Koncert Jamiroquai
Moderator: _BataZiv_0809
-
:)
J.K. je to rekao i u Beogradu... Covjek je promotor mira i ovo je jedan vid podrske mladim ljudima iz cijele ex-yu... JK, hvala!
bitno je da se oslobadjamo primitivnog, napacenog imidza a to mozemo samo sa sto vise ovakvih i slicnih dogadjaja
ps
mislim da je ovaj koncert vise povezao raju iz "yugo-metropola" nego nekakvi flashovi iz proslosti u vidu seljackih teferica, jer o ovme stvarno vrijedi pricati
bitno je da se oslobadjamo primitivnog, napacenog imidza a to mozemo samo sa sto vise ovakvih i slicnih dogadjaja
ps
mislim da je ovaj koncert vise povezao raju iz "yugo-metropola" nego nekakvi flashovi iz proslosti u vidu seljackih teferica, jer o ovme stvarno vrijedi pricati
- Lace
http://www.imageshack.us/
ovdje mozes uploadovati fotke (kada ti prikaze umanjenu fotku - klikom na nju dobijas vecu i kopiraj taj url)
ovdje mozes uploadovati fotke (kada ti prikaze umanjenu fotku - klikom na nju dobijas vecu i kopiraj taj url)
-
fukara_tz
Odes na http://www.imageshack.us/ izaberes sliku iz browse koju zelis, onda ides host it, kad ti otvori novu stranicu kopiras link (hot link for forums 1), to ti je dole pred kraj stranice, i postavis taj kopirani link unutar posta ovdje. I to je to. Valjda sam dobro objasnioLa_Forge wrote:... imam ja nekih slika ali nikad anisam postavljao fotke tako da nemam pojma kako se to radi .. znam da se ne mogu klasično uploadovati već linkovati preko urla što znači da već moraju biti negdje online ...
-
Orion
i can hardly see your point here?silence_is_sexy wrote:sve je to super...Jasho wrote:Fenomenalno! Valjda je došlo vrijeme da nam dođu i kraljevi Red Hot Chili Peppers, kao i druge svjetske zvijezde! Nadam se da je sinošnji koncert označio početak kraja Aqui i svom šljamu koji nastupa tamo!, kao i domačem šljamu tipa Leo, Al Dino, Selmi Bajrami i drugoj Selmi i svom ostalom BiH muzičkom šljamu, kao i šljamu iz susjedni nam država!
al' daleko smo mi jos od velikih koncerata... jel' fakat mislite da je 10 eura realna cijena za ovakav koncert? u ljubljani je karta (trebala) bit 75 eura (bas su ga pretjerali)... u puli 30 eura u beogradu isto tako...
opet sarajevo, sadaka... i ostale finte..
ako su se ovi likovi sto to organizovse provukli sa nekom nulom ja bih bio sretan.. ali nisam bas uvjeren.. kao sto nisam uvjeren da je JK nesto previse "spustio" cijenu za sarajevo.... matematika.. 6 - 7000 ljudi, najmanje 1000 gratis karata, 200-300 vip karata i novinara...
plafon 60,000 eura... od toga u startu odbijes 10 posto od bruto zarade od ulaznica, koliko iznosi harac agencije za zastitu autorskih prava sine qua non... majku im pljackasku... onda imas kojekakve dozvole, najam sale, svjetlo, zvuk, obezbjedjenje, porezi kojekakvi i ostali manji ili veci troskovi... uh, zaboravih kampanju... jebote.. samo onoliko bilborda kosta jedno malo bogatstvo...
fee za ovakav bend nije mali... pogotovo kada radi tour u momentu kada super kotira na top listama.. (2. na britanskoj listi singlova...) po nekoj mojoj procijeni... 50,000 eura minimalno...(nastranu sve socijale tipa, rat, bijeda, istocna evropa, zemlja u tranziciji...) nemojte se ibretiti..za primjer. depeche mode u zagrebu je kostao oko 500,000 eura... dosli ljudi svojim avionima, oprema cijela stigla njihova etc. (zato je karta bila oko 50 ako se dobro sjecam... 13,000 ljudi u domu sportova...), a mega bendovi poput U2 ili nekih drugih stadionskih atrakcija nisu ispod milion - dva za pocetak....
sponzori ne vjerujem da su se previse iskesili... sank je bio toliko neefikasan da sumnjam da su imali neke impresivne rezultate...
ovo bi se moglo posmatrati kao eksperimentalni pokusaj art company-ja i njihovih austrijskih partnera (ili vjerovatnije obratno) da se utvrdi koliko urbanih likova ima u bih i koliki je interes za jedan ovakav koncert. takodje da se malo opipa koliko bi ljudi "poteglo" iz splita i dubrovnika npr. da vide svirku u sarajevu (em im je jeftinija karta nego u zagrebu, em im je blize i ne placaju putarine i ostala sranja...)
u svakom slucaju.. nadam se da smatraju da im je eksperimet prosao ok... ali sumnjam da ce ovakvo sto ponoviti na ovaj nacin... iduci koncert ce biti najmanje duplo skuplji osim ako nisu totalne samoubice...
a i mislim da cemo se nacekati (daj boze da grijesim) do iduce svirke...
ovde ljudi trebaju da se navikavaju na normalan poredak stvari, a posjecenost ovakvog koncerta je tek vrh ledenog brijega.... jebiga..
sad ce ispast' da crnjacim bez veze... al' moram...
by the way... meni je bilo super na koncertu, da ne bude zabune...
sadako or no sadaka, bilo je super.
proba ili ne prpoba- bilo je super
i ako se nesto slicno ponovi- bice jos bolje.
samo je skenderija kao dvorana zasrala uzitak.
no air, no space...
-
predator
Eh, kako je samo malo falilo da se izradim k'o nikad u životu. Nisam stvarno imao ni najmanju želju da idem na koncert jer ruku na srce niti sam njega gotivio, a ni njegovu muziku. Sasvim slučajno dobih karte na dan koncerta (na stranici extra.ba), pa rekoh da ne propadnu. Obično na svakom koncertu na kojem sam dosad bio mi je u nekom trenutku dosadilo, ali sinoć sam htio još. Kad odlijepiš na muziku koja ti se ne sviđa, onda ta muzika mora biti nešto posebno. E to je bio Jamiroquai sinoć. Od sada sam njegov veliki fan. 
-
silence_is_sexy
Orion wrote:
i can hardly see your point here?
sadako or no sadaka, bilo je super.
proba ili ne prpoba- bilo je super
i ako se nesto slicno ponovi- bice jos bolje.
samo je skenderija kao dvorana zasrala uzitak.
no air, no space...
pa u tome je "point"..
da li ce se i kada desiti nesto slicno...
sve dok raja bude sretna sto je "hajrovala" (jeftino) "jos jedan" koncert poslije 7 godina (zaboravili ste manu chao svirku prije par godina - sadaka takodje...) nista se bitnije nece promijeniti....
naravno da je pohvalno vidjeti par hiljada pismenih faca u skenderiji, bez frke, guranja, tuca... to je pocetak...
-
:)
Problem je u sponzorima, Coca Cola je recimo napravila od Dugmeta hajku, izreklamirala sebe, izreklamirala koncert, svakom dobro... Dugme je fakticki dzaba imalo sega-mega reklamu.
A pretpostavljam da Cola nece jos zadugo sponzorirati ove "normalne# koncerte, dakle one za koje je zainteresovana "urbana raja", jer ipak kod nas su poluurbani likovi vecina...
ma ide na bolje, to je bitno!!

A pretpostavljam da Cola nece jos zadugo sponzorirati ove "normalne# koncerte, dakle one za koje je zainteresovana "urbana raja", jer ipak kod nas su poluurbani likovi vecina...
ma ide na bolje, to je bitno!!
-
La_Forge
eo ga, nisu neki kvalitet i slikano je s tribine zapad ..
http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00266pi.jpg
http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00227fq.jpg
http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00374wo.jpg

http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00266pi.jpg
http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00227fq.jpg
http://img94.echo.cx/my.php?image=pic00374wo.jpg

-
igla
fenomenalno je preblaga rijec
bis je bilo nesto najludje sto sam dozivio na bilo kojem koncertu do sad
komplet sala skace........LUDILOOOOOOOOOOOOO
najveca zajebancija je sto je bruka raje dosla slucajno jer nisu culi ili volili jamiroquai do sinoc
a ljudi su svirali perfekno bez greske, bravurozne solaze i vanzemaljski J.K.
HOCEMO JOS
bis je bilo nesto najludje sto sam dozivio na bilo kojem koncertu do sad
komplet sala skace........LUDILOOOOOOOOOOOOO
najveca zajebancija je sto je bruka raje dosla slucajno jer nisu culi ili volili jamiroquai do sinoc
a ljudi su svirali perfekno bez greske, bravurozne solaze i vanzemaljski J.K.
HOCEMO JOS
-
Belminator
Pozdrav svima... htio sam da podijelim utiske sa rajom ovde na forumu cim sam stigao doma, nakon koncerta, ali me je snaslo neprijatno iznenađenje, net mi nije funkcionisao evo sve do prije 5-10 min, pa evo me sa malim zakasnjenjem... Ma koncert je ludilo zaista, sretan sam sto je sve tako dobro ispalo, a pomalo tuzan sto je koncert iza nas... Zaista je proslo bolje nego smo vjerovatno svi ocekivali i sam Jay Kay, pa ne znam sad, ali meni se cinilo, barem sa samoga vrha zapadne tribine, da su se i oni opasno iznenadili i nalozili, posebno nakon onog sjajnog bisa na Deeper Underground , tada je sve prokljucalo, eksplodiralo... sta drugo reci nego hvala Jay-u, Rob-u,Sola-i, Matt-u, Paul-u, te naravno pismenim organizatorima za razliku od onih sto organizuju teferice ( ne mislim ovde na Bijelo dugme, da ne bude zabune, nisam istina bio na tom koncertu ali nemam nista ni protiv sto se odrzao, ni da se opet odrzi, ipak je B. dugme proizvod nekog ljepseg vremena ), jer su pokazali svijetu a i nama samima, koji smo dosad bili skepticni po pitanju regularne raje, koliko smo mi ustvari normalan grad, da smo u stanju docekati i najvece svjetske face...
-
dinash
flora.sa wrote: a Tivoli otkazan...hihihi..Ceca ga napunila...OJ, SLOvenijo ko te pusti u Evropuuuuu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drugarice moja da ti samo znas koliko i kakvih koncerata je u ljubljani bilo u zadnjih 14 dana i sta se jos sprema skontala bi zasto nikoga pametnog ne zanima JK. ja jednostavno nemam vise para da vidim sve sto me zanima ...
-
to_the_roots
sta da kazem... wonderful, odlicno, nevjerovatno!! prelijepi svjetlosni efekti, vrlo kavlitetno ozvucenje, prava rulja... kazu da je bilo oko 7000 ljudi, is that right? ponosna sam sto sam prisustvovala ovako znacajnom i lijepom dogadjaju ovoga ljeta 
-
to_the_roots
-
cajko
Slazem se da je bilo super u svakom pogledu, ne znam kad sam se zadnji put onako iskakao.
Hehehe, kako je lijepo taj isti koncert stalno preslusavati kuci
Sta da vam kazem, u ovom Sarajevu sve je moguce nabaviti, pa i snimak citavog ovog koncerta gdje je bilo nedozvoljeno nosenje kamera i fotoaparata a kamoli da nekom padne na pamet da sve to fino i snimi

Hehehe, kako je lijepo taj isti koncert stalno preslusavati kuci
Sta da vam kazem, u ovom Sarajevu sve je moguce nabaviti, pa i snimak citavog ovog koncerta gdje je bilo nedozvoljeno nosenje kamera i fotoaparata a kamoli da nekom padne na pamet da sve to fino i snimi
-
tritacke
Ista situacija kao i u BG! Ista spika, sjajan provod, zatvoren prostor i lose ozvucenje. Ono sto ja znam je da je ovo turneja u zatvorenim prostorima, cast izuzecima tipa Pule. JK je sam insistirao na tome.
Inace, eto mene u Ljubljanu na Depeche mode...Mogu samo da vam zavidim
Inace, eto mene u Ljubljanu na Depeche mode...Mogu samo da vam zavidim