Greta Thunberg
- SmokingMan
#51 Re: Greta Thunberg
Informišite se malo o aspergerovom sindromu i sve će vam se pokazati samo od sebe.Daleko da krivim Gretu,smatram da je ona tu kolateralna šteta.Štaviše mislim da je njezin sindrom,zbog emocionalne nestabilnosti,u dobroj mjeri iskorišten u skladu sa talentom kojeg posjeduje,tj.talentomn pisanja govora,kojem nedostaje prava suština za ono za šta se bori.Nema sumje da su joj namjere dobre ali nisu ljudi koji se vrte oko nje i koji su loši po nju i njeno mentalno zdravlje.Usotalom,čovjek je takav da njegova egzistencija na Zemlji siguno neće doći u pitanje zbog klimatskih promjena,koliko zbog ratova koje je stvorio svojim rukama.
Last edited by SmokingMan on 25/09/2019 12:21, edited 1 time in total.
- BHCluster
#53 Re: Greta Thunberg
Pedophrasty 
- stakasa
#54 Re: Greta Thunberg
Znaci ti, kao i ovi neprikriveni svedski fasisti sa videa na prethodnoj stranici, tvrdite da je mala izmanipulisana. Hajde probaj s noktaSmokingMan wrote:Informišite se malo o aspergerovom sindromu i sve će vam se pokazati samo od sebe.Daleko da krivim Gretu,smatram da je ona tu kolateralna šteta.Štaviše mislim da je njezin sindrom,zbog emocionalne nestabilnosti,u dobroj mjeri iskorišten u skladu sa talentom kojeg posjeduje,tj.talentomn pisanja govora,kojem nedostaje prava suština za ono za šta se bori.Nema sumje da su joj namjere dobre ali nisu ljudi koji se vrte oko nje i koji su loši po nju i njeno mentalno zdravlje.Usotalom,čovjek je takav da njegova egzistencija na Zemlji siguno neće doći u pitanje zbog klimatskih promjena,koliko zbog ratova koje je stvorio svojim rukama.
- Ko
- Zasto
- Motiv
I na kraju, imas li neki prijedlog, sta i kako dalje? Ili da se nista ne barka, da cekamo taj tipping point o kojem ovi, sto ih insomnia nazva, cvikerasi pricaju pa da vidimo sta ce bit?
-
The 51st State
#55 Re: Greta Thunberg
za pocetak da smanjimo aroganciju da je covjek svemoguc?
manje para za oruzje i ratove, vise para za biljne proteine, sadnja suma, oporezivanje odredjenih industrija i nadati se najboljem.
ovi eko fasisti ako misle da mogu kroz jednu generaciju rjesiti sve probleme koje je covjecanstvo akumiliralo hiljadama godina onda su veci ludaci nego sto sam mislio.
manje para za oruzje i ratove, vise para za biljne proteine, sadnja suma, oporezivanje odredjenih industrija i nadati se najboljem.
ovi eko fasisti ako misle da mogu kroz jednu generaciju rjesiti sve probleme koje je covjecanstvo akumiliralo hiljadama godina onda su veci ludaci nego sto sam mislio.
- SmokingMan
#56 Re: Greta Thunberg
Tvoje je da se edukuješ što je više moguće kao ja da bi došao do nekog konkretnog zaključka (Nature magazin je dobar pivot point).Ja imam pravo da izvedem mišljenje na osnovu svojih promatranja,ono šta ja vidim kroz ovaj aktivizam,koji je više nego dobro osmišljen,i koji nije mogao promaći bez podrške ljudi iz javnog mnjenja i šire.Nedavno sam naišao na tekst gdje se spominje jedna osoba koja je imala ključnu ulogu u početcima njenog aktivizma,ličnost koja je Gretu preko njenih roditelja povezala sa raznim aktivističkim organizacijama u Švedskoj,merijima koji su bili neophodni da se sve to pokrene,sa lokalnog do globalnog nivoa...Ako misliš da sam u krivu pokušaj započeti aktivizam bez ikakve podrške,pa ćeš vidjeti dokle će tvoj odjek dosegnuti,jednostavan test...Preveliak histerija je stvorena oko klimatskih promjena,gotovo sa šizofrenim primjesama.Ako želiš nešto promjeniti,red je da sazriješ kao osoba,fizički i intelektualno...stakasa wrote:Znaci ti, kao i ovi neprikriveni svedski fasisti sa videa na prethodnoj stranici, tvrdite da je mala izmanipulisana. Hajde probaj s noktaSmokingMan wrote:Informišite se malo o aspergerovom sindromu i sve će vam se pokazati samo od sebe.Daleko da krivim Gretu,smatram da je ona tu kolateralna šteta.Štaviše mislim da je njezin sindrom,zbog emocionalne nestabilnosti,u dobroj mjeri iskorišten u skladu sa talentom kojeg posjeduje,tj.talentomn pisanja govora,kojem nedostaje prava suština za ono za šta se bori.Nema sumje da su joj namjere dobre ali nisu ljudi koji se vrte oko nje i koji su loši po nju i njeno mentalno zdravlje.Usotalom,čovjek je takav da njegova egzistencija na Zemlji siguno neće doći u pitanje zbog klimatskih promjena,koliko zbog ratova koje je stvorio svojim rukama.
- Ko
- Zasto
- Motiv
I na kraju, imas li neki prijedlog, sta i kako dalje? Ili da se nista ne barka, da cekamo taj tipping point o kojem ovi, sto ih insomnia nazva, cvikerasi pricaju pa da vidimo sta ce bit?
Last edited by SmokingMan on 25/09/2019 12:35, edited 2 times in total.
- stakasa
#57 Re: Greta Thunberg
Nije covjek svemoguc tobejarabi. Ali da bi se nesto trebalo uraditi - trebalo bi. Tesko da ce samo od sebeThe 51st State wrote:za pocetak da smanjimo aroganciju da je covjek svemoguc?
ovi eko fasisti ako misle da mogu kroz jednu generaciju rjesiti sve probleme koje je covjecanstvo akumiliralo hiljadama godina onda su veci ludace nego sto sam mislio.
- Thorgerson
#58 Re: Greta Thunberg
Drzave koje najvise truju planetu, pričaju o očuvanju iste.
Bilo koji Amerikanac, pa bio on i Elon Musk nema nikakvog prava da o tome priča. Ljudi troše energiju ko čitava afrika. Potrovaše sve živo. Lako je onda laprdat o ekologiji kad si zatrovao čitavu planetu. Zato mi je tu Trump i ok, ko veli šta mi imamo ba o tome pričat kad smo stoka.
Švedska i generalno razvijene zemlje sad furaju eko priču...ali, lako je to raditi kad si iskoristio već sve moguće resurse, ili si dostigao tačku kada možeš fino prljavu proizvodnju slati po zabačenom trećem svijetu.
Bilo koji Amerikanac, pa bio on i Elon Musk nema nikakvog prava da o tome priča. Ljudi troše energiju ko čitava afrika. Potrovaše sve živo. Lako je onda laprdat o ekologiji kad si zatrovao čitavu planetu. Zato mi je tu Trump i ok, ko veli šta mi imamo ba o tome pričat kad smo stoka.
Švedska i generalno razvijene zemlje sad furaju eko priču...ali, lako je to raditi kad si iskoristio već sve moguće resurse, ili si dostigao tačku kada možeš fino prljavu proizvodnju slati po zabačenom trećem svijetu.
Last edited by Thorgerson on 25/09/2019 12:34, edited 1 time in total.
- He1972
#59 Re: Greta Thunberg
cyprus wrote:Nema ona šta da se razumije, dovoljno je samo da ne bude zatucana tuka, čiji će se interes svoditi na mobitele, odjeću, izlaske i provod... O klimatskim promjenama se vrlo dobro znaju činjenice (ko hoće da zna), i ne moraš biti nikakav ekspert da bi o njima znao nešto... Napasti dijete koje podiglo glas sa pričom koju svi trebaju pričati, a pogotovo na argumentima "vidi kakva je", po meni je znak nečijeg moralnog ništavila i neljudskosti...Nadzornik wrote:Mala se razumije u klimatske promjene samo tako...cyprus wrote:Greta
Bijednicima i moralnom talogu koji se obrušava na dijete samo zato što je ustalo da kaže nešto što se tiče budućnosti svih nas, a pogotovo budućnosti naše djece, jebem sve po spisku![]()
Manipuliranje djecom me izludjuje...![]()
Ma drug, objašnjavaš publici čiji je maksimalni intelektualni domet, većini: "'ta će Greta?".
Znači ne prima se objašnjavanje, nema se za to kapaciteta!
- stakasa
#60 Re: Greta Thunberg
Svi odgovori su ti opsta mjesta. Koji ljudi, koje organizacije, zasto, imena, daj bilo sta...SmokingMan wrote:Tvoje je da se edukuješ što je više moguće kao ja da bi došao do nekog konkretnog zaključka (Nature magazin je dobar pivot point).Ja imam pravo da izvedem mišljenje na osnovu svojih promatranja,ono šta ja vidim kroz ovaj aktivizam,koji je više nego dobro osmišljen,i koji nije mogao promaći bez podrške ljudi iz javnog mnjenja i šire.Nedavno sam naišao na tekst gdje se spominje jedna osoba koja je imala ključnu ulogu u početcima njenog aktivizma,ličnost koja je Gretu preko njenih roditelja povezala sa raznim aktivističkim organizacijama u Švedskoj,merijima koji su bili neophodni da se sve to pokrene,sa lokalnog do globalnog nivoa...Ako misliš da sam u krivu pokušaj započeti aktivizam bez ikakve podrške,pa ćeš vidjeti dokle će tvoj odjek dosegnuti,jednostavan test.stakasa wrote:Znaci ti, kao i ovi neprikriveni svedski fasisti sa videa na prethodnoj stranici, tvrdite da je mala izmanipulisana. Hajde probaj s noktaSmokingMan wrote:Informišite se malo o aspergerovom sindromu i sve će vam se pokazati samo od sebe.Daleko da krivim Gretu,smatram da je ona tu kolateralna šteta.Štaviše mislim da je njezin sindrom,zbog emocionalne nestabilnosti,u dobroj mjeri iskorišten u skladu sa talentom kojeg posjeduje,tj.talentomn pisanja govora,kojem nedostaje prava suština za ono za šta se bori.Nema sumje da su joj namjere dobre ali nisu ljudi koji se vrte oko nje i koji su loši po nju i njeno mentalno zdravlje.Usotalom,čovjek je takav da njegova egzistencija na Zemlji siguno neće doći u pitanje zbog klimatskih promjena,koliko zbog ratova koje je stvorio svojim rukama.
- Ko
- Zasto
- Motiv
Pocelo je tako sto je mala sjela ispred parlamenta. Nije ni mojoj djeci niko branio
-
Juliuscezar
#61 Re: Greta Thunberg
Ma mislim da je klima sjebana već do tačke bez povratka, a za promjene nema volje kod onih koji zagađuju i to je to.
-
The 51st State
#62 Re: Greta Thunberg
nije dobar put i stil, promjene mogu ici samo kroz establismente koji imaju resurse i moc da ih provedu, a da pritom ne kreiraju dodatni haos.stakasa wrote:Nije covjek svemoguc tobejarabi. Ali da bi se nesto trebalo uraditi - trebalo bi. Tesko da ce samo od sebeThe 51st State wrote:za pocetak da smanjimo aroganciju da je covjek svemoguc?
ovi eko fasisti ako misle da mogu kroz jednu generaciju rjesiti sve probleme koje je covjecanstvo akumiliralo hiljadama godina onda su veci ludace nego sto sam mislio.
daleko je to jos uvije, treba afrika, azija i juzna amerika da dostignu zapadni svijet u smislu razvijenosti drustva i ekonomije pa da se neka smislena akcija pokrene, po meni svaka druga opcija je alat koji ce sluziti manipulaciji i supremaciji zapadnog svijeta, sam mozes skontati koliki je to vremenski pred nama. i lijepo bi bilo nauku konsultovati koja ipak jos nije nacisto oko fenomena globalnog zagrijavanja, ono sto podrzavam su neke parcijalne mjere, mada i to je diskutabilno kroz primjer elektricnih automobila koji po misljenjima mnogih vise skode okolisu sveukupno nego fosilna vozila,
- He1972
#63 Re: Greta Thunberg
Meni nije jeziva, šta koji, meni je baš simpa!
- stakasa
#64 Re: Greta Thunberg
Sta bolan ali?Thorgerson wrote:Drzave koje najvise truju planetu, pričaju o očuvanju iste.
Treba li ista uraditi po tom pitanju ili ne treba? Ko ce uraditi? Eto Trump nece i ima podrsku vecine za to
- stakasa
#65 Re: Greta Thunberg
Nauka je nacisto jedan kroz jedan. Vec dugo vremena je nauka nacisto.The 51st State wrote:nije dobar put i stil, promjene mogu ici samo kroz establismente koji imaju resurse i moc da ih provedu, a da pritom ne kreiraju dodatni haos.stakasa wrote:Nije covjek svemoguc tobejarabi. Ali da bi se nesto trebalo uraditi - trebalo bi. Tesko da ce samo od sebeThe 51st State wrote:za pocetak da smanjimo aroganciju da je covjek svemoguc?
daleko je to jos uvije, treba afrika, azija i juzna amerika da dostignu zapadni svijet u smislu razvijenosti drustva i ekonomije pa da se neka smislena akcija pokrene, po meni svaka druga opcija je alat koji ce sluziti manipulaciji i supremaciji zapadnog svijeta, sam mozes skontati koliki je to vremenski pred nama. i lijepo bi bilo nauku konsultovati koja ipak jos nije nacisto oko fenomena globalnog zagrijavanja, ono sto podrzavam su neke parcijalne mjere, mada i to je diskutabilno kroz primjer elektricnih automobila koji po misljenjima mnogih vise skode okolisu sveukupno nego fosilna vozila,
- SmokingMan
#67 Re: Greta Thunberg
Ingmar Rentzhog,Dagens Nyheter....stakasa wrote: Svi odgovori su ti opsta mjesta. Koji ljudi, koje organizacije, zasto, imena, daj bilo sta...
Pocelo je tako sto je mala sjela ispred parlamenta. Nije ni mojoj djeci niko branio
https://gofossilfree.org/europe-rising/
- stakasa
#68 Re: Greta Thunberg
Pa uradila je puno. A tek je pocelainsomnia78 wrote:Pa eto uradice Greta
P.S.
Jok ti ces s drejbanka
-
The 51st State
#70 Re: Greta Thunberg
ja koliko znam jos se lome koplja, problem je vremenski kontekst i pocetna tacka.stakasa wrote: Nauka je nacisto jedan kroz jedan. Vec dugo vremena je nauka nacisto.
- stakasa
#71 Re: Greta Thunberg
https://www.expressen.se/nyheter/klimat ... -rentzhog/SmokingMan wrote:Ingmar Rentzhog,Dagens Nyheter....stakasa wrote: Svi odgovori su ti opsta mjesta. Koji ljudi, koje organizacije, zasto, imena, daj bilo sta...
https://gofossilfree.org/europe-rising/
Znaci klasicna sjecikesa, evo ovde priznaje i izvinjava se
- stakasa
#72 Re: Greta Thunberg
Meni su jasni i Trump i Saudija i naftni lobi. Ali mi vi niste jasni zasto vam ovo smeta. U vasem je interesuThe 51st State wrote:ja koliko znam jos se lome koplja, problem je vremenski kontekst i pocetna tacka.stakasa wrote: Nauka je nacisto jedan kroz jedan. Vec dugo vremena je nauka nacisto.
- SmokingMan
#73 Re: Greta Thunberg
Vidim da ti je ego prodrmam iz temelja pa pišeš svakojake nepovezane stvari.Malo pa svaki neistomišljenik fašist,na osnov čega ti to zaključuješ...
Dao sam ti primjer socijalnog eksperimenta pa kreni od te osnove.Najbolji način da razbiješ svaku svoju sumnju.Ili ćeš "nekog" azainteresirati ili ćeš ostati tamo gdje jesi.
Dao sam ti primjer socijalnog eksperimenta pa kreni od te osnove.Najbolji način da razbiješ svaku svoju sumnju.Ili ćeš "nekog" azainteresirati ili ćeš ostati tamo gdje jesi.
Last edited by SmokingMan on 25/09/2019 12:53, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#74 Re: Greta Thunberg
ma ne smeta, nek se aktivizira koliko hoce, smeta mi ubleha iza.stakasa wrote:Meni su jasni i Trump i Saudija i naftni lobi. Ali mi vi niste jasni zasto vam ovo smeta. U vasem je interesuThe 51st State wrote:ja koliko znam jos se lome koplja, problem je vremenski kontekst i pocetna tacka.stakasa wrote: Nauka je nacisto jedan kroz jedan. Vec dugo vremena je nauka nacisto.
- SmokingMan
#75 Re: Greta Thunberg
Ubacim kasnije studiju (svih 11 stranica) o lobiraju za klimatsku politiku....