reis & Ajvaz-dedo

car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote:care, ovaj ciko sa nasom zastavom, jel' to onaj najstariji hodocasnik, ili je on bio najvise puta?
cini mi se da je on dao intervju za FTV
covu znam nako iz vidjenja iz mahale.. ne gledam FTV pa tu nemam pojma ko je ko..

znam samo da su konjanici iz srebrenika vec par godina zaredom proglasavani za najljepse..

vidjecu ima li jos negdje slike, pa budem okacio..
No_Comment

Post by No_Comment »

car-x wrote:ovako raja iz srebrenika ide na ajvatovicu:

Image
Lijepa slika nema shta

! :)
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Aaaa, vidi Ajvaz dede.... :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...jel samo ja u Reisovom obracanju vidim poruku Terzicu da drzavu ipak ne vodi dobro...tj. kritiku... :D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

A koje su to Reisove kvalifikacije koje mu daju za pravo da komentarise rad premijera drzave? Osim ako ne zeli postati Ajatolah.
No_Comment

Post by No_Comment »

zena wrote:...jel samo ja u Reisovom obracanju vidim poruku Terzicu da drzavu ipak ne vodi dobro...tj. kritiku... :D
On(Ceric) to ne bi smio sebi dozvoliti da se mjesha u drzavne poslove...barem ne dok je na funkciji tj, mjestu Reisa...e sada vjerojatno taj Ceric ima nekakvih drugih ambicija ...i ako zeli da se ukljuci aktivno u kreiranje Bih politike morao bi dati ostavku na mjesto Reisa...

!
Dezze

Post by Dezze »

Ma jok. Pa sto bi dao ostavku na mejsto reisa, kad ionako direktno ucestvuje u politickom zivotu ove zemlje. suljo T. njega zvrcne sa mobitela (ciji racun placa drzava, tj. mi, a ne SDA) i kaze mu: "De, Allaha ti Mustafa, malo uplasi one nase Bosnje kad budu ovi tvoji vazili dole po Hercegovini i RS-u, sad ce nam izbori, a treba za nas glasati. Vidis da je Terza smotan, nije sposoban ni vize da nam sredi. Ne zna, moj Mustafa, ni ministra da smijeni k'o sto Allah dz.s. zapovijeda!"
No_Comment

Post by No_Comment »

Dezze wrote:Ma jok. Pa sto bi dao ostavku na mejsto reisa, kad ionako direktno ucestvuje u politickom zivotu ove zemlje. suljo T. njega zvrcne sa mobitela (ciji racun placa drzava, tj. mi, a ne SDA) i kaze mu: "De, Allaha ti Mustafa, malo uplasi one nase Bosnje kad budu ovi tvoji vazili dole po Hercegovini i RS-u, sad ce nam izbori, a treba za nas glasati. Vidis da je Terza smotan, nije sposoban ni vize da nam sredi. Ne zna, moj Mustafa, ni ministra da smijeni k'o sto Allah dz.s. zapovijeda!"
Ma ista situacija je bila i u USA za vrijeme izbora...crkva se direktno umijeshala u pred izbornu utrku i savjetovala glasace da glasaju za Busha...

!
Dezze

Post by Dezze »

O da, najdemokratskija, dvopartijska drzava na svijetu..... :x

Mah, imas tih primjera na svakom cosku. Samo sto mene ovaj nas cosak posebno zanima.
Fair Life

Post by Fair Life »

Meni slika k'o ovi stihovi:

Vino pije tursko momce mlado
U po Bosne posred Sarajeva.
Nit ga pije casom nit mastrafom,
Vec ga pije kalajli-legenjom.

Pola pije pola dori daje,
A nazdravlja pretilom doratu:
- Zdrav' dorate milo dobro moje,
Sutra cemo preko Romanije.
car-x

Post by car-x »

Fair Life wrote:Meni slika k'o ovi stihovi:

samo sto ovaj covo ne pije vino, nije mlado momce, nit pije cojk iz ledjena.. zato valjda treba biti kreten, da bi bilo sta pio iz ledjena..

doro je isto anti-alk, a nije ni pretio.. nit ce preko romanije, nego u najbolju ruku preko ozrena ili konjuha ;)
Fair Life

Post by Fair Life »

car-x wrote:samo sto ovaj covo ne pije vino, nije mlado momce, nit pije cojk iz ledjena.. zato valjda treba biti kreten, da bi bilo sta pio iz ledjena..

doro je isto anti-alk, a nije ni pretio.. nit ce preko romanije, nego u najbolju ruku preko ozrena ili konjuha ;)
Kao sto si procitao pjesma kaze da je Alija Djerzelez pio iz "ledjena". Sad da li je bio kreten... o tome u pjesmi nema ni slova.
Fair Life

Post by Fair Life »

Fair Life wrote:
car-x wrote:samo sto ovaj covo ne pije vino, nije mlado momce, nit pije cojk iz ledjena.. zato valjda treba biti kreten, da bi bilo sta pio iz ledjena..

Kao sto si procitao pjesma kaze da je Alija Djerzelez pio iz "ledjena". Sad da li je bio kreten... o tome u pjesmi nema ni slova.
car-x

Post by car-x »

Fair Life wrote:

ne bi drugacije reko ni da je moj otac pio iz ledjena.. je li to alija djerzelez, ajvaz dedo ili neko treci, zamisli scenu u kojoj se neki tip tamo sili i poruci ledjen piva.. papanski, da ne moze biti zesce..
sudnjidan

Post by sudnjidan »

meatoverhere wrote:A koje su to Reisove kvalifikacije koje mu daju za pravo da komentarise rad premijera drzave? Osim ako ne zeli postati Ajatolah.
Reis Ceric predstavljao je DRZAVU BIH na Ekonomskom forumu u Davosu. Kakve veze on ima sa ekonomijom?
Dat ce Allah dz.s. neku "caku" da izadjemo iz ekonomske krize, vazio je izvjesni sluzbenik IVZ u Konjicu objasnjavajuci zasto treba glasati za SDA.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

car-x wrote:
Fair Life wrote:Meni slika k'o ovi stihovi:

samo sto ovaj covo ne pije vino, nije mlado momce, nit pije cojk iz ledjena.. zato valjda treba biti kreten, da bi bilo sta pio iz ledjena..

Inace, sve ostalo je isto... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

sudnjidan wrote:Dat ce Allah dz.s. neku "caku" da izadjemo iz ekonomske krize, vazio je izvjesni sluzbenik IVZ u Konjicu objasnjavajuci zasto treba glasati za SDA.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:
sudnjidan wrote:Dat ce Allah dz.s. neku "caku" da izadjemo iz ekonomske krize, vazio je izvjesni sluzbenik IVZ u Konjicu objasnjavajuci zasto treba glasati za SDA.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Treba "caku" znati prepoznati..., ali ako budu cake dolazile poput nedavnog talasa tsunamija... jebo ti to.

Do sada najuspjesnija "caka" su bile donacije.
love

Post by love »

Ja ne razumijem zasto vama reisova izjava smeta? proslo je vrijeme komunizma kad hodza nije smjeo ni A reci.Pa kad i Amerika dopusta svojim svecenicima da se mjesaju u politiku zasto nebi Bosna svojim hodzama.

Islam je nacin zivota a ne samo religija.Evo ja sam priznajem uvijek slusam sta mi moj najdrazi efendija kaze uoci izbora i uvijek glasam po njegovim kriterijama,tako i ostali ovdje u blizini :D :D JELI VAM SMETA?
Krivokapic

Post by Krivokapic »

love wrote:Ja ne razumijem zasto vama reisova izjava smeta? proslo je vrijeme komunizma kad hodza nije smjeo ni A reci.Pa kad i Amerika dopusta svojim svecenicima da se mjesaju u politiku zasto nebi Bosna svojim hodzama.

Islam je nacin zivota a ne samo religija.Evo ja sam priznajem uvijek slusam sta mi moj najdrazi efendija kaze uoci izbora i uvijek glasam po njegovim kriterijama,tako i ostali ovdje u blizini :D :D JELI VAM SMETA?
Znaci glasas za koaliciju SDA, SDS I HDZ.

Svaka cast.
Toozla

Post by Toozla »

love wrote:Ja ne razumijem zasto vama reisova izjava smeta? proslo je vrijeme komunizma kad hodza nije smjeo ni A reci.Pa kad i Amerika dopusta svojim svecenicima da se mjesaju u politiku zasto nebi Bosna svojim hodzama.

...naravno da SMETA.....
....i to sto smeta nikakve veze sa Islamom nema, niti sa bilo kojom drugom religijom....smeta mi zato sto demonstriras koliko smo mi jos uvijek daleko od modernog drustva u kojem postoji kriticna masa ljudi koji razmisljaju svojom glavom i vode se vlastitom savjescu, a ne da pustaju cobane da misle za njih i kasnije se pitaju sto nema dovoljno trave za ispasu....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

love wrote:Evo ja sam priznajem uvijek slusam sta mi moj najdrazi efendija kaze uoci izbora i uvijek glasam po njegovim kriterijama,tako i ostali ovdje u blizini :D :D JELI VAM SMETA?
BTW, ljude koji koristre mozak bi u principu stid bilo da im neko drugi kaze za koga trebaju glasati pa da tek onda glasaju, a ti si eto ponosan na to...

Ne znam sta onda radis ovdje, kad se tvoj rjecnik svodi na:

islamofobija, paranoja, komunisti, ugrozenost Bosnjaka, Zlatko Lagumdzija paksu, tacka-kraj
love

Post by love »

Znaci glasas za koaliciju SDA, SDS I HDZ.

Svaka cast.

Glasam za SDA jer jos neznam za stranku koja je bolja za bosnjake,nije ni SDA zlatna, priznajem, ali sad za sad najbolji moguci izbor za bosnjake je ta stranka.
mr_orange

Post by mr_orange »

risno wrote:Ajvatovica čuva vjeru i potvrđuje toleranciju

Prisustvovalo desetak hiljada vjernika iz cijele BiH * Ovo je nešto posebno i samo se može doživjeti u Bosni i sa bosanskim narodom

Ovogodišnja Ajvatovica, 495. po redu, jučer je završena na način kako to i dolikuje ovoj kulturno-vjerskoj manifestaciji - dostojanstveno, pobožno i poučno.
U srcima desetak hiljada vjernika koji su iz svih krajeva BiH i inozemstva došli u Prusac i obišli Ajvaz-dedinu stijenu ostala je poruka da vjera, volja i strpljenje mogu promijeniti i naizgled nepromjenjive stvari.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=7&isasp=

Image

Image

Što se tiče Ajvatovice, ona po meni ima smisla kao nacionalni skup Bošnjaka, koji je, kao što smo mi to već javno kazali, 1994. godine, kad sam i ja lično učestvovao.

To je bio pokušaj da se Ajvatovica osmisli na takav način, gdje smo imali seminar hadisa, koji je bio vrlo bogat. Nekoliko okruglih stolova.

Na toj Ajvatovici smo zaključili ili predložili da se Ajvatovica pretvori u jedan nacionalni godišnji skup, koji bi se iskoristio, prije svega, kao državno takmičenje u streljaštvu, pošto je Ajvatovica u osnovi zamišljena kao manifestacija sile i snage muslimana na ovim prostorima.

Povorke konja, konjanici, barjaci, tekbiri itd. Da to ostane u tom duhu i da se prilagodi vremenu u kom živimo, organizujući državno takmičenje u streljaštvu. A uz to da Ajvatovica bude popraćena, kao što je sad, i raznim predavanjima, susretima, kulturnim događajima itd.»
Znaci Bosnjacima se ipak smatraju samo muslimani?!
Pa zasto se onda bunimo kad se katolici i prahoslavci izjasne kao Hrvati i Srbi?!
Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Krivokapic

Post by Krivokapic »

mr_orange wrote: Ovdje definitivno treba izvrsiti sekularizaciju, i ukinuti tri nacije u drzavi a uvesti naciju Bosanac!
Bravo majstore
Post Reply