Auto do 7000 KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nivla

#51 Re: Auto do 7000 KM

Post by nivla »

preludezalude wrote:
nivla wrote:eno honda ona na ulazu u kasindolsku jos ceka musteriju, odlicna kupovina sigurno bila kad je prije dvije godine uvezena, ali je niko nece, stoji i truhne na parkingu, danas gledam pozutilo joj farovi od stajanja na suncu
Koja je honda?
https://www.olx.ba/artikal/26498228/hon ... coupe-1-8/
vise od dvije godine na piku
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#52 Re: Auto do 7000 KM

Post by konektovan »

nivla wrote:
preludezalude wrote:
nivla wrote:eno honda ona na ulazu u kasindolsku jos ceka musteriju, odlicna kupovina sigurno bila kad je prije dvije godine uvezena, ali je niko nece, stoji i truhne na parkingu, danas gledam pozutilo joj farovi od stajanja na suncu
Koja je honda?
Civic coupe, još amerikanac, vjecno njegov...
preludezalude

#53 Re: Auto do 7000 KM

Post by preludezalude »

nivla wrote:
preludezalude wrote:
Koja je honda?
Nije ni cudo sto je nije prodao. Pravi malehni americki ruznjak.
probook

#54 Re: Auto do 7000 KM

Post by probook »

Za ove pare kupi Focusa, ako ti treba prostor onda karavan.

Sto se tice mercedes/bmw polemike to su odlicna auta, ali ja bih o njima razmisljao da kupujem za barem 15 000 KM ili vise.
sitni svercer

#55 Re: Auto do 7000 KM

Post by sitni svercer »

izvrsni direktor wrote:Za 7000KM auti, ali mora biti mercedes ili bmw. Eventualno audi.
:-)

naravno sa dobrim motorom i sve to sa fabrickom garancijom... :izet:
Mlad i Nevin

#56 Re: Auto do 7000 KM

Post by Mlad i Nevin »

sime_cipol wrote:Pa sto onda ne jebete stare babe?
A ne, svi bi ove od 20 god.

Kakav jebeni gust u E46 ili W203 star 15-20 godina i sa 500k na ledjima, a dizel motor od 125 KS. Skula kao i svako auto sličnih opsinih karakteristika.
Kupi M3 E46 ili AMG C klasu pa gustaj i dodji da ti skinem kapu. Ma kupi barem sestaka benzinaca, da znas sta vozis i drzi mi moralne price o gustu.
Do tada postedite me sranja. Dosta mi je mojih. :zzzz:
Kakav je gust u posranoj Daciji? Jesi uopste imao priliku da vozas stariji ocuvan Mercedes ili BMW?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#57 Re: Auto do 7000 KM

Post by sime_cipol »

Mlad i Nevin wrote:

Kakav jebeni gust u E46 ili W203 star 15-20 godina i sa 500k na ledjima, a dizel motor od 125 KS. Skula kao i svako auto sličnih opsinih karakteristika.
Kupi M3 E46 ili AMG C klasu pa gustaj i dodji da ti skinem kapu. Ma kupi barem sestaka benzinaca, da znas sta vozis i drzi mi moralne price o gustu.
Kakav je gust u posranoj Daciji? Jesi uopste imao priliku da vozas stariji ocuvan Mercedes ili BMW?
Pa nema gusta ni u Daciji. Obicno prevozno sredstvo.
Gust je kad vozis nesto posebno, cega nema puno, nesto sto je staro. Izvini, ali E46 318d i W203 C200d stari 15-20 godina sa 300-400-500k km nije nijedno od toga.
basicm

#58 Re: Auto do 7000 KM

Post by basicm »

Isto kao sto ne vrijedi neki francuz ili talijan par godina mladji i koju desetinu hiljada km manje. Ali dosadilo vise mantranje protiv bilo cega sto nije u skladu sa misljenjem par forumasa. A njihovo misljanje dijele oni i jos desetak ljudi u bih.
I jos kad se poredimo sa evropom to bude slag na kraju. U DE polo 1.4 tsi 147€ mjesecno, G7 TCe 229€ mjesecno, bez ucesca,potpisi i vozi. To kod nas nece nikad biti tako da od novog nista. A i ono novo je novo je u paprikama, ne bih u novu kantu da je dzaba daju.
Ako cemo svi iznositi misljenje moze, ako cemo se prepirati da vidimo cija ce biti zadnja onda cemo nastaviti po ustaljenom.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59 Re: Auto do 7000 KM

Post by mk ultra »

sime_cipol wrote:
Mlad i Nevin wrote:

Pa nema gusta ni u Daciji. Obicno prevozno sredstvo.
Gust je kad vozis nesto posebno, cega nema puno, nesto sto je staro. Izvini, ali E46 318d i W203 C200d stari 15-20 godina sa 300-400-500k km nije nijedno od toga.
Pa sta onda da kupi za 7000, da mu treba bolje i novije trazio bi valjda, a za male godisnje kilometre jel ti treba bolji auto?
johntra

#60 Re: Auto do 7000 KM

Post by johntra »

Može kupiti kompakta benzinca, osim VW, sa malo kilometara ili sa realnim kilometrima, sa kraja prošlog desetljeća...
Može se čak i VW kompakt ubosti, benzinac naravno...ali daj našem narodu dizelčine...
sime_cipol

#61 Re: Auto do 7000 KM

Post by sime_cipol »

mk ultra wrote: Pa sta onda da kupi za 7000, da mu treba bolje i novije trazio bi valjda, a za male godisnje kilometre jel ti treba bolji auto?
Nek kupuje sta hoce. Samo sam se referisao na gust u BMW starom 15-20 god, sa dizelskih 120-150 KS.
Možda ja gust shvacam drugacije i drugačije ga dozivljavam. To sigurno nije gore navedeno.
Gust bi po meni bio E46 330ci, po mogucnosti saltung.
ado-šampion

#62 Re: Auto do 7000 KM

Post by ado-šampion »

Koliko si dugo imao takvog jednog BMWa dizel sa 120-150 KS? Ako smijem pitati.
sime_cipol

#63 Re: Auto do 7000 KM

Post by sime_cipol »

Ni jedan dan.
Sto ne znaci da nisam u pravu :izet:
Prije bih iz gusta vozio G2 GTI iz '85 u fabrickom stanju nego E46 320d iz 2003.
Ali to sam samo ja, mozda je do mene i kako ja shvatam gust
ado-šampion

#64 Re: Auto do 7000 KM

Post by ado-šampion »

sime_cipol wrote:Ni jedan dan.
Ali veca sansa da nisi nego jesi jer ne pricas iz svog iskustva, odnosno pricas napamet.
Bakir1

#65 Re: Auto do 7000 KM

Post by Bakir1 »

ado-šampion wrote:
Ali veca sansa da nisi nego jesi jer ne pricas iz svog iskustva, odnosno pricas napamet.
koliko si ti dana u zivotu imao polovnu daciju, 301, i ine aute na koje podrugljivo napamet pricas?
ado-šampion

#66 Re: Auto do 7000 KM

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:
ado-šampion wrote:
koliko si ti dana u zivotu imao polovnu daciju, 301, i ine aute na koje podrugljivo napamet pricas?
Daciju, 301 ni jedan. Nisam sjeo u ta auta. U porodici imam P 308 koji je jelte bolji i duplo skuplji kao nov od oba ta za koja pitas, kojeg znam vozati po mjesec dana svaki dan kad sam dole. Ni blizu slicnog BMWa (ista klase, generacija, slicne snage (relativno male) i opreljenosti (osrednje), godista i kilometraze), kojeg posjedujem, sto generalno kao auto, sto gust vozanja auta svaki dan.

Sad ti meni hoces da kazes da ja trebam sjesti (ili imati) u duplo jeftiniji Pezo od ovog u koji jesam i da bi to promijenilo sliku nabolje? Ili sta je fazon?
Bakir1

#67 Re: Auto do 7000 KM

Post by Bakir1 »

ne nego dodjes pun sebe, sa pricom napamet iz casopisa, i pitas kako neko smije imati misljenje da je e46 pregazeno smece posebno u izvedbi sa dizel motorom.
trazis argumente, daj svoje za sve aute koji su po tvome tumacenju manje vrijedni od tog ubijenog bmwa.
dobro je i rekao sime cipol, za volanom tih dizel-cica, taman ko da vozite M diviziju istog, i gustate, kako da ne :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#68 Re: Auto do 7000 KM

Post by bitanga_sa_otesa »

zar neko ovog najlonĐiju shvata ozbiljno ??
Bakir1

#69 Re: Auto do 7000 KM

Post by Bakir1 »

doduse, poimanja gusta su poprilicno nategnuta u zivotu :D
ado-šampion

#70 Re: Auto do 7000 KM

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:ne nego dodjes pun sebe, sa pricom napamet iz casopisa, i pitas kako neko smije imati misljenje da je e46 pregazeno smece posebno u izvedbi sa dizel motorom.
trazis argumente, daj svoje za sve aute koji su po tvome tumacenju manje vrijedni od tog ubijenog bmwa.
Mislim da si me pogresno shvatio. Ja nikom ne preporucujem pregazen E46. Da se ja pitam ja bih mu rekao pasa potrudi se u zivotu nekoliko godina i onda kupi BMW koji je iole kako treba (ko sto sam na kraju i ja uradio) ali to je u Bosni pricati ko da ides preko vjetrenjaca, jos ce bi reci da sam lopov i da sam ukro.

U ovoj slucaju, kako sam i napisao, nema sigurnosti ni u jednom autu za 7 hiljada osim u nekom koje je novo bilo 15 - Daciji. Sta treba da mu kazem, uzmi novijeg Pezoa, pa da mu presutim ako ti rikne EGR 5 stoja ti je jer se el. otvara, ako ti rikne kvacilo set je 1000 KM jer ima plivajuci, itd? Iil da mu samo kazem ne valja to qrcu, mislim koliko mu tim pomazem? Nema idealno za ove pare osim Dacije. Sve je kako te potrefi.

Ja sam samo reagovao na tu pricu o gustu i kao sve je to isto, i tu standardnu suplju o sesterocilindrasima koju pricaju oni koji nisu imali nikakav BMW ni jedan jedini dan, a hoce da su najglasniji, za vratove bi se fatali. Nemoj groba ima drugo, a sta je to drugo ne znaju.

Casopisi... hm zadnji casopis sam kupio prije 3 godine, kupovao sam casopis za klasike do prije par mjeseci pa odustao kad mi se nakupila kamara brojeva koje nisam otvorio. :D
Bakir1

#71 Re: Auto do 7000 KM

Post by Bakir1 »

imao 2 sestaka, vozio ih nebrojeno, razumijem ljude koji lude za BMW-om, volim BMW ali nije BMW osnovni dizel.
reaguj ti koliko hoces ali nikako i nikada u zivotu ne moze biti bolji e46 star koliko petnestak godina, dizel, od malog benzinca upola mladjeg, bio on dacija ili bilo sta drugo.
da se neko pita u tih 7 milja mozel 330i i ja bih mu pomogao traziti, ovako bolje je sutiti.
ado-šampion

#72 Re: Auto do 7000 KM

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:imao 2 sestaka, vozio ih nebrojeno, razumijem ljude koji lude za BMW-om, volim BMW ali nije BMW osnovni dizel.
reaguj ti koliko hoces ali nikako i nikada u zivotu ne moze biti bolji e46 star koliko petnestak godina, dizel, od malog benzinca upola mladjeg, bio on dacija ili bilo sta drugo.
da se neko pita u tih 7 milja mozel 330i i ja bih mu pomogao traziti, ovako bolje je sutiti.
Nisam ni rekao ni da jeste ni da nije. Pise gore sta je bio moj prvi post na temu. Ili uzmi nesto sto je novo bilo 15 hiljada, benzinac, dakle Daciju, ili uzmi sto ti se svidja.
Bakir1

#73 Re: Auto do 7000 KM

Post by Bakir1 »

po tom principu, licnih preferencija, jako glupo je davati bilo kakve sugestije na temu auta.
tebi se svidjao BMW 1, ti ga kupio, licne preferencije, bravo.
nekome se svidja tipo, zasto ga porediti sa necim drugim?
i onda na sve to pitanje jel neko imao iskustva sa necim..
jednog BMW-a e46 znam da je dobar, od forumasa ovdje, hajde neka sam kaze koliko bi bio skuplji od uporedivih auta na olx-u.
meni se svidjao prevazidjeni pasat, ja kupio prevazidjenog pasata i boli me cosak sta je bolje od njega.
lavic

#74 Re: Auto do 7000 KM

Post by lavic »

Bakir1 wrote:po tom principu, licnih preferencija, jako glupo je davati bilo kakve sugestije na temu auta.
tebi se svidjao BMW 1, ti ga kupio, licne preferencije, bravo.
nekome se svidja tipo, zasto ga porediti sa necim drugim?
i onda na sve to pitanje jel neko imao iskustva sa necim..
jednog BMW-a e46 znam da je dobar, od forumasa ovdje, hajde neka sam kaze koliko bi bio skuplji od uporedivih auta na olx-u.
meni se svidjao prevazidjeni pasat, ja kupio prevazidjenog pasata i boli me cosak sta je bolje od njega.
Ja sam imao dobrog E46 320d, trazio da kupim benzinca ali ih kod nas nema pa sam uzeo njega.

Sto se tice koliko je vrijedio i sta sam mogao kupiti mladje za te pare ( megani, astre,...) moj E46 je bio AVION za njih po svemu....

Prodao ga prosle godine sa oko 125000 km na satu...
basicm

#75 Re: Auto do 7000 KM

Post by basicm »

Pa svi se onda slazemo da svako treba kupiti sta hoce, ali mi ne damo pricati nista sto nije po nasem misljenju. Ne moze tema u preporuci auta da se mazda kakva ne nadje, pa kia, pa dacia, a jeli neko kaze nesto kontra toga oci bi mu vadili. Covjek ako hoce stojadina za 7 hiljada meni je ok, njegove pare njegov cejf, jedino bih rekao nemoj taj zbog tog i tog ili uzmi ga.
Post Reply