asocijacija studenata na FPN...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Lace

Post by Lace »

edu

Post by edu »

List wrote:Edu, malo si se zajebo.
Na FPN ne vlada SDA struja.
Prije svega, na FPN samo jedan profesor nije u stranci. Ima cudno ime. Reko bi covjek Slovenac. A nije. Vjerovatno prastaro slavensko ime. A ne bi smio niti jedan na FPN biti u stranci. Narocito ne na FPN. Bez obzira na odsjek.

A vecina profesora clanovi su SDP-a. Bivsi ili sadasnji. Vecina.

Nemoj me pogresno shvatit. Meni to ne smeta. Moja poenta je da izmedju profesora nema nekih velikih medjustranackih previranja. Svi se oni paze izmedju sebe. Bez obzira u kojoj je ko stranci.
mislim na asocijaciju..dole vlada ta vehabijska (SDA) struja..a sto se tice profesora..ima ih svakakvih..od dekana (SDA)..halilovica (za BiH)..nijaza (ex-sdp)..ne smeta ni meni..jebe mi se..samo neka me ne peglaju jos ova 2 ispita.. :D :D :D
xygirl

Post by xygirl »

Moje saucesce svima pred kojima stoji usmeni ispit iz Metodologije, te svih predmeta N.Durakovica....
nisi mi sad trebao to reci, ucim uporedne politicke sisteme :sad: a imam jos i medjunarodne odnose, koje takodjer on predaje... ma bice bolje, tjesim sama sebe kao i uvijek :D:D
edu

Post by edu »

xygirl wrote:
Moje saucesce svima pred kojima stoji usmeni ispit iz Metodologije, te svih predmeta N.Durakovica....
nisi mi sad trebao to reci, ucim uporedne politicke sisteme :sad: a imam jos i medjunarodne odnose, koje takodjer on predaje... ma bice bolje, tjesim sama sebe kao i uvijek :D:D
koja koincidencija..hajmo..vajmarski ustav..brzooooooooooo... :D

a mogli smo i zajedno uciti.. :D :D :D
List

Post by List »

Edu, ta vjerska struja koja je inace prisutna u asocijacijama nema veze sa politickim strankama.

Ima veze sa tim sto se ovi drugi (kojih ima 90%) ne znaju i ne zele organizovat. Shodno tome uvijek pobjedjuje vjerska struja. Bolje se organizuju i uvijek imaju vecinu i izglasaju svoje. 10% nadvlada 90% zbog vece zelje. To je sve. Barem kad su u pitanju studentske asocijacije.

A sto se tice profesora, vecina su u SDP. A dekan jeste u SDA. I u upravnom odboru su skoro sve vlastodrsci.

Ali ono sto sam htio reci je da se oni paze medjusobno neovisno od toga je li neko u SDA, SDP, NHI, HSS, ZA BiH ili ko zna gdje.

A vidi vidi vi ste pri kraju. Valja i meni sada. Nijaz na jesen. Preguracemo i to.
Ma Nijaz je meni mila majka kakav je Nezgodic. :-)
edu

Post by edu »

ima to veze sa sda..vjeruj mi..ali nebitno...

nego uci ti durakovica..bolje ti je..a i meni.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Meni je ostao Halilovic only...Zna li neko kako izgleda ispit kod njega...Jel ljigavo ko i on?
xygirl

Post by xygirl »

Vingo wrote:Meni je ostao Halilovic only...Zna li neko kako izgleda ispit kod njega...Jel ljigavo ko i on?
ja sam cula da jest :D ali eto nauci nesto :D:D

vazi edu, nauci pa cu te ja ispitat... :D::D
Prince

Post by Prince »

Ja sam takođe čuo za ovo, i dan kasnije sam imao ispit kod Asada, naravno pismeno.
Prema tome, ne vjerujem da će profesori mijenjati išta ako im se ne sviđa, vidjećemo uostalom slijedeće godine. Kod Jasne je takođe ispit bio pismeno, i ona kaže da joj ne pada na pamet ispitivati sve redom.
Lace

Post by Lace »

Prince wrote:Ja sam takođe čuo za ovo, i dan kasnije sam imao ispit kod Asada, naravno pismeno.
Prema tome, ne vjerujem da će profesori mijenjati išta ako im se ne sviđa, vidjećemo uostalom slijedeće godine. Kod Jasne je takođe ispit bio pismeno, i ona kaže da joj ne pada na pamet ispitivati sve redom.

ako mislis na jasnu bajraktarevic jeste bilo pismeno (01/07) a dan-dva kasnije sam imala famozni ispit od 45 sec..nakon toga su neki studenti zurnalistike (III godina) imali neki ispit na kojem ih je profesor sve vratio :-?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Lace wrote:
Prince wrote:Ja sam takođe čuo za ovo, i dan kasnije sam imao ispit kod Asada, naravno pismeno.

ako mislis na jasnu bajraktarevic jeste bilo pismeno (01/07) a dan-dva kasnije sam imala famozni ispit od 45 sec..nakon toga su neki studenti zurnalistike (III godina) imali neki ispit na kojem ih je profesor sve vratio :-?

...joj cuh za to...i ne mogu vjerovati...kad sam ja bila student (srecom ne na FPN)...jos je bio neki red...i profe to ipak nisu smjele raditi...moja seka je nazalost trenutno na FPN...ja pitam, "pa sto se ne bunite"...a ona meni: "pa da nam bude jos gore..." e crnjaka...
...
Lace

Post by Lace »

ma ja mislim da je ovakvo ponasanje zapravo pobuna profesora...ali preko ledja studenata...oni zele da dokazu da je takav sistem (samo usmeno ispitivanje - neadekvatan i neodrziv - kao sto i jeste) ali dok ta njihova poruka dodje do dekanata mnogi od nas ce zijaniti rokove i gubiti vrijeme :-?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Ma na svim fakultetima je ista situacija, guraju pismeno... I kod mene brdo problema, vecina ispita se davala iskljucivo usmeno, dok sada pokusavaju da se sto vise radi pismeno, naravno ni profesori, ni studenti, ni studentska sluzba pojma nemaju sta da rade i fakat se desavaju gluposti. Nemam nista protiv, ako ce se raditi pismeno, s druge strane pravo je glupo da npr. vanredni student moze zavrsiti faks da nikako ne porazgovara sa profesorom, napise rad i dovidjenja...
Lace

Post by Lace »

nisam ni za jednu ni za drugu opciju iskljucivo...malo kombinovanja ne bi bilo na odmet i vec ako je usmeno onda trazim vise od 1 ponudjenog pitanja i samim tim vise od 45 sekundi
Prince

Post by Prince »

Lace, znam za taj famozni ispit iz metodologije, ali sam siguran da bi se to desilo i bez svega ovoga. Čovjek je skontao šta ljudi rade i jednostavno ih je zayebao jer su stoka. Prošli put su svi ofirno prepisivali da to nije bilo normalno.
Ne znam za tvoj ispit od 45 sekundi, ali znaš dobro da za 6, na svakom fakultetu, moraš znati sve. Ti ne znaš jedno pitanje, tu je kraj, otiđi na Pravo, i tamo je tako, a većina ispita je usmeno.
Pisao sam na blogu o ispitu iz teorije informacija, poslije pismenog dijela ljudi koji su dobili 5/6 su imali priliku usmeno potvrditi eventualno znanje. To je tolika bruka bila, da je mene, koji sam dobio najvišu ocjenu od svih, bilo stid (mi smo došli samo na upis). Ljudi imaju obraza doći na usmeni, pritom ne znajući nijednu jedinu riječ da kažu. Da ironija bude veća, profesor postavlja i potpitanja, izvlači znanje, asistentica takođe, ali džaba. Knjiga se sastoji od 125 stranica, i ako je to ljudima teško pročitati, onda i ne treba da prođu, a od tih 125 strana, pola knjige se objašnjava zašto ta nauka postoji i daje definicije iste, i definicije informacije.
Naravno, kome je upisana petica, taj je digao nos do neba i zbrisao lupajući vratima. Nevjerovatno.
Lace

Post by Lace »

slazem se ...ali ja nisam imala priliku da pricam sto znam...od mene se trazilo da izbiflam naku definiciju nekog autora koji btw. nije izveo svoju definiciju vec citirao drugog covjeka...a i prestala sam uciti napamet jos u II osnovne...problem je sto ona nije htjela iz mene izvuci znanje jer ja znam da znam za prolaza...da je makar pomogla jednom jedinom rjecju...no nebitno, nisam vise ni ljuta...proslo me i nadam se da cu imati fer sansu u septembru
Prince

Post by Prince »

U vezi kombinovanja, slažem se s tim da neki ispiti budu pismeno, neki usmeno, neki i jedno i drugo. Stručni ispiti, od kojih ti zavisi budući rad, jednostavno moraju biti adekvatno provjereni, pa da se ne desi da student na trećoj godini ne zna šta je enkodiranje, a studira da bi sutra enkodirao informacije recipijentima.
Na mom odsjeku, metode novinarstva, teorija informacija, bosanski, stilistika, istorija komuniciranja, osnove propagande, mass mediji, komunikologija, sociologija jezika... Sve su to predmeti koji su jako, jako važni, dok se opšta sociologija, teorija države i prava, filozofija i slična sranja, slobodno se mogu pođoniti, nikad nam neće trebati.
Lace

Post by Lace »

e vidis predmet koji sam ja polagala je bio neka vrsta istorijata...povlacenje paralele izmedju poar sistema iz proslosti koji su posluzili kao osnova za ovo danas...to je ukljucivalo sve od definisanja pojma predmeta do raznih akcija koje su pojedine zemlje sprovodile...prije 200-300 godina...i btw te mi informacije nece trebati u buducem radu s klijentom
buhtelj

Post by buhtelj »

Mislim, da je fax totalno nebitana stvar, jer kada jednom dodjes na job te bas niko ne pita sto si zavrsio.... Ja sam zavrsio elektroniku u Ljubljani i sve moje dosadasnje poslodavce je jednsotavno samo zanimao sto znam da radim i to ti odredjuje placu.... jednostavno jih zaboli za tvoju diplomu... bar kod nas u SLO stvari tako stoje. Vjerovatno nije velika razlika i drugdje u EU...... ZNACI samo znanje, sposobnsot, spretnost i snalazljivot .... papair (diplomu) mozes iskoristiti za WC, kad je kriza :)
Prince

Post by Prince »

Ma kako da ne, ali da si završio samo srednju školu, ne bi znao ništa od toga što sada znaš. Baš me čudi da si završio ETF, a da tako pričaš, baš u tvom poslu je bez diplome nemoguće raditi.
List

Post by List »

Lace wrote:nisam vise ni ljuta...proslo me i nadam se da cu imati fer sansu u septembru
Nadaj se. Al tesko da ce se to desiti. Barem kad je u pitanju pomenuta profesorica. Otkad je zamijenila Dizdara taj predmet postao je jako tezak. Mada predmet uopste nije tezak. Lagan je. Ali ona ga je ucinila teskim za poloziti.
List

Post by List »

Mada moram priznati. Dizdar je bio tako dosadan da sam ja jednom zaspo na predavanju. Prislonio se uz zid i zaspo. :D
Lace

Post by Lace »

nije ona zamjenila nikakvog dizdara...koliko je meni poznato...racunaj da ima 5 odsjeka i da ja i ti mozda nismo na istom :D
List

Post by List »

Lace wrote:nije ona zamjenila nikakvog dizdara...koliko je meni poznato...racunaj da ima 5 odsjeka i da ja i ti mozda nismo na istom :D
Ako pricamo o Jasni Bajraktarevic ona je zamijenila Ismeta Dizdarevica koji je sve do kraja prosle godine predavao predmet koji sada ona predaje.

Uglavnom, na njegovim predavanjima masovno se spavalo. :D
Lace

Post by Lace »

List wrote:
Lace wrote:nije ona zamjenila nikakvog dizdara...koliko je meni poznato...racunaj da ima 5 odsjeka i da ja i ti mozda nismo na istom :D
Ako pricamo o Jasni Bajraktarevic ona je zamijenila Ismeta Dizdarevica koji je sve do kraja prosle godine predavao predmet koji sada ona predaje.

Uglavnom, na njegovim predavanjima masovno se spavalo. :D

ne pricamo o jasni bajraktarevic ...kod nje je bilo pismeno :D
Post Reply