Svaki dan saobracajna nesreca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#51 Re: Svaki dan saobracajna nesreca

Post by JThomas »

:mrgreen: al' prvo par ljutih da se ruke ne tresu.
Dope_Man

#52 Re: Svaki dan saobracajna nesreca

Post by Dope_Man »

madner wrote: 19/08/2020 13:38
Dope_Man wrote: 19/08/2020 13:10
madner wrote: 19/08/2020 11:11 80% infrastruktura, 20% ljudski faktor.
Obrni ovo dvoje pa ces biti daleko blize istini.
Pogledaj broj udesa na autoputu, da je do ljudi bilo bi vise.
Hocu reci da nije losa magistrala uzrok vec ponasanje na magistrali. Cinjenica je da imamo dosta ljudi koji zele brzo doci od A do B, i sam sam jedan od njih koji uglavnom vozi na ogranicenje+10 ako cesta i vrijeme dozvoljavaju. E sad, na putu osim mene je pun klinac auta, kamiona, autobusa.. na AP to nije problem jer imas dvije trake i svak svojim putem. Ali na magistrali to postaje problem kad jedan uzme peglati voznjom od 20 isod ogranicenja bez ikakvog razloga, ne mozes ga zaobici, stvori se kolona.. ljudi se unervoze i onda poneko krene u rizicna preticanja i eto ti recepta za katastrofu koliko god cesta kao cesta bila dobra (bez rupa, uvala, dovoljno siroka..).

A pored toga mi srecom jos uvijek imamo jako, jako malo saobracaja na AP (u poredjenju sa bilo kojom autocestom od BG i ZG pa dalje), a imamo i tamo pocesto probleme. Kad bi AP bio jeftiniji, ili da ga ima vise (da je gotov do sjevera npr) pa da ima dosta turista, tad ce i tu porasti znacajno jer ima i tu vec sad levata koji voze preticajnom trakom, ljudi staju u zaustavnu traku kao da je mjesto za piknik a ne samo za stvarnu potrebu ako auto stane, vidjeli smo i voznji pogresnom stranom, bicikliste itd..

Sve su to ljudi. Magistrala Jablanica - Mostar je kao cesta odlicna, pa se cesto desavaju problemi. Ja cestu mogu kriviti ako je cesta zbog svojih karakteristika klizava, ima rupa/uvala zbog kojih moras voziti slalom pa zbog tog izgubis kontrolu i slicno. Ali to su generalno rijetke situacije na magistralama.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#53 Re: Svaki dan saobracajna nesreca

Post by mk ultra »

Dope_Man wrote: 19/08/2020 14:52 Hocu reci da nije losa magistrala uzrok vec ponasanje na magistrali.
da su godišnje radili po jedno brdo za preticajnu traku, pravili ograde na magistrali da se ne ulazi kako kome ćejf pa stavi 50kmh ograničenje da se priključi i stavi radar, ne bi bilo problema... ali ovako, magistrala jeste uzrok lošeg ponašanja na istoj.
Post Reply