Sta vas privlaci? (za dame)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ZyzzSar

#51 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ZyzzSar »

Mariella wrote: 06/02/2022 09:20
ZyzzSar wrote: 06/02/2022 09:13

pa to nije ni slicno, ne mozes porediti fizicko i karakterno
to meni samo govori da neko ima visoke standarde, ne zeli prosjecnu djevojku nego bolju od nje... nema potrebe da mu stavljas rijeci u usta ('misli da su vecina zena glupe i dosadne') ako to nije izgovorio
Ako neko kaze "ti si mi bas pametna i zanimljiva, za razliku od vecine zena" doci do toga da misli da "vecina zena ne posjeduje te karakteristike" nije nikakvo izmisljanje i stavljanje rijeci u usta, vec jednostavan proces dedukcije.
los ti je proces dedukcije ako si zakljucila da govori da su zene glupe :D
pa vecina zena nije zanimljiva, kao ni muskaraca, tako da je u tom pogledu izjava istinita
generalno ta recenica je lose srocena, al poenta joj sigurno nije ovo sto si ti dozivjela
a i ne vidim kako tebe to vrijedja, bas ali ono bas mi je nejasno sta pricas, ali eto nek ti bude
Mariella

#52 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

ZyzzSar wrote: 06/02/2022 09:29 los ti je proces dedukcije ako si zakljucila da govori da su zene glupe :D
pa vecina zena nije zanimljiva, kao ni muskaraca, tako da je u tom pogledu izjava istinita
generalno ta recenica je lose srocena, al poenta joj sigurno nije ovo sto si ti dozivjela
a i ne vidim kako tebe to vrijedja, bas ali ono bas mi je nejasno sta pricas, ali eto nek ti bude
Pa da, lose srocen kompliment :lol: Nema veze, ne moramo se razumjeti, sve je to ok :mrgreen:
ZyzzSar

#53 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ZyzzSar »

Mariella wrote: 06/02/2022 09:46
Pa da, lose srocen kompliment :lol: Nema veze, ne moramo se razumjeti, sve je to ok :mrgreen:
hahaha :thumbup:
ima neka izreka, razlika izmedju prave rijeci i umalo prave rijeci je kao razlika izmedju svjetla i svjetlece bube
saint_mirad

#54 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

sjo marijele, ne zna ni kompliment primiti. kako bi šta drugo. :run:
Sydnor

#55 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Sydnor »

Mariella wrote: 05/02/2022 19:19 :lol: A gdje je za muske, ravnopravnost i to?

Ova tema ce da bude tragikomicna sve se bojim, kad krenu odgovori

privlaci me kad na zene gleda kao na ljudska bica 😍
kad mi da kompliment bez da ga u istoj recenici iskombinuje sa uvredom 😍
kad na instagramu ne lajka slike polugolih zena 😍
kad na forumu ne ostavlja komentare kako su sve zene beskorisne, osim za seks i kuhanje 😍

I necemo zaboraviti, kada je visok i ne-celav

:mrgreen:
Damn, ispunjavam sve uvjete a opet ti nisam zanimljiv.

Ako iko koga znam poštuje žene više od mene...nisam takvog iskreno još upoznao. Čak su mi dvije žene rekle da ih i previše poštujem i da je to jedan od razloga što mi ne ide. Čuj previše poštujem, whatever.

Znam kakav kompliment ubacit bez uvrede.

Na instagramu imam tipa 160 ljudi koje pratim i 160 koji mene prate, ne volim nagomilavat ljude mada recimo ko želi da me zaprati može...

Takve komentare nisam ostavljo nigdje, nedavno je moj drug to rekao za jednu poznanicu i šta znam, nije mi sjelo. Ta djevojka ima određenih psihičkih problema i treba joj pomoć. Mislim da bi tad procvjetala ko osoba i da bi prestala sa trenutnim ponašanjem.

Visok sam 197 i imam kose za izvoz.

Proširi listu Mariella, mora bit i nešto gdje se ne pronalazim :lol:

Doduše ti si davno vidjela moju foto, vjerovatno sam ti što se izgleda tiče meh.
Samprotivsviju

#56 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Samprotivsviju »

SIMP :D
saint_mirad

#57 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

Ako iko koga znam poštuje žene više od mene...nisam takvog iskreno još upoznao. Čak su mi dvije žene rekle da ih i previše poštujem i da je to jedan od razloga što mi ne ide. Čuj previše poštujem, whatever.
dobro su ti rekle. najgora moguća stvar je da stavljas žene na pijedestal na taj način. bolje bi prošao da ih samo smatraš za seksualne objekte i ništa više.
no_sikiriki

#58 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

Sydnor wrote: 06/02/2022 10:07
Mariella wrote: 05/02/2022 19:19 :lol: A gdje je za muske, ravnopravnost i to?

Ova tema ce da bude tragikomicna sve se bojim, kad krenu odgovori

privlaci me kad na zene gleda kao na ljudska bica 😍
kad mi da kompliment bez da ga u istoj recenici iskombinuje sa uvredom 😍
kad na instagramu ne lajka slike polugolih zena 😍
kad na forumu ne ostavlja komentare kako su sve zene beskorisne, osim za seks i kuhanje 😍

I necemo zaboraviti, kada je visok i ne-celav

:mrgreen:
Damn, ispunjavam sve uvjete a opet ti nisam zanimljiv.

Znam kakav kompliment ubacit bez uvrede.

Na instagramu imam tipa 160 ljudi koje pratim i 160 koji mene prate, ne volim nagomilavat ljude mada recimo ko želi da me zaprati može...

Takve komentare nisam ostavljo nigdje, nedavno je moj drug to rekao za jednu poznanicu i šta znam, nije mi sjelo. Ta djevojka ima određenih psihičkih problema i treba joj pomoć. Mislim da bi tad procvjetala ko osoba i da bi prestala sa trenutnim ponašanjem.

Visok sam 197 i imam kose za izvoz.

Proširi listu Mariella, mora bit i nešto gdje se ne pronalazim :lol:

Doduše ti si davno vidjela moju foto, vjerovatno sam ti što se izgleda tiče meh.
Mislim da je tebi dovoljno forumaša reklo u čemu je tvoj problem (ako nije sve trolanje), tako da bezveze spominješ izgled.
Sydnor

#59 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Sydnor »

no_sikiriki wrote: 06/02/2022 10:14 Mislim da je tebi dovoljno forumaša reklo u čemu je tvoj problem (ako nije sve trolanje), tako da bezveze spominješ izgled.
Samopouzdanje?
no_sikiriki

#60 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

Sydnor wrote: 06/02/2022 10:20
no_sikiriki wrote: 06/02/2022 10:14 Mislim da je tebi dovoljno forumaša reklo u čemu je tvoj problem (ako nije sve trolanje), tako da bezveze spominješ izgled.
Samopouzdanje?
Da, a zbog nedostatka istog, imaš i taj paćenički i očajnički pristup, "jadan ja, niko me neće, pričat ću o tome mjesecima i godinama i kukati, ali neću ništa učiniti da to promijenim."
Sydnor

#61 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Sydnor »

no_sikiriki wrote: 06/02/2022 10:25
Sydnor wrote: 06/02/2022 10:20

Samopouzdanje?
Da, a zbog nedostatka istog, imaš i taj paćenički i očajnički pristup, "jadan ja, niko me neće, pričat ću o tome mjesecima i godinama i kukati, ali neću ništa učiniti da to promijenim."
Imam poprilično dosta samopouzdanja u svim sferama života osim onoj gdje je najpotrebnije da imam :lol:

U rl zaista nisam ovakav, forum dođe kao mjesto gdje mogu da se ispušem i bude mi lakše kasnije. Koliko toliko.

Glupo znam, ali tako je.
FunkyzeitGames

#62 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by FunkyzeitGames »

Ja bih ti Sydnor savjetovao da slušaš ribara, a ne ribu za to kako da je upecaš. Nikada nećeš dobiti konkretan odgovor od nekoga kome je u prirodi da svoj glavni resurs stavi iza manje ili više prepreka za "osvajača".

Što se tiče nekih odgovora ovdje i zahtjeva za naizgled "normalnim" tretmanom, te stvari nisu besplatne ni kod koga. Žene po defaultu ne smatraju oko 80%+ likova vrijednih konkretnijeg vremena i romantičnog/seksualnog pristupa dok ih ne impresioniraju pričom, statusom i sličnim, tako da i muško mora imati mentalitet da većina žena koja zahtjeva njegovo vrijeme, novac, zaštitu i pažnju nije prolazna ocjena i puno više od ukrasa oko rupe dok ne dokaže suprotno. Naravno, zahtjeve sa svoje strane uskladiti sa ekvivalentom koji nudiš.

Ljudski tretman je da imam šablonsku civilizovanost u komunikaciji i da npr. radnici u granapu kažem dobar dan i prijatno/doviđenja/ugodan dan, nešto što golubu koji kljuca oko tog granapa i mački koja ga vreba iza Ledo frižidera ne bih rekao. Već investirati svoje vrijeme i emocije u komplimente, upucavanje i pažnju je specijalan tretman koji mora da se zasluži i nije ni blizu "normalnog".
broj dva

#63 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by broj dva »

no_sikiriki wrote: 05/02/2022 19:46 Ja sam svoje "odsvirala" kako reče naš Šampinjon, ali da danas tražim momka, privlačilo bi me da je:

normalan. :mrgreen:
Normalnost nema definiciju, samo abnormalnost ima :D
Mariella

#64 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

saint_mirad wrote: 06/02/2022 10:02 sjo marijele, ne zna ni kompliment primiti. kako bi šta drugo. :run:
Kad je kompliment ispodprosjecan, mogu misliti tek ostalo :run:
ljubicasti limun

#65 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by ljubicasti limun »

Iskreno, kakvih sam strava srela, najbitnije je da lik psihicki zdrav i normalan, sa zdravim ssmopuzdanjem, bez mizoginije, cudnih fetisa i mrznje prema samom sebi koju onda izivljava na zeni/zenama.
A takvog je najteze naci, stoga je i najvrijedniji.
Last edited by ljubicasti limun on 06/02/2022 12:05, edited 1 time in total.
nekome

#66 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by nekome »

ne pitas ribu kako se peca vec pecara
no_sikiriki

#67 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 11:17 Iskreno, kakvih sam strava srela, najbitnije je da lik psihicki zdrav i normalan, sa zdravim ssmopuzdanjem, bez mizoginije, cudnih fetisa i mrznje prema samom sebi koju onda izivljava na zeni/zenama.
A takav je najteze naci, stoga je i najvrijedniji.
Ono što je meni najinteresantnije je da takve vidim/čitam samo na forumu, možda jednu takvu osobu da znam u "RL", pa se onda pitaš da li ima više takvih, ali to vješto skrivaju uživo, a na forumu su slobodni, ili su jednostavno najveća "koncentracija" takvih na forumu. :mrgreen:
Samprotivsviju

#68 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Samprotivsviju »

Sydnor wrote: 06/02/2022 10:36
no_sikiriki wrote: 06/02/2022 10:25

Imam poprilično dosta samopouzdanja u svim sferama života osim onoj gdje je najpotrebnije da imam :lol:

U rl zaista nisam ovakav, forum dođe kao mjesto gdje mogu da se ispušem i bude mi lakše kasnije. Koliko toliko.

Glupo znam, ali tako je.
Imas govno, sampouzdanje je generalno ili ga imas ili nemas.

A realno sta ce ti cura? Ti sa takvim pristupom gore slobodno cu ti reci, ta "kletva" ti je ustvari blagoslov..i bolje je sto si sam, najebo bi dobro.
Mariella

#69 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by Mariella »

no_sikiriki wrote: 06/02/2022 11:31
ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 11:17 Iskreno, kakvih sam strava srela, najbitnije je da lik psihicki zdrav i normalan, sa zdravim ssmopuzdanjem, bez mizoginije, cudnih fetisa i mrznje prema samom sebi koju onda izivljava na zeni/zenama.
Ono što je meni najinteresantnije je da takve vidim/čitam samo na forumu, možda jednu takvu osobu da znam u "RL", pa se onda pitaš da li ima više takvih, ali to vješto skrivaju uživo, a na forumu su slobodni, ili su jednostavno najveća "koncentracija" takvih na forumu. :mrgreen:
Na svu srecu i ja muske koje poznajem u stvarnom zivotu mogu okarakterisati kao normalne, ali sto kazes, glavno pitanje je jel mizoginiju vjesto skrivaju ili je forum svijet za sebe :lol:

S druge strane, o nekim temama se uzivo rijetko i prica, a desavalo se da me dobro iznenade komentari/razmisljanja nekih ljudi kada zapocnes odredjene diskusije.
no_sikiriki

#70 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by no_sikiriki »

Mariella wrote: 06/02/2022 11:44
Na svu srecu i ja muske koje poznajem u stvarnom zivotu mogu okarakterisati kao normalne, ali sto kazes, glavno pitanje je jel mizoginiju vjesto skrivaju ili je forum svijet za sebe :lol:

S druge strane, o nekim temama se uzivo rijetko i prica, a desavalo se da me dobro iznenade komentari/razmisljanja nekih ljudi kada zapocnes odredjene diskusije.
Mislim da je ipak nemoguće "sakriti" mizoginiju uživo, pogotovo ako nekoga poznaješ duži period, tako da ipak mislim da iz nekog razloga ima više takvih likova na forumu nego "around".
A da, kad uđeš u neke "dublje" diskusije možeš se iznenaditi oko nekih mišljenja, mada sam se znala i pozitivno iznenaditi vezano za neke stvari. Ništa nije crno-bijelo, uvijek se može naći i neki element slaganja i sa ljudima s kojima to ne bi očekivao/la.
ljubicasti limun

#71 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Na zalost, ima ih i u RL. To skontas kad ih bolje upoznas, pa vidis da se iza neke normalne fasade, u biti krije lik koji ponizava zenu, nastoji joj srusiti samopuzdanje na najruzniji nacin, sklon je iskoristavanju, ne nuzno financijski, ali emotivno, ima cudne fetise, smatra da je na visem nivou od zena, vara, zbog ega, manjka samopuzdanja ili kompleksa Boga, fura se na hadziluk i dzume, a posjecuje prostitutke, u svakoj zeni vidi manjkavost, a u sebi sve najbolje, itd.. Ili te, recimo, maltretira i vrijedja barem pola godine ako ga odbijes, govori najgore o tebi, sacekuje te u garazama shopping centara "da bi pricao s tobom". Ili recimo, pozove te van nakon poslovnog susreta, izadjete na veceru, on ti odmah kaze da je razveden, da ima novca, da ima dvoje djece i sta mi sve nudi ako se budem lijepo ponasala i budem lijepog ahlaka :D . I, onda, naravno, uteknes i ne odgovaras na pozive i onda te on proklinje. :D A ovo je samo faza izlaska btw, susreti koji bi se abruptno zavrsili nakon prvog ili max. treceg susreta, bez ikakvih fizickih interakcija.

Disclaimer: ovo sve nije isti lik :lol: Dakle, ima HIN hebet. A svi su izgledaju normalni, ponasaju se normalno, imaju zivot pod kontrolom, itd.

Na forumu su male mace i, vecinom, pod krinkom anonimnosti, ispisuju svoje fantazije, sta bi oni kad bi oni mogli :lol:
saint_mirad

#72 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 12:01 fura se na hadziluk i dzume, a posjecuje prostitutke, u svakoj zeni vidi manjkavost, a u sebi sve najbolje, itd..
ovo je peak bosanski islam. :-D uostalom sta fali, uzmes najbolje od oba sveta. :izet:
ljubicasti limun

#73 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

saint_mirad wrote: 06/02/2022 12:11
ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 12:01 fura se na hadziluk i dzume, a posjecuje prostitutke, u svakoj zeni vidi manjkavost, a u sebi sve najbolje, itd..
ovo je peak bosanski islam. :-D uostalom sta fali, uzmes najbolje od oba sveta. :izet:
:lol: a lete te bismille na mene, al neka hvala :D
saint_mirad

#74 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

Post by saint_mirad »

ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 12:14
saint_mirad wrote: 06/02/2022 12:11

mozda imas jaku halal auru. :P
ljubicasti limun

#75 Re: Sta vas privlaci? (za dame)

saint_mirad wrote: 06/02/2022 12:18
ljubicasti limun wrote: 06/02/2022 12:14

mozda imas jaku halal auru. :P
:lol:

mozda, neku merhametli :lol:
Post Reply