Međuljudski odnosi na poslu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#51 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Bloo »

Da, otici do HR-a da im organizira konstruktivni sastanak sa psihologom gdje ce njih dvojica da se drze za rucice i pricaju o traumama iz djetinjstva?
N.N.

#52 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by N.N. »

mali_balon wrote: 10/04/2022 12:17 radnig staza imam puno, puno iskustva sa razlicitim ljudima, puno razlicitog radnog iskustva, tako da mogu reci da nezdrava okolina na poslu, tkz toksicna atmosfera I nikakvi medjuljudski odnosi odgovaraju upravama firmi, da li to bio jedan gazda ili medjunardoni konglomerat.....
Jebitacno 100%.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#53 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by bitanga_sa_otesa »

Sydnor wrote: 10/04/2022 12:04 Ko je pošten prema meni bit ću i ja prema njemu. Ko je đubre prema meni, bit ću i ja deset puta veće prema njemu.

Šta sam trebao, saget se i primat ga do penzije i tražit još. :lol: Sa takvima ljudima nema suživota.

potpis :thumbup:
Snake Eyes

#54 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Snake Eyes »

Kakvih sam se "djubradi" na poslu rijesio bez da sam uzvratio istom mjerom ili sa kamatom ali zato ne trebas izvuci djubre iz sebe nego biti virtuoz!
KraljicaIzJajca

#55 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by KraljicaIzJajca »

Snake Eyes wrote: 10/04/2022 12:30 Kakvih sam se "djubradi" na poslu rijesio bez da sam uzvratio istom mjerom ili sa kamatom ali zato ne trebas izvuci djubre iz sebe nego biti virtuoz!
:thumbup:
Sydnor

#56 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Sydnor »

Snake Eyes wrote: 10/04/2022 12:30 Kakvih sam se "djubradi" na poslu rijesio bez da sam uzvratio istom mjerom ili sa kamatom ali zato ne trebas izvuci djubre iz sebe nego biti virtuoz!
Daj nam neki konkretan primjer.

Evo što se tiče mog šefa razgovarao sam sa svima i pokušao sva rješenja prije nego sam postao toksični gad. Otac mi je radio 40 godina, mati 40 i vjeruješ mi da sam dosta sa njima razgovarao, tražio način, baš sve pokušao dok mi oni nisu rekli da mi ne preostaje ništa drugo no da pokažem zube i da budem đubre.

Imao sam i razgovor sa direktorom gdje je direktor rekao: "Ma znaš ti njega kakav je on, ti si fin i pismen momak znat ćeš naći način da izađeš na kraj sa njim".

Pa šutim i gledam svoja posla, a on hija, hija i svako malo neki sarkastični i seljački komentar u vezi mene.

Pa ignorišem, pravim se ne dotiče me to, a on žega li žega. Još se okuražio pa još više i više. :izet:

Na kraju, radim i svoj i tuđi posao. Haj ovo, haj ono. Onda govori nije ovaj posao za tebe... Pa ako ja šta progovorim nekad slučajno kaže ima kapija ako ti se ne sviđa, niko te ne drži na lancu.

Dakle sve sam pokušao mirnodopskim putem. Jedan dan je baš rekao nešto gadno pred svima vezano za moju majku (radila u kooperativnoj firmi) da sam ja ostao zabezeknut. Došao kući i isplakao se ko nikad. E reko nećeš više mater ti jbm i onda sam ja počeo pravit igranku.

Prvo u vrata kancelarije stavio sekundarno ljepilo u bravu, on popizdio i dok otvara vrata pajserom ja odozdo Eheee, poledilo. A bio juli ovako. Pa na terenu kad ode od nas uzmem mu rukavice i bacim ih pa on dođe i traži rukavice :D

Pa kao radim a dok se on okrene sve syebem pa mora ponovo na mjeru sve. Ahhhh reko, vidi pade sve. :lol:

Jednom sam na silu zaplako pa otišo upravniku i žalio se da mi je opsovo mater dok nikog nije bilo. Zove njega upravnik na razgovor i on se klete Allahom da nije. :lol: A onda low kick, reko je li se kleteš istim Allahom kojim si se kleo kad su te uhvatili u krađi. Som je inače krao neke šarafe i na kapiji ga skontali, jedva se spasio otkaza.

Brisači na autu su redovno stradali, često je na istom znao naći izgorenog ulja i psećih kamarica, u radnim cipelama (ostavljamo ih u jednoj prostoriji) je našao mrtvog miša. Itd. Da ne govorim šta sam mu sve u facu govorio. Jednostavno trpio sam i pokušao na sve načine po ps-u riješit nesuglasice a onda sam se prepustio iskonskom zlu u sebi.

Nakon nekog vremena me skroz popustio. 6 mjeseci prije nego što ću dobit radno mjesto nije mi A rekao. Čak sam od drugih ljudi načuo da me počeo neironično hvalit. :lol:
MMM1977

#57 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by MMM1977 »

Umjesto da se stidiš ti se još i hvališeš time. Bože sačuvaj
hadzinicasa

#58 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by hadzinicasa »

Sydnor wrote: 10/04/2022 15:48

Evo što se tiče mog šefa razgovarao sam sa svima i pokušao sva rješenja prije nego sam postao toksični gad. Otac mi je radio 40 godina, mati 40 i vjeruješ mi da sam dosta sa njima razgovarao, tražio način, baš sve pokušao dok mi oni nisu rekli da mi ne preostaje ništa drugo no da pokažem zube i da budem đubre.

Imao sam i razgovor sa direktorom gdje je direktor rekao: "Ma znaš ti njega kakav je on, ti si fin i pismen momak znat ćeš naći način da izađeš na kraj sa njim".

Pa šutim i gledam svoja posla, a on hija, hija i svako malo neki sarkastični i seljački komentar u vezi mene.

Pa ignorišem, pravim se ne dotiče me to, a on žega li žega. Još se okuražio pa još više i više. :izet:

Na kraju, radim i svoj i tuđi posao. Haj ovo, haj ono. Onda govori nije ovaj posao za tebe... Pa ako ja šta progovorim nekad slučajno kaže ima kapija ako ti se ne sviđa, niko te ne drži na lancu.

Dakle sve sam pokušao mirnodopskim putem. Jedan dan je baš rekao nešto gadno pred svima vezano za moju majku (radila u kooperativnoj firmi) da sam ja ostao zabezeknut. Došao kući i isplakao se ko nikad. E reko nećeš više mater ti jbm i onda sam ja počeo pravit igranku.

Prvo u vrata kancelarije stavio sekundarno ljepilo u bravu, on popizdio i dok otvara vrata pajserom ja odozdo Eheee, poledilo. A bio juli ovako. Pa na terenu kad ode od nas uzmem mu rukavice i bacim ih pa on dođe i traži rukavice :D

Pa kao radim a dok se on okrene sve syebem pa mora ponovo na mjeru sve. Ahhhh reko, vidi pade sve. :lol:

Jednom sam na silu zaplako pa otišo upravniku i žalio se da mi je opsovo mater dok nikog nije bilo. Zove njega upravnik na razgovor i on se klete Allahom da nije. :lol: A onda low kick, reko je li se kleteš istim Allahom kojim si se kleo kad su te uhvatili u krađi. Som je inače krao neke šarafe i na kapiji ga skontali, jedva se spasio otkaza.

Brisači na autu su redovno stradali, često je na istom znao naći izgorenog ulja i psećih kamarica, u radnim cipelama (ostavljamo ih u jednoj prostoriji) je našao mrtvog miša. Itd. Da ne govorim šta sam mu sve u facu govorio. Jednostavno trpio sam i pokušao na sve načine po ps-u riješit nesuglasice a onda sam se prepustio iskonskom zlu u sebi.

Nakon nekog vremena me skroz popustio. 6 mjeseci prije nego što ću dobit radno mjesto nije mi A rekao. Čak sam od drugih ljudi načuo da me počeo neironično hvalit. :lol:
Ja se iskreno nadam da sve ovo nije istina.
dzejkej

#59 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by dzejkej »

Sydnor wrote: 10/04/2022 15:48 Evo što se tiče mog šefa razgovarao sam sa svima i pokušao sva rješenja prije nego sam postao toksični gad. Otac mi je radio 40 godina, mati 40 i vjeruješ mi da sam dosta sa njima razgovarao, tražio način, baš sve pokušao dok mi oni nisu rekli da mi ne preostaje ništa drugo no da pokažem zube i da budem đubre.
Dakle sve sam pokušao mirnodopskim putem. Jedan dan je baš rekao nešto gadno pred svima vezano za moju majku (radila u kooperativnoj firmi) da sam ja ostao zabezeknut. Došao kući i isplakao se ko nikad.
Sve sto si naveo je tipican primjer mirnice i odgojenog decka koji je savrsena meta za siledzije.
Na zalost, kad te sistem ne stiti, moras postati veci siledzija od siledzije. To je tuzno u svemu ovome.
Da ga je neko zaustavio ti bi ostao ono sto jesi.

Nemoj samo da ti ovo ponasanje predje u naviku. Nije za pohvalu ako ovo prakticiras na neduznim posmatracima :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#60 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Entropio »

Sydnore, daj jos ovih fora sta si mu radio.
Sydnor

#61 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Sydnor »

Entropio wrote: 10/04/2022 16:16 Sydnore, daj jos ovih fora sta si mu radio.
Bilo je toga još samo ne smijem pisat više jer vidiš reakcije ljudi :lol: volio bih zaista da se svako od njih jednom u životu susretne sa ovakvom osobom gladnom moći i položaja pa da vidimo da li bi bilo Jaoooo, Bože sačuvaj nakon što se njima nakači na kosti.

A nisam spomenuo da je osim mene bio još jedan kolega pokraj kojeg sam ja bio mala maca. Taj ga je poslao u Tuzlu na odčepljivanje vena dvaput :mrgreen:

On šta mu je radio tek :lol: kad bih napisao ne bi mi vjerovao, mislio bi da lažem i serem.
-Chesterfield-

#62 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by -Chesterfield- »

Meni nije jasno gdje nađe pseće govno dok je ovaj bio u trgovini? :shock:
Sydnor

#63 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Sydnor »

-Chesterfield- wrote: 10/04/2022 16:34
Meni nije jasno gdje nađe pseće govno dok je ovaj bio u trgovini? :shock:
U parku na Kembridžu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#64 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Entropio »

Ma pusti ove dusebriznike koji su odrasli ispod rozog kisobrana i nisu na svojoj kozi osjetili kakvo smece neki ljudi mogu biti.

Nego, sta mu je taj drugi radio?
boshniak

#65 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by boshniak »

Jadi mladog uhljeba
Sydnor

#66 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Sydnor »

boshniak wrote: 10/04/2022 16:48 Jadi mladog uhljeba
Znači sad su uhljebi i oni koji rade kod privatnika, sutra će uhljebi bit i oni što uopšte imaju posao.
snijeg_led

#67 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by snijeg_led »

nije odgovor na postavljeno pitanje, ali medjuljuski odnosi na poslu se mogu izbalansirati unutrasnjim uredjenjem poslovnog prostora
kancelarije pripada samo jednoj osobi, sefu ili ostalim na visim polozajem
a ostatak zaposlenih se smjesti u otvoreni prostor koje je projektujem pokretnim pregradama
tako je puno lakse prebacivati ljude sa radnog mjesta na drugo i vrsiti raspodjelu prostora po potrebi
time se na lijep naci, a da niko ne bude licno uvrijedjen izbalansiraju odnosi pa ako se desi da neko ko sjedi do vas ne ispunjava vasa ocekivanja kolegijalnosti, lako rijesi problem preko odjela za ljudske resurse
svaka firma bi trebala ovo uzeti u obzir pri projektovanju poslovnog prostora, jer produktivnost pada kada su odnosi losi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Truba »

nigdje nije bajno

na mene je neki dan znam i datum 4.4. u 8.00 nasrnuo jedan pred mirovinu
zato što sam zaboravio nešto obaviti sa što treba 17 sekundi preko mobitela
štopao sam znam koliko je

u razgovoru s odvjetnicom sam savjetovan da se distanciram i prekinem komunikaciju... znači 0 komunikacije

ali ako baš dođe do kontakta da to bude u dijelu gdje ima kamera
onda idu tužbe u 2 strane + bolovanje

iskreno ovo mi je baš dobro došlo više me niko ne pegla da im zipujem 2 megabajta dokument na 2 diskete :D al bukvalno
mogu se posvetitit čitanju i pisanju na blogu :lol:
Snake Eyes

#69 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Snake Eyes »

Sydnor wrote: 10/04/2022 15:48
Imao sam sličnog lika u firmi koji mi je stalno nešto spletkario, otežavao, ono "prospe vodu jer zna da ću je ja očistiti" i onda se zadovoljno kleberio kako mi ga je ono baš dobro šuknuo. Bilo je tu i pogrdnih naziva, svega. Procijenio me kao osobu koja mu neće uzvratiti istom mjerom, i bio je upravu.
Strpio sam se, čistio te njegove spletke i vodu koju mi je prosipao, pustio ga da misli da razvaljuje igru.
I tako jednog lijepog sunčanog dana kada su porasli ulozi, kada se firma našla u opsadnom stanju i ja hudo, kakav jesam, naivan, onaj kojem možeš prosipati vodu, namjestim mu se za još jednu od tih njegovih seljačkih spletki sa razlikom da ovog puta ne očistim prosutu vodu.

Otpušten je unutar zakonskog roka.
mali jomu

#70 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by mali jomu »

staxx wrote: 14/04/2020 09:00
Jeste li imali sličnih iskustava? Šta mislite o mom "problemu", je li pridajem bezveze pažnju ovome?
Mene iskreno iscrpljuje i sve više me tjera na to da odem direktoru i da mu kažem da me vadi iz ove rupe jer ne mogu više trpiti da mi crpi energiju nečija ogorčenost u dnu duše... :skoljka:

Tako ti je svugdje... na svim radnim mjestima, prljava konkurencija.

Kod mene se to stalno iza ledja vrti... i protiv toga se mozes boriti samo svojim profesionalnim poslovnim znanjem, nicim drugim.

Znaci, da sve sto na poslu radis, nek svi okolo tebe znaju na cemu radis, slobodna komunikacija o svemu sa svima... narocito sa svojim nadredjenim koji PRVI mora znati na cemu radis...

Samo tako sve moze doci na svoje mjesto... (ovo je ovako samo ako je i tvoja profesionalnost takva, da iza tebe i ostaju profesionalno izvrseni poslovi)

Ako nema te profesionalnost.... onda samo tvoj nadredjeni treba znati sta i na cemu radis ( sa tvojim nadredjenim slobodna komunikacija o svemu) da mu kazes svoje mane u vezi tvoje profesinalnosti, i sve picis sa njegovim znanjem... to tako u svako poslovnom okruzenju funkcionise...

I dalje je sa svima normalna komunikacija... samo sto neke price ostavis samo za sebe.

Tako to pici...
mali jomu

#71 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by mali jomu »

Svaka komunikacija na poslovnom nivou ( firma, radno mjesto... sve u vezi posla i radnog okruzenja) trazi normalno ponasanje u svemu, bez drskosti, glume, ljutnje koja utice na bilo sta (to zadrzis samo za sebe) bez komplikovanosti bilo cega... sve sto jednostavnije, uz prihvatanje svacijih sala na svoj racun, i davanje svima jednostavnih sala na svaciji racun... ako se moze samo sa DA ili NE jos bolje (ali to je nemoguce, moras nesto ubacit normalno... sto jednostavnije)

Ako bilo ko izadje van ovih okvira... ne mjesaj se, nemas pojma o cemu se radi i furas svoje poslove koje imas...
Ajatolah_

#72 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Ajatolah_ »

Sydnor wrote: 10/04/2022 16:23
Bilo je toga još samo ne smijem pisat više jer vidiš reakcije ljudi :lol: volio bih zaista da se svako od njih jednom u životu susretne sa ovakvom osobom gladnom moći i položaja pa da vidimo da li bi bilo Jaoooo, Bože sačuvaj nakon što se njima nakači na kosti.

A nisam spomenuo da je osim mene bio još jedan kolega pokraj kojeg sam ja bio mala maca. Taj ga je poslao u Tuzlu na odčepljivanje vena dvaput :mrgreen:

On šta mu je radio tek :lol: kad bih napisao ne bi mi vjerovao, mislio bi da lažem i serem.
Pusti reakcije i piši još, makar i od kolege. :D
kasnas

#73 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by kasnas »

Najbolja će firma biti ona koja napravi da svaki radnik bude sam na radnom mjestu.

U međuvremenu cijenim američki fazon sa pregradama između radnika, da ne može svako svakome piljiti u zube i pričati gluposti.
auspuhc

#74 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by auspuhc »

Sydnor wrote: 10/04/2022 12:04
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 11:59
Opet češ uraditi tako ako budeš imao sličan problem. Odvratno!
Pa naravno da hoću, u tome i jest poenta. Ko je pošten prema meni bit ću i ja prema njemu. Ko je đubre prema meni, bit ću i ja deset puta veće prema njemu.

Šta sam trebao, saget se i primat ga do penzije i tražit još. :lol: Sa takvima ljudima nema suživota.

A povrh svega, posao nije ispaštao. Bio sam mu najbolji radnik što se tiče samog rada.
Ma samo jako. Pusti ove moralne vertikale. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#75 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Chmoljo »

Sydnor wrote: 10/04/2022 11:46 Kao što sam rekao, uspio je izvuć' sve najgore iz mene.
Steta je sto nisi ostao na tom mjestu. Zasluzujete jedan drugog.
Post Reply