Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
- dječak sa šibicama
#51 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Sto se neki pale, haman ko da su Nijemci poslali sluzbenu ponudu.
Ljudima ne pada na pamet nista slicno, ni u bajkama, sta ce im ova vukojebina. Ionako kontrolisu tokove novca, danas se ni ratovi ne vode oruzjem osim ove kukavelji bliskoistocne i ostalih sirotana.
Ako je prica zatalasana zbog Trumpove ponude Danskoj oko Grenlanda, nije to za poredjenje, Grenland je znacajan izvor necega oko cega ce se u buducnosti voditi sukobi, mozda i ratovi. Neki kazu da i mi imamo te sirovine, ali to je samo urbana legenda, ekolozi odavno demantirali mit o bosni bogatoj vodom.
Sta ce od nas, sve sto im treba ionako dobiju dzaba, jos ljudi plate kurs njemackog da bi tamo prali svapske bulje.
Ljudima ne pada na pamet nista slicno, ni u bajkama, sta ce im ova vukojebina. Ionako kontrolisu tokove novca, danas se ni ratovi ne vode oruzjem osim ove kukavelji bliskoistocne i ostalih sirotana.
Ako je prica zatalasana zbog Trumpove ponude Danskoj oko Grenlanda, nije to za poredjenje, Grenland je znacajan izvor necega oko cega ce se u buducnosti voditi sukobi, mozda i ratovi. Neki kazu da i mi imamo te sirovine, ali to je samo urbana legenda, ekolozi odavno demantirali mit o bosni bogatoj vodom.
Sta ce od nas, sve sto im treba ionako dobiju dzaba, jos ljudi plate kurs njemackog da bi tamo prali svapske bulje.
- Maraschino
#52 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
...a ujedno i lakmus da vidimo kako ko razmislja.dječak sa šibicama wrote:Sto se neki pale, haman ko da su Nijemci poslali sluzbenu ponudu.
Naravno da bi se tuko i protiv Svaba samo da pomisle da nas zauzmu.
- animals
#53 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Isti si Bata Zivojinovic..Maraschino wrote:...a ujedno i lakmus da vidimo kako ko razmislja.dječak sa šibicama wrote:Sto se neki pale, haman ko da su Nijemci poslali sluzbenu ponudu.
Naravno da bi se tuko i protiv Svaba samo da pomisle da nas zauzmu.
geni su cudo, kako mrzimo Nijemce..
- dječak sa šibicama
#54 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ne dolazi vise Hans sa sljemom na glavi, nego u odijelu, kravata, aktovka, kaze guten tag koliko kosta ovaj banka?
- Maraschino
#55 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ovo drugo ti je malo veca glupost.animals wrote:
Isti si Bata Zivojinovic..
geni su cudo, kako mrzimo Nijemce..
-
high_volume
#56 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Maraschino wrote:Kada sam te branio ti si jos u prasini trazio klikere i igrao se gelerima.high_volume wrote:Ne brinem, branit ćeš nas ti iz Švedske. Kažu da si već kupio neki moćan laptopMaraschino wrote:Da skratimo pricu, *urac bi dao Njemackoj. Jesmo u gabuli, lideri murcu ne valjaju i sve treba u tvorza ali dati pedalj zemlje samo zbog nesposobnosti lidera, nece da moze.
Fala fala. to se ne zaboravlja. I drugi put ćeš
- animals
#57 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
BIH je vec davno prodana, kao i sve druge istocno Evropske zemlje..
porobio ih je kapital..
porobio ih je kapital..
-
high_volume
#58 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ova naša je u Daytonu okončala svoj suverenitet, druge nisuanimals wrote:BIH je vec davno prodana, kao i sve druge istocno Evropske zemlje..
porobio ih je kapital..
-
Concord
#59 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Objasnio coek. A da se znacajno popravimo kao narod trebace nam jos stoljece.cyprus wrote: Nije ovdje pitanje nesposobnosti lidera, nego zatucanosti i pokvarenosti narodaTreba izbit iz glave iluziju da bilo kakav lider ovdje može išta popraviti, dok ne dođe do popravke naroda... To bi zapravo i trebala biti glavni pravac djelovanja lidera kod nas - popravka naroda, a ne podilaženje istom...
Nevezano za Njemačku...
Zato aneksija, okupacija, protektorat... sta god svabe hoce.
- bunk
#60 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Rigorozno zakonodavstvo sa novcanim kaznama koje uzimaju mjesecnu platu za ponovljeni prekrsaj.
Uvodjenje institucije dozivotnog zstvora bez mogucnosti pomilovanja kad vec ne moze institucija smrtne kazne za namjerna ubistava ,napad na policiju i sl.
Prepisati kazneni zakon Texasa jer po mentalitetu nase koordinate ne zasluzuju nista labavije .
I naravno komplet tuzilastvo i sudstvo na 50 godina predati u ruke strancima.
Nakon tih 50 godina uz resurse koje ova nada Drzava ima bili bi na nivou nordijskih zemalja.
Kad bi se moglo birati.
I da, ja sam za .
Njemacka ili po mogucnosti SAD.
Ako treba mi da platimo.
Uvodjenje institucije dozivotnog zstvora bez mogucnosti pomilovanja kad vec ne moze institucija smrtne kazne za namjerna ubistava ,napad na policiju i sl.
Prepisati kazneni zakon Texasa jer po mentalitetu nase koordinate ne zasluzuju nista labavije .
I naravno komplet tuzilastvo i sudstvo na 50 godina predati u ruke strancima.
Nakon tih 50 godina uz resurse koje ova nada Drzava ima bili bi na nivou nordijskih zemalja.
Kad bi se moglo birati.
I da, ja sam za .
Njemacka ili po mogucnosti SAD.
Ako treba mi da platimo.
Last edited by bunk on 26/08/2019 07:28, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#61 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ja sam protiv … neka nas kupi Norveska ili Japan.
Norveska je zdravija zemlja sa boljom ekonomskom I socijalnom politikom … a sa japancima se niko ne zajebaje …
Norveska je zdravija zemlja sa boljom ekonomskom I socijalnom politikom … a sa japancima se niko ne zajebaje …
- Ramzess Veliki
#62 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
SmokingMan wrote:Njemačke milfare su top,zašto ne...![]()
Azijske nane izgledaju k'o curice iz zubarske tehnicke u odnosu na njemacke top modele … o njemackim babama necu ni komentarisati.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#63 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
bolje grob nego rob 
- bunk
#64 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Pa nece nas kupit ko aukciji robova prije 250 godina, valjda se misli da nas kupe i pripoje svojoj drzavi .
A ako vec moram bit rob onda glasujem za neku od latina mislim latinoamerickih zemalja
A ako vec moram bit rob onda glasujem za neku od latina mislim latinoamerickih zemalja
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#65 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
ma ovo je parola iz II svjetskog ratabunk wrote:Pa nece nas kupit ko aukciji robova prije 250 godina, valjda se misli da nas kupe i pripoje svojoj drzavi .
-
Nadzorna_ploca
#66 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Nekima bas dosadno u zivotu.
- dr_Evil
#67 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ma sve na stranu, ali mi smo dokazali (generalno komplet ex yu osim slovenaca) da ne znamo vodit drzavu, interes pojedinaca je uvijek ispred interesa vecine. Prema tome, ne zasluzujemo da imamo svoju drzavu, sto ce reci SVABE BUJRUM, spasite nas od nas samih
- Thorgerson
#68 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Stvaranje države je dug proces. A još je duži proces održavanje države i stvaranje ekonomskog napretka.dr_Evil wrote:Ma sve na stranu, ali mi smo dokazali (generalno komplet ex yu osim slovenaca) da ne znamo vodit drzavu, interes pojedinaca je uvijek ispred interesa vecine. Prema tome, ne zasluzujemo da imamo svoju drzavu, sto ce reci SVABE BUJRUM, spasite nas od nas samih
Mi smo bili pod turskom šapom, potom pod austrougarskom, ndh, pa jugoslavija, pa rat.
Tek nakon 1992. godine mi stječemo nezavisnost. Naša zastava se diže ispred UN-a.
Mi smo veoma mlada država, a opet kontradiktorno tome - država sa kompleksnom prošlošću, ali mladi u smislu da tek posljednjih 20 i kusur godina odlučujemo sami o svojoj sudbini. Nešto što nismo mogli unazad više od 500 godina.
-
muzicar_iz_parka
#69 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Nista Švabe, samo Sjeverna Koreja.
Da drug Kim malo reda uvede.

Da drug Kim malo reda uvede.
- dr_Evil
#70 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
E'o smo se pravo proslavili, pustili smo "domoljube" da pokradu sve sta se imalo pokrasti, i da nam poturaju pricu da je buducnost u poljoprivredi. Nije bola' to za nas, samo cemo pokvarit, bolje da ne diramo. To sto smo mlada drzava nije razlog da budemo lopovska drzava. Sto je govorio tudjman, napravite mjesta za obitelji dvjesta, kod nas ih je malo manje ali tu je toThorgerson wrote: Stvaranje države je dug proces. A još je duži proces održavanje države i stvaranje ekonomskog napretka.
Mi smo bili pod turskom šapom, potom pod austrougarskom, ndh, pa jugoslavija, pa rat.
Tek nakon 1992. godine mi stječemo nezavisnost. Naša zastava se diže ispred UN-a.
Mi smo veoma mlada država, a opet kontradiktorno tome - država sa kompleksnom prošlošću, ali mladi u smislu da tek posljednjih 20 i kusur godina odlučujemo sami o svojoj sudbini. Nešto što nismo mogli unazad više od 500 godina.
- SmokingMan
#71 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Japanke su posebna priča.Ramzess Veliki wrote:SmokingMan wrote:Njemačke milfare su top,zašto ne...![]()
![]()
Azijske nane izgledaju k'o curice iz zubarske tehnicke u odnosu na njemacke top modele … o njemackim babama necu ni komentarisati.
- Thorgerson
#72 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Jebiga.dr_Evil wrote:E'o smo se pravo proslavili, pustili smo "domoljube" da pokradu sve sta se imalo pokrasti, i da nam poturaju pricu da je buducnost u poljoprivredi. Nije bola' to za nas, samo cemo pokvarit, bolje da ne diramo. To sto smo mlada drzava nije razlog da budemo lopovska drzava. Sto je govorio tudjman, napravite mjesta za obitelji dvjesta, kod nas ih je malo manje ali tu je toThorgerson wrote: Stvaranje države je dug proces. A još je duži proces održavanje države i stvaranje ekonomskog napretka.
Takvi smo kakvi smo. Mi smo krenuli na tu stranu...i sto je najgore evo opet srljamo u propast. Opet radimo ono sto smo radili 90 i znamo i vidjeli smo sta nam je to donijelo.
Ja se npr. divim zemljama poput npr. Litvanije, Latvije i Estonije.
-
Korisničkoime
#73 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Ako bi se vec morali prodavati Bosnje sigurno nebi Turcima to sto domaci Hrvati svrsavaju na krosane ne znaci da smo i mi Bosnje zaludjene Turcima (osim Bakefa i vrha SDA ali cak ni oni nisu toliko tupavi da bi izabrali Turke)animals wrote:Cekaj koga si ovo pitao..
ako si Hrvate, onda bi sigurno pristali..
ako Srbe, onda bi oni da ih Rusi kupe..
a Bosnjaci bi radije Turci da ih kupe..
ili se varam..
- dr_Evil
#74 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Sasvim sigurno vecina bosnjaka bi pristala na svabe, mislim da svi vole period austrije vise nego period turske, iako treba istaci da je austrija bila pravo zeznuta okupaciona sila, ali izgradili su brate svaka im cast.Korisničkoime wrote:Ako bi se vec morali prodavati Bosnje sigurno nebi Turcima to sto domaci Hrvati svrsavaju na krosane ne znaci da smo i mi Bosnje zaludjene Turcima (osim Bakefa i vrha SDA ali cak ni oni nisu toliko tupavi da bi izabrali Turke)animals wrote:Cekaj koga si ovo pitao..
ako si Hrvate, onda bi sigurno pristali..
ako Srbe, onda bi oni da ih Rusi kupe..
a Bosnjaci bi radije Turci da ih kupe..
ili se varam..
- ExNihilo
#75 Re: Kad bi Njemačka ponudila da kupi BiH bili bi : ZA/PROTIV ?
Švabi nije bilo baš pravo ni to što će mu Istočna Njemačka sjebati statistike, a kamoli da emancipuje i razvija BiH.