Dobro onaj rece, s kim dijelimo zrak u pm
Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- denimb
#51 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Za ovog sto se "rijesio" krsa samo da kazem, ako ne trolas...aferim majstore. Kod mene komsija zavrsio 10 dana na intenzivnoj u sudaru gdje je steta bila ispod 200KM, jer je srcani bolesnik.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#52 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Ma pusti, Željovac.... 
- Optimist
#53 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Ko mu je kriv sto drugima oduzima prvenstvo prolaza kad ima slabo srce. 
- B6Redhell
#54 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Fotoaparat, kamera, mobitel je babo svih udesa, ne pomijeraj se ni milimtera dok ne isklepas desetak slika iz svih uglova... kakvi euro obrazci kakvi milicajci i bakrači...
- HardCore
#55 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Jel se mora zvati policija da se evidentira saob. Nezgoda ako se ova dvojica dogovore za euro obrazac
-
deny_s
#56 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Naravno da ne ali čitajući ovo,zaebi euro obrazac i zovi drotove obavezno..
ako si krivac 100%,i priznaješ krivicu,bolje ti je uradi taj obrazac jer izbjegavaš dodatne troškove
- studiorum_tuzlaensis
#57 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Sta ste se primili, lik je bio pogresno prestrojen, obilazio kolonu i uzeo mi prvenstvo (prošao je kroz crveno) i hladno sam mu poljubio prednju desnu stranu baš kako sam napisao. Moglo se i zakociti, jeste, ali nije mi zao taksiste smrada sekunde.
Dobro je prošao.
Dobro je prošao.
-
deny_s
#58 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Što nisi reko odma da je taksista ,to mjenja stvar,ja te isto mislio napasti što lupaš ljudestudiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/02/2020 18:34 Sta ste se primili, lik je bio pogresno prestrojen, obilazio kolonu i uzeo mi prvenstvo (prošao je kroz crveno) i hladno sam mu poljubio prednju desnu stranu baš kako sam napisao. Moglo se i zakociti, jeste, ali nije mi zao taksiste smrada sekunde.
Dobro je prošao.![]()
-
probook
#59 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Udario me covjek na parkingu vrata totalno unistio. Nismo zvali policiju nego to evropsko. Ujutru otisli u moje osiguranje, auta namjestili kako je bio sudar da se vidi da se stete na autu poklapaju, ovaj iz osiguranja uslikao, popunili papire i naplatio sve bez problema.armin10 wrote: ↑30/01/2020 15:18 Pozdrav svima! Početkom decembra 2019. godine imao sam saobraćajnu nezgodu u pitanju je manja materijalna šteta do 600-700KM i krivac nezgode je priznao krivicu (pokušao izvršiti uključivanje na glavni put ne obraćajući pažnju da li ima vozila na cesti i time udario u moju desnu stranu auta).
Pozvao sam policiju jer nisam do sada imao iskustva sa ovim nezgodama, nakon njihovog dolaska procijenili su da je najbolje po evropskom obrascu da se to završi i tvrdili su da neće biti problema oko naplate štete.
Sutradan sam otišao u svoje osiguranje (ASA osiguranje) da izvrše procjenu, uslikaju nastalu štetu i proslijede to osiguranju koje meni treba isplatiti štetu (camelija osiguranje).
Nakon mjesec dana stiže pismo od camelije u kojem traže dopunu dokumentacije (fotodokumentacija mjesta nesreće), odmah nakon toga odem do svog osiguranja da pošalju dopis policiji međutim njihov odgovor je bio da nemaju to jer se radi o evropskom obrascu i čak ni zapisnik o nesreći nisu dostavili. Poslije toga napravim i pošaljem odgovor cameliji gdje sam opisao trenutnu situaciju. Nakon mjesec dana opet stiže dopis gdje kažu da je zahtjev pravno neosnovan i da ga odbijaju.
Interesuje me da li je neko imao slična iskustva i vrijedi li angažovati advokata ?
Hvala unaprijed.
-
maxell_sarajevo
#60 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Ne trola, ovako je mene lik sa krs bmw-om udario na stupskoj, ja cekao u jutarnjoj spici da se uključim kod hife, lik me pustio i kad sam se prestrojavao jednostavno se zabio u moj zadnji lijevi blatobran.Kod mene steta bila ratkapa i 50KM poliranje blatobrana, a on uzeo 1700 od grawe osiguranja.Dosla policija kaze jebaji ga kriv si, ti si se uključivao, pa reko pustio me i zabio se, kaze mi to tu nista ne mozemo pomoći.Bullet Tooth Tony wrote: ↑31/01/2020 10:06 Veci broj cipela nego IQ... Mislim da je ovo neki trol jer jednostavno odbijam povjerovati da je neko ovako glup
Ma trola frajer nrma sta drugo biti![]()
- Bullet Tooth Tony
#61 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
maxell_sarajevo wrote: ↑02/02/2020 11:00Ne trola, ovako je mene lik sa krs bmw-om udario na stupskoj, ja cekao u jutarnjoj spici da se uključim kod hife, lik me pustio i kad sam se prestrojavao jednostavno se zabio u moj zadnji lijevi blatobran.Kod mene steta bila ratkapa i 50KM poliranje blatobrana, a on uzeo 1700 od grawe osiguranja.Dosla policija kaze jebaji ga kriv si, ti si se uključivao, pa reko pustio me i zabio se, kaze mi to tu nista ne mozemo pomoći.Bullet Tooth Tony wrote: ↑31/01/2020 10:06 Veci broj cipela nego IQ... Mislim da je ovo neki trol jer jednostavno odbijam povjerovati da je neko ovako glup
Ma ljudi su stoka seljacka... jednostavno.. Zamisli da je nekom tako trudna zena bila u autu ili neka starija osoba.. Sok, tamo vamo.. Zbog 1700 maraka..
-
deny_s
#62 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Ubit će te za 17 maraka a ne da se spuca u tebe za 1700
- _Reds_
#63 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Aposlutno isto se desilo mom poznaniku. Isto je upitanju Camelija osiguranje. Čovjek nije imao slike, i odbili mu.armin10 wrote: ↑30/01/2020 15:18 Pozdrav svima! Početkom decembra 2019. godine imao sam saobraćajnu nezgodu u pitanju je manja materijalna šteta do 600-700KM i krivac nezgode je priznao krivicu (pokušao izvršiti uključivanje na glavni put ne obraćajući pažnju da li ima vozila na cesti i time udario u moju desnu stranu auta).
Pozvao sam policiju jer nisam do sada imao iskustva sa ovim nezgodama, nakon njihovog dolaska procijenili su da je najbolje po evropskom obrascu da se to završi i tvrdili su da neće biti problema oko naplate štete.
Sutradan sam otišao u svoje osiguranje (ASA osiguranje) da izvrše procjenu, uslikaju nastalu štetu i proslijede to osiguranju koje meni treba isplatiti štetu (camelija osiguranje).
Nakon mjesec dana stiže pismo od camelije u kojem traže dopunu dokumentacije (fotodokumentacija mjesta nesreće), odmah nakon toga odem do svog osiguranja da pošalju dopis policiji međutim njihov odgovor je bio da nemaju to jer se radi o evropskom obrascu i čak ni zapisnik o nesreći nisu dostavili. Poslije toga napravim i pošaljem odgovor cameliji gdje sam opisao trenutnu situaciju. Nakon mjesec dana opet stiže dopis gdje kažu da je zahtjev pravno neosnovan i da ga odbijaju.
Interesuje me da li je neko imao slična iskustva i vrijedi li angažovati advokata ?
Hvala unaprijed.
- Laplace
#64 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Znači, bez slika možeš se slikat'._Reds_ wrote: ↑03/02/2020 12:03Aposlutno isto se desilo mom poznaniku. Isto je upitanju Camelija osiguranje. Čovjek nije imao slike, i odbili mu.armin10 wrote: ↑30/01/2020 15:18 Pozdrav svima! Početkom decembra 2019. godine imao sam saobraćajnu nezgodu u pitanju je manja materijalna šteta do 600-700KM i krivac nezgode je priznao krivicu (pokušao izvršiti uključivanje na glavni put ne obraćajući pažnju da li ima vozila na cesti i time udario u moju desnu stranu auta).
Hvala unaprijed.
-
tempuser
#65 Re: Odbijen zahtjev za naplatu stete od osiguranja
Mile mi majke, ja sam svaki dan bar 2 x u prilici da nekog namjerno spucam i ne budem kriv. Svaki put kad idem pravo iz Kranjeviceve prema autobuskoj mogu da raznesem debila koji skrece u H. Kajtaza uzima mi prednost.maxell_sarajevo wrote: ↑02/02/2020 11:00Ne trola, ovako je mene lik sa krs bmw-om udario na stupskoj, ja cekao u jutarnjoj spici da se uključim kod hife, lik me pustio i kad sam se prestrojavao jednostavno se zabio u moj zadnji lijevi blatobran.Kod mene steta bila ratkapa i 50KM poliranje blatobrana, a on uzeo 1700 od grawe osiguranja.Dosla policija kaze jebaji ga kriv si, ti si se uključivao, pa reko pustio me i zabio se, kaze mi to tu nista ne mozemo pomoći.Bullet Tooth Tony wrote: ↑31/01/2020 10:06 Veci broj cipela nego IQ... Mislim da je ovo neki trol jer jednostavno odbijam povjerovati da je neko ovako glup