Velez Mostar - desavanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mostarac

Post by mostarac »

Драма ствар. Чудо мајке ми миле. Мелодија БЕЛА ЋАО. чудо. послушајте

http://rapidshare.de/files/5417772/SAMO ... S.MP3.html

SAMO JE NEBO IZNAD NAS

JA ZA VELEŽ ŽIVOT DAĆU
DAĆU DUŠU, DAĆU SRCE, DAĆU SVE ŠTO IMAM JA
JA ZA VELEŽ NAVIJAĆU
I ZA NJEGA UMRIJEĆU

STADIONOM ODJEKUJE
NAPRIJED VELEŽ, NAPRIJED VELEŽ
NIKADA NE PREDAJ SE
STADIONOM ODJEKUJE
RED ARMY JE UZ TEBE

NANANANANANNA VELEŽ MOSTAR
NANANAN SAMO JE NEBO IZNAD NAS

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO
STADIONOM ODJEKUJE
RED ARMY JE UZ TEBE

DIMNE SE PALE I BAKLJE GORE
ČUJE SE PJESMA
«FORZA VELEŽ, FORZA VELEŽ CAMPIONE»
I KOD KUĆE I NA STRANI
UZ TEBE JE RED ARMY

VOLIM VELEŽ I RED ARMY
VOLIM TEBE,VOLIM TEBE, VOLIM TEBE MOSTARE
TU SAM ROĐEN, TU ĆU UMRIJET
TU JE MENI NAJBOLJE

FORZA VELEŽ NEK SAD SVE GORI
NEK HERCEGOVINA SAD GORI
NEKA ČUJE SE NAŠ GLAS
ROĐENI SU SAD ŠAMPIONI
SAMO JE NEBO IZNAD NAS

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO
STADIONOM ODJEKUJE
RED ARMY JE UZ TEBE

Image
SD-6

Post by SD-6 »

Forza Zrinjski :D
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:Forza Zrinjski :D
Balije i vole vise ustasama nego Velezu, jer ima Velez problem jer je malo precrven za vas ukus, a ustase su ipak vasi koalicioni partneri :D
Prenj

Post by Prenj »

Forza Velez!!!!!!!!!
mostarac

Post by mostarac »

NAPISAO - PRINC S NERETVE na moforaja forumu..

SVAKA CAST PRINAC, a vi ostali koji jos to ne znate - MI SMO SVI OVAKVI FANATICI :D

Eo ovako dan mi je prosao kao i svaki drugi ali znao sam da u njemu jos nesto ima sto me ceka da mi razgali dusu ovde daleko . Moje druzenje na forumu Red Army mi je islo kao i svaki dan kad odjednom se pojavi nesto sa neba. Gledam refresiram i klikam ali nece. Kliknem na link koji mi prosljedi jedna osoba i odjednom usred citave kalifonije i citavog San Francisca se zacuje glas Forza Velez i Red Army.
U tom trenutku me fata jeza oci mi suze i lagano uz pjesmu cujem Samo je nebo iznad nas. Taj momenat dozivljaj je nesto sto samo sebi mogu objasnit jer me niko ovde ne razumije. Na poslu sam ljudi gledaju u mene ali vide na meni nesto neobicno, ponos i zar koji na mom licu izrazaje srecu veselje i radost. Sjedim i dalje razmisljam u tom momentu me spuca tuga, nostalgija ma svasta nesto ali sretan sam i pomislim boze podzri. Pet sati je radni dan se zavrsaje, lagano sjedam u auto i idem kuci. U meni se josh pjesma vrti u glavi.
Dolazim kuci sjedam za kompjuter i snimam pjesmu da je stari cuje. Zovnem i njega slusamo je zajedno gleda on u mene ja u njega i jedno sto vidimo je radost tuga bol i suze koje idu niz nasa lica ali opet kazem sve od srece. Nista nastavim da vrtim pjesmu i sve ostale pjesme Veleza spremam se lagano da izadjem malo vani.
Dolazim u club kojem radim svi na meni vide da sam cudan sav sretan ali nista ne govorim. Hrpa raje u clubu onako sjedim na balkonu i posmatram binu i raju kako plesu vidim fino im. I kontam u sebi eh moji ljudi da samo mogu vama docarat pravi dernek i srecu koju drzim u sebi od jutros. I dalje kotam kontam pijuckam onako malo radi raje i odjednom mi pukne film. Idem pravac u auto i vadim CD. Dolazim ko DJ-a i kazem joj STOP, PLAY THIS SHIT . Ona mi govori Mili znas da bi uradila to za tebe ali nesmijem od gazde. Ja joj kazem ok svoj posao eto mene za minutu, lagano odlazim u office gdje gazda sjedi sa nekim shnalama i kazem mu I need to talk to you? On me gleda nezna o cemu se radi i ja mu kazem Please do me a favor and play this joint its the shit. On govori ok Mili go let the DJ know. U tom momentu dolazi mi rodjak Zlaja i moja ekipa vide i oni na meni da je nesto neobicno cudno ali nista ne govorim. Oni se lagano gube u masi raje i magli cluba. Odlazim u auto ponovo i uzimam Velezov Sal i vracam se u club. Idem sredinom cluba i nabasam na njih opet, gledaju u mene i pitaju sta si Sal stavio blento ? Nista i dalje ne govorim, idem Dj-u i kazem joj play this shit, Jon je reako da mozes. Ona mixa pjseme i lagano u pozadini cujem zvuk Forza Velez ali nista jos niko nista ne konta osim mene. Odjednom na sav glas se derem odzvanja na sve zvucnike u clubu JA ZA VELEZ ZIVOT DACU, DACU DUSU DACU SRCE DACU SVE STO IMAM JA u tom momentu raja gledaju ljudima nebicno gledaju sta se dasaje ali i dalje plesu i skacu. U tom momentu DJ gleda u mene kaze What Fuck i ja jojsamo kazem play the shit as loud as you can . Zlaja i moja raja dolaze gledaju u mene i ne kontaju ali vidim na njima radost odjednom se stvara guzva izmedju nas sviju deremo se placemo i guramo se na sav glas forcamo FORZA VELEZ. Oni ni rjeci neznaju josh ali vidim da se trude da ufate. Nastaje ludilo oko nas se skupljaju shnale pitaju me whats is this Mili ? Ja i dalje ne govorim nista nego samo pjevam na sav glas SAMO JE NEBO IZNAD NAS, pitaju me i dalje vidim raja vole pjesmu plesu skacu atmosphera samo taka ali i dalje nastavljamo ludilo sto bi nasa raja rekla. Lagano se sve stisaje i druga pjesma je pocela ali nas glas se josh cuje odjekuje clubom FORZA VELEZ i RED ARMY Taj momenat je nezaboravan i volio bi da sam ga podjelio sa svima vama ali akobogda bice hajra i za toga.

Na kraju gazda mi prilazi i kaze mi you are crazy mutafacka U mene srca ko Kuca ali zahvaljujem mu se za vid sebe i za vid Red Army navijaca.
PR80.

Post by PR80. »

VELEEEEEEEEZ VELEEEEEEEEEZ

@umro je mostar:
Bas me interesuje sta na dresu pise? Jel se varam ili pise Pappas Gruppe? :) Ako sam skrenula s` pravog puta reci... pa da odem do opticara! :D
mostarac

Post by mostarac »

jes to pise, a sto. Ja nemam pojma sta je to
Prince

Post by Prince »

Ne radi ti link pjesme, ali sam već čuo da je odlična stvar.
mostarac

Post by mostarac »

radi. Kliknes dole na free i sacekas da odbroji i onda uradis download :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Jes mi bezze furka na komunizam ... to je past tense :D
Sto ne stavise onaj grb iz 1922? Cini mi se da tad nije bila petokraka :D
mostarac

Post by mostarac »

Sarafcina wrote:Jes mi bezze furka na komunizam ... to je past tense :D
Sto ne stavise onaj grb iz 1922? Cini mi se da tad nije bila petokraka :D
jeste, prvi i jedini grb do 1994. godine

Zvijezda petokraka – klupska značka

S obrzirom na to da je Velež postajao sve popularniji sportski kolektiv, počelo se misliti i o klupskoj znački. U to vrijeme Gojko Vuković je imao jednu dopisnicu iz SSSR-a, koju je donio iz Beča i na kojoj se nalazio crvenoarmejac, a u jednom uglu se nalazila zvijezda petokraka. Tada je on pozvao u svoju radionicu kod Starog mosta Nikolu Palandžića, Špiru Gutića i Anđelka Vlahu, koju su dobro pravili tehničke crteže. Izložio im je ideju i stavio u zadatak da svi naprave crteže. Poslije nekoliko dana ponovo su se sastali u istoj radionici i svaki od njij je donio svoje skice. Zajednički su pogledali sve skice i usvojili su prijedlog Nikole Palandžića sa izvjesnim izmjenama. Naime, on je nacrtao zvijezdu petokraku sa nešto izduženim kracima, što se ostalim nije svijdjelo, pa su zahtijevali da se smanje i da se u sredini nalazi bijela lopta, a na gornjim kracima stoji po jedno slovo RŠK a pri dnu petokrake – Velež – Mostar.
Poslije usvajanja skice Gojko Vuković nije dao saglasnost dok se o tome nije porazgovaralo sa članovima MK i OK KPJ za Mostar, odnosno za Hercegovinu i kad su oni pristali, Uglješa Janjić je naručio izradu klupskih znački.
Značke su ubrzo stigle u Mostar i odmah razgrabljene, jer je dobar dio poslan u Beograd, Sarajevo, Nikšić, Podgoricu, Trebinje, Konjic, Kragujevac i druga mjesta. Zbog toga je iste godine obnovljena narudžba.
Radnici Mostara bili su ponosni na Veležove značke, koje nisu simbolizovale samo klub, već nešto šire i veće.
Jasno, policija je poprijeko gledala na sve to i čekala je trenutak da zada nov udarac radničkoj klasi Mostara uz pomoć građanskih partija, društava i organizacija. uskoro će radnici Mostara doći u sukob sa popovima zbog značaka RŠK Velež, a pojedinci su dolazili u sukob sa klerikalcima, članovima Jugoslovenskog sokola, pa i fudbalskim klubovima ne samo iz Mostara već i iz drugih mjesta. Ali , nisu uspjele provokacije. Bilo je slučajeva da su pojedinci konfidenti u dosluhu sa policajcima nosili klupske značke i nastojali da izazovu razne nepoželjne akcije i sukobe ali su ubrzo raskrinkani.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ma malo me bunilo ono 1922 na grbu.
Znam klubova tog godista koji su odmah imali grb ;).
Zato mi nije bilo jasno da je Velez svoj dobio puno kasnije.
Hvala na pojasnjenju.
PR80.

Post by PR80. »

umro je mostar wrote:jes to pise, a sto. Ja nemam pojma sta je to
"Pappas Gruppe" znaci na norveskom Tatina Grupa ili u ovom ovdje slucaju bolje odgovara Tatin tim.
mostarac

Post by mostarac »

mislim da to na dresovima veleza znaci ovo sto mozes vidjeti na sljedecem linku

http://www.pappas.at

inace danassmo ostvarili sedmu pobjedu u sedam susreta i prvi put dozivili da potezu puske na nas
PR80.

Post by PR80. »

umro je mostar wrote:mislim da to na dresovima veleza znaci ovo sto mozes vidjeti na sljedecem linku

http://www.pappas.at

inace danassmo ostvarili sedmu pobjedu u sedam susreta i prvi put dozivili da potezu puske na nas
Ma pretpostavljala sam da nema nikakve veze, ali eto... interesovalo me. :D

P.S. Ne sumnjam u rezultate, uvijek bili najbolji pa i ostali. :-)
SD-6

Post by SD-6 »

umro je mostar wrote:
Balije i vole vise ustasama nego Velezu, jer ima Velez problem jer je malo precrven za vas ukus, a ustase su ipak vasi koalicioni partneri :D
mostarac

Post by mostarac »

U Gabeli je bilo svacega i sto do sada nismo imali prilike viditi, ali ovo je nase zadnje gostovanje u Gabeli jer SAMO JE NEBO IZNAD NAS. Bilo nas oko 100 automobila i ludilo na kraju tekme:
SEDAM OD SEDAM, JEBOTE SEDAM OD SEDAM, SEDAM OD SEEEEEEDAAAAAAM, JEBOTE SEDAM OD SEDAM. Samo velez i Chelsea imaju sedam pobjeda iz sedam utakmica.
Last edited by mostarac on 26/09/2005 12:39, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:
umro je mostar wrote:
dabogda ti u komsiluku bio :D
No_Comment

Post by No_Comment »

Sarafcina wrote:Ma malo me bunilo ono 1922 na grbu.
Hvala na pojasnjenju.

Stvarno interesantno...shta se desilo sa prvim originalnim grbom fc Velez... :?ako ga je imao naravno... :D
SD-6

Post by SD-6 »

konacno pobjeda jucer :) srce mi je puno k'o fahdova na Dzumi :D
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
Sarafcina wrote:Ma malo me bunilo ono 1922 na grbu.
Hvala na pojasnjenju.

Stvarno interesantno...shta se desilo sa prvim originalnim grbom fc Velez... :?ako ga je imao naravno... :D
Pa velez je imao svoj grb, klupsku znacku petokraku, odmah iste godine kad je osnovan i pise ti lijepo u postu na ovoj temi, a sa grbom na dresovima igrachi su odigrali prvu utakmicu 1939. godine i ova slika svjedochi o tome.

Image

Malo je poznato da su prvobitni dresovi Veleza bili potpuno crni i Velez je igrao nekoliko utakmica u crnim dresovima. Velez kao klub radnicke klase nije imao novca za stof crvene boje, koji je kasnije nabavljen i od koga su sasoveni dresovi.
mostarac

Post by mostarac »

konacno pobjeda jucer :) srce mi je puno k'o fahdova na Dzumi :D
oni posebno vole te dzuma navijache ko ti :D
SD-6

Post by SD-6 »

pa pola zrinjskog su dzihadlije :D kazu kad smajić zatekbira...razliježe se :shock:
u povjerenju :wink: kažu da se i rabijesil prouči prije utakmice :D
No_Comment

Post by No_Comment »

Zar nije klub osnovan1922...neshto su puno cekali za prvi sluzbeni susret...ili su prvi put stavili petokraku 1939...
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:Zar nije klub osnovan1922...neshto su puno cekali za prvi sluzbeni susret...ili su prvi put stavili petokraku 1939...
Petokraka je bila sluzbeni grb kluba odmah 1922 godine, ali bila je zabranjivana i svasta nesto, a i nije se imalo novca za nove dresove, a i Velez je bio paravan za rad nekih organa komunisticke partije Mostara u pocetku svog radapa petokraka iz tog razloga nije isticana na dresu
Bili i ostali crveni :D
Post Reply