veš i one plastične karirane cekere, izmišljene za švercovanje.

Subotom je tu takva gužva da je to raj za džeparoše, pijačari viču na prolaznike, prolaznici kupuju stvari koje im zglave ne trebaju i mršte se na turiste, turisti slikaju gluposti, a neki domoroci - kojima je maternji jezik možda španski ili italijanski - sjednu da piju kafu, čitaju novine, tabire fudbalske teme, i pogledavaju preko novina svu tu zdravu vrevu. Jedan od tih što piju kafu mnogi sam put bio i ja, pošto Guša i Aida, kod kojih uvijek odsjednem kad sam u Londonu, žive u komšiluku. Otud mi je Portobello jedna od mnogih drugih kuća - tu imam i kafanu i mjesto za doručak i samoposlugu i pab gdje je dobar Guinness i kolekciju lokalnih sjećanja (u tom tamo ulazu su živjeli Guša i Aida kad im je lopov ušao kroz prozor, koji sam ja otvorio da se izrači, i ukrao im štošta, naprimjer). Na Portobellu sam se, ukratko, skontao sa Londonom gradom.

A ljubav smo vodili na mnogim mjestima: recimo, Bar Italia u Sohou, koji je čak i grupa Pulp opjevala, gdje se može piti espresso i gledati grozna italijanska televizija u svako doba dana i noći, ali je ipak najljepše u cik zore. Pa onda Highbury, gdje smo 1997. Guša i ja gledali Arsenal - Liverpool (1:2), onu čuvenu utakmicu kada je Robbie Fowler priznao sudiji da se bacio u šesnaestercu i tražio od njega da ne dosudi penal za Crvene, nakon čega mu je sudija dao žuti karton. Pa onda Brick Lane, gdje se nalaze bangladeški restorani u koje se ide poslije pijanke, kako bi se jeo curry nakon kojeg su garantovani kako čir, tako i hemoroidi. Pa onda zeleni mir Hampstead Heatha, gdje sam za Zrinkom jednom dugo gledao patke, pa Tate Modern, pa The Strand (koji su opjevali Roxy Music), pa stotine momenata na mjestima kojima ni imena ne znam ali kojih se jasno i rado sjećam. London je jedan od najjačih, najljepših, najdražih gradova na svijetu. Zbog toga mi se ona banda vehabijska lično zamjerila kad je prošle nedjelje napala London. Kao što su mi se zamjerili kad su napali New York. I kao što će mi se zamjeriti kad opet napadnu neki veliki, mili grad, pun života i ljudi.

Jer taj fanatični, priučeni polusvijet, ti lažni muslimani koji bi da se vrate u srednji vijek da tamo žive sa zamotanim ženama, ti i takvi povrh svega ostalog mrze gradove. Gradovi su za njih legla grijeha i korupcije, nečista mjesta puna raznovrsnih nevjernika, neumotanih žena, homoseksualaca, ljubitelja grešnog fudbala, hrane, pića i svega onoga što čini život vrijednim življenja. U urbanim javnim prostorima tijela se dotiču, pogledi se sreću, ljudi pričaju, osjećaju mirise jedni drugih - grad ne postoji bez intenzivne međuljudske interakcije, i zato je napad na javni prijevoz napad na krvotok grada. U gradovima se raznovrsni ljudi sreću i mijenjaju, tu su jednoobraznost, monoreligioznost i etnička čistoća logistički nemogući. Svi su gradovi u tom smislu isti - građanin jednog grada je građanin svakog grada, pa je solidarnost sa Londonom prirodna reakcija svakog poštenog ljudskog bića koje je odraslo u betonu.

Gradovi su uvijek mete raznovrsnih zločinaca koji bi da te gradove poravnaju i opustoše, i tako sve pojednostave. Sjetimo se Pola Pota, koji je od građana Phnom Penha htio da napravi seljake, makar od tog seljakluka crkli. Sjetimo se našeg durmitorskog drugara Raše Karadžića i njegovih elitnih Rurala, koji su više od hiljadu tristo dana mrcvarili Sarajevo iz čiste mržnje prema gradu, gađajući sve što ih je imalo podsjećalo na urbano življenje: od Olimpijskog muzeja do gradske pijace, od tramvaja do građana. Zbog toga me nimalo ne iznenađuju vijesti da binladinovske vehabije imaju ambiciju da atomskom bombom sravne neki grad sa zemljom - takvi vole u pećini i pustinji, gdje nema nikoga, makar i radioaktivnoj.

U londonskim eksplozijama bila je vidljiva ta mržnja prema gradu i svim njegovim građanima, uključujući i muslimane. Niko, osim onih u talibanskim pećinama, nije zaštićen od patološkog, vehabijskog binladinluka: dio oko Edgware Roada, naprimjer, gdje je eksplodirala jedna od bombi, ima jako puno muslimana; jedna od porodica koje pohađaju istočnolondonsku džamiju još uvijek traga za svojom dvadesettrogodišnjom kćerkom. Cilj terorista, kao što je to bio i Radovanov, jeste da pokidaju tkivo grada koje povezuje ljude u mrežu solidarnosti zasnovanu na dijeljenju istog - urbanog - prostora, oni siju smrt da posvađaju komšiju sa komšijom. Oni ne ubijaju samo građane u gradu, nego i grad u građanima. Fizičko uništenje grada je samo korak ka totalitarnoj, zločinačkoj utopiji.

Problem je, za njih, u tome što su gradovi neuništivi. Kad se jednom začne, grad ne umire. Jerusalem i Kijev, naprimjer, već hiljadama godina ravnaju i nikako da ih sravne. Hirošima i Nagasaki, Dresden i Hamburg, Phnom Penh, Sarajevo i New York još uvijek su živi, ni blizu pustinji i pećini. A grad kao što je London, divan i jak, pokopat će svoje mrtve, zacijeliti rane, obnoviti metro i, na kraju krajeva, trijumfalno izdeverati sa šačicom umobolnika kojima se neprestano priviđa lažni Allah.
neverforget

Post by neverforget »

danas wrote:da malo pojasnim -- kada sam razgovarala sa ovim kolegom, nije bilo avganistana, iraka, abu-graiba... bio je samo 9/11 i nikome nije bilo jasno "zasto"? u kakvom je "ratu" tada bila USA i koje je gradove bombardovala, da bi im se trebalo svetiti na ovakav nacin? treba ubiti 5,000 civila samo zbog americkih baza u saudijskoj arabiji?
Nije to samo radi baza u Saudi Arabiji.
Mrznja arapa prema Americi pocela je pocetkom 80 godina kada su uz pomoc Amerike izraelci zauzeli Beirut.

Bin Laden je rekao u jednom videu, kada je 1981 video kako gore zgrade u Beurutu zakleo se da ce im to isto tako vratiti.

Onda pobili par stotina hiljada Arapa u Iraku 1991, posto su njihovom covjeku Sadamu kojeg su podrzavali 10 godina, dali dozvolu da udje u Kuvajt.

Ovo je dokazano, Sadam nije smeo ni da mrdne bez dozvole Amerikanaca, prije nego sto u upao u Kuvajt pitao je Americku ambasadorku dali ce oni protiv toga sta preduzeti.

Ovi su naravno rekli da to nije njihov problem i nece se mijesati. Sto je bila cista laz. Prvo su bili nagovorili Kuvajt da pumpa sto vise nafte da bi cena nafte pala, i time naljute Sadama koji je ostao bez para jer je vodio vec 10 godina rat protiv Irana sa pomoci USA.

Sadam prijetio Kuvajtu da to ne radi ili ce ih napasti. Cim je Sadam video da se USA nece mijesat napao je Kuvajt. USA je to jedva cekala i preko noci pokrenuli dugo planiranu akciju 500 000 vojnika poslali za par dana i zauzeli Kuvajt.

Saudijce zeznuli pokazali im lazne satelitske snimke kako hiljade tenkova iz Iraka ide prema njima, i oni moraju pustiti da Amerikanci udju u Saudi Arabiju da ih stite.

I tako Ameri sa dva udarca ubili dve muhe. Zauzeli najvece zalihe nafte na svijetu. Zato je u 90 godinama USA postala puno bogata pogotovo u vrijeme Clintona gdje su imali rekord budgeta, jer su Saudijci davali miliarde dolara za oruzje zbog straha od Sadama.

Sve te prevare Amera protiv Arapa je izazvalo veliku mrznju prema njima.

Rezultat vec znamo, 1993 napad na WTC, 1998 napad na americke ambasade, 11. Sept. 2001 itd.
Frutek

Post by Frutek »

neverforget wrote: Rezultat vec znamo, 1993 napad na WTC, 1998 napad na americke ambasade, 11. Sept. 2001 itd.
I dabogda da stane na tome :roll: Ja nešto ne vidim skorog kraja ovom ludilu :(
neverforget

Post by neverforget »

Frutek wrote:
neverforget wrote: Rezultat vec znamo, 1993 napad na WTC, 1998 napad na americke ambasade, 11. Sept. 2001 itd.
Bice kraja ovom ludilu kada Amerika prestane da se mijesa u tudje drzave.
Nemoj da diraju nikog i nece niko njih dirat.

Svedzanima niko nit prijeti nit napada.

1986
Rumsfeld (danasnji ministar odbrane USA) se rukuje sa Sadamom.
Doso da mu proda oruzje (naravno i hemijsko od koga su stradali stotine hiljada iranaca koje niko ne spominje) da se bori protiv Irana.

Image
No_Comment

Post by No_Comment »

neverforget wrote:
Frutek wrote:

1986
Doso da mu proda oruzje (naravno i hemijsko od koga su stradali stotine hiljada iranaca koje niko ne spominje) da se bori protiv Irana.

Image
Ako osudjujesh Americku intervenciju protiv jednoga diktatorskoga rezima u Iraku sa Sadamom Huseinom...
Da li si isto tako protiv Americke intervencije protiv Srbije i diktatorskoga rezima Slobodana Miloshevica...
neverforget

Post by neverforget »

No_Comment wrote:
neverforget wrote:
Frutek wrote: I dabogda da stane na tome :roll: Ja nešto ne vidim skorog kraja ovom ludilu :(

1986

Image
Ako osudjujesh Americku intervenciju protiv jednoga diktatorskoga rezima u Iraku sa Sadamom Huseinom...
Da li si isto tako protiv Americke intervencije protiv Srbije i diktatorskoga rezima Slobodana Miloshevica...
Kad je vec diktator i zlocinac (a oni su znali da jeste) zasto je doso Ramsfeld da se rukuje snjim i da mu donese hemijsko naoruzanje koje je upotrebio protiv Irana.

Kod Amerikanaca nema dobro ili lose, samo korist.
Sadam je bio koristan jer je pokusao da unisti islamsku republiku Iran, koji je protivnik USA.

Cim vise Sadam nije bio koristan, proglasili su ga diktatorom i osudili njegove napade na Kurde 1985 (osudili poslije 20 godina dok su svo vrijeme cutali).

Ko Sadam ko Milosevic, USA nije imalo nijednog razloga da podrzi Milosevica, tako da ga je lakse bilo napasti.
No_Comment

Post by No_Comment »

neverforget wrote:
No_Comment wrote:
neverforget wrote: Bice kraja ovom ludilu kada Amerika prestane da se mijesa u tudje drzave.

1986

Image
Kad je vec diktator i zlocinac (a oni su znali da jeste) zasto je doso Ramsfeld da se rukuje snjim i da mu donese hemijsko naoruzanje koje je upotrebio protiv Irana.

Sadam je bio koristan jer je pokusao da unisti islamsku republiku Iran, koji je protivnik USA.

Cim vise Sadam nije bio koristan, proglasili su ga diktatorom i osudili njegove napade na Kurde 1985 (osudili poslije 20 godina dok su svo vrijeme cutali).

Ko Sadam ko Milosevic, USA nije imalo nijednog razloga da podrzi Milosevica, tako da ga je lakse bilo napasti.
Znaci protiv si Americkoga bombardovanja diktatorske Srbije i rezima Sadamovog prijatelja Miloshevica...znaci principjelan si...to se cjeni...

!
Toozla

Post by Toozla »

...on je jedino principijelan u borbi protiv razuma.. :shock: ...i to je nesto... :D
neverforget

Post by neverforget »

No_Comment wrote:
neverforget wrote:
No_Comment wrote: Ako osudjujesh Americku intervenciju protiv jednoga diktatorskoga rezima u Iraku sa Sadamom Huseinom...

Znaci protiv si Americkoga bombardovanja diktatorske Srbije i rezima Sadamovog prijatelja Miloshevica...znaci principjelan si...to se cjeni...

!
Gdje si to procitao da sam protiv bas me cudi?
Sve jedno je dal sam ja protiv da Amerika napadne nekog il nisam, ona ako to hoce uradice.

Kao sto smo vidjeli u Irak, cio svijet se skupio i govorio NE, UNO nije dao dozvolu, Blair, Berlusconi i Aznar nisu pitali svoj narod dal da se pridruze sa Bushom (i ako je u te zemlje preko 90% posto stanovnistva bilo protiv rata).

I ko nakraj placa za njihove greske? Neduzan narod naravno.
Post Reply