Senad Hadzifejzović...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
edu

Post by edu »

Prenj wrote:Da analiziramo zadnji Centralni, jos je dostupan na site-u?
nemoj zivota ti..da jos jednom prolazim kroz sve te "ekskluzivne" goste koji su, vecinom, dosli da vade oci jedan drugom..nemoj prenj..ako boga znas...

samo mi nije jasno otkud ova brinneta zna da ja nisam presao mars smrti-put slobode???
Ralfson

Post by Ralfson »

Idemo dalje! :D
brinneta

Post by brinneta »

Da si ga presao ne bi ti ovakve gluposti padale na pamet. Vrlo jednostavno!
edu

Post by edu »

brinneta wrote:Da si ga presao ne bi ti ovakve gluposti padale na pamet. Vrlo jednostavno!
niti bi mi padalo na pamet da pricam o ozonskim rupama...

e moja ti..promijeni nick u plavusa...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

edu wrote:
brinneta wrote:Da si ga presao ne bi ti ovakve gluposti padale na pamet. Vrlo jednostavno!

vidim, i bez kasika, tvoje frustracije :D
moj savjet je: prvom sinu nadij ime SenaDeen :D:D:D

sto se tem tice, na odmoru smo do septembra :D:D:D:D
davis.ba

Post by davis.ba »

Vi bi se samo svađali.

Pokrenuo si ovu temu na osnovu nekog teksta koji nema veze s vezom, drugim riječima, čisto pljuvanje, prozivanje nekim pogrdnim imenima i sl. Može se i reći da neko ne radi dobro svoj posao argumentima i na jedan normalan način. Ali vama su argumenti da je jednom velika glava, da je drugi prepotentan i da je sve bezveze.

Vama je jednostavno sve bezveze.
Ljudi naprave emisiju u kojoj pokrivaju tako značajne teme za BiH, ali vama je to bezveze.
Svaki put dovode u emisiju ljude iz cijelog svijeta značajne za BiH, ali vama je to sve bezveze.
Prave intervjue preko linkova u cijeli svijet koji itekako koštaju, ali vama je to bevzeze.
Intelektualac kao Sidran učestvuje svaki put u emisiji, i objašnjava narodu neke stvari koji izgleda niko neće da razumije, ali vama je to bezveze.
Forsiraju mlade i pokušavaju učiniti ovu BiH makar malo pozitivnijom, ali ne, vama je to bezveze.
Emisiju vodi čovjek sa toliko iskustva i znanja ali vama je to bezveze.
Spominjete Čerimagića, čovjek koji je jedan od najboljih mladih novinara, koji je išao i na cnn da uči, ali i to vam je bezveze.

Vama je eto sve bezveze jer ste mišljenja da neko ima veliku glavu :lol: :lol: stvarno konstruktivno.

Bolje zatvorite ovu temu i nemojte se više provaljivati.
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
edu wrote:

vidim, i bez kasika, tvoje frustracije :D
moj savjet je: prvom sinu nadij ime SenaDeen :D:D:D

sto se tem tice, na odmoru smo do septembra :D:D:D:D
Da li to znaci da ce i humoristicka emisija zvana Hayat dnevnik petkom izostati do septembra?
Ralfson

Post by Ralfson »

E bas to me nervira, zar cinjenica da je neko bio u Americi i na CNN-u treba sad` da nas frapira??! AKo je bio tamo ne znaci da je naucio nesto.. jer, nisam gledo` niti jednu emisiju na CNN-u a da je pola sadrzaja iste nesto sto je prikazivano u predhonim...
Al` eto nas narod kaze... "pametan je on, bio i u Americi..." Trebamo malo biti hladnokrvniji na slicne "ekskluzivitete" :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

davis.ba wrote:Bolje zatvorite ovu temu i nemojte se više provaljivati.
Hayatovac, nijedne :D:D:D:D
ako nisi shvatio, nase opce nezadovoljstvo mozemo izraziti samo putem foruma, jer nismo dovoljno slozni da se skupimo i nesto blokiramo i nekome porucimo nesto smisleno....
sto se Intelektualca Sidrana tice, njemu svaka cast na pisanju, ali ga licno ne mogu slusati dok cita....svaki put dobijem upalu misica od napetosti kad ce doci na kraj recnice...
sama cinjenica da haman svaki CD prokomentarisemo znaci da to GLEDAMO....
ti sad uzmi digitron i saberi 1 i 1 i dobices 5, kao i obicno :D
znaci NE CITAJ IZMEDJU REDOVA.....

@Prenj, sto se Hayat dnevnika petkom tice, to je vec za temu HADZIFEJZOVIC FAMILY, a zbog prijetnje zutim kartonom ne smijemo o tome ovdje :D

@edu, *nudge*, nije SEand toliko los, ali si u pravu za ono JAPAJAKOVAC...
sto smo vidjeli u zadnjoj epizodi telnovel zvane CD :D

davis.ba, nemoj se tako ljutiti, jos malo pa cemo morati pitati SENADE smijemo li te otracati? gdje je tu demokratija za koju smo se borili?
davis.ba

Post by davis.ba »

Ne treba to u vezi cnn da vas frapira ali govorim da je čovjek radio na svom obrazovanju što je svakako dobra stvar. A to što ti misliš da je cnn eto tek tako jedan kanal to je tvoje neznanje.

P.S.
Nisam ja nikakav ljubitelj Hayata, ne gotivim nešto puno tu televziju ali svakako gotivim centralni dnevnik. Nemojte to upoređivati.
A vaše nezadovoljstvo niste obrazložili niti jednim argumentom, osim da je nekome velika glava, i eto da ti dobivaš neke upale mišića dok gledaš tv. :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

davis.ba wrote:Ne treba to u vezi cnn da vas frapira ali govorim da je čovjek radio na svom obrazovanju što je svakako dobra stvar. A to što ti misliš da je cnn eto tek tako jedan kanal to je tvoje neznanje.
da je radio na svom obrazovanju, jeste. i na tome mu svaka cast...
ali se sa time ne treba busati u prsa vec nastaviti raditi na tome...
a valjda on to radi...i Duska Jurisic je radila na svom obrazovanju, pa je nastavila raditi na tome, ap smo i nju negdje spopali....
davis.ba wrote: P.S.
Nisam ja nikakav ljubitelj Hayata, ne gotivm nešto puno tu televziju ali svakako gotivm centralni dnevnik. Nemojte to upoređivati.
A vaše nezadovoljstvo niste obrazložili niti jednim argumentom, osim da je nekome velika glava, i eto da ti dobivaš neke upale mišića dok gledaš tv. :lol:
argumente dadosmo jos na prvoj strani cini mi se...
bitniji mu je bio intervju sa Arnoldom, jer se ovaj POBOGUSIBRATE javlja EKSKLUZIVNO samo za CD!!!!!!!!!!!!! nego sto mu je bila bitna humanitarna akcija pomoci stanovnicima Sarajeva koji nisu u mogucnosti sebi obezbijediti redovan JEDAN obrok dnevno....
zbog toga smo uzeli na zub...sto se poceo ponasati kao TABLOIDNI dnevnik....
bitnije je da li Arnold podrignuo nakon cevapa nego strajk poljoprivrednika, nego nestasica knjizica za pasose itd...

Senad sada nije ni pola Senada kakav je bio ....
valjda to s godinama dodje sta li...
a moja upala misica je od opceg znacaja za cijelo Sarajevo....obzirom da ucim voziti, ne smijem imati problema sa misicima jer bih mogla prouzrokovati NESRECU a ne NEZGODU.... mozda bi Senad to pustio u program...
:D:D:D:D
Ralfson

Post by Ralfson »

Ali on je rekao da TV signal moze da predje i po 11 000 kilometara u treptaju oka... haha Tebe pitam, zbog cega je ukazivo` na takvu banalnost? Osim mozda, da je to "otkrice" pokupio i zapamtio na ekskurziji po CNN-ovim prostorijama...
I jos, "Senadovica" ne zna beknut` engleski a radi intervju sa nekim mislim pomocnikom gradonacelnika New York-a ili sl. ali bolje povest` zenu nego nekog ko` to moze odratiti kvalitentnije i profesionalnije...
Ralfson

Post by Ralfson »

Postovani Ralfson,
konekcija sa serverom je malo sporija zbog opceg zagusenja interneta u BiH, tako da vas molimo da strpljivije postirate odgovre na temu. Znaci, kliknete jednom POTVRDI i onda pricekate da post bude registrovan.
Hvala
edu

Post by edu »

ako ti do sada nisi procitao niti jedan moj argument..onda nemam sta s tobom polemisati...
davis.ba

Post by davis.ba »

To što vam nije upratio humanitarnu akciju uredu, trebali ste mail poslati na redakciju, ali uredu slažem se. Ali bez obzira na to, ne možete jedan rad od 2-3 godine koliko se emitira tek tako baciti u vodu zbog toga.

Što se tiče Arnolda, ne znam što vam to toliko smeta. On nije nešto bitan u političkom smislu ali šta fali vidjeti intervju sa njim.
Što se tiče tog signala, pa čovječe ako ti je ta rečenica toliko zasmetala onda ne znam stvarno...
davis.ba

Post by davis.ba »

edu wrote:ako ti do sada nisi procitao niti jedan moj argument..onda nemam sta s tobom polemisati...
Evo sad sam opet sve tvoje komentare pročitao i sve što sam uspio da vidim jeste kako ti je glupo što su pravili intervju sa Arnoldom, te što nisu napravili reportažu o humanitarnoj akciji, kako ti smeta Dino Merlin, i kako on nema šta tražiti u dnevniku, i još na to pljuvanje, pljuvanje, pljuvanje itd.
edu

Post by edu »

nista ne fali vidjeti intervju sa arnoldom..ali u emisji doncafe..a ne u dnevniku..pa uz to jos u centralnom...
davis.ba

Post by davis.ba »

Znači to je problem i zbog toga ta emisija ne valja. Pa valjda si pogledao još makar jednom emisiju, jer nije Arnold svaki sedmice u emisiji.
Ali bez obzira zbog tog jednog priloga toliko da pljujete cijeli rad je stvarno pretjerano, ne znam što vam to treba.
Easy rider

Post by Easy rider »

Ljudi ba kako vam nije jasno da CDovac igra na iskustvo...raja gladna hljeba i igara a majstor ima puno utakmica u nogama /ko naša legenda Bolić igro frajer sa Đajićem a naši ga još uvijek kuju u zvijezde ko biva mlad i perspektivan / Helem finta je prosta al prolazi...od subote sabah zore do subote negdje u podne majstor osluškuje šta se dnevno avazi i na šta se raja najviše pali...naveče se plaćaju računi za gladne pozivom na za i protiv...nego čini mi se da mu je najveća mahana što se emituje samo EKSKLUZIVNO subotom...pa ga tako bome nekad i preduhitre...tolika EKSKLUZIVA propade dok puk slinavo čeka subotom uvečer...evo primjera :havazov novinar EKSKLUZIVNO na Palama ...koja storija ljudi...zamislite da majstor pojača ekipu sa recimo uglednom i štovanom noninarskom veličinom iz čuvene sarajevske mlinsko-pekarske obitelji S.Poričanin...pa ona EKSLUZIVNO trkne na Pale ..kad ono Rašina mala uplakana ispred kuće..a ona naša će umilnim šuškavim glasićem :Ma ko to švrljo po zidovima...ko švrljo??? ...ne mogu više od šege...odoh EKSKLUZIVNO do tohaleta... :lol: :lol:
Ralfson

Post by Ralfson »

Generalno, nemam ja nista protiv CD-a ni Senada niti bilo koga.. Na kraju krajeva, kada pocne da me nervira uzmem daljinski i... Problem je u tome sto se taj dnevnik emituje tek drugu godinu a oni sebi vec daju za pravo da odredjuju kolko` je neko patriota, kolko` mi trebamo da cijenimo sve Senadove "kucne" prijatelje i sl.. Razumio bih da je posije 10 godina emitovanja napravili neki presjek.. ali ne, oni koriste Senadovu biografiju (svaka cast za njegove ratne dnevnike isl.) kao argument za kvalitet ovog serijala.. A i Senad se uzivio pa kad` kaze ono... "Ali Paddy JA ne mogu da shvatim...." uz mene nesto "uzleti" :D Koliko god Ashdown ne zalsuzuje da ga se oslovljava sa gospodine, Senad bi treboo malo vise da drzi do toga.. pa nije u jafani zaboga...
edu

Post by edu »

jest mu velik problem sto ga ne emituje svaki dan..kakvu bi tek onda ekskluzivu imali priliku da vidimo..ne smijem ni pomisliti...

citao sam u novinama..kada je isao prvi cd..cerimagic izjavio..zaplak'o sam kad je emitovan prvi cd... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..bozemeoprosti...
Ralfson

Post by Ralfson »

CNN skola...
Ralfson

Post by Ralfson »

EKSKLUZIVNO!!! U septembru "Face To Face" Deen vs. Goran Bregovic!!!
Prenj

Post by Prenj »

Ponavljam prijedlog zaracenim stranama: Da analiziramo zadnji "Centralni", prilog po prilog?
kenan cerimagic

Post by kenan cerimagic »

Pitam se da li bi ova tema uopce postojala da je emitovan prilog u kojem se pojavljuje glava cijenjenog pokretaca teme (sa suncanim naocalama).

Pitam se da li je bilo vaznije da se uslika on ili oni kojima je pomoc namjenjena.

Pitam se zasto uopce treba da se slika ukoliko je pomoc od srca.

Pitam se da li zna zasto stotine ljudi nisu zeljeli da se zna za njih kada su upucivali pomoc u sela Podrinja, u Srebrenicu, u Zepu...

Pitam se gdje je bio kada se pomagalo teta Zilhi a kada to nije bio modni trend

Prilozi>
Ako ikada uspije da se zaposli vjerovatno ce saznati da to sto uci na FPN-u nema nikakve veze sa onim sto se zaista desava na televiziji. Vjerovatno je prakticnim vjezbama produkcije naucio kako se emituje sve sto se snimi.

Desetine priloga nikada nisu emitovane iako su montirane. Zasto? Zato sto se nisu imali s necim uvezati, zato sto je Face ili link probio planirani termin, zato sto nisu bili onakvi kakvi su trebali biti...

Desetine priloga su ostale jer su bili rezerva u slucaju da pukne link, da se ne pojavi gost....

No to je vjerovatno apsolvirano na jednom od brojnih prakticnih kurseva na zurnalistici

Linkovi>
posto je medijski prostor BiH postao prepravljen TV stanicama koje se javljaju sa bilo koje tacke globusa mislim da bi trebali odustati od linkova... zaista koja im je svrha... svakako vecinu interesuje sta se desava na potezu od Carsije do M.Dvora

San Francisco>
prebaciti signal od San Francisca do Sarajeva zahtjeva 2 do 4 hopa (skok sa satelita na satelit, turnaround preko zemaljske stanice), svaki hop nosi 2 sekunde kasnjenja, sve preko 2 hopa onemogucava normalnu zivu komunikaciju.
S tehnicke strane, ovo prebacivanje signala uzvio bila je najkompleksinija TV operacija ikada napravljanje u BiH, ali i u cijeloj regiji. Uvezati 4 razlicite rute optickih kablova i 2 satelita je malo kompleksnija operacija od polaganja ispita na zurnalistici

Treutno je samo kompleksnije prebacivanje naseg kompletnog signala u Australiju.

Arnold>
Ne znam sto se zapeli na njega. toliko je bitnijih ali i gorih stvari emitovano. ako niste primjetili jedna od poruka je bila da nije nikakv problem doci do bilo koga van BiH, dok je u BiH problem doci do predsjednika Mjesne zajednice

CNN>
Ne ulazeci u sadrzaj onoga sto emituju, definitivno su tehnicki najorganizovanija i najuredjenija news organizacija. mjesec dana tamo i full access od domara do sefa svega je nesto o cemu ovaj s jednim ispitom do diplomskog samo moze sanjati.

Talking-heads>
sjedi 1 i ziv bio ne komentarisi ono sto ne znas. ono sto vidis u filmovima nije istina

Scenografija i spice>
Scena je izgradjena po nasim uputama, odbacena verzija je ono sto mozete vidjeti na BHT. Odbacena je zbog ogranicenja u dimenzijama koja nisu ispostovana. FTV je odraz CD-a u ogledalu. Reciklaza tudjih ideja je nazalost cesta pojava.

Spice je uradila Fabrika i dobro ih naplatila. Njima je super sto su uspjeli istu stvar jos jednom dobro naplatiti.

ja>
glava mi jeste velika ali trenutno u BiH ne postoji bolji producent za TV projekte kao sto je ovaj

mozda je bolje imati manju glavu ali ne znati svoj posao

PS
Drago mi je sto tako detaljno pratite emisije pa mozete da citirate tekstove priloga. Mora da ih gledate kako biste sutra mogli da lijecite svoje frustacije na forumu.
Post Reply