Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Moderator: O'zone
- muha_sa
#51 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Imamo u svjetu priznatog strucnjaka--al jok
neka nama naših podobnih strucnjaka koji veze nemaju sa medicinom
- Abate Fetel
#52 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
ko je ovaj seljak solak, šta ono neko ga na telefon ko zove pa se ONO javlja sav važan

- basicm
#53 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Vidim onaj vas super ministar Seranic ce vracati drzavljane Federacije iz RS. Dobar mali, dobar, pisnete li jos uvijek na njega?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Ponoviću ono što sam već prije pisao, Šarović je četnik sa dna kace, ali to ne umanjuje dobre stvari koje je uradio kao ministar.
I Šeranić, i da nije ovo izjavio, opet je u pitanju Dodikov kadar. Tako da ne znam kome je ovo iznenađenje ili razočarenje. Možda Slobodnoj Bosni. Meni nije.
I Šeranić, i da nije ovo izjavio, opet je u pitanju Dodikov kadar. Tako da ne znam kome je ovo iznenađenje ili razočarenje. Možda Slobodnoj Bosni. Meni nije.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
NediM17
#56 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
On je iz nazovi "bošnjačke kvote" u vladi RS. Iz druge ruke znam npr. da je vraćao službene dopise koji nisu pisani ćirilicom i još koješta.
Veći katolik od pape. A prvi posao je navodno imao u DZ Ključ.
- konektovan
#57 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nemam ništa protiv covjeka licno, stvarno, ali mi smeta koliko su ga neki mediji predstavli spasiocem u ovom sranju, covjek fino cita s papira, ne zamuckuje orevise, i to je to....ali ispao je expert samo takav po njima...NediM17 wrote: ↑28/03/2020 10:59On je iz nazovi "bošnjačke kvote" u vladi RS. Iz druge ruke znam npr. da je vraćao službene dopise koji nisu pisani ćirilicom i još koješta.
Veći katolik od pape. A prvi posao je navodno imao u DZ Ključ.![]()
- azurna_obala
#58 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Ima li nade da se ova mjera zabrane djeci bar nekako ublaži, da smije u auto, kako to dijete smije sa mnom kuci biti, a ne smije u auto?? Kaze neki dan samo djeca sa posebnim potrebama smiju vani kratko l.
Imamo manijake ispod, sa kojima od ranije imamo problema, jer imamo malo dijete koje nekad trči i lupa, baca stvari na pod, sad je situacija takva da oni meni lupaju, jer je mali trcao po stanu, iako smo izričito rekli da se to ne smije. Nikad nismo lupali namjerno, inatili se, ali ovo vec sad je užas, ludimo kolektivno.
Ja ne mogu dijete držati u zraku.
Imamo manijake ispod, sa kojima od ranije imamo problema, jer imamo malo dijete koje nekad trči i lupa, baca stvari na pod, sad je situacija takva da oni meni lupaju, jer je mali trcao po stanu, iako smo izričito rekli da se to ne smije. Nikad nismo lupali namjerno, inatili se, ali ovo vec sad je užas, ludimo kolektivno.
- Logovan
#59 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Pa mora biti stalno u kontaktu sa kolegama.Abate Fetel wrote: ↑28/03/2020 08:34 ko je ovaj seljak solak, šta ono neko ga na telefon ko zove pa se ONO javlja sav važan![]()
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#60 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
ma daj bože da se to bilo šta promijeni,to da djeca smiju izaci napolje,niko sretniji od mene ne bi bioazurna_obala wrote: ↑28/03/2020 11:20 Ima li nade da se ova mjera zabrane djeci bar nekako ublaži, da smije u auto, kako to dijete smije sa mnom kuci biti, a ne smije u auto?? Kaze neki dan samo djeca sa posebnim potrebama smiju vani kratko l.
-
aerodinamika
#61 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
djecu treba vratit u skolekakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/03/2020 11:24ma daj bože da se to bilo šta promijeni,to da djeca smiju izaci napolje,niko sretniji od mene ne bi bioazurna_obala wrote: ↑28/03/2020 11:20 Ima li nade da se ova mjera zabrane djeci bar nekako ublaži, da smije u auto, kako to dijete smije sa mnom kuci biti, a ne smije u auto?? Kaze neki dan samo djeca sa posebnim potrebama smiju vani kratko l.
-
NediM17
#62 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
I da ih dede, nane/bake odvode/dovode. 
-
Nivelacija
#63 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Ima li pravnika neki da pojasni ako je vanredno stanje da li se mogu krsiti osnovna ljudska prava.
Vidimo sta je FBIH uradila djeci jedina u svijetu, sto znaci nesto ne stima, da li bi se mogla pokrenuti odgovornost pred sudovima za ljudska prava prema onome ko je donio ovakve odluke?
Ko ustvari odlucuje gdje je granica izdrzljivosti i humanosti prema stanovništvu ili svi zakoni u vandrednom stanju prestaju važiti i Solaki krizni stab nema nikakve odgovornosti bez obzira kakvu odluku donese.
Vidimo sta je FBIH uradila djeci jedina u svijetu, sto znaci nesto ne stima, da li bi se mogla pokrenuti odgovornost pred sudovima za ljudska prava prema onome ko je donio ovakve odluke?
Ko ustvari odlucuje gdje je granica izdrzljivosti i humanosti prema stanovništvu ili svi zakoni u vandrednom stanju prestaju važiti i Solaki krizni stab nema nikakve odgovornosti bez obzira kakvu odluku donese.
-
elcaliente
#64 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Mene su poslali iz staba, ja cu vam pomoci...
-
no_sikiriki
#65 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nesto treba podhitno napraviti vezano za ovu odredbu za djecu, jer nema teorije da cemo djecu drzati u kuci mjesecima. Imam dijete od 2 godine, i ova budala se jos nasla da mi govori da trebam "razmisliti" hocu li ga i u dvoriste pustiti jer je "virus svuda oko nas".
- sinuhe
#66 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nigdje djeci u svijetu nije zabranjeno izlaziti. Cak se i preporucuje.
-
NediM17
#67 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Moje dijete je raslo pod granatama i snajperima u podrumu bez hrane, vode, struje, grijanja, interneta... I vjerujem masa vas koji pišete na ovom forumu.
Zamisli kad dijete od 3 godine ugleda čokoladu na stoliću kod uličnog švercera koja košta 10 maraka i pita "hoćeš li mi kupiti čokoladu, AKO IMAŠ".
A ti imaš još samo tih 10 maraka. Imam sine, kupiće tajo nek ide sve u PM.
I sad problem što su djeca u kući sa svim tim. Malo je reć' da kakite.
Zamisli kad dijete od 3 godine ugleda čokoladu na stoliću kod uličnog švercera koja košta 10 maraka i pita "hoćeš li mi kupiti čokoladu, AKO IMAŠ".
I sad problem što su djeca u kući sa svim tim. Malo je reć' da kakite.
- konektovan
#68 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nije riješenje ni sjediti u kući. Ako u svabiji djeca mogu izaci napolje, onda to mi ispadamo pametniji ili gluplji od Njemaca?!
-
Nivelacija
#69 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
30 dana u samici od 50 kvadrata ce ostaviti trajne posljedice, polovina djece zivi u stanu i ne mogu izaci.NediM17 wrote: ↑28/03/2020 12:25 Moje dijete je raslo pod granatama i snajperima u podrumu bez hrane, vode, struje, grijanja, interneta... I vjerujem masa vas koji pišete na ovom forumu.
I sad problem što su djeca u kući sa svim tim. Malo je reć' da kakite.![]()
Produzili su izgleda mjere jos 14 dana iste kao i do sada suprotno od sinocnjih preporuka WHO da se mora omogućiti normalan život gradjanima dok se ne pronadje injekcija.
Produzili mjere pa jesu li svjesni da ce i za iducih 14 dana situacija opet biti ista?? Nevjerovatno
-
no_sikiriki
#70 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Da, ja sam to dijete iz rata i ne zelim isto za svoje dijete u "miru" radi necijeg hira i gluposti. Nigdje na svijetu ovo nema, sta smo to mi posebni da cemo se kao zastititi od smrtonosnog virusa tako sto cemo pobudaliti u svoja 4 zida? Ne treba mi ni shopping ni igralista, ali da mi neko moze zabraniti da izvedem dijete na zrak, nevidjeno.NediM17 wrote: ↑28/03/2020 12:25 Moje dijete je raslo pod granatama i snajperima u podrumu bez hrane, vode, struje, grijanja, interneta... I vjerujem masa vas koji pišete na ovom forumu.
I sad problem što su djeca u kući sa svim tim. Malo je reć' da kakite.![]()
-
NediM17
#71 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nije rješenje, nego je mjera. Do prije 15 dana niste ih mogli odvojiti od kompjutera, mobitela i sličnih sranja, sad bi svi išli napolje da igraju klikera, žmire, ganje ( ili ti gOnje što bi rekli u Mostaru ), klisa, "limunova i narandži"...
Bošnjo vazda antiprotivan.
Bošnjo vazda antiprotivan.
-
Enticer
#72 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Ovaj naš krizni štab je doslovno krizni štab, izazvat ce krizu vecu od korone nesagledivih razmjera.
Malouman pticiji mozak ne bi donio ovu idiotsku naredbu da djecu drze zatvorenim u stanovima.
U cemu je problem da ako roditelj vec izlazi ne povede dijete sa sobom laganu setnju brz okupljanja u parkovima ili na ulicama?
Da se hoce svi roditelji udruziti, naci jakog advokata i tuziti ove majmune radi krsenja osnovnih ljudskih prava na slobodu kretanja...
Malouman pticiji mozak ne bi donio ovu idiotsku naredbu da djecu drze zatvorenim u stanovima.
U cemu je problem da ako roditelj vec izlazi ne povede dijete sa sobom laganu setnju brz okupljanja u parkovima ili na ulicama?
Da se hoce svi roditelji udruziti, naci jakog advokata i tuziti ove majmune radi krsenja osnovnih ljudskih prava na slobodu kretanja...
-
high_volume
#73 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Nije sramota pozvati stručne osobe i zatražiti pomoć, savjet, razgovarati... Vanredna je situacija, ali i da nije...Nivelacija wrote: ↑28/03/2020 12:32
30 dana u samici od 50 kvadrata ce ostaviti trajne posljedice, polovina djece zivi u stanu i ne mogu izaci.

- konektovan
#74 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
Ma nije ni zatvor rijesenje. Donedavno, kod mene je igraliste bilo puno djece. Cim je malo ljepše vrijeme, fudbal, košarka.....nije bas da su svi za kompjuterom..
Super, sad cu zvati Foču.....
Super, sad cu zvati Foču.....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75 Re: Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite
moje dijete voli buljiti u mobitel, ali još više voli biti napolju i istraživati.
ako smo mi, ratna djeca, morali biti u skloništima (a nismo uvijek i nismo stalno tako da i tu vi kakite), ne moraju ova sada samo zato što je neko glup da misli da virus "šeta" zrakom.
jasno je da treba izbjegavati skupljanja napolju, i to smo provodili i prije nego što su se dosjetili ovoga, izbjegavanje kontakta sa drugom djecom i izbjegavanje okupljanja sa drugim roditeljima.
ja bih stvarno volio vidjeti da li je ijedna druga zemlja zabranila izlazak djeci. ako nije, po čemu smo to onda mi pametniji?
jer evidentno je da se "krizni" brani tako što se po potrebi ugleda na druge: ako su isto uradili, vidi kako ovi drugi. ako su uradili nešto što niko nije i što je naopako, e onda nije bitno šta drugi rade, mi najpametniji...
ako smo mi, ratna djeca, morali biti u skloništima (a nismo uvijek i nismo stalno tako da i tu vi kakite), ne moraju ova sada samo zato što je neko glup da misli da virus "šeta" zrakom.
jasno je da treba izbjegavati skupljanja napolju, i to smo provodili i prije nego što su se dosjetili ovoga, izbjegavanje kontakta sa drugom djecom i izbjegavanje okupljanja sa drugim roditeljima.
ja bih stvarno volio vidjeti da li je ijedna druga zemlja zabranila izlazak djeci. ako nije, po čemu smo to onda mi pametniji?
jer evidentno je da se "krizni" brani tako što se po potrebi ugleda na druge: ako su isto uradili, vidi kako ovi drugi. ako su uradili nešto što niko nije i što je naopako, e onda nije bitno šta drugi rade, mi najpametniji...