EXIT - DUBIOZA KOLEKTIV
Moderator: _BataZiv_0809
-
M.D.
Evo ista tema na serbian cafe
Jedan od postova:
bowman - 8. juli 2005. u 20.26 (registrovani član)
Ma bruka i sramota. Digli su prasinu oko par pokokanih neskolovanih balija. Kamo sreće da su ih nasi pobili koliko oni tvrde, vjerovatno ne bi sada ovoliko srali.
Dosle u NS se proseravati baliske budale. Ko će opjevavati i zaliti za poklanim, izmrcvarenim, pomlacenim Srbima u proslom ratu. Šta ih je izginulo i mucki ubijeno kada je padala Krajina i pola Republike Srpske. trebaju pohvatati te zenicke balije dok nisu utekli pa da ih Slayer pokolje motorkom na bini.
A te nevladine organizacije i Helsinski komitet. Čim čujem nevladina organizacija odmah se najezim.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 499.html?5
Jedan od postova:
bowman - 8. juli 2005. u 20.26 (registrovani član)
Ma bruka i sramota. Digli su prasinu oko par pokokanih neskolovanih balija. Kamo sreće da su ih nasi pobili koliko oni tvrde, vjerovatno ne bi sada ovoliko srali.
Dosle u NS se proseravati baliske budale. Ko će opjevavati i zaliti za poklanim, izmrcvarenim, pomlacenim Srbima u proslom ratu. Šta ih je izginulo i mucki ubijeno kada je padala Krajina i pola Republike Srpske. trebaju pohvatati te zenicke balije dok nisu utekli pa da ih Slayer pokolje motorkom na bini.
A te nevladine organizacije i Helsinski komitet. Čim čujem nevladina organizacija odmah se najezim.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 499.html?5
-
Produži dalje!
SC je fašistički site pa što te to uopšte čudi.
-
nagradna igra
Produži dalje! bash tako priduzi ba dalje...... Eno imash svoju etnicku grupu na b92 forumu pa raspravljaj. Nego zasto je pjevacica rekla da to nije namjenjeno za publiku koja je bila tu????????? Pa STA ETO PA BASH STA AKO JESTE. Jer mozesh zamisliti, ljudi otpjevali pjesmu za svog albuma..... JA NEKONTAM ZASTO TREBA NAMA DA BUDE IMALO VATRA. A OVI PREKO DRINE SU SE PONASHALI POTPUNO PREDVIDENO. Ljudi masku skinuli na minut....
-
zzzzz
Neznam sta da dodam na ovo, mozda samo da je Dubioza pokazala ono sto svi trebamo shvatiti, da borba za BiH nije zavrsila 95'.leech wrote:klap klap![]()
Najjače je to što niko prije njih.. nije uradio ništa slično.
Srbija............. sta reci o njima a da pri tom ne budem previse subjektivan? Razmisljao sam da li je ovakavo stanje duha i stav javnog mjenja specifican za tu zemlju i narod ili bi u njihovoj kozi vecina drugih zauzeli slican "odbrambeni" gard i na sve nacine pokusali da opravdaju i operu sopstvene zlocine.
Mozda su mi najbolji odgovor i najrealniju sliku o tome dale dvije TV emisije, koje su emitovane u kratkom vremenskom razmaku a imale su slicne teme.
Prva je "Latinica" na HTV-u i ticala se hrvatskih koncetracionih logora od Jasenovca i Gradiske pa do Dretelja i Heliodroma, druga emisija je isla na BK kanalu i govorilo se o Srebrenici.
Poslije "Latinice" sam poceo vjerovati da u nama ima jos ljudskosti i da je Balkan na nekakvom putu ozdravljenja.
Svi komentari su bili samo komentari osude bez pokusaja opravdavanja, 90% je glasalo da Hrvatska treba da obesteti te ljude, mnogi su se javljali i govorili kako ih je stid da se to cinilo u njihovo ime (nakon sto su culi pricu Bosnjaka iz Stoca koji je prezivio Dretelj)
Nakon emisije BK o Srebrenici sam se uvjerio da je Srbija svjetlosnu godinu iza te "ustaske" Hrvatske i da su male sanse da se izkobelja iz tog mraka nacional-sovinizma u koji je utonula.
Na pitanje da li Tadic treba da se pokloni zrtvama Srebrenice, 20% gledalaca je odgovorilo pozitivno. Komentare u studiju vam ne mogu opisati a gosti su bili novinari, u publici sjedili studenti.
Mislio sam da onakvi komentari mogu samo izazvati bijes u meni ali sam bio prilicno ravnodusan, svjestan cinjenice da su sami sebi dovoljna kazna.
-
No_Comment
Ma shta nam naprica...cuuuj ...2HD wrote:JA MISLIM DA JE KRAJNJA GLUPOST TO STO SU NAPRAVILI.Tamo vrlo dobro svi znaju sta su nam u Bosni napravili(razvalili i pobili..)tako da je Dubiozin postupak nepotreban.To je prije izazivanje Srpske mase sto je nepotrebno.Organizatori ih nisu zvali da bi oni predocavali zlocine iz Bosne vec da sviraju i pjevaju ! Mislim da su zatvorili vrata na EXITu ostalim bendovima iz BiH u buducnosti...Na kraju krajeva je8esh EXIT !
-
ach
- ne znam evo pravo sta da vam kazem sokiran sam ... prvo samim filmom (rizicno je to bilo prikazati na datoj lokaciji) pa onda tim flasama sreca pa je obezbjedjenje bilo dobro i da je ovo bio faktor iznenadjenja pa ce nam se dubioza vratiti kompletna
ali uopste me nije zacudila ta njihova reakcija pa ljudi ne budite slijepi po citovam rs-u spomenici 4S posveta "palim za slobodu" sta pricati dalje!
primjer:
- i tako ja jednog svog poznanika ...iz rs-a pitam Boga ti ko je ovdje pao za slobodu moj stari i tvoj isli zajedno u skolu,u bih ti stari zavrsio fakultet za kakvu se slobodu on borio 92 puco na komsiju "cenzura"...tad je zavrsila i ta rasprava i od tad ne nismo ni poznanici!za njega sam ja balija i svojim postojanjem mu oduzimam slobodu!vjerovatno sam mu i tad oduzeo tu njegovu slobodu mozda ce me za par godina i zaklati ko zna :S...mada se nadam ako i do toga dodje da ce on pasti za tu svoju slobodu...
primjer:
- i tako ja jednog svog poznanika ...iz rs-a pitam Boga ti ko je ovdje pao za slobodu moj stari i tvoj isli zajedno u skolu,u bih ti stari zavrsio fakultet za kakvu se slobodu on borio 92 puco na komsiju "cenzura"...tad je zavrsila i ta rasprava i od tad ne nismo ni poznanici!za njega sam ja balija i svojim postojanjem mu oduzimam slobodu!vjerovatno sam mu i tad oduzeo tu njegovu slobodu mozda ce me za par godina i zaklati ko zna :S...mada se nadam ako i do toga dodje da ce on pasti za tu svoju slobodu...
-
tbaharis
Nego sjecal se iko filma "Nicija Zemlja" kad onaj ljiljan na prvoj liniji odbrane cita novine i kaze "ljudi ja sranja u Ruandi". Tako se isto ponasaju "rokeri" i "omladina zeljna provoda i opustanja" iz Srbije koji kazu da nemaju veze sa zlocinima koji su se desili u BiH.
Vozdra svima iz Zenice
Vozdra svima iz Zenice
-
Produži dalje!
nagradna igra wrote:Produži dalje! bash tako priduzi ba dalje...... Eno imash svoju etnicku grupu na b92 forumu pa raspravljaj. Nego zasto je pjevacica rekla da to nije namjenjeno za publiku koja je bila tu????????? Pa STA ETO PA BASH STA AKO JESTE. Jer mozesh zamisliti, ljudi otpjevali pjesmu za svog albuma..... JA NEKONTAM ZASTO TREBA NAMA DA BUDE IMALO VATRA. A OVI PREKO DRINE SU SE PONASHALI POTPUNO PREDVIDENO. Ljudi masku skinuli na minut....
A šta kažeš da dođe Van Gogh u Sarajevo i prikaže recimo snimke iz Kazana ili iz Kravica i kaže "Ovo nije bilo namijenjeno vama". Šta misliš kako bi publika reagovala? Baš me zanima.
Sada ću ukratko reći kakvo je stanje kada je o tome riječ u BiH. Naime čini mi se da dobar dio pripadnika svakog bh naroda nema razumijevanja za stradanja drugog bez obzira koliki je zločin on je ipak zločin. Počeću od "mojih". Kada se Srbima spomene zločin koji su počinili pripadnici iz njihovog naroda oni automatski počnu davati odgovore sa ALI I ONI SU NAMA. Tako je i kod ostala dva naroda. Hrvatima a spomeneš 1993-ću oni uzvraćaju Grabovicom, Uzdolom i Bugojnom. Bošnjacima kada spomeneš Kazane, ubistva sarajevskih Srba, Kravicu počnu temu da se nastoje izjednačiti "zločinci i žrtve". Već sam ranije naveo da to nije izjednačavanje zločinaca i žrtava. Kada svako od njih uključujući i naše komšije bude imao razumijevanja za tuđe žrtve i a za koje su krivi pripadnici njihovog naroda i kada svi zločinci budu iza rešetaka neka onda počnu govoriti o pomirenju a dotada ga neće biti.
A ovo u Novom Sadu je komercijalizacija zločina.
- Alfons Kauders
Ako je Dubioza vec odlucila da nesto tako napravi, onda nisu ni trebali ici, 10. godisnjica Srebrenice, trebali su reci "ljudi kod nas je dan zalosti" i zdraaavo...
Uostalom nije mi jasno sta su htjeli postici - znali su da gdje su i kako vecina u toj sredini razmislja, znaju da su u NS na vlasti radikali, znaju sta se desilo sa plakata neki dan...
Uostalom nije mi jasno sta su htjeli postici - znali su da gdje su i kako vecina u toj sredini razmislja, znaju da su u NS na vlasti radikali, znaju sta se desilo sa plakata neki dan...
-
dinash
znaci ne talasaj?Alfons Kauders wrote:Ako je Dubioza vec odlucila da nesto tako napravi, onda nisu ni trebali ici, 10. godisnjica Srebrenice, trebali su reci "ljudi kod nas je dan zalosti" i zdraaavo...
-
mislim da je ok da su to napravili. isto kao kad bi recimo darkvud dab na svom koncertu u sarajevu oznacili dan bombardovanja beograda ili nesto slicno.
ja sam za umjetnicku provokaciju olvejz. ljudi na ovim prostorima moraju dozivjeti katarzu. prije ili kasnije.
- Alfons Kauders
Mislim da je to bilo suvisno. Zna se kakvi su.dinash wrote:znaci ne talasaj?Alfons Kauders wrote:Ako je Dubioza vec odlucila da nesto tako napravi, onda nisu ni trebali ici, 10. godisnjica Srebrenice, trebali su reci "ljudi kod nas je dan zalosti" i zdraaavo...
-
mislim da je ok da su to napravili. isto kao kad bi recimo darkvud dab na svom koncertu u sarajevu oznacili dan bombardovanja beograda ili nesto slicno.
ja sam za umjetnicku provokaciju olvejz. ljudi na ovim prostorima moraju dozivjeti katarzu. prije ili kasnije.
- Alfons Kauders
Ima veze. Zato ja i ne prelazim Drinu - iz principa.BigBoss wrote:Sta ima veze sto su radikali na vlasti, bas zato i treba pokazati. Pokazuju stvari za koje stoje, bas kao i vecina ostalih muzicara. Zasto ne? Nisu oni jedini koji pokusavaju da uticu na mase na ovaj nacin. Tako i treba.
-
Barbarez
Ma naravno. Ti si sasvim u pravu. Puno bi bilo ispravnije da su otisli u Budvu na more na potrose ono malo para sto imaju ili da odu kupiti 317 CD-ova Lepe Lane ili Cece. Time bi puno vise doprinijeli Bosni i Hercegovini, zar ne ???Ena SA wrote:Super smisljen marketinski trik od strane njihovog gurua i "tate" Ede Zupcevica, direktora Dubiozine diskografske kuce "Gramofon" iz Sarajeva!
Ironija MOZDA upotrebljena !!!
-
Himera
2HD wrote:JA MISLIM DA JE KRAJNJA GLUPOST TO STO SU NAPRAVILI.Tamo vrlo dobro svi znaju sta su nam u Bosni napravili(razvalili i pobili..)tako da je Dubiozin postupak nepotreban.To je prije izazivanje Srpske mase sto je nepotrebno.Organizatori ih nisu zvali da bi oni predocavali zlocine iz Bosne vec da sviraju i pjevaju ! Mislim da su zatvorili vrata na EXITu ostalim bendovima iz BiH u buducnosti...Na kraju krajeva je8esh EXIT !
Majke ti a ko jih izazva 92-uge jel?Dojavi
Dubiozi svaka čast i aferim
-
ChoNumb
Svaka cast LJUDIMA!
A ostalima koji zele da odvoje politiku od muzike jedan savjet, slusajte "DestiniCajld", kako moja zena rece.
Njihovi tekstovi upravo i govore o tome, o socijalnim stvarima, a ne o magli, voljelo se dvoje mladih, ostavila me je, ostavio me je...
Odvojite politiku od Marley (covjek je bio i ranjen), The Clash, da ne nabrajam. I jos jedna stvar, samo ilustracije radi da politika i muzika su usko vezane, sad se ne sjecam koje godine, al' na dodjeli MTV nagrada Damon Albarn (Blur) kad je primao nagradu izasao je na scenu i umjesto slinavog britnispirsshiti hvala glasno rekao - FUCK THE MUSIC, STOP the BOMBING! (misleci na bombardovanje u Afganistanu).
-"See this symbol, it's the Campaign for Nuclear Disarmament. Bombing one of the poorest countries in the world is wrong.You've got the voice, use it."
Toliko od mene, a LJUDIMA jos jednom cestitke na hrabrosti i borbi!
A ostalima koji zele da odvoje politiku od muzike jedan savjet, slusajte "DestiniCajld", kako moja zena rece.
Njihovi tekstovi upravo i govore o tome, o socijalnim stvarima, a ne o magli, voljelo se dvoje mladih, ostavila me je, ostavio me je...
Odvojite politiku od Marley (covjek je bio i ranjen), The Clash, da ne nabrajam. I jos jedna stvar, samo ilustracije radi da politika i muzika su usko vezane, sad se ne sjecam koje godine, al' na dodjeli MTV nagrada Damon Albarn (Blur) kad je primao nagradu izasao je na scenu i umjesto slinavog britnispirsshiti hvala glasno rekao - FUCK THE MUSIC, STOP the BOMBING! (misleci na bombardovanje u Afganistanu).
-"See this symbol, it's the Campaign for Nuclear Disarmament. Bombing one of the poorest countries in the world is wrong.You've got the voice, use it."
Toliko od mene, a LJUDIMA jos jednom cestitke na hrabrosti i borbi!
-
No_Comment
Opet prodajesh muda pod bubrege...znaci po tvome treba doci jedan Srpski bend Van Gogh iz Beograda u Sarajevo ...Sarajevo koje je cijelo vrijeme rata bilo u opsadi bez struje,hrane, vode i kontinuirano bombardirano i treba prikazati dokumentarni film na svome koncertu o stradanju i genocidu nad Srbima u Sarajevu i BIH...i josh se pitash kako bi Sarajevska publika reagovala na to...Produži dalje! wrote:nagradna igra wrote:Produži dalje! bash tako priduzi ba dalje...... Eno imash svoju etnicku grupu na b92 forumu pa raspravljaj. Nego zasto je pjevacica rekla da to nije namjenjeno za publiku koja je bila tu????????? Pa STA ETO PA BASH STA AKO JESTE. Jer mozesh zamisliti, ljudi otpjevali pjesmu za svog albuma..... JA NEKONTAM ZASTO TREBA NAMA DA BUDE IMALO VATRA. A OVI PREKO DRINE SU SE PONASHALI POTPUNO PREDVIDENO. Ljudi masku skinuli na minut....
A šta kažeš da dođe Van Gogh u Sarajevo i prikaže recimo snimke iz Kazana ili iz Kravica i kaže "Ovo nije bilo namijenjeno vama". Šta misliš kako bi publika reagovala? Baš me zanima.
Sada ću ukratko reći kakvo je stanje kada je o tome riječ u BiH. Naime čini mi se da dobar dio pripadnika svakog bh naroda nema razumijevanja za stradanja drugog bez obzira koliki je zločin on je ipak zločin. Počeću od "mojih". Kada se Srbima spomene zločin koji su počinili pripadnici iz njihovog naroda oni automatski počnu davati odgovore sa ALI I ONI SU NAMA. Tako je i kod ostala dva naroda. Hrvatima a spomeneš 1993-ću oni uzvraćaju Grabovicom, Uzdolom i Bugojnom. Bošnjacima kada spomeneš Kazane, ubistva sarajevskih Srba, Kravicu počnu temu da se nastoje izjednačiti "zločinci i žrtve". Već sam ranije naveo da to nije izjednačavanje zločinaca i žrtava. Kada svako od njih uključujući i naše komšije bude imao razumijevanja za tuđe žrtve i a za koje su krivi pripadnici njihovog naroda i kada svi zločinci budu iza rešetaka neka onda počnu govoriti o pomirenju a dotada ga neće biti.
A ovo u Novom Sadu je komercijalizacija zločina.
Nije Sarajevo u istoj poziciji sa Novim Sadom...iz Sarajeva niko nije ishao u Novi Sad ili u Srbiju preko vikenda(vikend cetnici) u lov na ljude...
ili kako to rece onaj pop Gavrilo shto je ,,osveshtavao ,,oruzje ubicama Srebrenicke djece,,da pokorimo(citaj pokoljemo) neprijateljske narode,,