Jeep i Defender, kao i G klase, isključivo stariji (u slučaju Jeepa oni proizvedeni prije nego što je Fiat preuzeo), ovi novi su elektroničke hrpe smeća koje postaju rupe bez dna nakon 130-150tkm / 6-7g.amar1994 wrote: ↑02/02/2020 16:06To je svakako smeČe ko i x4/x6Mafioso wrote: ↑02/02/2020 02:23Jest ono bolje kad je dobar mjenjač i dobra mašina, nešto tipa Land Cruisera, ali sad uzmi Mercedesa sa dual clutch automatikom <mislim da svi ovi manji džipovi su sa time, znam da novi GLB jeste> 20 minuta ga zajebaji po offroad malo gore malo dole nagibi i to samo će javit transmission overheat i počet da škripi. Popravke tih mjenjača su super-skupe. Ovako kvačilo ne može preko 1500 maraka da j. mater![]()
LC je LC,jedino sa njim moze jeep,defender i neke starije g klase(citaj:pod uslovom da nisu usminkana govna)
Nisam znao da je Antara tu negdje sa Chevyem, nisam ni upratio, u tom slučaju radije izbjeći? Treba neko sa iskustvom oko tog auta da kaže. Chevy je isto rupa bez dna.
Kuga je onda vjerovatno najbolja opcija, u izvedbi 2.0TDCi, samo da nije automatik, Powershift je Powershit
Nissan je u krvi Francuz, kad su Francuzi znali napravit off road vozilo, zadnje što im je valjalo da nije samo za puta bez najmanje rupice je onaj Renault FT. Renault well yeah isto, Škoda Yeti nije loša opcija ima ih na autoscoutu (Njemačka) ali nije baš SUV (zato ih nisam predlagao) više je kao neki visoki manji automobil, mada u izvedbi 2.0TDI 4x4 su, ja mislim, jako dobri, naravno kloni se DSGa samo šaltač. Honda CRV je vrh samo nisam siguran ima li u BIH pravi servis, kako dijelove dobaciti, a i nešto su skuplje pri nabavci. Mazde su super dok su nove, preko 100tkm / 6g pođu se raspadat (posebno benzinci, a većinom su sada benzinci), EcoSport nije SUV to je nešto ko fića na steroidima sa 4 vrata, presitan iskreno, i off road sposobnosti mu baš i nisu neke, TRoc šta mu ja znam, ja kod VW grupe uvijek mislim da Škoda ima bolju izradu nego sam VW pa je Yeti možda bolja opcija, Seat no thanks kakvi Španci kakvo auto xD, Fiat isto tako nije to tristać pa da ide i ide i ide, Tiguan yes ali po koje pare, BMW X1 i Merc GLA ako hoćeš da nikad više para nemaš bujrum, RAV4 je dobra pogotovo one malo starije prije predzadnjih, Kia Sportage dizel + manuelni nije loše.
Dodao bih, Hyundai Santa Fe 2.2CRDi. Mi smo u firmi uzeli 2008 (novo) sa automatik mjenjačem, handrili nema ko nije i kako nije (moj prosjek 180 na otvorenom), trošio je nekih 9L i prešao 370 hiljada (bez većih popravki, ležajevi su bili najveće što je otišlo ++ redovno potrošno, servisirali u Kobiljoj Glavi) i prodali ga 2016 i sljedeći gazda se hvalio sa njim i onda ga prodao šta je sad sa tog auta ne znam ali je bilo nepoderivo, isto je imao 4WD, pa eto jedan prijedlog za pogledati mada sa manjom kilometražom su skuplji ima EURO5 2010-2012 ta serija. Ovi poslije su slabije kvalitete.
@OP nemam iskustva sa uvozom toliko mi smo se u bivšoj mi firmi jednom nakantali na jedan kombi iz Austrije Sprinter 315ku izjebali se ko mačići i nikad više, ili novo ili gledaj da ovdje uzmeš nešto pa šta bude. Ja sam uzeo na "pa šta bude" 2006 Focusa Mk2 1.8TDCi, računajući kako vozim i da sam za malo jače od godinu prešao 50 hiljada jako je dobro ispao (sad je na 202tkm). I believe in Ford