SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

zilog

#51 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by zilog »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 21:01
zilog wrote: 25/08/2020 20:55Kiki, ja sam se izgleda probudio u nekom paralelnom univerzumu, gdje je Slobodna Bosna SDA medij... :lol: :lol: :lol:
Druze, vidi se da ne pratis, svaki iole informiran forumas zna da je Slobodna Bosna pod kontrolom SDA ima vec nekoliko godina.
Mora da to veoma uvijeno rade, po principu "sve sto vidis i procitas je zapravo suprotno"... :lol:

Kao i ovaj danasnji clanak, gdje, uz Fahru, naljepise i SDA i Aliju...

TEKST ZABORAVA (BEZ SMIJEHA) FAHRUDINA RADONČIĆA: U Crnoj Gori se zbog prijateljstva sa Radončićem gubi vlast, u BiH se bez njega vlast ne može formirati!?

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... irati.html

:pisnuo:

Nije ti lako? :lol:
Kikibombona

#52 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

zilog wrote: 25/08/2020 21:17Mora da to veoma uvijeno rade, po principu "sve sto vidis i procitas je zapravo suprotno"... :lol:

TEKST ZABORAVA (BEZ SMIJEHA) FAHRUDINA RADONČIĆA: U Crnoj Gori se zbog prijateljstva sa Radončićem gubi vlast, u BiH se bez njega vlast ne može formirati!?

Jes', o Fahri 100 redova pa jedan o SDA, pa opet o Nasoj stranci 100 redova pa jedan o SDA, pa o SDP-eu 100 redova pa jedan o SDA, pa o Narodu i pravdi 100 redova pa jedan o SDA. I tako pojedini zaključe da SB kritikuje sve politicke aktere...

Otvori tema za koga radi Slobodna Bosna pa ces vidjeti sta ce ti forumasi reci.

...

I kakav problem Slobodna Bosna ima sa Milom Djukanovicem, zasto ga kriminalizuju i prizeljkuju njegov pad sa vlasti? :zoka:
zilog

#53 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by zilog »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 21:39
Spoiler
Show
zilog wrote: 25/08/2020 21:17Mora da to veoma uvijeno rade, po principu "sve sto vidis i procitas je zapravo suprotno"... :lol:

Jes', o Fahri 100 redova pa jedan o SDA, pa opet o Nasoj stranci 100 redova pa jedan o SDA, pa o SDP-eu 100 redova pa jedan o SDA, pa o Narodu i pravdi 100 redova pa jedan o SDA. I tako pojedini zaključe da SB kritikuje sve politicke aktere...

Otvori tema za koga radi Slobodna Bosna pa ces vidjeti sta ce ti forumasi reci.

...

I kakav problem Slobodna Bosna ima sa Milom Djukanovicem, zasto ga kriminalizuju i prizeljkuju njegov pad sa vlasti? :zoka:
Uozbilji se Kiki.

Evo na ovoj temi ti niko nije popusio pricu, a ti bi sada da raspravljamo o Slobodnoj Bosni... :roll:
JThomas

#54 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by JThomas »

misliti da milo nema veze s kriminalom je, ne znam, otprilike kao misliti da trump nema veze s mlađim ženama. dozvoljeno pod slobodom mišljenja, samo suludo.

elem, kakav je da je on, ne laje fahro zbog njega nego zbog sebe. i ko navija za njega ne bi trebao priželjkivati da mu fahro pomaže...ili "pomaže". zna on i sam šta radi jedno 292392919129 puta bolje od fahre.
Kikibombona

#55 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

zilog wrote: 25/08/2020 21:47Uozbilji se Kiki.

Evo na ovoj temi ti niko nije popusio pricu, a ti bi sada da raspravljamo o Slobodnoj Bosni... :roll:
Nije moja vec prica Fahrudina Radoncica, dugogodišnjeg saradnika i koalicionog partnera SDA.

...

Jesi preslušao video Asim?

U njemu Asim Sarajlić kaze da je sef OSA-e, kao u filmu Kum, doveo Skaku na poziciju gradonačelnika glavnog grada. To je nevidjen skandal koji je kod nas prosao bez ikakvog odijeka. U iole ozbiljnim zemljama bi pale sve vlade, doslo bi do reseta sistema, kada bi se otkrilo da je sef obavještajne agencije mafijaskim metodama kumovao izboru gradonačelnika glavnog grada.

Dakle, imamo konkretan, neoboriv dokaz, da se radi o MAFIJI.

I ti bi se plaho iznenadio kada bi saznao da mafija radi za Ruse. A podsjetit cu te, SDA je poltronska stranka turskoj AKP, a AKP i Putin su formirali strateski savez. Samo saberu dva i dva.
Last edited by Kikibombona on 25/08/2020 21:58, edited 1 time in total.
Kikibombona

#56 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 25/08/2020 21:53 misliti da milo nema veze s kriminalom je, ne znam, otprilike kao misliti da trump nema veze s mlađim ženama. dozvoljeno pod slobodom mišljenja, samo suludo.

elem, kakav je da je on, ne laje fahro zbog njega nego zbog sebe. i ko navija za njega ne bi trebao priželjkivati da mu fahro pomaže...ili "pomaže". zna on i sam šta radi jedno 292392919129 puta bolje od fahre.
Nije nase da se mijesamo u unutrasnja pitanja CG.

Kakav je motiv Slobodne Bosne da proziva Mila Djukanovica?
JThomas

#57 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by JThomas »

nije pisanje jednog medija o stvarima u drugoj državi miješanje u unutrašnja pitanja. ako su se agencije umiješale, to je druga stvar. to jeste. ali za to imamo samo rekla-kazala osobe, političara, tajkuna...koja je cijeli taj status izgradila i održava ga najcrnjim lažima. kojoj eventualna laž ne bi bila najveća ni u ovoj godini. neću reći da je nemoguće. ali od njega mi treba puno, puno više. dok ne vidim to puno više, ovo je za mene prosti drugi pol stav-faktor tvrdnji da je isti taj osmica zadnji bedem od ruskog uticaja...
zilog

#58 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by zilog »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 21:58 Kakav je motiv Slobodne Bosne da proziva Mila Djukanovica?
Daj citat, gdje ga SB proziva. Pusti Knezevica, on se vrtio i na RTCG...
detroit-mercy

#59 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by detroit-mercy »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 21:58
JThomas wrote: 25/08/2020 21:53 misliti da milo nema veze s kriminalom je, ne znam, otprilike kao misliti da trump nema veze s mlađim ženama. dozvoljeno pod slobodom mišljenja, samo suludo.

A to mu Milo sad dodje ko neki primjerak politicara za ugledati se u :mrgreen:. Hajmo realno, lik je na vlasti 30 godina, tezak je ko zna koliko, CG je leglo korupcije i obracuna narko mafije.
Hebote, jos mu treba Nobela za mir dodijeliti :mrgreen:
Maraschino

#60 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Maraschino »

detroit-mercy wrote: 25/08/2020 22:14

A to mu Milo sad dodje ko neki primjerak politicara za ugledati se u :mrgreen:. Hajmo realno, lik je na vlasti 30 godina, tezak je ko zna koliko, CG je leglo korupcije i obracuna narko mafije.
Hebote, jos mu treba Nobela za mir dodijeliti :mrgreen:
Na Milovoj sam strani sve dok handri litijase a licno mislim da je kriminalac zajedno sa Dodikom i Scepanom.
Kikibombona

#61 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

zilog wrote: 25/08/2020 22:10
Kikibombona wrote: 25/08/2020 21:58 Kakav je motiv Slobodne Bosne da proziva Mila Djukanovica?
ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA VLADE SRBIJE: "Đukanović je krio Ratka Mladića i davao oružje srpskoj vojsci u Srebrenici"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... enici.html

DIGLA SE KUKA I MOTIKA; „ĐUKANOVIĆ NIJE PREDSJEDNIK SVIH CRNOGORACA“: I Florian Bieber kritizirao predsjednika Crne Gore…

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... _gore.html

KUM MILA ĐUKANOVIĆA DIGAO NA NOGE CRNU GORU: „Više obavještajnih službi je na na tragu računima Mila Đukanovića u inostranstvu, otkrivena su imena lica na koja se oni vode…“

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/13 ... _vode.html
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#62 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by dr.gog »

Kikibombona wrote: 24/08/2020 20:49 Fahrudin Radončić je danas optuzio OSA-u da radi na rusenju Mile Djukanovica, inace prijatelja BiH,
:fazlija: :kravata: :D
Kikibombona

#63 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 25/08/2020 22:03 nije pisanje jednog medija o stvarima u drugoj državi miješanje u unutrašnja pitanja. ako su se agencije umiješale, to je druga stvar. to jeste. ali za to imamo samo rekla-kazala osobe, političara, tajkuna...koja je cijeli taj status izgradila i održava ga najcrnjim lažima. kojoj eventualna laž ne bi bila najveća ni u ovoj godini. neću reći da je nemoguće. ali od njega mi treba puno, puno više. dok ne vidim to puno više, ovo je za mene prosti drugi pol stav-faktor tvrdnji da je isti taj osmica zadnji bedem od ruskog uticaja...
Slobodna Bosna je glasilo SDA i nista nije slučajno. Postoji razlog zasto oni tu i tamo potkace Mila Djukanovica.

...

Da li 8-ica ili neko drugi radi prljave poslove sa stranim zemljama mi ne znamo. Imamo samo Fahrinu izjavu. Imamo isto tako Asimovu izjavu, priznanje da je Skaku dovela OSA na poziciju gradonačelnika, kumovskim metodama. Da su na sve spremni nemam nikakvu dilemu.

...

Goga

Milo danas jeste prijatelj BiH.
Duka Dizel II

#64 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Duka Dizel II »

Nije meta pisanja medija u BiH direktno Djukanović. Za njega se ionako odavno zna da je najveća mafija medju političarima na Balkanu.

Meta je Radončić iz nekih razloga. Možda i zbog onog pakistanskog ambasadora i izdavanja viza.

Neko je rešio da izvuče na površinu njegove dilove sa Djukanovićem.
Prvo je letos po njemu opleo Medojević iz CG, koji važi za uvek dobro obaveštenog opozicionara bliskog raznim službama. Optužio je Radončića da izdaje pasoše pripadnicima crnogorskih narko kartela. Pa je onda objavio i onaj transkript SIPA, gde se Radončić svadja sa Šekijem oko nekih para i gde se pominje Keljmendi.

Sad nedavno je i taj Cibra izneo ozbiljne optužbe na račun Radončića i Djukanovića u vezi trgovine drogom i vezama sa Keljmendijem.

To su ozbiljne optužbe o kojima očigledno ima dosta materijala.

A kako se Radončić brani?

Pričama o rusko-srpsko-turskim zaverama protiv NATO, celovite Bosne i nezavisne Crne Gore.

Smešno.
JThomas

#65 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by JThomas »

asim je drugo. to govori "sređivač" stranke ne znajući da ga se snima. a ovdje ti nemaš ništa. imaš kepecov šou koji je sam sazvao, i samo u svom interesu.
Kikibombona

#66 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 25/08/2020 22:39 asim je drugo. to govori "sređivač" stranke ne znajući da ga se snima. a ovdje ti nemaš ništa. imaš kepecov šou koji je sam sazvao, i samo u svom interesu.
Afera Asim je dokaz da je 8-ica spreman na sve, da je maksimalno prljav igrac. Mafijas u sluzbi SDA.

Nista me ne bi iznenadilo. Optuzba je krajnje ozbiljna i ja se nadam da ce americke i evropske agencije dobro provjeriti SDA.
Duka Dizel II

#67 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 22:44
JThomas wrote: 25/08/2020 22:39 asim je drugo. to govori "sređivač" stranke ne znajući da ga se snima. a ovdje ti nemaš ništa. imaš kepecov šou koji je sam sazvao, i samo u svom interesu.
Afera Asim je dokaz da je 8-ica spreman na sve, da je maksimalno prljav igrac. Mafijas u sluzbi SDA.

Nista me ne bi iznenadilo. Optuzba je krajnje ozbiljna i ja se nadam da ce americke i evropske agencije dobro provjeriti SDA.
Pre će DEA i evropske službe za borbu protiv narkotika proveriti Fahrove veze sa Keljmendijem i narko klanovima u CG.

Mada oni o tome verovatno već sve znaju.
JThomas

#68 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by JThomas »

u ovoj fazi, optužba je bombastična ali krajnje neozbiljna. šta znači ozbiljna optužba? od ozbiljne osobe, s ozbiljnim dokazima, ili bar sa ozbiljnom provjerljivom tezom kako je nešto odrađeno? ništa od ovog bar zasad nije...
zilog

#69 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by zilog »

Kikibombona wrote: 25/08/2020 22:30
zilog wrote: 25/08/2020 22:10
ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA VLADE SRBIJE: "Đukanović je krio Ratka Mladića i davao oružje srpskoj vojsci u Srebrenici"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... enici.html

DIGLA SE KUKA I MOTIKA; „ĐUKANOVIĆ NIJE PREDSJEDNIK SVIH CRNOGORACA“: I Florian Bieber kritizirao predsjednika Crne Gore…

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... _gore.html

KUM MILA ĐUKANOVIĆA DIGAO NA NOGE CRNU GORU: „Više obavještajnih službi je na na tragu računima Mila Đukanovića u inostranstvu, otkrivena su imena lica na koja se oni vode…“

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/13 ... _vode.html
Znas li ti procitati? Napisao sam gdje ga SB proziva, ne gdje SB nekog drugog citira.
Znas li sta je prozivanje?
Recimo kao kad Informer (po tvome Bilten Mesihata Islamske Zajednice :lol: ) napise da je Milo "narko diler"...

Svejedno, prilicno se znaju koji su to SDA mediji i mozda u njima postoje neke od ovakvih izjava, ali imas to i na RTCG. Ovo tvoje za SB je puko zamucivanje bare i nagadjanje i za to postoji naziv (rimuje se sa "lazovstina")...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#70 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by izvrsni direktor »

Point. wrote: 25/08/2020 19:01
izvrsni direktor wrote: 25/08/2020 16:37
Point. wrote: 25/08/2020 15:51

Da bi rekli da SDA radi u interesu Vučića i Rusije to mora da znači da vodeća struktura te stranke i njeni vodeći ljudi, dakle ljudi u vlasti i sa moći odlučivanja, radi u interesu Rusa, Vučića ili šta ja znam. Neka dva lokalna vrbovana gelja ne mogu napraviti toliku štetu da se optuži cijela stranka. Koji konkretan potez je SDA napravila da je niz dlaku Vučiću ili Rusiji? Neki daju prevelik značaj malom Šešelju.
Hoces reci da erdogan i putin nemaju veze jedan sa drugim? Mrze se
Taj njihov odnos nema veze sa Bosnom.
Kako da ne.
Mx

#71 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Mx »

Hektorijan wrote: 25/08/2020 17:18 Bosnjaci se nemaju sta mjesati u unutrasnje poslove crne gore, jer su tamo svi isti. Olako se zaboravilo kako je djukanovic i sta govorio devetdesetih.

srbi i crnogorci su jedno i o Bosnjacima misle isto, neka se niko ne vara. To su bezbroj puta kroz historiju dokazali.

Na nama je da ih pustimo da se kolju medusobno i klonimo, po mogucstvu da izvucemo neku korist po nas narod tamo. Ni manje ni vise.
Prvo trebas da naucis osnovne stvari a to je da u Crnoj Gori zive razliciti narodi kao i u svim drugim drzavama bivse SFRJ: Crnogorci (vecinom pravoslavne vjeroispovjesti), Bosnjaci, Albanci, Srbi, Hrvati i nesto manji procenat drugih. I kako ti to mozes generalizovati kada svi ti narodi u CG imaju potpuno razlicito politicko, drzavno itd. opredjeljenje u odnosu na Srbe iz CG i Srbije? Ti si sve te narode stavio u isti kos sa Srbima i rekao da su oni svi isti, sto uopste nije tacno, i sto je velika srpska laz koju ti tako perfidno podmeces.
Mx

#72 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Mx »

Mozda je motiv Senada Avdica to sto mu je zena Srpkinja?
Kikibombona

#73 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Kikibombona »

zilog wrote: 26/08/2020 00:39Znas li ti procitati? Napisao sam gdje ga SB proziva, ne gdje SB nekog drugog citira.
Recimo kao kad Informer (po tvome Bilten Mesihata Islamske Zajednice :lol: ) napise da je Milo "narko diler"...

Svejedno, prilicno se znaju koji su to SDA mediji i mozda u njima postoje neke od ovakvih izjava, ali imas to i na RTCG. Ovo tvoje za SB je puko zamucivanje bare i nagadjanje i za to postoji naziv (rimuje se sa "lazovstina")...
Ne proziva SB Mila Djukanovica, samo prenosi cetnicke vijesti o njemu. I to jedino radi SB od svih medija u Sarajevu.

To je kao da cujem od tvog neprijatelja da si ukrao 1 000km i razglasim pricu po cijeloj carsiji. Kada me upitas zasto pricam protiv tebe i sirim neistine tvoga neprijatelja, ja se napravim budala i kazem kako samo prenosim vijest. Inace sam fin i dobar, nemam skrivenu agendu, samo prenosim vijest.

U to bi povjerovao samo maloumnik.
zilog

#74 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by zilog »

Kikibombona wrote: 26/08/2020 07:18
zilog wrote: 26/08/2020 00:39Znas li ti procitati? Napisao sam gdje ga SB proziva, ne gdje SB nekog drugog citira.

Ne proziva SB Mila Djukanovica, samo prenosi cetnicke vijesti o njemu. I to jedino radi SB od svih medija u Sarajevu.

To je kao da cujem od tvog neprijatelja da si ukrao 1 000km i razglasim pricu po cijeloj carsiji. Kada me upitas zasto pricam protiv tebe i sirim neistine tvoga neprijatelja, ja se napravim budala i kazem kako samo prenosim vijest. Inace sam fin i dobar, nemam skrivenu agendu, samo prenosim vijest.

U to bi povjerovao samo maloumnik.
Vratimo se temi koju si sam pokrenuo...
Niti se Milo Djukanovic izjasnio tako (SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma), niti americka ambasada, iako bi im to najvise smetalo.

Samo Fahro i ti Kiki. Kome da vjerujemo? :pisnuo:
Banksy

#75 Re: SDA i OSA u sluzbi Moskve i ruskog imperijalizma

Post by Banksy »

Litijaši i nisam SDA, ali... u zagrljaju. Neočekivano, a zapravo jedino logično.
I kad se upitaš je li priča istina, oni ti potvrde.

Nakon Senada Avdića i Slobodne Bosne, evo i drugih SDA aktivista,
Fantomski SDA "instutut" Ifimes, (jedan čovjek i jedan telefon u jednoj sobi u Ljubljani) i Alispahićev medij.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020: Da li će EU priznati rezultate izbora u Crnoj Gori?

https://nap.ba/news/69618

Analitičari smatraju, da bi izbornom krađom i izrežiranom pobjedom režima Mila Đukanovića odnosno Demokratske partije socijalista (DPS) na predstojećim parlamentarnim izborima Crna Gora ušla u najneizvjesniji period u svojoj historiji. Ne samo da bi izbori mogli biti nepriznati od EU, nego bi nastavak diktature i vladavine režima Mila Đukanovića dugoročno predstavljao prijetnju za mir i sigurnost u Evropi.

Kod građana Crne Gore se osjeća strah i zamor od 31-godišnjeg i najdugovječnijeg režima u Evropi. Promjena vlasti značila bi pozitivnu prekretnicu za tu najmanju balkansku državu, jer bi ubrzala njen put ka članstvu u EU, ali i relaksirala odnose u regiji Zapadnog Balkana. Da li ostale političke stranke u Crnoj Gori imaju demokratski kapacitet i da li su spremne da se odreknu i odbiju saradnju sa režimom odnosno Demokratskom partijom socijalista (DPS) pokazat će se već prvi dan nakon izbora.

IFIMES ANALIZA Kraj ere Mila Đukanovića

https://nap.ba/news/69351

Analitičari smatraju, da je na predstojećim parlamentarnim izborima važno, da se građani Crne Gore, ujedinjeni u svim svojim različitostima, bez straha demokratski suprotstave okorjelom režimu Mila Đukanovića sa olovkom u ruci i sruše taj režim i da konačno Crna Gora prestane biti zemlja u kojoj nije došlo do promjene vlasti već 31 godinu. Zbog toga su predstojeći izbori prilika, da se građani oslobode tog straha.

Dakle, otvorena poruka SDA: srušite Mila, birajte Vučićeve četnike.

Je li u to umiješana i OSA, agencija državnog nivoa, još uvijek ne znamo. Ali da SDA podržava Vučičeve četnike kontra EU i NATO Crne Gore, u to nema nikakve sumnje.

Image
Locked