Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#51 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Vucic je rekao optimisticki kraj aprila, realno negdje u maju.
BiH copy paste i to je to.
-
Officer Crabtree
#52 Re: Koliko mjere mogu trajati?
ko ce pokriti troškove onih kojima je zabranjen rad?
imam i ja stare, njih sačuvati, a moramo raditi... sad će kao dozvoliti jednom da radi a drugom ne...
uvesti mjere to da, masovna okupljanja i sl... al ekonomija mora krenuti...
trgovine moraju raditi, znači u Bingu mogu prodavati obuću a prodavnicu obuće zatvori, to nema smisla
imam i ja stare, njih sačuvati, a moramo raditi... sad će kao dozvoliti jednom da radi a drugom ne...
trgovine moraju raditi, znači u Bingu mogu prodavati obuću a prodavnicu obuće zatvori, to nema smisla
- Edin H.
#53 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Koje godine?dječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2020 14:16 Vucic je rekao optimisticki kraj aprila, realno negdje u maju.
- CikCikCikPogodi
#54 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Dizat ce kredite oni za plate u javnom sektoru do mile volje, vas ko je#e ima PDV-a od brasna i akciza. Oni ce ici maksimalno do potpune destrukcije. Amerika ce se otvoriti prije Maja, jer ako se ne otovre neki grad ce bankrotirati, pa ce biti anarhija ko 1979. godine u New Yorku. Detroit ce se prvi otvoriti oni jednostavno ne mogu podnijeti ni jedan mjesec da budu zatvoreni.Officer Crabtree wrote: ↑12/04/2020 14:19 ko ce pokriti troškove onih kojima je zabranjen rad?
trgovine moraju raditi, znači u Bingu mogu prodavati obuću a prodavnicu obuće zatvori...
E sad za BiH to ti zavisi od Solaka i Cerkeza oni su se nameracili bit ce im zao ukinuti mjere. Solak jedva ceka 24 sata policijski sat i vojsku na ulicama.
- Edin H.
#55 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa ko im brani da prodaju online?Officer Crabtree wrote: ↑12/04/2020 14:19 ko ce pokriti troškove onih kojima je zabranjen rad?
-
Officer Crabtree
-
MUNAFIK
#57 Re: Koliko mjere mogu trajati?
FIS U VITEZU radi, a ni jedna radnja na carsiji ne radi šta više treba reći... Dajte ljudi manite se gluposti...
Pa vecina ljudi ni sada se ne boji ovoga... Cim se olabave mjere za 10 dana ce biti kao da se nista nije desilo.
Zasto u augustu ne bi otisao na more u CG??? taman aranžman od 14 dana izolacije na plaži
Pa vecina ljudi ni sada se ne boji ovoga... Cim se olabave mjere za 10 dana ce biti kao da se nista nije desilo.
Zasto u augustu ne bi otisao na more u CG??? taman aranžman od 14 dana izolacije na plaži
- CikCikCikPogodi
#58 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mislis da se ne boji. To ces tek vidjeti, sigurno preko pola stanovnistva ce imati fobiju da izade vani u svakome ce vidjeti virus.MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 14:44 FIS U VITEZU radi, a ni jedna radnja na carsiji ne radi šta više treba reći... Dajte ljudi manite se gluposti...
Zasto u augustu ne bi otisao na more u CG??? taman aranžman od 14 dana izolacije na plaži![]()
Za 10 dana nece biti ukinuta nikakva mjera , ni do kraja mjesca, a mislim ni Maja, ovi ovdje govore da hoce, ali ne mislim kao oni da ce bilo sta biti ukinuto u Maju.
Putovanja ce biti zabranjena. pogtovo u EU.
I evo prvo je mene strah, nije virusa, nego zdravstva u BiH i poludoktora kojim je vrhunac dijagnoza upala grla.
-
MUNAFIK
#59 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nisam rekao za 10 dana da ce se ukinuti mjera nego kad se UKINE za 10 dana ljudi ce se ponasat kao da nista nije ni bilo... Evo danas je sasvim normalna nedjelja, audi idu, ljudi šetaju po bastama se radi, roštilji se pale...CikCikCikPogodi wrote: ↑12/04/2020 14:50Mislis da se ne boji. To ces tek vidjeti, sigurno preko pola stanovnistva ce imati fobiju da izade vani u svakome ce vidjeti virus.MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 14:44 FIS U VITEZU radi, a ni jedna radnja na carsiji ne radi šta više treba reći... Dajte ljudi manite se gluposti...
Zasto u augustu ne bi otisao na more u CG??? taman aranžman od 14 dana izolacije na plaži![]()
Za 10 dana nece biti ukinuta nikakva mjera , ni do kraja mjesca, a mislim ni Maja, ovi ovdje govore da hoce, ali ne mislim kao oni da ce bilo sta biti ukinuto u Maju.
I evo prvo je mene strah, nije virusa, nego zdravstva u BiH i poludoktora kojim je vrhunac dijagnoza upala grla.
- Edin H.
#60 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Prilagodite se okolnostima i novim uslovima poslovanja, nije 1943-a
Dostavljac ostavi pred vratima, pozvoni, sam potpise i ciao djaci
Ako treba vratiti ostavis pred vratima, on pokupi i vrati, pare se vracaju na karticu.
Jedino se izgleda Varteks sa svojim proizvodima prilagodio, dosta se reklamiraju vani.
- Edin H.
#61 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zato sto su brojke male zbog na vrijeme uvedenih mjera prevencije, a ja se nadam da ce tako i ostati.
U Engleskoj bi im policija dosla i posutala taj rostilj, a ako se nesto bune pohapsila ih.
-
elcaliente
#62 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja u zadnjih 5 godina nisam kupio cipele ili patike u prodavnici. Samo online.
Isto tako kreme za lice i parfeme odem na stranicu oficijelnog dilera i narucim.
Uopste bi mi bilo zao ici u prodavnicu i trositi vrijeme na to.
Isto tako kreme za lice i parfeme odem na stranicu oficijelnog dilera i narucim.
Uopste bi mi bilo zao ici u prodavnicu i trositi vrijeme na to.
- Cherry-Cherry
#63 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mislim da će biti ovako do kraja juna i da će u julu početi popuštati. Ja da se pitam, počelo bi popuštati poslije prvog maja. Ne može ovako još dugo. Od čega će ljudi živjeti, kupovati hranu i plaćati režije... Sve je stalo, još samo da se zemaljska kugla prestane okretati, korona je paralizovala cijeli svijet.
Koliki je samo gubitak u sportu i turizmu, da ne spominjem ostalo....
Šta mislite, kada će se moći putovati? Hoćemo li igdje ići ovo ljeto van BiH? E što se toga tiče, nisam optimista... Mislim tek poslije Nove Godine...

Šta mislite, kada će se moći putovati? Hoćemo li igdje ići ovo ljeto van BiH? E što se toga tiče, nisam optimista... Mislim tek poslije Nove Godine...
- CikCikCikPogodi
#64 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Moram opet ponavljati. Civilnu zastitu i krizne stabove boli briga sto ljudi ovako zive i kako ce zivjeti, boli njih briga za ekonomiju. Oni su ti se sada nameracili kada imaju potpune ovlasti da urade bilo sto pogtovo ovi na Blkanu tesko ce hetjeti da to ublaze, vole oni moc i uzivaju u tome.Cherry-Cherry wrote: ↑12/04/2020 15:04 Mislim da će biti ovako do kraja juna i da će u julu početi popuštati. Ja da se pitam, počelo bi popuštati poslije prvog maja. Ne može ovako još dugo. Od čega će ljudi živjeti, kupovati hranu i plaćati režije... Sve je stalo, još samo da se zemaljska kugla prestane okretati, korona je paralizovala cijeli svijet.![]()
Šta mislite, kada će se moći putovati? Hoćemo li igdje ići ovo ljeto van BiH? E što se toga tiče, nisam optimista... Mislim tek poslije Nove Godine...![]()
![]()
- apsidejzi
#65 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Postoje samo dva scenarija koja ce ovo zaustaviti:
1) Vakcina
2) Imunitet grupe
Sve ostalo je samo odgadjanje neminovnog. Jal otvoris granice eto ti turista, dijaspore, poslovnih sastanaka, putovanja i naravno rizika da neko prenese klicu. Kina je suzbila svoju epidemiju dok ne otvore granicu. Cim to urade i cim pocnu poslovni ljudi sa zapada dolaziti, hajmo jovo nanovo. Drzave svijeta nisu u istom stadiju epidemije. Italija i Spanija su najdalje otisli. Slijdei ih Amerika. Ostale zemlje su se manje vise zatvorile i uskoro ce se poceti otvarati jedna po jedna. Tako da ce ovo ici u talasima. Malo se otvori, malo zatvori i tako dok se ne rijesi na jedan od gore spoemnutih nacina.
1) Vakcina
2) Imunitet grupe
Sve ostalo je samo odgadjanje neminovnog. Jal otvoris granice eto ti turista, dijaspore, poslovnih sastanaka, putovanja i naravno rizika da neko prenese klicu. Kina je suzbila svoju epidemiju dok ne otvore granicu. Cim to urade i cim pocnu poslovni ljudi sa zapada dolaziti, hajmo jovo nanovo. Drzave svijeta nisu u istom stadiju epidemije. Italija i Spanija su najdalje otisli. Slijdei ih Amerika. Ostale zemlje su se manje vise zatvorile i uskoro ce se poceti otvarati jedna po jedna. Tako da ce ovo ici u talasima. Malo se otvori, malo zatvori i tako dok se ne rijesi na jedan od gore spoemnutih nacina.
-
Ci-Nick
#66 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kad počne opadati broj aktivnih slučajeva, a blizu smo,.. trebalo bi razmišljati o malo manjoj represiji.
Vjerovatno bi ovako trebalo ostati do 1.05., ako Hercegovina stavi širenje pod kontrolu tad bi moglo krenuti sa otvaranjem trgovina, vanjskih dijelova ugostiteljskih objekata možda od sredine maja neku djelimičnu normalizaciju i od 15 juna ( nadam se ) prestanak zabrane putovanja.
A ove zabrane okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima, i distanca od 2 metra, to ostaje bar do jeseni.
Vjerovatno bi ovako trebalo ostati do 1.05., ako Hercegovina stavi širenje pod kontrolu tad bi moglo krenuti sa otvaranjem trgovina, vanjskih dijelova ugostiteljskih objekata možda od sredine maja neku djelimičnu normalizaciju i od 15 juna ( nadam se ) prestanak zabrane putovanja.
A ove zabrane okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima, i distanca od 2 metra, to ostaje bar do jeseni.
-
freelancerBIH
#67 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nista prije kraja proljeca 2021 - ako si lud - putuj - strpace te 14 dana u karantin samo tako - ili glatko odbiti... Nije da imas puno izboraCherry-Cherry wrote: ↑12/04/2020 15:04 Mislim da će biti ovako do kraja juna i da će u julu početi popuštati. Ja da se pitam, počelo bi popuštati poslije prvog maja. Ne može ovako još dugo. Od čega će ljudi živjeti, kupovati hranu i plaćati režije... Sve je stalo, još samo da se zemaljska kugla prestane okretati, korona je paralizovala cijeli svijet.![]()
Šta mislite, kada će se moći putovati? Hoćemo li igdje ići ovo ljeto van BiH? E što se toga tiče, nisam optimista... Mislim tek poslije Nove Godine...![]()
![]()
-
freelancerBIH
#68 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Granice za strance u svakoj drzavi ce ostati zatvorene do pronalaska vakcine...apsidejzi wrote: ↑12/04/2020 15:09 Postoje samo dva scenarija koja ce ovo zaustaviti:
1) Vakcina
2) Imunitet grupe
-
Ci-Nick
#69 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pretjerujete sa pesimizmom,.. evo Slovenija je skratila karantin na 7 dana,.
- CikCikCikPogodi
- Lincoln-Burrows
#71 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Svi će početi ukidati mjere ko god ima smanjen broj novih slučajeva, Austrija, Hrvatska i Slovačka
su isto popustili neke mjere. Granice se neće otvarati, nije pametno dok postoje druga žarišta.
Posljednje što će se dozvoliti su sportska natjecanja, kino dvorane i koncerti, to neće uskoro.
- Zox
#72 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne prvo tebe, tebe jedinog i jeste TOLIKO strah.CikCikCikPogodi wrote: ↑12/04/2020 14:50Mislis da se ne boji. To ces tek vidjeti, sigurno preko pola stanovnistva ce imati fobiju da izade vani u svakome ce vidjeti virus.MUNAFIK wrote: ↑12/04/2020 14:44 FIS U VITEZU radi, a ni jedna radnja na carsiji ne radi šta više treba reći... Dajte ljudi manite se gluposti...
Jebote, covjece, ne volim ih ni ja, ali otvorio si nekoliko tema i u svakoj poruci potenciras da imas fobiju od naseg zdravstva a da si zaglavio u BiH.
Ne mozemo bas polaziti od sebe, zar ne? Moj savjet, manje gandze.
-
Tempo
- ZeModerator
#73 Re: Koliko mjere mogu trajati?
samo se nadajte... vidimo se sledece godine na ovoj temi.
- seoBIH
#74 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Granice će se otvoriti prve. Ne jer žele, već jer moraju. Bez redne snage pripada ekonomija. Pa eno Nijemci šalju avione po Rumune ili bugare, jer im nema ko raditi u poljoprivredi.
-
neko_sa_strane
#75 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne vjerujem da neće strance dugo primati druge zemlje. Čekati dok ne razviju vakcinu,nema šanse. Ja znam da bi naša vlast to željela, da što više ljudi zaglavi u BiH kako bi oni živjeli na visokoj nozi od njihovog novca ali se to neće dogoditi. Čim se stanje smiri kreće nova tura odlazaka.