160ks
19,000
skup je ali svi ga vole.

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Prvo da pojasnim da VW Golf 1.8T nije isto sto i Golf GTI kao sto to Flyer tvrdi i ta se razlika se najbolje vidi u podvozju i upravljackom sistemu koji je u GTI sportski podesen pa i u masini . Onda 2 door vs 4 door znaci da je GTI ima "cvrscu " karoseriju , te vece gume i felge 17" 225 /45/17 ili 18" sto sve doprinosi sportskom osjecaju . 1.8 T ide na 15" , 16"ili 17" a stariji 2001 godina se stavljao na 14" te je ustvari vise manje obicni Golf sa 1.8 T masinom . E sad kazes da se radi o cetri godine starom golfu . 2001 ma staru 1.8T masinu koja razvija 150 ponija sto ponovo nije "big deal" jer se Golf IV potezak auto. Stari (2004) GTI razvija 170 ks, a novi (2005) 200ks. E sad valjda vidis da se radi o veoma razlicitim autima. Audi A3 koji tek izlazi na USA trziste nije raden na Golf IV platformi kao sto to rece ninec nago na Golf V platformi . Ovo je prvi put da se Audi predstavlja Americkom trzistu sa A3 varijantom jer je smatrao da bi A3 bila izravna konkurencija za GTI . Sto je bolje A3 ili GTI . Mislim da se naces pokajati ako uzmes bilo koji od ova dva auta s tim sto ces morati sacekati jos koji mjesec jer se novi GTI i novi A3 js uvjek nisu pojavili u salonima u sjevernoj Americi . Vidim da ti preporucuju nekakve Neone SRT (Street Racing Technology ) . Moj ti je savjet bjezi od toga . Takocer taj Evo VIII prvo procitaj long term test o ovome autu . Za 10 mjeseci koliko su ga imali momci iz Motor Trenda portosili su preko $ 4.000 USA na opravke :kvacilo , gume , kocnice i sl. Znaci moj ti je savjet drzi se Njemackih auta a ti VW je najjeftinija karta za ulaz u klub vlasnika Njemackih masina : GTIdanas wrote:jeste, to auto imam i vec mu je 4-a godina. i skontao si dobro da hocu da se prebacim na A3 (mislim da je vec izasao ovdje prije jedno 15-ak dana). jeste skup. sta drugo preporucujes za ove pare ili malo manje? ja volim kompaktna a snazna auta i pereferiram 5 vrata (ovaj hatchback stil).The_Flyer2002 wrote:izvini sestro
ti govoris o 2000 golfu sa 1.8T --- US verzija -- 4 vrata.
to ti hoces uzimati audi A3 sada kad izadje na US trziste??? fino, fino, ali nije li malo skup??? mislim za 25-27 sa DSG-om mozes kupiti bolje auto tj klasu vise. taj audi ce imati kao sto vec znas 2.0 t sa 200ks. iako je platforma kao u golfa suspenija je drukcije tunirana. mozda kao u buduce (US) V-ce GTI-ja.
DSG transmisija (audi obecava) je super i bolja od manualca. pruza zadovoljstvo i komfor od man i auto transmisije.
koliko ti golf im milja??? ako ima preko 70,000 i tako se naginje ja bi ti zaista preporucio da promjenes amortizere. nije pretjerano skupo. (30 dolara po komadu 40 -sportski) stavi sportske i imas ces odlican handling i moci ce u te krivine kako hoces. jos stavi dobre gume i vrrroooom!!!!
probala sam ovaj novi S40 volvo T5 i ne dopada mi se nimalo, vrlo je penzionerski (ona verzija bez turbo motora je jos gora, uzas, ma nikako da odljepi). ovdje nema evropskih malih auta, i izbor mi je limitiran (jadna ja, jelde?). ford focus mi je ogavan; subaru impreza WRX je sve neka plastika unutra, fuj (a i model je vec star, kao i mali Lexus IS 300); ova mazda M3 mi izgleda onako zanimljivo ali volim evropski motor i po mogucnosti da je turbo (navikla se)... problemi, sta da ti kazem![]()
PS imam 60,000 milja. probacu sa tim sportskim amortizerima kad ga budem vodila na servis iduci put. gume su mi dobre, to je sve OK.
hvala na savjetima.
PPS znam da audi "obecava" da je DSG mijenjac strava, al' reko, jel' neko stvarno i vozio, da vidim sta zivi ljudi kazu
hahahahhaaaa....The_Flyer2002 wrote:
ako ti taj golf sto ga imas nije mrzak a smeta ti drzanje i mozda manjak konja onda ti predlazem da ustedis 17,000 i ulozis jos 1300 u toga golfa sto imas.
chipiras ga i stavis sprtski ovjes. sa rukama sve bi te trebalo izaci 1300 i cak jeftinije.
The_Flyer2002 wrote:whow da mozda tvoj drugi identitet nije conjuror.
buraz gdje sam ja naveo da je taj golf GTI???? NI SLUCAJNO.
zenska je rekla da hoce kompaktno brzo auto. audi A3 je skup. preko 25,000 automatik tj DSG.--- skupo. za te pare mozes uzeti 350z ili 300c.
moja poenta sa navodjenjem auta srt4 evo jeste ta da se za manje pare moze uzeti prava zvijer sto se tice konja tako da 200 ks ne prestavlja pojam.
a sta fali srt4????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta mislis o infinity G35?The_Flyer2002 wrote:od vecih auta preporucujem:
toyota camry, honda accord, acura TSX, nissan altima, nissan 350Z, crisler 300C, saab 93,
Evo da i "delegat "koju kazedanas wrote: za onog jednog delegata sto je rekao da je DSG bacanje para -- zasto to mislis? ne kritikujem, nego me zanima tvoje misljenje? jesi li ga vozio i mozes li mi dati vise detalja?
cipovala sam motor ima dvije godine i nisam primjetila nikakve posljedice. znam jos jednog covjeka koji je uradio isto, i ni on nije imao nikakvih problema do sada (takodje oko dvije godine ima chip). samo brate trosi vise benzinawhow wrote:Danas, mozes li mi reci kakve su ti posljedice chipovanja ? Cuo sam da kvacilo hoce proklizati i da se mogu javiti problemi sa turbinom. Reci mi koliko dugo vozis auto sa chipom i kakvi su dojmovi. Hvala
lijepo, lijepo... znaci, ti ne preporucujes obicni mijenjac?pips wrote: Da se razumijemo to je dobar mijenjac sportski osjecaj pogotovo kad saltas u manju (automatski medjugas) lici malo na F1 ali umjesto DSG uzmes obicni automat sa tiptronikom i rucicama na volanu i
proci ces jeftinije samo sto ce ti saltati sa 20 milisekundi zakasnjenja u odnosu na DSG. Ako mozes podnijeti ovaj gubitak u vremenu stvar je jasna
ma ne, kakvo cipovanje A3 -- to je bilo za ovaj motor 1.8T u Golfu koji je originalno imao 150 konja a sa cipom moze da izadje na 180 pa je slican 1.8T koji su stavljali u A4 tih dana (mada je 1.8T mnooogo bolji u Golfu, bolje se osjeti -- A4 je prevelik i pretezak da bi na isti nacin profitirao od ovog motora)... novi 2.0T se ne moze cipovati, svakako ne u Audiju... niti ima potrebe...nineac wrote:Nemojte djevojci skretati s teme. Pita za Audi i hajmo se držati audija.
Golf za USA tržište je malo omekšan naspram evropskog, a za audi neznam. Vozio sa u usa golfa i ima razlike po pitanje držanja ceste i stabilnosti. Kako je za A3 neznam
Taj novi motor nisam vozio, vozio sam 1.9 tdi sa 105ks u novom modelu, i auto ko auto je extra, meni se stvarno sviđa.
Ako kupiš A3 sa 2.0 TFSI motorom, ja ti nebi preporučio chipovanje, jer time povećavaš broj obrtaja turbine, a taj motor ima itekako dovoljno snage za takvo auto, ali opet do tebe je.
Kako ti se manifestuje to bježanje zadnjeg kraja? Klizanje, ili poskakivanje?
pitas za g35. auto je super. imo sam priliku da se vozim u njemu. strasan je ali to je isto auto kao i 350Z.danas wrote:
ma ne, kakvo cipovanje A3 -- to je bilo za ovaj motor 1.8T u Golfu koji je originalno imao 150 konja a sa cipom moze da izadje na 180 pa je slican 1.8T koji su stavljali u A4 tih dana (mada je 1.8T mnooogo bolji u Golfu, bolje se osjeti -- A4 je prevelik i pretezak da bi na isti nacin profitirao od ovog motora)... novi 2.0T se ne moze cipovati, svakako ne u Audiju... niti ima potrebe...
a nista mi ne "bjezi" ni poskakuje -- naginje mi se cijelo auto stravicno kada sam u ostroj krivini. recimo, ako udjem na vise od 40-45 milja u ostru krivinu (recimo, onu "djetelinu" kada izlazis sa auto-puta) ponekad mi se ucini da auto samo sto se ne prevrne, toliko se nagne i ukosi. ne znam da li je ovo normalno, ili ulijecem prebrzo (bice da je ovo drugo).[/u]

meni se to obicno desava kad popijem malo, malo vise ...danas wrote: ... recimo, ako udjem na vise od 40-45 milja u ostru krivinu (recimo, onu "djetelinu" kada izlazis sa auto-puta) ponekad mi se ucini da auto samo sto se ne prevrne, toliko se nagne i ukosi. ne znam da li je ovo normalno, ili ulijecem prebrzo (bice da je ovo drugo).