dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Moderator: Benq
- seoBIH
#51 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Kako, ako su samo dva suvlasnika 
- _Reds_
#52 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Gdje Pile danas
. Oktaviu vozio u vrijeme dernek.ba 
- dr_Evil
#53 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Kad mi dodje treba na Mircu i kaze slozi mi ga, ja dodjem ona ruzna k'o ... ali ipak ga slozim

- Magarece_godine
- mirsek
- Tesla Edison
-
pinkman
#57 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Bez ljutnje, ali s kim god pricam cujem istu pricu - ima sam profil kad tamo niko nije bioaditon wrote: ↑13/05/2020 13:37 slažem da je dernek imao potencijal koji je ostao neiskorišten... Sad ne mogu da se sjetim servisa koji su tada radili ali se sjećam da je MySpace bio najpopularniji. Facebook je bio u povoju i već tada sam imao svoj profil na fb međutim tek će u narednoj godini li dvije fb dobiti značajno na popularnosti. Ali kako god, teško bi dernek.ba svakako opstao pored ovih velikih društevnih mreža. Vlasnik je na vrijeme unovčio prodata prava na dernek.ba.
- _Reds_
#58 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Kako god, Pile je danas milioner
i neka je.
Uzeo pare od derneka i samo ih ulozio u pik. Pik vrtii milione.
Uzeo pare od derneka i samo ih ulozio u pik. Pik vrtii milione.
-
pinkman
#59 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Evo da vam pomognem u raspraviExNihilo wrote: ↑13/05/2020 14:07De ne budali, života ti. Ne budi klasični boomer. FB je na berzu izašao nakon 8 godina postojanja. Inicijalno je imao jednog programera i počeo je $2000 osnivačkog kapitala. Štaviše, vjerovatno je u dernek.ba uloženo više na samom početku nego u FB.Bobi wrote: ↑13/05/2020 14:01 Biznis....nije se ulagalo, FB u startu dobio od ulagača stotine miliona, dovelo se stotine programera...i ola..., sta su ovi sa dernek.ba uradili ? Ovaj forum je bez ulaganja opstao na free verziji 20 godina..zbog ljudi, korisnika i administratora( i zelenih
) ...njih ne moze niko da plati.
Series A investicija 1. marta 2005 godine u iznosu od 12.7 miliona dolara
https://www.crunchbase.com/funding_roun ... n-overview
Pokrenut 2004 u februaru. U ljeto te godine 500.000 dolara, a onda ide Series A od $12.7M, pa Series B od $27.5M vec u 2006. godini, itd.
Berza je tek kasnije dosla.. na IPO su isli da prikupe $5 milijardi, samo ne znam jesu li vise prikupili. Mrsko mi sad istrazivati.
- aditon
#60 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
bez ljutnje, ali zaista ne razumijem tvoj kometarpinkman wrote: ↑14/05/2020 16:36Bez ljutnje, ali s kim god pricam cujem istu pricu - ima sam profil kad tamo niko nije bioaditon wrote: ↑13/05/2020 13:37 slažem da je dernek imao potencijal koji je ostao neiskorišten... Sad ne mogu da se sjetim servisa koji su tada radili ali se sjećam da je MySpace bio najpopularniji. Facebook je bio u povoju i već tada sam imao svoj profil na fb međutim tek će u narednoj godini li dvije fb dobiti značajno na popularnosti. Ali kako god, teško bi dernek.ba svakako opstao pored ovih velikih društevnih mreža. Vlasnik je na vrijeme unovčio prodata prava na dernek.ba.![]()
-
MensurM
#61 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
– Projekt koji Vam je “dao krila” bio je Dernek.ba, društvena mreža za mlade koju ste kasnije prodali osnivaču MojPosao portala Nenadu Bakiću. Po čemu je to Dernek bio tako jedinstven da je vrijedio 500.000 eura koliko se spekuliralo da ste zaradili na njegovoj prodaji?
To je bio period ekspanzije društvenih mreža i dernek.ba je bio projekt koji je ujedinio veliki broj internet korisnika u BiH. Sve se to događalo u trenutku kada je glavnu riječ u komunikaciji između internet korisnika imao legendarni MSN Messenger, međutim nije bilo kvalitetne platforme za upoznavanje odnosno povezivanje tih korisnika. Cijena većinskog udjela je iznosila 300.000 EUR, a dodatno se investiralo u poslovanje s obzirom da je Dernek.ba bio neprofitabilan. Vrijednost udjela i investiciju opravdava to što je Dernek.ba bio najbrže rastući site u regiji s više od 5.000 novih korisnika dnevno i penetracijom od 50% u BiH internet tržištu.
To je bio period ekspanzije društvenih mreža i dernek.ba je bio projekt koji je ujedinio veliki broj internet korisnika u BiH. Sve se to događalo u trenutku kada je glavnu riječ u komunikaciji između internet korisnika imao legendarni MSN Messenger, međutim nije bilo kvalitetne platforme za upoznavanje odnosno povezivanje tih korisnika. Cijena većinskog udjela je iznosila 300.000 EUR, a dodatno se investiralo u poslovanje s obzirom da je Dernek.ba bio neprofitabilan. Vrijednost udjela i investiciju opravdava to što je Dernek.ba bio najbrže rastući site u regiji s više od 5.000 novih korisnika dnevno i penetracijom od 50% u BiH internet tržištu.
- Tesla Edison
#62 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Dakle, bio sam u pravu. 500KMensurM wrote: ↑14/05/2020 20:31 – Projekt koji Vam je “dao krila” bio je Dernek.ba, društvena mreža za mlade koju ste kasnije prodali osnivaču MojPosao portala Nenadu Bakiću. Po čemu je to Dernek bio tako jedinstven da je vrijedio 500.000 eura koliko se spekuliralo da ste zaradili na njegovoj prodaji?
-
adsubzero
#63 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
Pa svi isto kazu, da su bili na derneku prije svih drugihaditon wrote: ↑14/05/2020 20:22bez ljutnje, ali zaista ne razumijem tvoj kometarpinkman wrote: ↑14/05/2020 16:36Bez ljutnje, ali s kim god pricam cujem istu pricu - ima sam profil kad tamo niko nije bioaditon wrote: ↑13/05/2020 13:37 slažem da je dernek imao potencijal koji je ostao neiskorišten... Sad ne mogu da se sjetim servisa koji su tada radili ali se sjećam da je MySpace bio najpopularniji. Facebook je bio u povoju i već tada sam imao svoj profil na fb međutim tek će u narednoj godini li dvije fb dobiti značajno na popularnosti. Ali kako god, teško bi dernek.ba svakako opstao pored ovih velikih društevnih mreža. Vlasnik je na vrijeme unovčio prodata prava na dernek.ba.![]()
- aditon
#64 Re: dernek.ba - Prva (i jedina) domaća društvena mreža
a gdje sam ja to rekao? nebitno zaista...