cim je prihvatis, odmah ti bude bolje...mislim nemam se sta zaliti do sad sam dobila 2 sengenske vize /jedine za koje sam aplicirala...sto znaci da nemam prepreka /al se meni ne da da ih ganjam a i nemam para na bacanje da sad putujem svake godineAlfons Kauders wrote:Ovo ti dodje ko formula za sretan zivot na ovim prostorima...Lace wrote:samo vi...i ja bih da mi nesto hoce doci na noge...no nece...sjedi suti i pravi se da ti je fino
jebem ti zemlju disfunkcionalnu...
- Lace
Last edited by Lace on 27/06/2005 18:51, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Valja pasos, jasta, pa da se moze putovat s njim ne bi imali s kim pit kafe u gradu, svi bi se isfurali, kako vi sarajevci kazete dmao...Lace wrote:cim je prihvatis, odmah ti bude bolje...mislim nemam se sta zaliti do sad sam dobila 2 sengenske vize /jedine za koje sam aplicirala...sto znaci da nemam prepreka /al se meni ne da da ih ganjam a i nemam para na bacanje da sad putujem svake godineAlfons Kauders wrote:Ovo ti dodje ko formula za sretan zivot na ovim prostorima...Lace wrote:samo vi...i ja bih da mi nesto hoce doci na noge...no nece...sjedi suti i pravi se da ti je fino...tu i tamo svake 2-e godine je sasvim dovoljno mada sam prosle putovala 2x u jednoj godini
![]()
a i ova je tek na polovini...sad ce i august a ja cekam last minute offer
![]()
...ko kaze da ne valja bosanski pasos...ja do sada nisam imala problema
Ih pa ti se naputovala, ja pasos nisam koristio 4 godine, samo na licnu prelazim do Hrvatske i to je to...Jadno...
- Alfons Kauders
Ma prijavicu ja tebe... Reci cu Spancima da si u ETA-i... A Francuzima da valjas heroin preko Bosne... Pa ces onda i ti samo s licnom na put...Lace wrote:ih ja imam 2 sengenske vize (francuska i spanija - izdate u periodu decembar 2003 i maj 2004) sto znaci da imam dobre sanse za svaku slijedecu vizu......meni zao pasos da mi istekne bez pecata i viza....nisu one stranice bezze tamo
- bug
slabe fajde imas od togaLace wrote:ih ja imam 2 sengenske vize (francuska i spanija - izdate u periodu decembar 2003 i maj 2004) sto znaci da imam dobre sanse za svaku slijedecu vizu......meni zao pasos da mi istekne bez pecata i viza....nisu one stranice bezze tamo
- Alfons Kauders
I ja...Evo dio spiska...bug wrote:ja cula, bez zezeda ce ukinuti vizni rezim federaciji za veliki broj zemalja do kraja godine
Tadzikistan,
Afganisatan,
Burkina Faso,
Obala Bjelokosti,
Nepal,
Butan,
Haiti,
Trinidad i Tobago,
- Lace
fol s francuskom je bio da je agencija to odradila...a sa spanijom da su mi MORALi izdati vizu jer to bilo u njihovom interesu tj u interesu jednog od spanskih gradova
e sada ako izaberem drugu sengensku zemlju cim vide ove dvije vize nece me puno peglati...da sam pametna iskoristila bih nekad poslovne poduhvate (kada radim vize drugima da uradim i sebi - o svom trosku naravno al uz objasnjenje da idem poslovno)...ionako u ambasade predajem pisma koja ja potpisujem i prilicno "losa" pisma poziva koja sadrze malo detalja 
- Lace
bug wrote:slabe fajde imas od togaLace wrote:ih ja imam 2 sengenske vize (francuska i spanija - izdate u periodu decembar 2003 i maj 2004) sto znaci da imam dobre sanse za svaku slijedecu vizu......meni zao pasos da mi istekne bez pecata i viza....nisu one stranice bezze tamo
vjeruj mi
nece ti pomoci da ne stojis u redu
kojem redu...pa ne privlaci me njemacka da stojim u redu do pola dalmatinske
- Lace
For an intended stay in the EU for up to three months the visa is generally issued as a so-called Schengen visa. A Schengen visa allows the migrant to travel freely between the Schengen countries for the validity of her visa. The Schengen area includes all EU countries, except UK and Ireland, plus Iceland and Norway.
Visa granted to citizens from non-Schengen countries (third country nationals) allows the holder to stay for up to 90 days (within a period of six months) within the Schengen area and to travel within the Schengen area without border checks for the validity of her visa.
The Schengen countries are all EU member states, except the UK and Ireland, plus Norway and Iceland:
Austria
Belgium
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Iceland
Italy
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malta
Norway
Poland
Portugal
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
The Netherlands
http://www.femmigration.net/lists/lists.html#schengen

Visa granted to citizens from non-Schengen countries (third country nationals) allows the holder to stay for up to 90 days (within a period of six months) within the Schengen area and to travel within the Schengen area without border checks for the validity of her visa.
The Schengen countries are all EU member states, except the UK and Ireland, plus Norway and Iceland:
Austria
Belgium
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Iceland
Italy
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malta
Norway
Poland
Portugal
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
The Netherlands
http://www.femmigration.net/lists/lists.html#schengen
Last edited by Lace on 27/06/2005 19:31, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Cuj do pola, ha jesi optimista, cekas dole kod Brazila, uzmes kakav onaj masni skart sendvic i lagano uzbrdo, 3 metra na sat...Lace wrote:bug wrote:slabe fajde imas od togaLace wrote:ih ja imam 2 sengenske vize (francuska i spanija - izdate u periodu decembar 2003 i maj 2004) sto znaci da imam dobre sanse za svaku slijedecu vizu......meni zao pasos da mi istekne bez pecata i viza....nisu one stranice bezze tamo
vjeruj mi
nece ti pomoci da ne stojis u redu
kojem redu...pa ne privlaci me njemacka da stojim u redu do pola dalmatinske
- Lace
- pitt
I ja sam cuo........30 najsiromasnijih zemalja ce otvoriti granice za BH gradjane. Zli jezici tvrde da ovo moze zapravo biti uvoz hrane za doticne zemljebug wrote:nista vam bug nije obecalatebe strance
to svakako ne interesuje
- Alfons Kauders
pitt wrote:I ja sam cuo........30 najsiromasnijih zemalja ce otvoriti granice za BH gradjane. Zli jezici tvrde da ovo moze zapravo biti uvoz hrane za doticne zemljebug wrote:nista vam bug nije obecalatebe strance
to svakako ne interesuje
:D
Ti se, stoko dijasporaska, ne javljaj.
Inace cemo tebe poslat u Burkinu Faso ili Eritreju kao ambasadora... Za razanj...
-
digger
Sin: Stari, meni je ovog dosta. Necu u Italiju; 'ajmo natrag kuci.Alfons Kauders wrote:I ja...Evo dio spiska...bug wrote:ja cula, bez zeze :D da ce ukinuti vizni rezim federaciji za veliki broj zemalja do kraja godine
Tadzikistan,
Afganisatan,
Burkina Faso,
Obala Bjelokosti,
Nepal,
Butan,
Haiti,
Trinidad i Tobago,
Otac: Suti i plivaj.