NAPISAO - PRINC S NERETVE na moforaja forumu..
SVAKA CAST PRINAC, a vi ostali koji jos to ne znate - MI SMO SVI OVAKVI FANATICI
Eo ovako dan mi je prosao kao i svaki drugi ali znao sam da u njemu jos nesto ima sto me ceka da mi razgali dusu ovde daleko . Moje druzenje na forumu Red Army mi je islo kao i svaki dan kad odjednom se pojavi nesto sa neba. Gledam refresiram i klikam ali nece. Kliknem na link koji mi prosljedi jedna osoba i odjednom usred citave kalifonije i citavog San Francisca se zacuje glas Forza Velez i Red Army.
U tom trenutku me fata jeza oci mi suze i lagano uz pjesmu cujem Samo je nebo iznad nas. Taj momenat dozivljaj je nesto sto samo sebi mogu objasnit jer me niko ovde ne razumije. Na poslu sam ljudi gledaju u mene ali vide na meni nesto neobicno, ponos i zar koji na mom licu izrazaje srecu veselje i radost. Sjedim i dalje razmisljam u tom momentu me spuca tuga, nostalgija ma svasta nesto ali sretan sam i pomislim boze podzri. Pet sati je radni dan se zavrsaje, lagano sjedam u auto i idem kuci. U meni se josh pjesma vrti u glavi.
Dolazim kuci sjedam za kompjuter i snimam pjesmu da je stari cuje. Zovnem i njega slusamo je zajedno gleda on u mene ja u njega i jedno sto vidimo je radost tuga bol i suze koje idu niz nasa lica ali opet kazem sve od srece. Nista nastavim da vrtim pjesmu i sve ostale pjesme Veleza spremam se lagano da izadjem malo vani.
Dolazim u club kojem radim svi na meni vide da sam cudan sav sretan ali nista ne govorim. Hrpa raje u clubu onako sjedim na balkonu i posmatram binu i raju kako plesu vidim fino im. I kontam u sebi eh moji ljudi da samo mogu vama docarat pravi dernek i srecu koju drzim u sebi od jutros. I dalje kotam kontam pijuckam onako malo radi raje i odjednom mi pukne film. Idem pravac u auto i vadim CD. Dolazim ko DJ-a i kazem joj STOP, PLAY THIS SHIT . Ona mi govori Mili znas da bi uradila to za tebe ali nesmijem od gazde. Ja joj kazem ok svoj posao eto mene za minutu, lagano odlazim u office gdje gazda sjedi sa nekim shnalama i kazem mu I need to talk to you? On me gleda nezna o cemu se radi i ja mu kazem Please do me a favor and play this joint its the shit. On govori ok Mili go let the DJ know. U tom momentu dolazi mi rodjak Zlaja i moja ekipa vide i oni na meni da je nesto neobicno cudno ali nista ne govorim. Oni se lagano gube u masi raje i magli cluba. Odlazim u auto ponovo i uzimam Velezov Sal i vracam se u club. Idem sredinom cluba i nabasam na njih opet, gledaju u mene i pitaju sta si Sal stavio blento ? Nista i dalje ne govorim, idem Dj-u i kazem joj play this shit, Jon je reako da mozes. Ona mixa pjseme i lagano u pozadini cujem zvuk Forza Velez ali nista jos niko nista ne konta osim mene. Odjednom na sav glas se derem odzvanja na sve zvucnike u clubu JA ZA VELEZ ZIVOT DACU, DACU DUSU DACU SRCE DACU SVE STO IMAM JA u tom momentu raja gledaju ljudima nebicno gledaju sta se dasaje ali i dalje plesu i skacu. U tom momentu DJ gleda u mene kaze What Fuck i ja jojsamo kazem play the shit as loud as you can . Zlaja i moja raja dolaze gledaju u mene i ne kontaju ali vidim na njima radost odjednom se stvara guzva izmedju nas sviju deremo se placemo i guramo se na sav glas forcamo FORZA VELEZ. Oni ni rjeci neznaju josh ali vidim da se trude da ufate. Nastaje ludilo oko nas se skupljaju shnale pitaju me whats is this Mili ? Ja i dalje ne govorim nista nego samo pjevam na sav glas SAMO JE NEBO IZNAD NAS, pitaju me i dalje vidim raja vole pjesmu plesu skacu atmosphera samo taka ali i dalje nastavljamo ludilo sto bi nasa raja rekla. Lagano se sve stisaje i druga pjesma je pocela ali nas glas se josh cuje odjekuje clubom FORZA VELEZ i RED ARMY Taj momenat je nezaboravan i volio bi da sam ga podjelio sa svima vama ali akobogda bice hajra i za toga.
Na kraju gazda mi prilazi i kaze mi you are crazy mutafacka U mene srca ko Kuca ali zahvaljujem mu se za vid sebe i za vid Red Army navijaca.