Standardni debilni odgovor...Spit_fire wrote: ↑04/08/2022 17:54 Nije u kaficu al igraliste jedno poznatoIgramo na pola terena basket na jedan kos na drugoj polovini nidje nikoga..4/5 male djece suta na go, djece do 5 godina..odjednom pocinju iz nekog razloga sutat na go pored kosa na koji iggrmo...i trcat iskljucivo po ovoj nasoj polovici igralista
Govorim liku haj svijuti pripazi udarice ga neko, kae frajko "Jel tvoje igaliste"![]()
Vriska djece po kaficima i igra?
-
John Cleese
#51 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
-
scarr
#52 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Za degenekaJohn Cleese wrote: ↑04/08/2022 17:58Standardni debilni odgovor...Spit_fire wrote: ↑04/08/2022 17:54 Nije u kaficu al igraliste jedno poznatoIgramo na pola terena basket na jedan kos na drugoj polovini nidje nikoga..4/5 male djece suta na go, djece do 5 godina..odjednom pocinju iz nekog razloga sutat na go pored kosa na koji iggrmo...i trcat iskljucivo po ovoj nasoj polovici igralista
Govorim liku haj svijuti pripazi udarice ga neko, kae frajko "Jel tvoje igaliste"![]()
![]()
-
no_sikiriki
#53 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Egzektli.John Cleese wrote: ↑04/08/2022 17:49Dobro je da vam jos nisu frku digli sto ste tako nonsalantno krenuli ostavivsi njihovo dijete bez nadzora
![]()
![]()
-
scarr
#54 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Kad smo vec kod debilnih roditelja situacija je sljedeca:
Hodamo jaran i ja cestom, guzva je u čaršiji i odjednom niotkud istrca dijete, trci gledajuci nazad i zabi se glavom jaranu mi u koljeno, naravno odbi se, pade na beton (sreca ne udari glavom), i mi obojica da vidimo sta je s djetetom, jel sve okej.. ide otac i sere nama dvojici kako smo mi krivi.
Hodamo jaran i ja cestom, guzva je u čaršiji i odjednom niotkud istrca dijete, trci gledajuci nazad i zabi se glavom jaranu mi u koljeno, naravno odbi se, pade na beton (sreca ne udari glavom), i mi obojica da vidimo sta je s djetetom, jel sve okej.. ide otac i sere nama dvojici kako smo mi krivi.
-
moonca
#55 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ima jako puno roditelja s djecom. da im druga djeca smetaju u igri s njihovom djecom. a isti ne vide da su i njihova takva.. deru se.. zadirkuju itd. no, to je sve normalano za djechiji uzrast do nekih 6-7 godina... no, imaju drushtvena parvila, nepisana/ pisana kako god... kako se ponashati u kuchi. van kuche , kad si u ' gostima' , skoli , .. itd....
-
Spit_fire
#56 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Eto naveo sam primjer iz Hana na bjelasnici..zamisljam sebe u tim godinama i vjerovatno bi dobio vaspitnu nakon 0.3 minutecostacurta wrote: ↑04/08/2022 17:15dale cooper wrote: ↑04/08/2022 17:04 I meni idu na živce vrištava djeca (i da omatorio sam i nadrkani sam namćor), ali me još više nerviraju raspištoljeni
roditelji koje
boli kurac/pička za sopstvenom djecom i njihovim ponašanjem.![]()
Da.
Nemam probl sa djecom, probl su roditelji.
Druga stvar koju sam primjetio da dosta roditelja smatra da svi trebaju padat na usta radi njihovog djeteta
- Ateista
#57 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Sve zavisi koji tip kafica i restorana je u pitanju, postoje objekti koji se ciljano prave kids friendly, ne moraju biti klasicne igraonice u pitanju ali ako imaju neki prostor za igru djece ili su na neki drugi nacin prilagodjeni djeci i roditeljima. Ja gledam ako trebam sa nekim sjesti i moram malog povesti, da bude takvo mjesto jer znam da mu je u ovim godinama dosadno mirno sjediti, ako nekom smeta djecija i igra i manja vriska to je njegov problem, neka ne ide na takva mjesta.
Sa druge strane, imaju ozbiljnija mjesta koja nisu prikladna za djeciju igru, i tu po meni ide dovoditi samo malo stariju djecu koja nece praviti buku, sa manjom djecom ne ide tu dolaziti i to je onda do roditelja sto biraju mjesta koja nisu prikladna za djecu.
Ako je u pitanju ovo drugo, u potpunosti razumijem i podrzavam pokretaca teme.
Sa druge strane, imaju ozbiljnija mjesta koja nisu prikladna za djeciju igru, i tu po meni ide dovoditi samo malo stariju djecu koja nece praviti buku, sa manjom djecom ne ide tu dolaziti i to je onda do roditelja sto biraju mjesta koja nisu prikladna za djecu.
Ako je u pitanju ovo drugo, u potpunosti razumijem i podrzavam pokretaca teme.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#58 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Neka napise gdje je to bilo djece
Osim ako ne laze
Osim ako ne laze
- SmokingMan
#59 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ja volim djecu, spontani su, i ne smetaju mi kada prave haos za razliku od nekih koji se sa 20 i više kuka ponašaju kao toddleri. 
-
komsinica_s_drugog
#60 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Bezveze ste skocili na zenu.
U pravu je, neotesani nekulturni roditelji ne mogu odgojiti kulturnu i prostojnu djecu. I meni je na vrh glave neodgojenih drekavaca istih takvih roditelja. Nisu djeca kriva, ali bogme jos manje ja, pa ne znam zasto bih to morala trpjeti.
Imam i ja dvoje, 9 i 11 godina. Dok su bili manji kafa se pila samo tamo gdje ima igraonica, pa i sad ako se mislim duze zadrzati. Moja djeca su centar svijeta i najdraze na svijetu jedino mom muzu i meni. Zasto drugi ljudi da "uzivaju" u njihovim indijanskim poklicima i ganjama?
U pravu je, neotesani nekulturni roditelji ne mogu odgojiti kulturnu i prostojnu djecu. I meni je na vrh glave neodgojenih drekavaca istih takvih roditelja. Nisu djeca kriva, ali bogme jos manje ja, pa ne znam zasto bih to morala trpjeti.
Imam i ja dvoje, 9 i 11 godina. Dok su bili manji kafa se pila samo tamo gdje ima igraonica, pa i sad ako se mislim duze zadrzati. Moja djeca su centar svijeta i najdraze na svijetu jedino mom muzu i meni. Zasto drugi ljudi da "uzivaju" u njihovim indijanskim poklicima i ganjama?
-
John Cleese
#61 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
- semsasuljakovic
#62 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Jednostavan je odgovor na to: ljude se uči da "su samo oni bitni" i "ako kome šta smeta nek se seli".
Iz istog razloga moj komšija svaku noć pali gumu u dvorištu. Jebe se njemu što ona smrdi i što mi ne možemo otvoriti prozor u po ljeta. Njemu je bitno "otjerati zmije" po cijenu da cijeli komšiluk pomre. Jer njemu niko nije bitan do sam sebi.
Ljudi nemaju razumijevanja a korijen toga je ništa doli oholost, odnosno "ko je ko ja - niko".
Iz istog razloga moj komšija svaku noć pali gumu u dvorištu. Jebe se njemu što ona smrdi i što mi ne možemo otvoriti prozor u po ljeta. Njemu je bitno "otjerati zmije" po cijenu da cijeli komšiluk pomre. Jer njemu niko nije bitan do sam sebi.
Ljudi nemaju razumijevanja a korijen toga je ništa doli oholost, odnosno "ko je ko ja - niko".
-
malocvijece
#63 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Isto. Bebe i mala djeca koju ne možeš lako smiriti kad se uznemire, na stranu, ali za stariju malu raju sada imamo milion kafića uz neke igraonice, parkiće i šta sve ne, pa bujrum s djecom tamo. Ako smo se nekad i zadesili u kafiću koji nema gore navedeno, zabavimo djecu bilo čime (mobitel što god) jer niko nije došao u kafić da sluša moju djecu.komsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 18:30 Bezveze ste skocili na zenu.
A što se tiče malo starije djece
Edit: autocorrect
Last edited by malocvijece on 04/08/2022 18:49, edited 2 times in total.
- Ateista
- Ateista
#65 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
To je problem koji nije vezan samo za djecu, neki dan otisli na stojcevac, priroda, mir i tisina, kad naletimo na neke odrasle koji pustaju narodnjake, i tako na puno izletista. Niko ne dodje u prirodu da slusa njihovu muziku, ako bas ne mozete bez toga slusalice u uho.malocvijece wrote: ↑04/08/2022 18:47Isto. Bebe i mala djeca koju ne možeš lako smiriti kad se uznemire, na stranu, ali za stariju malu raju sada imamo milion kafića uz neke igraonice, parkiće i šta sve ne, pa bujrum s djecom tamo. Ako smo se nekad i zadesili u kafiću koji nema gore navedeno, zabavimo djecu bilo čime (mobitel što god) jer niko nije došao u kafić da sluša moju djecu.komsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 18:30 Bezveze ste skocili na zenu.
A što se tiče malo starije djece, prošle godine na plaži neki momci donijeli Bluetooth zvučnik i opali narodnu muziku i još neke nove muzičke pravce regije nam puštali naglas. Nema veze što kafić na plaži već pušta neku muziku, oni su donijeli svoje. I ne daj bože da slušalice stave pa svako sebi da skupe. Neee mora čitava plaža
![]()
-
komsinica_s_drugog
#66 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Oni su kad su bili manji trcali izmedju stolova po kaficima, provlacili se ljudima izmedju nogu, sudarali se sa njima i vristali k'o da ih ko davi dok roditelji mrtvi - hladni piju kafu i sve to ignorisu.malocvijece wrote: ↑04/08/2022 18:47Isto. Bebe i mala djeca koju ne možeš lako smiriti kad se uznemire, na stranu, ali za stariju malu raju sada imamo milion kafića uz neke igraonice, parkiće i šta sve ne, pa bujrum s djecom tamo. Ako smo se nekad i zadesili u kafiću koji nema gore navedeno, zabavimo djecu bilo čime (mobitel što god) jer niko nije došao u kafić da sluša moju djecu.komsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 18:30 Bezveze ste skocili na zenu.
A što se tiče malo starije djece, prošle godine na plaži neki momci donijeli Bluetooth zvučnik i opali narodnu muziku i još neke nove muzičke pravce regije nam puštali naglas. Nema veze što kafić na plaži već pušta neku muziku, oni su donijeli svoje. I ne daj bože da slušalice stave pa svako sebi da sluša. Neee mora čitava plaža
- tranquil
#67 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Username checks outkomsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 19:00Oni su kad su bili manji trcali izmedju stolova po kaficima, provlacili se ljudima izmedju nogu, sudarali se sa njima i vristali k'o da ih ko davi dok roditelji mrtvi - hladni piju kafu i sve to ignorisu.malocvijece wrote: ↑04/08/2022 18:47
Isto. Bebe i mala djeca koju ne možeš lako smiriti kad se uznemire, na stranu, ali za stariju malu raju sada imamo milion kafića uz neke igraonice, parkiće i šta sve ne, pa bujrum s djecom tamo. Ako smo se nekad i zadesili u kafiću koji nema gore navedeno, zabavimo djecu bilo čime (mobitel što god) jer niko nije došao u kafić da sluša moju djecu.
A što se tiče malo starije djece, prošle godine na plaži neki momci donijeli Bluetooth zvučnik i opali narodnu muziku i još neke nove muzičke pravce regije nam puštali naglas. Nema veze što kafić na plaži već pušta neku muziku, oni su donijeli svoje. I ne daj bože da slušalice stave pa svako sebi da sluša. Neee mora čitava plaža
-
John Cleese
#68 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ma jasno - svi su krivi, osim njega.scarr wrote: ↑04/08/2022 18:02 Kad smo vec kod debilnih roditelja situacija je sljedeca:
Ja vec odavno, bar na tim mjestima gdje uvijek ima mnogo pjesaka, pretpostavljam da bi se nekakav nezeljeni bliski susret mogao desiti, pa to uglavnom i uspijem izbjeci.
A kad u takvoj guzvi opazim tek prohodalo dijete u Braunovom kretanju, stanem i netremice gledam debile koji bi ga trebali pripaziti i zasitititi.
I boga molim da me jos ne pitaju sta gledam, jer im onda bas i kazem, kad vec pitaju, a i objasnim, ako moram
-
John Cleese
#69 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
komsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 18:30 Bezveze ste skocili na zenu.
-
caseytron
#70 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ti da djetetu od pet godina objasnis drustvena pravila? Najnormalnije je da to djeca rade, prirodna pojava. Nemogucnost ispoljavanja emocija rezultira time, shvatite da je normalno. Dobro 'ostvarena' sve mi je jasnomoonca wrote: ↑04/08/2022 18:06Ima jako puno roditelja s djecom. da im druga djeca smetaju u igri s njihovom djecom. a isti ne vide da su i njihova takva.. deru se.. zadirkuju itd. no, to je sve normalano za djechiji uzrast do nekih 6-7 godina... no, imaju drushtvena parvila, nepisana/ pisana kako god... kako se ponashati u kuchi. van kuche , kad si u ' gostima' , skoli , .. itd....
-
no_sikiriki
#71 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
John Cleese wrote: ↑04/08/2022 19:14Ma jasno - svi su krivi, osim njega.scarr wrote: ↑04/08/2022 18:02 Kad smo vec kod debilnih roditelja situacija je sljedeca:
Ja vec odavno, bar na tim mjestima gdje uvijek ima mnogo pjesaka, pretpostavljam da bi se nekakav nezeljeni bliski susret mogao desiti, pa to uglavnom i uspijem izbjeci.
A kad u takvoj guzvi opazim tek prohodalo dijete u Braunovom kretanju, stanem i netremice gledam debile koji bi ga trebali pripaziti i zasitititi.
I boga molim da me jos ne pitaju sta gledam, jer im onda bas i kazem, kad vec pitaju, a i objasnim, ako moram![]()
-
John Cleese
#72 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
malocvijece wrote: ↑04/08/2022 18:47Isto. Bebe i mala djeca koju ne možeš lako smiriti kad se uznemire, na stranu, ali za stariju malu raju sada imamo milion kafića uz neke igraonice, parkiće i šta sve ne, pa bujrum s djecom tamo. Ako smo se nekad i zadesili u kafiću koji nema gore navedeno, zabavimo djecu bilo čime (mobitel što god) jer niko nije došao u kafić da sluša moju djecu.komsinica_s_drugog wrote: ↑04/08/2022 18:30 Bezveze ste skocili na zenu.
- tranquil
#73 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Evo na temu, nadam se da će se neki prepoznati
Who the fuck is Piljo Dženana?
Who the fuck is Piljo Dženana?
- Dope_Man
#74 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Itekako dijete i od 3 godine vec moze da nauci kako se ponasati, a ne klipan od pet. Imam ih u komsiliku 10tak samo od bliske familije i prijatelja, a ima ih i jos po ulici od komsija, sve negdje izmedju 3 i 6-7 sad. I dabome, imas one razmazene koji se krevelje, i one koji su nauceni da ako su gosti tu ne razbijaju glavu.caseytron wrote: ↑04/08/2022 19:20Ti da djetetu od pet godina objasnis drustvena pravila? Najnormalnije je da to djeca rade, prirodna pojava. Nemogucnost ispoljavanja emocija rezultira time, shvatite da je normalno. Dobro 'ostvarena' sve mi je jasnomoonca wrote: ↑04/08/2022 18:06
Ima jako puno roditelja s djecom. da im druga djeca smetaju u igri s njihovom djecom. a isti ne vide da su i njihova takva.. deru se.. zadirkuju itd. no, to je sve normalano za djechiji uzrast do nekih 6-7 godina... no, imaju drushtvena parvila, nepisana/ pisana kako god... kako se ponashati u kuchi. van kuche , kad si u ' gostima' , skoli , .. itd....![]()
- rahmetli dedo
#75 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Najvolim podapet malom drekavcu pa kad rascopa labrnju da vidiš kako mater sa noktima krokodila leti da vidi šta to bi s njenim žgepčetom