pa ja,imas i onih sto ljude jedu,hrana im,ne kontam sta ti nije jasno,to sto tvom ukusu ne lezi ne mora znacit da nikome ne smije da lezi.kad bi svijet bio ogranicen na ljude poput tebe nebi ga nikad ni bilo
Kinezi za sedmicu napravili bolnicu i osvrt na kuhinju bez Reufa
- i agree
#51 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
- i agree
#52 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
jesi goluba jeo,zaru,pio kisnicu,o cemu pricas?swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:56 I u BiH smo bili gladni, pa se ne sjecam da smo lovili sve sto je zivo ...
-
Naslovnica
#53 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Jbga, oni jedu živo a mi prvo ubijemo pa jedemo krepano.swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:46Naslovnica wrote: ↑30/01/2020 23:31Sto je patetika.
Negdje je ovo sveta zivotinja, a mi smo njima divljaci, zar ne?!
U jednoj jedinoj zemlji na planeti je to sveta zivotinja. I? Hajmo svi jesti Falafel iz humusa ... Naravno da je patetika porediti kineske prehrambene obicaje sa nasim, odnosno porediti zive miseve, pse, macke, stonoge, zmije, sismise, ... Da nabrajam dalje? Naravno da je patetika ...
-
swanfilter
#54 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Uprkos Bihackom okrugu, nisam, burazeru, lovio golubove ...i agree wrote: ↑30/01/2020 23:57jesi goluba jeo,zaru,pio kisnicu,o cemu pricas?swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:56 I u BiH smo bili gladni, pa se ne sjecam da smo lovili sve sto je zivo ...
Kisnica se prokuhavala ... I, opet, niđe veze ...
- i agree
#55 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
ovde kad kazes jedu pse ljudi odmah kontaju na lutalice,kad kazes sismis kontaju nafatali ovih gradskih pa jedu,to ti se moj balkanac uzgaja,hrani drugom hranom,posvecuje mnogo truda i paznje kao i za ove lokalne zivotinje sto jedes sad...swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:12Uprkos Bihackom okrugu, nisam, burazeru, lovio golubove ...i agree wrote: ↑30/01/2020 23:57jesi goluba jeo,zaru,pio kisnicu,o cemu pricas?swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:56 I u BiH smo bili gladni, pa se ne sjecam da smo lovili sve sto je zivo ...
-
swanfilter
#56 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
To napisa, kao da trulez jedemo ... Hajmo malo razmisliti o cemu pisemo ...Naslovnica wrote: ↑31/01/2020 00:07Jbga, oni jedu živo a mi prvo ubijemo pa jedemo krepano.swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:46Naslovnica wrote: ↑30/01/2020 23:31
Sto je patetika.
Negdje je ovo sveta zivotinja, a mi smo njima divljaci, zar ne?!
U jednoj jedinoj zemlji na planeti je to sveta zivotinja. I? Hajmo svi jesti Falafel iz humusa ... Naravno da je patetika porediti kineske prehrambene obicaje sa nasim, odnosno porediti zive miseve, pse, macke, stonoge, zmije, sismise, ... Da nabrajam dalje? Naravno da je patetika ...
- Jack Be Nimble
#57 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Ako nije otrov sto se ne bi jelo.
Kada smo pricali amerima da jedemo glavusu/mozak/jezik mislili da smo to samo u toku rata jeli jer se nije imalo sta drugo. Nisu mogli zamisliti da bi to neko jeo iz nekog cejfa.
U tudjim ocima mi smo balkanski kinezi, uvijek udaljeni od ostatka civilizacije.
Kada smo pricali amerima da jedemo glavusu/mozak/jezik mislili da smo to samo u toku rata jeli jer se nije imalo sta drugo. Nisu mogli zamisliti da bi to neko jeo iz nekog cejfa.
U tudjim ocima mi smo balkanski kinezi, uvijek udaljeni od ostatka civilizacije.
-
swanfilter
#58 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
i agree wrote: ↑31/01/2020 00:13ovde kad kazes jedu pse ljudi odmah kontaju na lutalice,kad kazes sismis kontaju nafatali ovih gradskih pa jedu,to ti se moj balkanac uzgaja,hrani drugom hranom,posvecuje mnogo truda i paznje kao i za ove lokalne zivotinje sto jedes sad...swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:12Uprkos Bihackom okrugu, nisam, burazeru, lovio golubove ...
Pa, stvarno vise ... Pogledaj hrpu filmica sa mesnih pijaca i uvjeri se, da li je u pitanju uzgoj ili krivolov. Da je sve po propisima, ne bi svako nekoliko godina neki virus poceo ih tamaniti. Ljudi nemaju mjere nikako. Oni i Japanci su ispraznili okolna mora. Jos samo radijaciju mogu u mrezu uloviti ...
- cendlerbing
#59 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Nije se ni u 5 prvih postova pričalo o bolnici, ostatak teme o tome jesu li bolestan narod zbog prehrambenih običaja. 
-
swanfilter
#60 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Sljivi mi se za kineskim ukusom. Stvar je tome da njihove navike donose rizik za cijeli svijet ... Al, eto, ja ogranicen. Haj, neka bude ...
- i agree
#61 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
pa imas i kod nas sto prodaju krepane krave na crno pa jebiga niko se ne buni nit zna sta jede,ne mogu reci da ni kod njih nema izuzetaka ja ti pricam o normalnom uzgoju tih zivotinja....swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:18i agree wrote: ↑31/01/2020 00:13ovde kad kazes jedu pse ljudi odmah kontaju na lutalice,kad kazes sismis kontaju nafatali ovih gradskih pa jedu,to ti se moj balkanac uzgaja,hrani drugom hranom,posvecuje mnogo truda i paznje kao i za ove lokalne zivotinje sto jedes sad...swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:12
Uprkos Bihackom okrugu, nisam, burazeru, lovio golubove ...
Pa, stvarno vise ... Pogledaj hrpu filmica sa mesnih pijaca i uvjeri se, da li je u pitanju uzgoj ili krivolov. Da je sve po propisima, ne bi svako nekoliko godina neki virus poceo ih tamaniti. Ljudi nemaju mjere nikako. Oni i Japanci su ispraznili okolna mora. Jos samo radijaciju mogu u mrezu uloviti ...
-
Naslovnica
#62 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Pa nije baš da jedemo trulež, ali sam siguran da je manje štetan onaj škorpion ili stonoga, ili mladunče miša uzgojeno namjenski da ga kinez u slast pojede, od paštete ili salame, ili napumpane kokoške koja za 4 sedmice ima dvije kile. Da ne spominjem genetske modifikacije, antibiotike i masovni uzgoj.swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:14To napisa, kao da trulez jedemo ... Hajmo malo razmisliti o cemu pisemo ...Naslovnica wrote: ↑31/01/2020 00:07Jbga, oni jedu živo a mi prvo ubijemo pa jedemo krepano.swanfilter wrote: ↑30/01/2020 23:46
- MorningStar
#63 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Ma ta ce kinez jede stonoge....

To vidilo civilizacije nije.... pa mi imamo piramide u visokom sta oni imaju... pf.
-
swanfilter
#64 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Kolega, gubis se. Kakve te salame sada spopale ... Pricamo o teletini, skorpijonima, psima, ... Nikakve prerađevine nismo spominjali ... Ne daj ti boze, da vidim salamu Made in China .... Daj rat jos jednom ...Naslovnica wrote: ↑31/01/2020 00:26Pa nije baš da jedemo trulež, ali sam siguran da je manje štetan onaj škorpion ili stonoga, ili mladunče miša uzgojeno namjenski da ga kinez u slast pojede, od paštete ili salame, ili napumpane kokoške koja za 4 sedmice ima dvije kile. Da ne spominjem genetske modifikacije, antibiotike i masovni uzgoj.swanfilter wrote: ↑31/01/2020 00:14To napisa, kao da trulez jedemo ... Hajmo malo razmisliti o cemu pisemo ...
-
Naslovnica
#65 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Ne gubim se, pričamo o prehrambenim navikama i hrani koja se konzumira ovdje i u Kini.
Psi koje oni hališu su psi koji se namjenski uzgajaju za te potrebe.
Salama i pašteta Made in China sigurno nije ništa manje štetna i puna sumnjivog sadržaja kao i ona Made in BiH.
Ja bih prvi probao termički obrađenju hranu koju oni jedu, osim pasa i majmuna. I mačku bih probao, ono, kakve medaljone, kakve krtine...
Pečeni škorpion ili one kojekakve bubetine što hališu su sigurno mnogo manje štetni za zdravlje od čipsa.
Psi koje oni hališu su psi koji se namjenski uzgajaju za te potrebe.
Salama i pašteta Made in China sigurno nije ništa manje štetna i puna sumnjivog sadržaja kao i ona Made in BiH.
Ja bih prvi probao termički obrađenju hranu koju oni jedu, osim pasa i majmuna. I mačku bih probao, ono, kakve medaljone, kakve krtine...
Pečeni škorpion ili one kojekakve bubetine što hališu su sigurno mnogo manje štetni za zdravlje od čipsa.
-
Tempo
- ZeModerator
#66 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
sad bi neko ko razmislja kao primitivna i ksenofobicna bagra, priglupa i neobrazovana stoka, zla i krezava sirotinja ogrezla u nacionalizmu i religiji pomislio da smo mi primitivna i ksenofobicna bagra, priglupa i neobrazovana stoka, zla i krezava sirotinja ogrezla u nacionalizmu i religiji, ali nismo, nego samo medju nama ima primitivne i ksenofobicne bagre, priglupe i neobrazovane stoke, zle i krezave sirotinje ogrezle u nacionalizmu i religiji.
a bolnica se pravi:
https://m.yangshipin.cn/video?type=2&pi ... x5dERW3H4A
a bolnica se pravi:
https://m.yangshipin.cn/video?type=2&pi ... x5dERW3H4A
- piupiu
#67 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Milijardu i kusur ljudi. Mora biti svakojakih običaja i perzverzija. Fascinantna kultura. Spremajte se. Oni dolaze.
Preporučujem svima put u Kinu. Kakva Evropa, Amerika, kakvi bakrači, kad staneš na Tienanmen, pa vidiš gomilu mrava kako trče sa zmajevima, a oko njih graaaaaandiozneeeeeee gradjevine, vidiš moć jedne kontinuinarine višemilenijske civilizacije, koja već sada ispotiha drma svijetom. Nije ta bolnica nikakvo čudo. Kod Kineza sve može. Pragmatičnijih i radnijih ljudi malo ima na planeti.
- MorningStar
#68 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Jos zamjere englezima sto su ih ono u opijumskim ratovima devastirali... pa pokazuje vodic one cupove sto su bili pozlaceni sa znakovima struganja - engleski vojnici sastrugali zlato sa cupova jedino zadnji unutarnji prsten palace gdje je ono nebesko stepeniste ili sta vec i tron nisu opljackalipiupiu wrote: ↑31/01/2020 02:13 Milijardu i kusur ljudi. Mora biti svakojakih običaja i perzverzija. Fascinantna kultura. Spremajte se. Oni dolaze.Preporučujem svima put u Kinu. Kakva Evropa, Amerika, kakvi bakrači, kad staneš na Tienanmen, pa vidiš gomilu mrava kako trče sa zmajevima, a oko njih graaaaaandiozneeeeeee gradjevine, vidiš moć jedne kontinuinarine višemilenijske civilizacije, koja već sada ispotiha drma svijetom. Nije ta bolnica nikakvo čudo. Kod Kineza sve može. Pragmatičnijih i radnijih ljudi malo ima na planeti.
- piupiu
#69 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
DivljaKi.MorningStar wrote: ↑31/01/2020 02:29 Jos zamjere englezima sto su ih ono u opijumskim ratovima devastirali... pa pokazuje vodic one cupove sto su bili pozlaceni sa znakovima struganja - engleski vojnici sastrugali zlato sa cupova jedino zadnji unutarnji prsten palace gdje je ono nebesko stepeniste ili sta vec i tron nisu opljackali![]()
- MorningStar
#70 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Kinezi su bili jaki uvijek.. imali milionske gradove prvi na planeti itd... samo cesti unutarnji ratovi (mislim da su cak ratovi sa najvise zrtava u historiji bili oni u kini) su ih oslabili.piupiu wrote: ↑31/01/2020 02:55DivljaKi.MorningStar wrote: ↑31/01/2020 02:29 Jos zamjere englezima sto su ih ono u opijumskim ratovima devastirali... pa pokazuje vodic one cupove sto su bili pozlaceni sa znakovima struganja - engleski vojnici sastrugali zlato sa cupova jedino zadnji unutarnji prsten palace gdje je ono nebesko stepeniste ili sta vec i tron nisu opljackali![]()
![]()
![]()
A evropa kad je uletila tad je bila na vrhuncu moci... samo jedan primjer:

- sadie_forever
#71 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Isto kao sto ni danasnji grci veze nemaju s tadasnjimMorningStar wrote: ↑30/01/2020 23:29Pa cradle of civilization zavisi koje, a ti mislis konkretno na babilon sumeriju pretpostavljam jer su sada tamo arapi - nema veze sa danasnjim arapima a isti ti babilonci sumerci itd su poceli a anticka grcka (prije njih fenicani) razvili neke generalne postulate civilizacije a o nauci da ne pricamo itd. Kina naprimjer je to sve radila pararelno... ali historija koju ne ucis iz islamsih pamfleta je za tebe nepoznanica ... pretpostavljam to jer vidim sta pises.sadie_forever wrote: ↑30/01/2020 21:42Ma hajde molim te,zna se gdje craddle of civilization,to sigurno nije KinaMorningStar wrote: ↑30/01/2020 21:28
Poslije Evrope , Kina je najvise doprinjela covjecanstvu u svim aspektima civilizacije. ( ne pricam samo o kini u zadnjih 100 god nego 3000 godina historije) Kao sto je Rim sebe smatrao centrom svijeta okruzen barbarima isto tako je i Kina se postavljala.
Svi sebi prilagodjavaju historiju,tako i zapadnjaci....ali kako god okrenes oni se kite tudjim perjem ,evo recimo turska ima jacu proslost od jedne divlje njemacke?
- Carnival_Row
#72 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
opet rasema handanović bljuje svoje iznutrice okolo, de boja primiri.sadie_forever wrote: ↑31/01/2020 06:25Isto kao sto ni danasnji grci veze nemaju s tadasnjimMorningStar wrote: ↑30/01/2020 23:29Pa cradle of civilization zavisi koje, a ti mislis konkretno na babilon sumeriju pretpostavljam jer su sada tamo arapi - nema veze sa danasnjim arapima a isti ti babilonci sumerci itd su poceli a anticka grcka (prije njih fenicani) razvili neke generalne postulate civilizacije a o nauci da ne pricamo itd. Kina naprimjer je to sve radila pararelno... ali historija koju ne ucis iz islamsih pamfleta je za tebe nepoznanica ... pretpostavljam to jer vidim sta pises.sadie_forever wrote: ↑30/01/2020 21:42
Ma hajde molim te,zna se gdje craddle of civilization,to sigurno nije Kina
Svi sebi prilagodjavaju historiju,tako i zapadnjaci....ali kako god okrenes oni se kite tudjim perjem ,evo recimo turska ima jacu proslost od jedne divlje njemacke?
- sadie_forever
#73 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
cuj rasema handanovic ,,,hajde im out of hereCarnival_Row wrote: ↑31/01/2020 06:37opet rasema handanović bljuje svoje iznutrice okolo, de boja primiri.sadie_forever wrote: ↑31/01/2020 06:25Isto kao sto ni danasnji grci veze nemaju s tadasnjimMorningStar wrote: ↑30/01/2020 23:29
Pa cradle of civilization zavisi koje, a ti mislis konkretno na babilon sumeriju pretpostavljam jer su sada tamo arapi - nema veze sa danasnjim arapima a isti ti babilonci sumerci itd su poceli a anticka grcka (prije njih fenicani) razvili neke generalne postulate civilizacije a o nauci da ne pricamo itd. Kina naprimjer je to sve radila pararelno... ali historija koju ne ucis iz islamsih pamfleta je za tebe nepoznanica ... pretpostavljam to jer vidim sta pises.
tema je kina i korona
-
Nadzorna_ploca
#74 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Meni su Kinezi top
.
- spreca
#75 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu
Da bi kvalitetno gradio moras imati i kvalitetne materijale,mislim da kinezi jos uvijek nemaju ili nemaju u onoj kolicini koju bi trebali.....nije fora izliti hiljade ili milione kubika betaona,treba ga imati kvalitetnog...jos niko nije prevazisao evropljane u gradnji i mislim da ih nece niko prevazici jos dugo a mozda i nikada