Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
-
kakavdanakneiskustvu
#51 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
žena je inače član facebook grupe ateisti,agnostici,skeptici u BiH,aktivna je u toj grupi,sad hvaliti se time što ide nekome na bajram,ne znam kakav se ateista time ima hvaliti,ja prvi ne bih
- MarshalDodik
#52 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Joj, ne naravno._Scarlett_ wrote:Ako mislis na obrnuto, tj. da je prema BH Hrvatima i BH Srbima pocinjena nepravda, a prema Bosnjacima kao nije, pa u kakvom paralelnu svemiru tek onda zivis?
Kazem ti ako trebas porediti Bosnjake ( iz BiH, mahom iz centara Tz, Ze, Sa) po bilo kojem osnovu sa susjednim narodima, onda je jedino pravilno porediti ih sa Srbima iz Srbije, odnosno Hrvatima iz HR-a
-
_Scarlett_
#53 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Rekoh gore, mali narod okruzen 2 vec, neprijateljska naroda. Internalizirali su negativna osjecanja koja imaju Srbi prema njima.MarshalDodik wrote: Pa ne, kazes da je tip samomrznje izrazeniji kod Bosnjaka. Ja te pitam zasto je to tako ako jeste?
Znaci li to da je nepravda uzrok samomrznji?
Moze se reci i kompleks inferiornosti koji se razvijao vjerovatno od pocetka Kraljevine do danas. Zanimljivo je da se ti kompleksi najvise rade o Srbima. Nije se Dijana slucajno slikala sa srpskim obiljezjem a ne hrvatskim. Hrvatstvo za taj sloj Bosnjaka ustastvo = "fasizam", "nije kul", dok je srpstvo za njih neka avangarda.
- LBVIEW
#54 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Cuj, zloupotrijebiti, dakle problem nije u njoj i njenim izjavama, vec sto su iste objavljene?krofnaa* wrote:Uglavnom, debilna situacija, nisu društvene mreže za svakoga, i danas se svaka pogrešna objava - čak i one u krugu prijatelja, može zloupotrijebiti.
Ono, nema veze sto si soven al' ako ostane u krugu prijatelja, onda je ok?
Ma super su drustvene mreze, bas zbog toga sto svaki debil ima priliku predstaviti se u punom svijetlu.
-
Bušman
#55 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Pa i ja sam ateista, koji po gradu hoda sa majicama sa pro-ateističkim znakovima, pa mi je sasvim ok otići porodici na Bajram ili Božić. Biti ateista, ne znači da moram biti šupak. Ali to ne znači da ne prezirem ono što organizirana religija radi u svijetu, a pogotovo kod nas.kakavdanakneiskustvu wrote:žena je inače član facebook grupe ateisti,agnostici,skeptici u BiH,aktivna je u toj grupi,sad hvaliti se time što ide nekome na bajram,ne znam kakav se ateista time ima hvaliti,ja prvi ne bih
Što se tiče dotične, to što radi u školi ne znači da nema pravo na svoje mišljenje. Čak i da je ozbiljno mislila ove stvari, ne znači da nema pravo na njih i da joj treba dati otkaz. Fino je razbiješ argumentima i kvit. A pošto je ispalo da je žena samo dobro ironična, to znači da su samo ljudi koji pozivaju na njen linč samo dobro glupi.
- LBVIEW
#56 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
By Fafatar?BHCluster wrote:Treba ljudi da idemo, da razgovaramo sa ljudima i vidimo da li je moguće pronaći neki minimalni, da tako kažem, zajednički imenitelj o stvarima koje su se događale '92-'95, koje će nam omogućiti da se okrenemo budućnosti, da kao zemlja krenemo naprijed.
-
kakavdanakneiskustvu
#57 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Bušman wrote:Pa i ja sam ateista, koji po gradu hoda sa majicama sa pro-ateističkim znakovima, pa mi je sasvim ok otići porodici na Bajram ili Božić. Biti ateista, ne znači da moram biti šupak. Ali to ne znači da ne prezirem ono što organizirana religija radi u svijetu, a pogotovo kod nas.kakavdanakneiskustvu wrote:žena je inače član facebook grupe ateisti,agnostici,skeptici u BiH,aktivna je u toj grupi,sad hvaliti se time što ide nekome na bajram,ne znam kakav se ateista time ima hvaliti,ja prvi ne bih
Što se tiče dotične, to što radi u školi ne znači da nema pravo na svoje mišljenje. Čak i da je ozbiljno mislila ove stvari, ne znači da nema pravo na njih i da joj treba dati otkaz. Fino je razbiješ argumentima i kvit. A pošto je ispalo da je žena samo dobro ironična, to znači da su samo ljudi koji pozivaju na njen linč samo dobro glupi.
i ja idem mami na Božić,ali se necu time hvaliti,pravdati ako nkad nesto userem,nekoga uvrijedim,time sto sam izgovorio,napisao
-
Bušman
#58 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
True, ali cijela situacija podsjeca na ovo:kakavdanakneiskustvu wrote: i ja idem mami na Božić,ali se necu time hvaliti,pravdati ako nkad nesto userem,nekoga uvrijedim,time sto sam izgovorio,napisao
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g&t=1s[/youtube]
-
_Scarlett_
#59 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Ne znam otkud nasim ljudima ideja da se otkaz u svijetu samo daje ljudima "koji ne znaju svoj posao" i da, sta god da neko kaze ili misli je totalno ok jer "svako ima pravo na svoje misljenje".Bušman wrote:
Pokusaj u New Yorku (zapravo, bilo gdje u SAD) napisati nesto slicno onome sto je ona rekla o Bosnjacima, o Jevrejima. Da su Jevreji ogorceni jer im fali pola cune, da je Holokaust smijesan.
Mislis da bi ljudi rekli: "pa argumentiraj, ima ona pravo na svoje misljenje".
Jok.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#60 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Tako je!Bušman wrote:
Puna podrška
- BHCluster
#61 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Predsjednik stranke.LBVIEW wrote:By Fafatar?BHCluster wrote:Treba ljudi da idemo, da razgovaramo sa ljudima i vidimo da li je moguće pronaći neki minimalni, da tako kažem, zajednički imenitelj o stvarima koje su se događale '92-'95, koje će nam omogućiti da se okrenemo budućnosti, da kao zemlja krenemo naprijed.
-
Bušman
#62 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Pa i mi imamo zakon koji tretira govor mrznje. Ne znam sta je problem._Scarlett_ wrote:Ne znam otkud nasim ljudima ideja da se otkaz u svijetu samo daje ljudima "koji ne znaju svoj posao" i da, sta god da neko kaze ili misli je totalno ok jer "svako ima pravo na svoje misljenje".
Pokusaj u New Yorku (zapravo, bilo gdje u SAD) napisati nesto slicno onome sto je ona rekla o Bosnjacima, o Jevrejima. Da su Jevreji ogorceni jer im fali pola cune, da je Holokaust smijesan.
Mislis da bi ljudi rekli: "pa argumentiraj, ima ona pravo na svoje misljenje".
Jok.
- cyprus
#63 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Evo komentar Elisa Bektaša na facebooku, i recimo da je moje mišljenje po ovom pitanju najpribližnije njegovom...
Mene ipak više fascinira ova potreba za neprestanim javnim linčom, zbog vrlo često banalnih stvari... Taman jedan linč završi, odmah započne drugi... A ako već komentari i lajkovi na društvenim mrežama predstavljaju opravdan razlog na to da si se vascjela mahala sruši na glavu, onda postavljam pitanje kako to da se isto ne dešava komentatorima i lajkačima iz fb grupa kao što su VOX, Pamti Bošnjače, Mimologija, Bošnjački preporod i slično... Tamo se redovno izbacuju objave i komentari koji su po nivou skandaloznosti ili nivo ovoga što smo mogli vidjeti od Pelidije, ili su čak daleko gori od toga... Samo da se zna, ima i tamo obrazovnih radnika
Glede ove hudnice, mislim da ona svakako duguje neko objašnjenje, koje je evo ipak u međuvremenu dala, i da se onda na zakonom utvrđen način provjere istinitosti njenih navoda, kao i to da li ima osnova za sankcije neke vrste ili ne...ја драга џецо појма немам ткое ова пелидиа на коју се честита и правдољубива чаршиска чељад наврзла ал сам зато о метаболизму друштвених мрежа и о кинетици и динамици руље заборавио више нег шточете ви икад стич научит па само нек остане забиљежено да сте ми се још једном и по тко знаде кои пут смучили не само стога штосте љуцка говна спремна на први звижџук пишче поскочит да нанеког џематиле режите па и да га растргате ако се улучи прилика веч и стога штосте глупи ко ево овај мој курац кои ни за скоро пола стољеча ние успио доч до памети па вам ние пало наум сачекат да се установи јесул пелидијине риечи можда злурадо сервиране вама ко правдољубивим бранитељима чудореџа нит јесул те риечи можда истргнуте из неке конверзацие нит сте се запитали како бисте се ви осиечали кад би нетко ваше риечи чупо из контекста а ако мислите да немате таких риечи онда сте глупи не ко ево овај мој курац нег ко мој курац у пубертету кад је био трипут глупљи нег сад а највише сте ми се смучили штосте својом надалеко славном и чувеном храброшчу успиели начерат тамо неку худницу да се преплаши и да вам се извињава крв вам чопорску нејебем
Mene ipak više fascinira ova potreba za neprestanim javnim linčom, zbog vrlo često banalnih stvari... Taman jedan linč završi, odmah započne drugi... A ako već komentari i lajkovi na društvenim mrežama predstavljaju opravdan razlog na to da si se vascjela mahala sruši na glavu, onda postavljam pitanje kako to da se isto ne dešava komentatorima i lajkačima iz fb grupa kao što su VOX, Pamti Bošnjače, Mimologija, Bošnjački preporod i slično... Tamo se redovno izbacuju objave i komentari koji su po nivou skandaloznosti ili nivo ovoga što smo mogli vidjeti od Pelidije, ili su čak daleko gori od toga... Samo da se zna, ima i tamo obrazovnih radnika
Last edited by cyprus on 30/09/2019 10:05, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#64 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
A ona je inteligentna jer se slika sa kokardom hehe,genijalno hehe, sigurno je dobila puno lajkova od Mitara hehe
-
kakavdanakneiskustvu
#65 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Bušman wrote:True, ali cijela situacija podsjeca na ovo:kakavdanakneiskustvu wrote: i ja idem mami na Božić,ali se necu time hvaliti,pravdati ako nkad nesto userem,nekoga uvrijedim,time sto sam izgovorio,napisao
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g&t=1s[/youtube]
ne valja ti link
-
_Scarlett_
#66 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Pa skole mogu sasvim slobodno raskidati radni odnos sa ljudima koji iskazuju govor mrznje.Bušman wrote: Pa i mi imamo zakon koji tretira govor mrznje. Ne znam sta je problem.
Nismo mi ti koji imamo problem s tim, vec vi.
-
Bušman
#67 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Zato što su naše hulje hahaha bitno da su naše.cyprus wrote:...onda postavljam pitanje kako to da se isto ne dešava komentatorima i lajkačima iz fb grupa kao što su VOX, Pamti Bošnjače, Mimologija, Bošnjački preporod i slično... Tamo se redovno izbacuju objave i komentari koji su po nivou skandaloznosti ili nivo ovoga što smo mogli vidjeti od Pelidije, ili su čak daleko gori od toga... Samo da se zna, ima i tamo obrazovnih radnika
- MarshalDodik
#68 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Zanimljivo. Moguce naravno. Medjutim sta se to kod doticne moglo tako jako internalizirati. Kakva joj je to pozadina, nje kao i njene porodice glede zadnjeg rata ? Mislim da u ovom slucaju ta teorija otpada._Scarlett_ wrote:Rekoh gore, mali narod okruzen 2 vec, neprijateljska naroda. Internalizirali su negativna osjecanja koja imaju Srbi prema njima.MarshalDodik wrote: Pa ne, kazes da je tip samomrznje izrazeniji kod Bosnjaka. Ja te pitam zasto je to tako ako jeste?
Znaci li to da je nepravda uzrok samomrznji?
Moze se reci i kompleks inferiornosti koji se razvijao vjerovatno od pocetka Kraljevine do danas. Zanimljivo je da se ti kompleksi najvise rade o Srbima. Nije se Dijana slucajno slikala sa srpskim obiljezjem a ne hrvatskim. Hrvatstvo za taj sloj Bosnjaka ustastvo = "fasizam", "nije kul", dok je srpstvo za njih neka avangarda.
Druga teorija je takodjer moguca, ali je vise stereotip drugih ljudi prema ovakvim, smatrajuci ih FGR i jugobalijama a samim tim izjednacavajuci ih sa cetnicima, nego sto je to u praksi kompleksi inferiornosti.
Ako joj je furka ovakva, kao sto kaze da jeste, ne vjerujem da bi propustila slikanje sa ustaskom kapom da se ista prodaje Zagrebu.
-
Bušman
#69 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Istina, ali o zakonu odlučuju oni koji primijenjuju zakon - sudska vlast. Ne škola. Jer da škola da otkaz, a ova ih tuži i dobije (a dobila bi 100%) ja ne bih da se baš moje pare koje dajem državi na takav idiotski način troše._Scarlett_ wrote:Pa skole mogu sasvim slobodno raskidati radni odnos sa ljudima koji iskazuju govor mrznje.
Nismo mi ti koji imamo problem s tim, vec vi.
-
_Scarlett_
#70 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Zasto se ovi FGRovci stalno prave naivni?cyprus wrote:
Kao da ne razumiju da lokacija ima veze s reakcijama.
Rekla sam: thought experiment: Banjalucanka govori da su Srbi Vlasi, djikani, sprda se s Jasenovcem, sa Srpkinjama silovanim od strane vojnika Armije BiH.
Sta mislite da bi joj se desilo? Ona bi bila sretna da samo posao izgubi zbog toga.
- LBVIEW
#71 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Tako se i Lars Von Trier salio kad je rekao "ich versteche Hitler", pa dobio nogu s Kanskog festivala.
Al' jok, sarajevski FGR je najtolerantniji na ovoj planeti, sloboda misljenja, demokracija, prebac suplj u prazno
...
Dok se ne udari po Srbima, onda se kmeci do neba.
Al' jok, sarajevski FGR je najtolerantniji na ovoj planeti, sloboda misljenja, demokracija, prebac suplj u prazno
Dok se ne udari po Srbima, onda se kmeci do neba.
Last edited by LBVIEW on 30/09/2019 10:09, edited 1 time in total.
- Maraschino
#72 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
amortizeri su tu, rasprava ce biti zanimljiva.
-
kakavdanakneiskustvu
#73 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
zar je bilo silovanja žena srpske nacionalnosti od strane vojnika armije bih?
- LBVIEW
#74 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Vitez Koja?BHCluster wrote:Predsjednik stranke.LBVIEW wrote:By Fafatar?BHCluster wrote:Treba ljudi da idemo, da razgovaramo sa ljudima i vidimo da li je moguće pronaći neki minimalni, da tako kažem, zajednički imenitelj o stvarima koje su se događale '92-'95, koje će nam omogućiti da se okrenemo budućnosti, da kao zemlja krenemo naprijed.
-
_Scarlett_
#75 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?
Pa ne bi se slikala s ustaskom kapom, jer to je ovim FGRovcima tabu. Cetnistvo i srpski nacionalizam im je (kao sto vidite po njenim komentarima da "samo ima takav tip humora") avangard humor, nesto kul, nesto s cime moze da se sali. Ista ona ne bi se nikada slikala ni s ustaskim obiljezjem ni s handzarovskim. To su ti kompleksi: prihvacanje vidjenja svijeta koji imaju Srbi.MarshalDodik wrote:
Zanimljivo. Moguce naravno. Medjutim sta se to kod doticne moglo tako jako internalizirati. Kakva joj je to pozadina, nje kao i njene porodice glede zadnjeg rata ? Mislim da u ovom slucaju ta teorija otpada.
Druga teorija je takodjer moguca, ali je vise stereotip drugih ljudi prema ovakvim, smatrajuci ih FGR i jugobalijama a samim tim izjednacavajuci ih sa cetnicima, nego sto je to u praksi kompleksi inferiornosti.
Ako joj je furka ovakva, kao sto kaze da jeste, ne vjerujem da bi propustila slikanje sa ustaskom kapom da se ista prodaje Zagrebu.
Ubr, nije uopste inferiornost smatrati takve bliskim cetnicima, to je samo konstantovanje cinjenicnog stanja. Da se radi o istinskom divljenju prema nekoj civilizaciji, logicnije bi bilo da imaju kompleks inferironosti prema Slovencima ili cak Hrvatima.
Ali ne radi se cak ni o tome nego o tome kako su slabi ljudi koji su poklekli pod utjecajem najjaceg. A Bosnjacima su najjaci 100 god. zapravo bili Srbi