Ja imam probleme sa svakim koji mi nešto nameće,bilo koje vere.Pošto mi u porodici svi su muslimani i obavljaju sve ono što mora da se obavi.Ali dragi prijatelju ja sa rođenom sestrom koja je bila na hadž( kao i babo,amidža i da ne nabrajam) ne mogu da razgovaram.Uvek neke zabrane.HAMZABUZIM wrote: ↑02/11/2021 23:12Covjece ja imam problema sa svakom vjerom ali uvijek razdvajam istinu od lazi. U Kuranu pise da su neki ajeti manje jasni ali nepise da se ne slijede. I naravno da nisu svi ajeti mogli biti jasni kad se neki odnose na buducnost i otkrice se znacenje nekad. Krscana ima vise od 2 milijarde ali kad racunas po imenima samo. Ako svakog od njih pitas dali vjeruje u Boga ili Bibliju brojka ce se znatno smanjiti. Isto sa Muslimanima ali Krscane ces cesce naci koji nevjeruju jer je sekularizam vise. Eto u Bosni se racuna da ima 1.7M Muslimana ako se dobro sjecam ali da ih ispitas koliko vjeruje broj bi bio mnogo manji. Oni tvrde da ateista ima samo mali procenat ali u stvari njih ima mnogo u svijetu.
Što se tiče kršćana,koji u ovozemaljskom životu se izjašnjavaju kao ateisti,pred kraj života svi se vraćaju svojoj veri kao i muslimani.Koliko je muslimana posle drugog svetskog rata u Jugoslaviji izjašnjavali kao komunisti( psovali na sav glas Boga i dr.) pa su umrli kao muslimani.Je li baš za vreme komunizma imam ili hodža bio na dženazi? Jeste!
Opet kažem,što se tiče rasprave, ja imam samo prevod,tako da ne mogu da nešto pišem na tu temu.
Gde se u Svetom Pismu najavljuje dolazak Muhameda,i to kao poslednjeg Poslanika? U prevodu to ne piše.Jedino ako znaš aramejski i hebrejski i tu nešto pronađeš.