Netacno.Maja17 wrote: 1987. pokrenuo je i uređivao Omladinski program, najveći medijski projekat u Jugoslaviji. Projekat uređivao sa Borom Kontićem.
Omladinski program je pokrenuo Boro Kontic.
Pokreno Da ali ne uredivo sad je tu u pitanju igra rijeciPrenj wrote:Netacno.Maja17 wrote: 1987. pokrenuo je i uređivao Omladinski program, najveći medijski projekat u Jugoslaviji. Projekat uređivao sa Borom Kontićem.
Nikakva igra rijeci nije u pitanju.Maja17 wrote:Pokreno Da ali ne uredivo sad je tu u pitanju igra rijeciPrenj wrote:Netacno.Maja17 wrote: 1987. pokrenuo je i uređivao Omladinski program, najveći medijski projekat u Jugoslaviji. Projekat uređivao sa Borom Kontićem.
Pa sta sam ja napisala urezivao (urednik)zar to nije istoPrenj wrote:Nikakva igra rijeci nije u pitanju.Maja17 wrote:Pokreno Da ali ne uredivo sad je tu u pitanju igra rijeciPrenj wrote: Netacno.
Omladinski program je u potpunosti cedo Bore Kontica.
Senad Hadzifejzovic je bio samo jedan od urednika.
Pa covjek je zurnalista / novinar .To bi ti samo po sebi trebalo biti dovoljno da razumijes kako i zbog cega se pisu gore navedeni texstovi. Ne postoji niti jedna "komercijalna" novina /list / magazin koja (i) se nece baviti gore navedenim temama u interesu povecanja tiraza. Ako si protiv toga citaj knjige. Dani su dobar magazin a to potvrduje i ova nasa diskusija. Senadov privatni zivot , kako se oblaci ,izgleda, sta je rucao , jel mu masna kosa je njegova privatna stvar .sudnjidan wrote:Naravno da je nedostojno pobijati ISTINITE CINJENICE. Kao sto se "Pecko" 1989. uvlacio u shup... svom profesoru velikosrbinu Kecmanovicu da bi izvukao licnu korist ne mareci za interese BiH, tako je 2002. pljuvao SDP (jer ga nisu poslali u diplomatiju) ne shvatajuci da su naredni izbori i prilika za popravni tek 2006. Zasto se ne bi podsjetilo sta je nekad pricao i radio Pecanin? Covjek je danas javna licnost, guru slobodarske i demokratske misli u BiH, a prve korake na javnoj sceni pravio je posredstvom Waltera trazeci smjenu "staljinista" iz predratne garniture bh. politike. I onda se volio slikati pred kamerama, pa i kada je zapjenusan trazio da se zbog salmonele u jednom obroku uvedu dodatni ispitni rokovi.whow wrote: Neznalica , complexash i jos bih dodao demagog sa velikim D.
Praviti analogije izmedu Senada , omladinskog lista Walter, Nenada Kecmanovica , JNA , anti-birokratske revolucije i slicnih fenomena sa kraja osamdesetih je najmanju ruku neozbiljno i nedostojno moga odgovora.
Ma, bravo. Neka onda "poslovni covjek" Pecanin ostavi na miru Shaju, Cengica, Bakira Alispahica koji takodje imaju sopstveni uspjesan biznis. Kakav je "poslovni covjek" dokazuju posljednja dva broja Dana. U predzadnjem broju "dupelizacki intervju" sa Nihadom Imamovicem (koliko sam upratio cetvrti intervju sa istim covjekom u zadnjih pet godina), a u zadnjem broju pljuvanje po "lopovskoj firmi" Lijanovici. Kakva je razlika izmedju Lijanovica i ASA auta? Onaj ko malo bolje zna nacin na koji obje firme funkcionisu (stvaranje ekstra profita kroz: sa jedne strane uvoz mesnog otpada bez carine; sa druge stranu prodaju navodnih domacih automobila bez carine i sa tri puta nizom poreskom stopom) shvatit ce da velike razlike nema. U oba slucaja drzava gubi milione maraka. Jedino su se Lijanovici malo htjeli "osamostaliti" i osnovali su vlastitu stranku pa ih ni HDZ vise ne stiti. Ali, razlog zasto imaju razlicit tretman u Danima je sto ASA auto daje reklame, a Lijanovici ne daju, vjerovatno zbog velikih troskova advokata za mnogobrojne sudske procese koji se vode protiv ove firme. "Poslovni covjek" Senad Pecanin? OK, od necega se mora zivjeti ali onda neka ne sere o Danima kao "nezavisnom magazinu" i to jos "najuticajnijem".whow wrote:
Ljubomora ispoljena u vidu primitivnih tracheva , lazi i samoobmane je ono sto je uvijek gushilo bosansku "Kulturno Sportsko Politicku " scenu .
Senad se pokazao i dokazao kao poslovan covjek koji za razliku od nekih koji imaju diplome menadzera biznisa i namaju banke u dzepu ,ima svoj sopstveni uspjesan biznis. Primjer za ugled , al izgleda nekima ljudima je lakse popljuvati uspjesnog covjeka nego mu cestitati.
I jedna molba liku koji se potpisuje sa "whow": ukoliko ponovo pozelis da odgovoris na ono sto sam ja napisao, molim te da umjesto izraza "kompleksas", "neznalica" na moj racun, pokusas cinjenicama pobiti ono sto sam napisao. Ja se ne ljutim na takvo etiketiranje, ali gubim previse vremena na iznosenje CINJENICA nekome ko odgovara sa izrazima tipa "ljubomora", "samoobmana", "tracevi", dakle, bez ijedne cinjenice.
bravo - ovo je sushtina. svaka ti cast na seciranju problema. ja bih tu dodao da se i zna kako je asa postala velika firma. tako sto su sve "drzavne" firme, ministarstva i sl. sve sto je na budzetu kupovalo nemilice (od para poreznih obveznika) auta iskljucivo od ase. znaci klasicni sda monopol. lako je tako biti manager godine ...sudnjidan wrote: Kakav je "poslovni covjek" dokazuju posljednja dva broja Dana. U predzadnjem broju "dupelizacki intervju" sa Nihadom Imamovicem (koliko sam upratio cetvrti intervju sa istim covjekom u zadnjih pet godina), a u zadnjem broju pljuvanje po "lopovskoj firmi" Lijanovici. Kakva je razlika izmedju Lijanovica i ASA auta? Onaj ko malo bolje zna nacin na koji obje firme funkcionisu (stvaranje ekstra profita kroz: sa jedne strane uvoz mesnog otpada bez carine; sa druge stranu prodaju navodnih domacih automobila bez carine i sa tri puta nizom poreskom stopom) shvatit ce da velike razlike nema. U oba slucaja drzava gubi milione maraka. .
U pravu si 100 posto, jedino je Kebo vrijedan pomena kao novinar i publicista..sžostalo sve tuga i kompleksiPrenj wrote:Kako vrijeme tece, sve mi je jasnije da je Senad P. neka varijanta nerealiziranog Fahre.
Nazalost, spala knjiga na jedno slovo - Ozrena Kebu.