Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Da li ste za smjenu aktualne Vlade KS, predsjednika skupštine, te imenovanje nove vlade

Poll ended at 25/02/2022 14:48

DA
20
13%
NE
134
87%

Total votes: 154

Login77777

#51 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Login77777 »

sda preuzima KS opet nakon iduci izbora…
dječak sa šibicama

#52 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by dječak sa šibicama »

Bio sam posmatrac jedne godine u starom gradu, tesko je da se pokradu izbori u Sarajevu, ali po ruralnim sredinama mogu krasti, i tamo i kradu.

A Sarajevo ima i ruralna glasacka mjesta.

Ono sto sam ja primjetio, stranke kao posmatrace bar na ovom glasackom mjestu gdje sam bio, imenuju polupismene ljude, valjda malo ko zeli trositi vrijeme na posmatranje izbora. Naporan je to posao posebno za drugu smjenu, mi smo kuci isli u 4 ujutro. Regularnost je ovisila o profesionalnosti glasackog odbora, sef je bio neki fiskal onako precizan i objektivan lik. Ove zenske sto su brojale, vidi se da su skolovane i pedantne, sto se tice posmatraca koji prate kladionicu na mobitelu, cesu muda i nerijetko ne upisuju ni brojeve ovisno od stranke koja ih je imenovala, njih mozes prevariti kako pozelis.

Uostalom bugarski voz i slicne marifetluke mogu odraditi taman da je na izbornom mjestu specijalna policija.
Nebozemlja

#53 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Nebozemlja »

Teza da izbornih prevara nema ili da su minimalne je smiješna: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... cik/315116
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Truba »

Prevare nema
A ljudi su nepismeni pa ubace neoznaceno...znam osobe ljude koji daju glas hami iz sdp muji iz df i sabini iz ns
Nikaki ih uvjeriti da je nevazeci list
A to su fakultetlije
Ne kontaju sustav otvorenih listi
Puta 4 listica...eto
Pola milijuna
Seyfo

#55 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Seyfo »

Oko ovoga sto postavljac kaze da je trojka (tad sestorka) pomela pri istom sistemu glasanja....nije "pomela"nego jedva sastavili, a i to je samo za Kanton Sarajevo. Naredni izbori su opsti. U obzir ulaze svi glasovi,pa i malih sredina gdje se najvise krade i ucjenjuje. I to tako fercera vec 25 godina i tesko je to najednom promijeniti. Pogotovo u PiSi entitetu,gdje Dodik siledzijski ucjenjuje svakog ko ne glasa za njega a ohrabruje ko glasa za njega. Eno pogledajte zadnje izbore u Prijedoru. "Pocetak kraja Dodika", itd. Aha. Kurko.. Sjeca li se iko kako je hladno u Gacku izjavio da ce svi iz Termoelektrane dobiti otkaz koji glasaju za SDS? I nikom nista,ni CIK ni iko se nije oglasio. Znaci,prizeljkujem im kraj u svim zapisanim plemenskim teritorijima, ali ce ici tesko.
DrugaGimnazija

#57 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by DrugaGimnazija »

Jedina promjena koja je moguca poslije izbora bi bilo vracanje DF-a i/ili SBB-a u koaliciju sa Trojkom. SDA ni u kojoj varijanti. Mislim da ni u DF-u vise nece biti volje za jos jednu koaliciju sa SDA.
Truba

#58 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Truba »

Kljucno je kome idu df i sbb glasovi
To odlucuje
putokaz1

#59 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by putokaz1 »

Tesla Edison wrote: 31/01/2022 07:32
putokaz1 wrote: 31/01/2022 00:28

Bitno je glasanje u oktobru
A i ankete mnogo govore. Dakle ljudi nisu nasjeli na medijske laži i ublehe Zahiragića.
Ja opet ponavljam dajte nam Zahiragica eto vam Kukic i njegovih 30 godina vladavine. Dobro u KS ce NIP pomest ,a posebno ce pomest svoje Trojkase
putokaz1

#60 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by putokaz1 »

Login77777 wrote: 31/01/2022 13:18 sda preuzima KS opet nakon iduci izbora…
Da u koaliciji s NIP om
Tesla Edison

#61 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Tesla Edison »

Login77777 wrote: 31/01/2022 13:18 sda preuzima KS opet nakon iduci izbora…
Nikad.

Nakon izbora, SDA će biti uticajna koliko i prosječno KUD, uz sve malverzacije i izborne mahinacije.

A NiP nikad neće sa SDA. Mnoge stranke su nestale sa političke scene nakon koalicije (DF-nestao, SDP-klinički mrtav, SBB-nestao, SZBiH-nestala, NES-klinički mrtav, osim u krajini), tako da NiP sigurno neće rizikovati, a i pokazalo se koliko se krupnih stvari može napraviti u KS-u kad nema SDA u vlasti. Pravili su ljudi podugačak spisak, da ne pišem ponovo i da se ne ponavljam.
Truba

#62 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Truba »

Nemojte podcjenjivati nasu glupost :mrgreen:

Ja sam za NIP u KS
Seyfo

#63 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Seyfo »

Svako ima mišljenje...hajd vako, neko reče da zavisi od toga kome će ići SBB i DF glasovi.
Realno, ko bi u oktobru glasao za DF i SBB? Pa njihova glasačka baza je najviše izigrana, i to najviše puta. Koga oni mogu uvjeriti u bilo šta?
Tako da će njihovi glasači ili ostati kod kuće ( na žalost) ili glasati za neke od stranaka trojke. Pretpostavljam, SBBovci za NiP, DFovci za SDP ili NS. To bi tako trebalo biti ideološki, ali takođe bih se složio, ne potcjenjujmo našu glupost.

Uglavnom, trojka ako opstane, pokupiće glasdove SBB i DF sigurno.

Ja mislim da, bar što se tiče FBiH, ključno je to hoće li se promijeniti način glasanja tj.hoće li se moći krasti. Krađom se dobijaju izbori 25 godina i to se teško mijenja. Narod je željan promjena kao nikad prije.

Što se tiče PiSi, sve zavisi od toga kako će proći Dodik lično, tj.hoće li biti sankcija većih, i da li će sve što je već izglasano biti realizovano. Ako MZ pusti Dodika i dalje da radi i sprovodi šta hoće, on naravno dobija izbore, doduše tijesno. Ako ga zaustave i sve što on radi sad dođe u ćorsokak, nema ni njega ni njegove starnke iza oktobra 2022. Onda imamo nekog novog Dodika,možda i goreg.
Tesla Edison

#64 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Tesla Edison »

DrugaGimnazija wrote: 31/01/2022 22:30 Jedina promjena koja je moguca poslije izbora bi bilo vracanje DF-a i/ili SBB-a u koaliciju sa Trojkom. SDA ni u kojoj varijanti. Mislim da ni u DF-u vise nece biti volje za jos jednu koaliciju sa SDA.
SDA i DF su jedna stranka sa dva imena. Vratiti DF je isto kao i vratiti SDA.

SBB će svakako biti politički mrtvac poslije izbora
Aspartan

#65 Re: Smjena aktualne Vlade KS i imenovanje nove SDA-DF vlade

Post by Aspartan »

Tesla Edison wrote: 02/02/2022 10:03
DrugaGimnazija wrote: 31/01/2022 22:30 Jedina promjena koja je moguca poslije izbora bi bilo vracanje DF-a i/ili SBB-a u koaliciju sa Trojkom. SDA ni u kojoj varijanti. Mislim da ni u DF-u vise nece biti volje za jos jednu koaliciju sa SDA.
SDA i DF su jedna stranka sa dva imena. Vratiti DF je isto kao i vratiti SDA.

SBB će svakako biti politički mrtvac poslije izbora
Image
Post Reply