Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??

Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

Doci ce vrijeme kad ce i idioti progledati, Hamza.

Zena sletila sa funkcije... kazes. Koja crna funkcija... Docepala se "funkcije" preko mrtvih glava clanova porodice ??

Za tebe reci da si idiot je malo.

Za one koji jos nisu progledali... www.Idiot.com/
Fair Life

Post by Fair Life »

rei wrote:
No_Comment wrote:...ko si ti da pricash u ime Srebrenickih majki...eto ti znash i za vecu kolicinu oruzja poslatoga u DEMILITARIZIRANU UN ZONU SREBRENICA i za ORICA koji je trebao krenuti u oficirsku shkolu...
ali ne znash za izdaju UN-a...
ali ne znash za visokoga predstavnika UN-a Jasushija Akashia koji je mogao pozvat vojnu intervenciju za pomoc civilima...ali nije
ali ne znash za sramotno ponashanje Holandskoga bataljona u Srebrenici koji ne zashtitishe Srebrenicane od masakra i ciji zapovjednik nazdravi Djeneralu Mladicu po zauzecu Srebrenice...
Ne znash ti mnogo josh toga osim da pljujesh po braniteljima ove zemlje i onima koji idu u dzamiju a ne u crkvu...
upravo tako....
Da li to umanjuje odgovornost politickog vrha u Sarajevu (konkretno Alije Izetbegovica i SDA stranke)?

Cijena velicine duha je... odgovornost.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . .(W. Churchill)

Po svemu sudeci kad je Srebrenica u pitanju nicije maslo nije za Ramazana. Dovoljno je na linkovima ukucati "Majke Srebrenice" pa da covjek vristi nad onim sta procita. Ne nad onim sto se je vec poderalo od visegodisnje upotrebe, vec ono sto bi neki da se u najmanju ruku "zaboravi"... naravno - ako je moguce.
Sefer Halilovic:[color=white]__[/color]Otvoreno pismo Aliji Izetbegovicu wrote:Clanak prenesen iz Nezavisnih novina (uz napomenu da su isto pismo objavili i drugi izvori).

"Izdao si Srebrenicu"

SARAJEVO - Sefer Halilovic, bivši nacelnik Glavnog staba Armije BiH, uputio je juce otvoreno pismo Aliji Izetbegovicu, u kojem ga optuzuje da je ''izdao i prodao Srebrenicu''.

"Ovih dana navršava se osam godina od srebrenicke tragedije, koju ste ti i tvoji trabanti izdali i prodali" , kaže Halilovic na pocetku otvorenog pisma upucenog Izetbegovicu.

Halilovic je juce reagovao na otvoreno pismo Izetbegovica od 28. juna ove godine. U tom pismu Izetbegovic je reagovao na tvrdnje Slobodana Milosevica, bivseg predsjednika SR Jugoslavije, koji je pred Haskim tribunalom izjavio da mu je on, kao predsjedavajuci Predsjednistva BiH, 1993. godine nudio zamjenu Srebrenice za Vogoscu. Izetbegovic je u javnom pismu tvrdio da je Milosevic izjavu izvukao iz svjedocenja Sefera Halilovica u Hagu.

Negirajuci da je u Hagu davao iskaze o bilo kojem drugom predmetu osim o zlocinima u Grabovici, za koje je optuzen u Haskom tribunalu po komandnoj odgovornosti, Sefer Halilovic u jucerasnjem pismu kaze Izetbegovicu:

"Dobro si me zadeverao sa ovim podmetanjem kukavicjeg jajeta u Hagu, pa ti nisam stigao ranije odgovoriti. Odlucio sam reagirati, jer tvoje pismo sadrzi nekoliko konstatacija vezanih za moje ime i u cjelini sugerira morbidnu laz da sam ja odgovoran za tragediju koja se u Srebrenici dogodila 1995. godine, iako sam ja tvojom odlukom udaljen iz Armije 26. oktobra 1993. godine nakon visednevnih maltretiranja i izivljavanja od strane sluzbi drzavne i vojne bezbjednosti".

Halilovic objasnjava da je njegov iskaz haskim istraziteljima iskljucivo vezan za pitanja zlocina u Hercegovini, a ne u istocnoj Bosni.

On je spomenuo i "tajne sporazume", koje je Izetbegovic potpisivao. "Ako si zbog godina ili starosti zaboravio, podsjecam te da si 16. septembra 1993. godine sa Momcilom Krajisnikom tajno potpisao Zajednicku deklaraciju o podjeli BiH na tri etnicke republike, koja u stavu pet kaze 'da oformimo radnu grupu za posebna pitanja koja se odnose na teritorijalno razgranicenje izmedju dviju republika u buducoj uniji BiH, ukljucujuci istocnu Bosnu', a dva dana prije toga sa Tudjmanom si potpisao Deklaraciju o bosnjacko-hrvatskom razgranicenju. I u jednom i u drugom tajno potpisanom dokumentu stoji da se Republika Srpska i HR Herceg Bosna, nakon dvije godine, mogu referendumom izjasniti zele li ostati u uniji BiH ili se prikljuciti Srbiji i Hrvatskoj" , navodi Halilovic u svom pismu i podsjeca Izetbegovica da mu moze poslati ova dva dokumenta koja je potpisao.

Bivsi general ARBiH, podsjetio je Izetbegovica i na odrzavanje bosnjackog Sabora u Sarajevu, septembra 1993. godine, "gdje je trebalo proglasiti bosansku republiku - bosnjacku nacionalnu drzavu bez Srebrenice".

Halilovic kaze da je Izetbegovic i tada devetoclanoj delegaciji Srebrenicana nudio zamjenu Srebrenice za Vogoscu, pozivajuci se na svjedocenje Hakije Meholjica koji je potvrdio da je delegacija odbila ovu Izetbegovicevu ponudu.

"Osim Hakije Meholjica, Amerikanac David Rodhe je u svojoj knjizi pisao o tome kako si 'neutralizirao odbranu Srebrenice' izvlacenjem Nasera Orica iz ovog grada", piše Halilovic i spominje izjave i pisanja Richarda Holbruka i Muhameda Filipovica o ''pregovorima o prodaji Srebrenice".
Halilovic istice da je pod njegovom komandom Armija BiH oslobodila Srebrenicu 1992, a 1993. godine ju odbranila, nakon cega su dosli "plavi sljemovi".

"I umjesto da se u periodu od '93. do '95. iskoristi da se u Srebrenicu i Zepu dovedu novi ljudi i prebace vece kolicine naoruzanja, nego sto su to tvoji lojalni, debeli generali uradili, sve si, zajedno s njima, uradio da taj prostor zaboravis kako bi odgovornost bila prebacena na medjunarodnu zajednicu, a da vi ne biste bili odgovorni" , kategorican je Halilovic.

On je odbacio optuzbe da je sam razoruzao Srebrenicu, dodajuci da se poslije demilitarizacije tog grada formiralo nekoliko brigada i bataljona, te remonta radionica i ratna bolnica. Halilovic to ilustruje i podatkom da je tada u Srebrenici postojla "divizija od 12.000 ljudi, a da je u trenutku pada Srebrenice bilo svega 6.000 vojnika".

"Djeci Srebrenice ces morati odgovoriti zasto si odbio moj prijedlog o formiranju 8. istocnobosanskog korpusa, zašto si nakon mog udaljavanja iz ARBiH polovinu vojnika u 28. diviziji proglasio viškom, zašto si za dvije godine dostavio manje oruzja, nego sto sam ja za dva mjeseca u vrijeme ofanzive na Srebrenicu 1993. godine", kaže Halilovic u pismu upucenom Aliji Izetbegovicu.

N. KRSMAN
HamzaC

Post by HamzaC »

Fair Life wrote:Doci ce vrijeme kad ce i idioti progledati, Hamza.

Zena sletila sa funkcije... kazes. Koja crna funkcija... Docepala se "funkcije" preko mrtvih glava clanova porodice ??

Za tebe reci da si idiot je malo.

Za one koji jos nisu progledali... www.Idiot.com/
Po tvom bukvalnom shvatanju komentara mislim da bi taj link vise koristio tebi. Ali eto, posto mi je mrsko crtati, za tvoj nivo cu pokusati objasniti:

1. Doticna gospodja koja je dala izjavu je bila predsjednik organizacije Sehida Srebrenice!
2. U tom svojstvu, navodno, bila kod A.I. i desilo se to sto se desilo!
3. Bila na, navodnom, informativnom razgovoru.
4. Brutalno smijenjena (samo nam nisu pojasnili gdje je tu brutalnost).
5. Nakon sto je smijenjena, onda je pocela davati intervjue i iznositi te neke navode.

Citav onaj komentar, koji ti nisi mogao skontati (predlazem ti Njemacki patent Idioten test), koji je stao u jednu recenicu, jer sam smatrao da nekom ne treba crtati, se odnosio na to: "Zasto tu "pricicu" nije ispricala u periodu dok je bila na celu pomenute organizacije, nego nakon brutalne (opet ponavljam: kakva je tu brutalnost) smjene?

E zato su ti te informacije sumnjive kao i vremenska prognoza za ljeto u BiH.

Sto ne postavis novinski clanak sa prognozom vremena za ljeto 2005, pa da se zapitam da li da vjerujem onome sto je napisano ili svojim ocima?
Fair Life

Post by Fair Life »

HamzaC wrote:(...)
Sto ne postavis novinski clanak sa prognozom vremena za ljeto 2005, pa da se zapitam da li da vjerujem onome sto je napisano ili svojim ocima?
www.vremenska prognoza za ljeto 2005.
HamzaC

Post by HamzaC »

Fair Life wrote:
E jesi jado. Najveci literalni domet u tvom zivotu Dani!?
Dijaspora

Post by Dijaspora »

((((.......iz dokumentarnog filma Roya Gutmana o padu Srebrenice, u kojem je koristena i arhiva Armije BiH, jasno se vidi i cuje da su ovdasnje komandne strukture, a samim tim i drzavni vrh, imale blagovremene i precizne obavjestajne podatke o Mladicevim i Milosevicevim pripremama za srebrenicku klaonicu... ))))))

PRESMJESNO!!!!! IMALE PRECIZNE PODATKE!?!?! PA MI SMO IMALI TE PODATKE OD 1992-E! STA SU DO 95-E CETNICI RADILI OKO SREBRENICE? EGLENISALI!?! I STA JE ARMIJA BIH MOGLA DA URADI NAKON DOBIJANJA "PRECIZNIH" INFORMACIJA? DA PODIGNE ESKADRILU!?!?! DA ISPALI VISOKO PRECIZNE RAKETE!?!??!
DAJTE LJUDI NE LAPRDAJTE VISE GLUPOSTI. ZASUCITE RUKAVE. KOMPJUTER SE MOZE ISKORISTITI NA 100 NACINA KORISNIJE NEGO STO TO VI CINITE.
Fair Life

Post by Fair Life »

Halilovic HamzaC, Halilovic... prvi komandant Armije BiH.

Njemu vjerujem... ne Danima.
HamzaC

Post by HamzaC »

Fair Life wrote:Halilovic HamzaC, Halilovic... prvi komandant Armije BiH.

Jel onog sto za sve dobro hvali sebe, a za sve lose je kriv neko drugi?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

HamzaC wrote:
Fair Life wrote:
E jesi jado. Najveci literalni domet u tvom zivotu Dani!?
Da, ocito da oni sto citaju Dane, Bosnu, Oslobodjenje su tvoji najmrzi neprijatelji jer naravno ti si vjerni citalac Safa, Ljiljana, Fatmira Alispahica i slicnih sranja. U principu tvoje recenice odslikavaju tvoje psihicko stanje tako da se ne treba previse uzbudjivati citajuci tvoje odgovore. Znas davno je proslo vrijeme kada se cutalo o grijesima SDA garniture. Znaci ovdje pricamo iskljucivo o unutrasnjim problemima onog dijela sto se zove BiH. RS, Srbija i ostalo me ne interesuje jer za to ima jedno jasno ime i prezime "FASIZAM". Sta si ti? Zastitnik lika i djela Alije Izetbegovica. OK postujem da je on tebi zakletva. Ja sam ga prokleo 92 godine kada sam sa specijalcima izasao pored Policijske skole skoro na vrh Vraca a onda smo vraceni nazad licno od Alije Izetbegovica jer mu se ocito nije bas svidio razvoj situacije. Pitaj onda ljude koji su htjeli da uzmu ogromno skladiste u Faleticima ko ih je vratio. Ovdje govorim samo za Sarajevo jer ja sam direktno ratovao tu. Ima jos mnogo mnogo slicnih prica. Doduse bio je okruzen KOS-ovcima tako da mu se zaista neke stvari ne mogu zamjeriti. Da ne spominjem Cace, mudzahedine, pravljenje od visenacionalne jednonacionalnu vojsku i na kraju priznavanje necega sto se zove RS. Znam da ces ti reci "Morao je". Morao je sve ali nikako pristati na nesto sto se zove RS i sto dijeli Bosnu na dva dijela.
hrasno38

Post by hrasno38 »

addem wrote:Hrasno ti si cetnik samo neces da priznas. Ti si ba cetnicka hinja a bojis se da to pokazes. Nisi ti branio Sarajevo ti si granatiro Sarajevo i ubijao neduznu djecu Sarajevsku. BItango :(
Jadu, mama i tata su ti cetnici i uglavnom vi sa bradicama i pantalonama ko da vas je poplava izbacila kada nemate argumenta u razgovoru onda kazete "ti si cetnik". Ne nisam. Ja sam u dusi "partizan" i Armija BiH je 92 godine licila na "partizane" 41. Sve vjere i sve nacije u istom stroju za isti cilj.Cjelovitu BiH. A onda je tvoj Alija sve to lijepo ocistio od nepodobnih ljudi drugih vjera i umjesto pravog komandanta Halilovica doveo covjeka koji je sjedio na Trebevicu do Juna 92. Ama ne znam ni sta ja to tebi objasnjavam kad si ti ocito na teskim mukama jer tvoja vrsta ideologije ode u P.M.
hrasno38

Post by hrasno38 »

HamzaC wrote:

Ne nego o onom sto je od raje sa ulice napravio respektabilnu armiju i za razliku od debelog Mede pocetak rata docekao u Sarajevu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

addem wrote:Hrasno ti si cetnik samo neces da priznas. Ti si ba cetnicka hinja a bojis se da to pokazes. Nisi ti branio Sarajevo ti si granatiro Sarajevo i ubijao neduznu djecu Sarajevsku. BItango :(
Da mi je samo znati kako te nije makar malo stid da ovo napises, al neka, govorili su "tvoji" i meni da sam cetnik, Faira su prozivali da je bio cuvar logora, a frajer bio logoras, nemam rijeci za takve likove, strasno !

Kad vidim ovakve likove stid me sto sam Bosanac.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
HamzaC wrote:

Ne nego o onom sto je od raje sa ulice napravio respektabilnu armiju i za razliku od debelog Mede pocetak rata docekao u Sarajevu.
Samo si jos zaboravio dodati da mu je alijina jalija ubila zenu, nek se zna !
HamzaC

Post by HamzaC »

hrasno38 wrote: Da, ocito da oni sto citaju Dane, Bosnu, Oslobodjenje su tvoji najmrzi neprijatelji jer naravno ti si vjerni citalac Safa, Ljiljana, Fatmira Alispahica i slicnih sranja.
Jel se ti osjecas nesto ugrozen ako je kazem da Dani nisu pouzdan izvor informacija? Nigdje ne navedoh neprijatelje.

hrasno38 wrote:U principu tvoje recenice odslikavaju tvoje psihicko stanje tako da se ne treba previse uzbudjivati citajuci tvoje odgovore.
A vase naucno zvanje je...? Koje su tvoje predispozicije da mozes ocijeniti moje psihicko stanje? Jesi li psihijatar? Koliko dobro me znas?,... Da li si u svemu strucan, kao na polju medicine, ili ti je to samo hobi? Krajnje neozbiljno za tvoje godine.
hrasno38 wrote:Znas davno je proslo vrijeme kada se cutalo o grijesima SDA garniture. Znaci ovdje pricamo iskljucivo o unutrasnjim problemima onog dijela sto se zove BiH. RS, Srbija i ostalo me ne interesuje jer za to ima jedno jasno ime i prezime "FASIZAM". Sta si ti? Zastitnik lika i djela Alije Izetbegovica. OK postujem da je on tebi zakletva.
Nije mi zakletva, samo na baljezganja ne mogu ostati suzdrzan.

hrasno38 wrote:Ja sam ga prokleo 92 godine kada sam sa specijalcima izasao pored Policijske skole skoro na vrh Vraca a onda smo vraceni nazad licno od Alije Izetbegovica jer mu se ocito nije bas svidio razvoj situacije.
Hajde molim te prestani se vise faliti da si bio u Armiji. Pa nisi jedini. I jos da ti napomenem, da nisi branio zivot A.I., nego u prvom redu svoj, i zivot svojih najblizih pa i ostalog naroda, kao i svi mi ostali.

A sto se tice ovih navoda, samo jedno pitanje: "Jel te Alija povuko za usi i vratio sa Vraca"?

hrasno38 wrote:Pitaj onda ljude koji su htjeli da uzmu ogromno skladiste u Faleticima ko ih je vratio. Ovdje govorim samo za Sarajevo jer ja sam direktno ratovao tu. Ima jos mnogo mnogo slicnih prica. Doduse bio je okruzen KOS-ovcima tako da mu se zaista neke stvari ne mogu zamjeriti. Da ne spominjem Cace, mudzahedine, pravljenje od visenacionalne jednonacionalnu vojsku i na kraju priznavanje necega sto se zove RS. Znam da ces ti reci "Morao je". Morao je sve ali nikako pristati na nesto sto se zove RS i sto dijeli Bosnu na dva dijela.
Jest, trebo je pristati na nastavak ubijanja i moguce NATO napade na ciljeve ARBiH.

I ti si jos jedan u nizu generala poslije bitke.
hrasno38

Post by hrasno38 »

HamzaC wrote:
hrasno38 wrote: Da, ocito da oni sto citaju Dane, Bosnu, Oslobodjenje su tvoji najmrzi neprijatelji jer naravno ti si vjerni citalac Safa, Ljiljana, Fatmira Alispahica i slicnih sranja.
Jel se ti osjecas nesto ugrozen ako je kazem da Dani nisu pouzdan izvor informacija? Nigdje ne navedoh neprijatelje.

hrasno38 wrote:U principu tvoje recenice odslikavaju tvoje psihicko stanje tako da se ne treba previse uzbudjivati citajuci tvoje odgovore.
A vase naucno zvanje je...? Koje su tvoje predispozicije da mozes ocijeniti moje psihicko stanje? Jesi li psihijatar? Koliko dobro me znas?,... Da li si u svemu strucan, kao na polju medicine, ili ti je to samo hobi? Krajnje neozbiljno za tvoje godine.
hrasno38 wrote:Znas davno je proslo vrijeme kada se cutalo o grijesima SDA garniture. Znaci ovdje pricamo iskljucivo o unutrasnjim problemima onog dijela sto se zove BiH. RS, Srbija i ostalo me ne interesuje jer za to ima jedno jasno ime i prezime "FASIZAM". Sta si ti? Zastitnik lika i djela Alije Izetbegovica. OK postujem da je on tebi zakletva.
Nije mi zakletva, samo na baljezganja ne mogu ostati suzdrzan.

hrasno38 wrote:Ja sam ga prokleo 92 godine kada sam sa specijalcima izasao pored Policijske skole skoro na vrh Vraca a onda smo vraceni nazad licno od Alije Izetbegovica jer mu se ocito nije bas svidio razvoj situacije.
Hajde molim te prestani se vise faliti da si bio u Armiji. Pa nisi jedini. I jos da ti napomenem, da nisi branio zivot A.I., nego u prvom redu svoj, i zivot svojih najblizih pa i ostalog naroda, kao i svi mi ostali.

A sto se tice ovih navoda, samo jedno pitanje: "Jel te Alija povuko za usi i vratio sa Vraca"?

hrasno38 wrote:Pitaj onda ljude koji su htjeli da uzmu ogromno skladiste u Faleticima ko ih je vratio. Ovdje govorim samo za Sarajevo jer ja sam direktno ratovao tu. Ima jos mnogo mnogo slicnih prica. Doduse bio je okruzen KOS-ovcima tako da mu se zaista neke stvari ne mogu zamjeriti. Da ne spominjem Cace, mudzahedine, pravljenje od visenacionalne jednonacionalnu vojsku i na kraju priznavanje necega sto se zove RS. Znam da ces ti reci "Morao je". Morao je sve ali nikako pristati na nesto sto se zove RS i sto dijeli Bosnu na dva dijela.
Jest, trebo je pristati na nastavak ubijanja i moguce NATO napade na ciljeve ARBiH.

I ti si jos jedan u nizu generala poslije bitke.
- Ne ne osjecam se povrijedjenim ali je vrlo interesantno da si napisao bas Dane jer taj list pise tako bolne istine upravo o temi o kojoj raspravljamo.
- Moje naucno zvanje je nebitno ali i onaj sa skolom i onaj bez skole lako moze prepoznati stvari koje su kristalno jasne i ciste jer kad neko pet ljudi ubjedjuje u nesto onda tu nesto ne stima.
- Da je u pitanju baljezganje onda predpostavljam da se ti prvi ne bi u to baljezganje ukljucio. Obicno kad nesto boli covjek i regauje a najcesce to sto boli zove se "ISTINA".
- Ja nikada necu prestati pricati da sam bio u Armiji BiH jer sam ja na to ponosan i jesam naravno branio zivot svoje porodice ali sam se isto tako sa svojom porodicom mogao ispaliti napolje. Znaci da nisam samo branio njih nego i zemlju i grad u kojem postojim 150 godina.
Zar Alija nije bio No. 1 u ovom dijelu BiH, nemoj me sad na kraju razocarati takvim nerazumnim odgovorima. Sta je trebo uraditi Vikic nastaviti do Trebevica pa da mu se desi ono sto se desilo i Seferovoj porodici.
Nisam ja rekao da je on imao veliki izbor ali ni po koju cijenu nije smio pristati na ime i prezime fasisticke tvorevine RS a pogotovo da Srebrenica ostane u tvoj tvorevini.
-
muselimm

Post by muselimm »

Image

Moderator
Fair Life

Post by Fair Life »

:-)
addem

Post by addem »

De ba Hrasno gdje ti si poludio. Predlazem ti da odes iz ove zemlje ako ti se ne svijda siguran sam da ces negdje drugo naci svoje utociste. A to da si xxx to je tacno, samo neces sebi da prznas.
hrasno38

Post by hrasno38 »

addem wrote:De ba Hrasno gdje ti si poludio. Predlazem ti da odes iz ove zemlje ako ti se ne svijda siguran sam da ces negdje drugo naci svoje utociste. A to da si cetnik to je tacno, samo neces sebi da prznas.
Mislis da odem da bi takvi kao ti mogli da rade sta hoce. E taj film neces gledati i ne kaze se "De ba Hrasno gdje ti si poludio" nego "De ba Hrasno gdje si ti poludio". Nisam poludio nigdje a pogotovo necu poludjeti boreci se protiv takvih kao sto si ti. A sto se tice cetnika, jesi li ih ikada vidio u zivo. Vjerovatno jesi svaki dan kad dodjes kuci. "De ba gdje...... hahaha"
addem

Post by addem »

..

...................................................
Koristi PP, ne zacatavaj!!

Moderator
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

addem wrote:De ba Hrasno gdje ti si poludio. Predlazem ti da odes iz ove zemlje ako ti se ne svijda siguran sam da ces negdje drugo naci svoje utociste. A to da si xxx to je tacno, samo neces sebi da prznas.
ako je ko XXX, onda si to ti....za titulu XXX (koristim ovo da se ne muce cenzurisati :) ) nije potrebno imati srpsko ime i prezime, dovoljno je imati to u dushi...
sram i stid da te bude....dosao si kratko na odmor u Bosnu i sada si ti najjaci i najveci patriota... i diras SARAJEVSKU RAJU (koja NIKADA nije imala nacionalni predznak osim onog SARAJEVSKA) koja je stala u odbranu ovog grada dok su nam govorili RATA NECE BITI...
a bilo je... i predugo je trajalo....

addeme, shvatam ja , nije ni tebi lako... ye8i ga, svi smo iz rata izasli poluludi.... ali kod tebe je to izgleda malo vise od pola..
ako zaista mislis da su ABiH bili samo Bosnjaci, onda si BRATE ucio pogresnu historiju.....
drzi se ti svog studija vani....

@HRASNO38, ako nastavis reagovati na njegove i slicne provokacije, onda cu te fakat smatrati ludim :D a ti to nisi...
pusti ih nek pricaju o odbrani Sarajeva kakvom je oni zamisljaju :D
ti i ja smo vidjeli dovoljno :D

PS addeme, da li me moje neslaganje sa tobom cini XXX?
hrasno38

Post by hrasno38 »

mIRCerka wrote:
addem wrote:De ba Hrasno gdje ti si poludio. Predlazem ti da odes iz ove zemlje ako ti se ne svijda siguran sam da ces negdje drugo naci svoje utociste. A to da si xxx to je tacno, samo neces sebi da prznas.
ako je ko XXX, onda si to ti....za titulu XXX (koristim ovo da se ne muce cenzurisati :) ) nije potrebno imati srpsko ime i prezime, dovoljno je imati to u dushi...
sram i stid da te bude....dosao si kratko na odmor u Bosnu i sada si ti najjaci i najveci patriota... i diras SARAJEVSKU RAJU (koja NIKADA nije imala nacionalni predznak osim onog SARAJEVSKA) koja je stala u odbranu ovog grada dok su nam govorili RATA NECE BITI...
a bilo je... i predugo je trajalo....

addeme, shvatam ja , nije ni tebi lako... ye8i ga, svi smo iz rata izasli poluludi.... ali kod tebe je to izgleda malo vise od pola..
ako zaista mislis da su ABiH bili samo Bosnjaci, onda si BRATE ucio pogresnu historiju.....
drzi se ti svog studija vani....

@HRASNO38, ako nastavis reagovati na njegove i slicne provokacije, onda cu te fakat smatrati ludim :D
pusti ih nek pricaju o odbrani Sarajeva kakvom je oni zamisljaju :D
ti i ja smo vidjeli dovoljno :D

PD addeme, da li me moje neslaganje sa tobom cini XXX?
Hahahaa dobro sefice da ne navijas za Zelju sad bi se svadjao sa tobom ali ipak neke stvari se ne mogu precutati.
HamzaC

Post by HamzaC »

hrasno38 wrote: - Ne ne osjecam se povrijedjenim ali je vrlo interesantno da si napisao bas Dane jer taj list pise tako bolne istine upravo o temi o kojoj raspravljamo.-
A ti si kao poznavalac prave istine, pa "objektivno" iznosis ko govori istinu, a ko laze? Ili su u pitanju neke nadnaravne sposobnosti? Da li je tvoja "istina" stvarno istina?
hrasno38 wrote:- Moje naucno zvanje je nebitno ali i onaj sa skolom i onaj bez skole lako moze prepoznati stvari koje su kristalno jasne i ciste jer kad neko pet ljudi ubjedjuje u nesto onda tu nesto ne stima.

Ti kao vrli poznavalac toga "nesto" si odmah izbacio medicinsku dijagnozu? Evo imas aplauz od mene. Hajde jos samo navedi tu petoricu, tog nekog i to nesto?
hrasno38 wrote:- Da je u pitanju baljezganje onda predpostavljam da se ti prvi ne bi u to baljezganje ukljucio. Obicno kad nesto boli covjek i regauje a najcesce to sto boli zove se "ISTINA".
Najcesce istina? Mozda! Ali u tvom slucaju (i u slucaju ove teme) su to ipak baljezganja i lazi.

hrasno38 wrote:- Ja nikada necu prestati pricati da sam bio u Armiji BiH jer sam ja na to ponosan i jesam naravno branio zivot svoje porodice ali sam se isto tako sa svojom porodicom mogao ispaliti napolje.
Jedna stvar je spominjanje pripadnosti ARBiH radi isticanja ponosa, a druga radi samohvale! Jesi li ti procitao onu svoju recenicu:"...ja sa specijalcima...". Ko si ti u recenici, ako su specijalci sporedni? I opet ti ponavljam, nisi ni jedini koji je mogao otici vani, a ostao je.

hrasno38 wrote:Znaci da nisam samo branio njih nego i zemlju i grad u kojem postojim 150 godina.
Zar Alija nije bio No. 1 u ovom dijelu BiH, nemoj me sad na kraju razocarati takvim nerazumnim odgovorima. Sta je trebo uraditi Vikic nastaviti do Trebevica pa da mu se desi ono sto se desilo i Seferovoj porodici.
Ako je tebe i ostale u nastojanjima da oslobodite grad zaustavljao Alija, onda se ja pitam sta je bio Sefer?

hrasno38 wrote:Nisam ja rekao da je on imao veliki izbor ali ni po koju cijenu nije smio pristati na ime i prezime fasisticke tvorevine RS a pogotovo da Srebrenica ostane u tvoj tvorevini.
-

Ja ti ponavljam: "Lahko je biti general poslije bitke".

Jelpo tebi bilo bolje da je potpisan Dejton (uslovljen od strane NATO-a), deblokirano Sarajevo, prestalo ubijanje, ili ti je bolje bilo da je Sarajevo ostalo u blokadi, da su nas poceli bombardovati NATO avioni (kako su prijetili), da se nastavilo ginuti,...?
HamzaC

Post by HamzaC »

mIRCerka wrote: sram i stid da te bude....dosao si kratko na odmor u Bosnu i sada si ti najjaci i najveci patriota... i diras SARAJEVSKU RAJU (koja NIKADA nije imala nacionalni predznak osim onog SARAJEVSKA) koja je stala u odbranu ovog grada dok su nam govorili RATA NECE BITI...
De mi molim te reci, ta Sarajevska raja bez nacionalnog predznaka, sto je zivjela na Grbavici i tamo ostala do kraja rata, jesu li i oni stali u odbranu Sarajeva?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:Hahahaa dobro sefice da ne navijas za Zelju sad bi se svadjao sa tobom ali ipak neke stvari se ne mogu precutati.
da, navijanje za zelju nas cini UJAma pretpostavljam :D
nego, da se vratimo na temu (danas sam naosterna pravo)

da je bilo DOGOVORa - JESTE.
da li smo prodani ili predani, to se jos treba otkriti.
Koliko smo svjesno zrtvovali - i to se tek treba otkriti.
Umjesto da se Jugoslavija raspadne kao Cehoslovacka MIRNIM PUTEM, hiljade i hiljade ljudi zivote dadose da bi se na kraju desilo sto se desilo : da Jedna MALA BiH ima vise ministarstava od onolike Amerike, da imamo ovoliko sirocadi i invalida....da bi se SADA OPET gradila koalicija , kao sto neko vec rece KOLJACA I KLANIH...

zasto? zbog KOZNIH FOTELJA......

e pa dragi moji, ako mislite i dalje takve stvari podrzavati, BUJRUM....

ali se nemojte vise zaliti sto je hljeb poskupio, nemojte se vise zaliti sto nam rijeke plave srednju Bosnu jer su stabla posjecena da bi se izvezla u Italiju pa se uvezla u vidu skupog talijanskog namjestaja....
nemojte se zaliti na poljoprivrednike koji s vremna na vrijeme blokiraju saobracaj ne bi li se NJIHOVI predstavnici u vlasti osvrnuli na njihove zahtjeve....
nemojte se zaliti, jer SAMI STE IH IZABRALI! Bitno je da je "nase", makar zuto iz uha!

Sramota je da se bavimo Kulinom Banom, Titom, Aliojom, Ferdinandom, a onakve karikature TRENUTNO sjede u Predsjednistvu....
i vode drzavu...samo, pitanje je GDJE je vode?....
ali to je opet drugi par carapa....
Post Reply