Kad je kasno za ljubav
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euphoria
#51 Re: Kad je kasno za ljubav
Nije. Postane zreliji i potrebe se mijenjaju.
Npr dok si mlad svidi ti se ako je zgodna, mangup, dobro se oblaci, ima super fore... Kad predaješ 30tu onda ti se sviđa hobi, način razmišljanja, kako reaguje ili ne kad je ljuta, bitno ti je s kim se druži, kakve knjige čita, da li je od riječi, odgovorna isl.
Npr dok si mlad svidi ti se ako je zgodna, mangup, dobro se oblaci, ima super fore... Kad predaješ 30tu onda ti se sviđa hobi, način razmišljanja, kako reaguje ili ne kad je ljuta, bitno ti je s kim se druži, kakve knjige čita, da li je od riječi, odgovorna isl.
- anchor85
#52 Re: Kad je kasno za ljubav
Xavier1 wrote:Ovim upisom si potvrdila da covjek postane samo proracunatiji kako je stariji.anchor85 wrote:
Do 30te ne znaš gdje ti je glava a gdje guzica. Tek iza 30te se možeš posložiti jer već imaš nekog (a neki i dovoljno) iskustva da znaš šta hoćeš a šta nećeš. I da znaš šta je zaljubljenost, hormonalna, a šta prava ljubav. Šta zaista znači sa nekim dijeliti život.
Ja licno ne bih nikada bio sa zenom preko 30 jer ne bih znao da li me voli ili je sa mnom samo jer joj je krajnje vrijeme da nekog nadje.
Hajde, mlad si, aBd poživjet ćeš dug život i imati vremena da skontaš stvari.
- strucnjakdemagog
#53 Re: Kad je kasno za ljubav
Pa ja mogu reći da sebe poznajem dobro, znam otprilike i kakvu osobu želim pored sebe, ali jedini je problem što ne mogu da je nađem. Samo to.dobar osjecaj wrote:Svima je ljubav nešto različito i svi imaju različite potrebe ili manjak potreba za njom.
Ljubav kako je ja poimam i trebam iziskuje puno uzajamnog truda, uključujući i puno truda da se nađe osoba slična tebi i osoba koju si spreman poštovati, voljeti i dijeliti sve s njom. Ono što je moja potreba za ljubavi, nekom drugom je suvišna gnjavaža, previše ili premalo koječega. Za moj pojam danas kad sam zrela osoba, tužan bi i isprazan bio život od principa, gorčine, ganjanja pravde, zlopamćenja, straha, sterilne čistoće i svake stvari na svom mjestu. Bitno je upoznati sebe, shvatiti šta ti je bitno, šta te čini sretnim i shvatiti šta je manje bitno i preko čega se može preći a u tvojoj dobi od četrdesetak godina se još dugo može uživati u životu ako se dobro slože stvari u glavi i potrudi se naći osoba s kojom dijeliš iste vrijednosti.
Upoznala sam stariji bračni par koji je godinama za okolinu odavao utisak bliskog bračnog para, iako su uvijek živjeli skromno. Nakon dugo godina skupa, kad se on razbolio i nisu mogli naći donatora, ona mu je dala bubreg. Ljepota ih je vidjeti danas skupa. Voljeti nekoga toliko da bi mu dao svoj bubreg da preživi ili poboljša kvalitetu života, meni je to pojam istinske ljubavi i ne mogu je vezati isključivo za mlađu životnu dob. Ljudi ili jesu ili nisu sposobni da vole i da se daju drugoj osobi bez obzira na životnu dob. Otvori oči, slušaj sebe i šta je tebi bitno, ne poredi se s drugim ljudima i ne trudi se da živiš za tuđe kriterije i bićeš na boljem putu da nađeš osobu s kojom ćeš moći biti sretan.
Kad neko kaže potrudi se da je nađeš. Pa lakše reći nego učiniti. Evo ljudi ispisaše ovde hiljade stranica, nisam vidio da je neko odgovorio na pitanje kako upoznati nekoga.
- alibaba_i_30_godina
#54 Re: Kad je kasno za ljubav
Miss Moonlight wrote:Nije. Postane zreliji i potrebe se mijenjaju.
Tako nekako.
- strucnjakdemagog
#55 Re: Kad je kasno za ljubav
E čuj svidi mi se kad je žensko mangup, ima super fore... Ja se zapravo ježim od takvih. Kad čujem žensko kako mangupski priča, ospe dobijem. Ne znam kako da je lijepa i zgodna, ja te zaobilazim u širokom luku. Te po pravilu i puše i piju, a meni takva u životu ne treba.Miss Moonlight wrote: Npr dok si mlad svidi ti se ako je zgodna, mangup, dobro se oblaci, ima super fore...
- Xavier1
#56 Re: Kad je kasno za ljubav
Ma gdje sam to pogrijesio? Znas i sama da je istina.anchor85 wrote:Xavier1 wrote:Ovim upisom si potvrdila da covjek postane samo proracunatiji kako je stariji.anchor85 wrote:
Do 30te ne znaš gdje ti je glava a gdje guzica. Tek iza 30te se možeš posložiti jer već imaš nekog (a neki i dovoljno) iskustva da znaš šta hoćeš a šta nećeš. I da znaš šta je zaljubljenost, hormonalna, a šta prava ljubav. Šta zaista znači sa nekim dijeliti život.
Ja licno ne bih nikada bio sa zenom preko 30 jer ne bih znao da li me voli ili je sa mnom samo jer joj je krajnje vrijeme da nekog nadje.
Hajde, mlad si, aBd poživjet ćeš dug život i imati vremena da skontaš stvari.
-
amko761
#57 Re: Kad je kasno za ljubav
This! U svakom pogledu.anchor85 wrote:Do 30te ne znaš gdje ti je glava a gdje guzica. Tek iza 30te se možeš posložiti jer već imaš nekog (a neki i dovoljno) iskustva da znaš šta hoćeš a šta nećeš. I da znaš šta je zaljubljenost, hormonalna, a šta prava ljubav. Šta zaista znači sa nekim dijeliti život.Xavier1 wrote:Ma jako tesko. Tada vec skupis odredjena iskustva, budes povrijedjen, vise kalkulises...Miss Moonlight wrote:Nikad nije kasno.
Neko sretne osobu i umisli da je to neko ko mu odgovara i voli...a kasnije shvati da to nije to.
Neko je nikad ni ne sretne.
Neko je sretne ali je u tom trenutku ne zna prepoznati.
Ja mislim da se prave, iskrene ljubavi mogu tek iza 30 naci. Nisam je ja nasla. Ali vjerujem da su ljudi tek tada dovoljno formirani i zreli da spoznaju šta tačno žele, naravno šta i ne žele.
Oni koji su to u mladosti uspjeli...pravi su sretnici.
Srednja skola, faks, tada su najvece sanse za pronalazak.
- alibaba_i_30_godina
#58 Re: Kad je kasno za ljubav
Ti si izgleda malo starija verzija ovog našeg Xavijera.strucnjakdemagog wrote:E čuj svidi mi se kad je žensko mangup, ima super fore... Ja se zapravo ježim od takvih. Kad čujem žensko kako mangupski priča, ospe dobijem. Ne znam kako da je lijepa i zgodna, ja te zaobilazim u širokom luku. Te po pravilu i puše i piju, a meni takva u životu ne treba.Miss Moonlight wrote: Npr dok si mlad svidi ti se ako je zgodna, mangup, dobro se oblaci, ima super fore...
Takve kakve tražiš možeš onda jedino na nekim džamijskim druženjima pronaći. Eventualno.
Jel' ti piješ i pušiš?
- Euphoria
#59 Re: Kad je kasno za ljubav
@strucnjakdemagog koliko imas godina?
Meni u 20tim je bilo svejedno dal puši, pije, lumpuje... Bilo mi je ono...da imamo teme, da je zabavan i da ne guši.
Sad, nakon svega iza mene, gledam milion i jednu stvar, možda i jeste interes, ali zivot u dvoje nije lagan, znaš šta te izludjivalo pa onda ne mozes a da ne pratis i to...
Meni u 20tim je bilo svejedno dal puši, pije, lumpuje... Bilo mi je ono...da imamo teme, da je zabavan i da ne guši.
Sad, nakon svega iza mene, gledam milion i jednu stvar, možda i jeste interes, ali zivot u dvoje nije lagan, znaš šta te izludjivalo pa onda ne mozes a da ne pratis i to...
- strucnjakdemagog
#60 Re: Kad je kasno za ljubav
Ne idem u džamiju, ni u crkvu, niti u kladionice. Ne pušim, ne pijem, ne drogiram se, ne kockam.alibaba_i_30_godina wrote:Ti si izgleda malo starija verzija ovog našeg Xavijera.strucnjakdemagog wrote:E čuj svidi mi se kad je žensko mangup, ima super fore... Ja se zapravo ježim od takvih. Kad čujem žensko kako mangupski priča, ospe dobijem. Ne znam kako da je lijepa i zgodna, ja te zaobilazim u širokom luku. Te po pravilu i puše i piju, a meni takva u životu ne treba.Miss Moonlight wrote: Npr dok si mlad svidi ti se ako je zgodna, mangup, dobro se oblaci, ima super fore...![]()
Takve kakve tražiš možeš onda jedino na nekim džamijskim druženjima pronaći. Eventualno.
Jel' ti piješ i pušiš?
Ovo sve navedeno očekujem i od moje izabrane.
- Xavier1
#61 Re: Kad je kasno za ljubav
Ne ide da zensko pije i pusi brate.
- strucnjakdemagog
#62 Re: Kad je kasno za ljubav
Rekao sam već, blizu 40.Miss Moonlight wrote:@strucnjakdemagog koliko imas godina?
Ti i ja smo dva svijeta različita, primijetio sam ja to još ranije. Ne sviđaju mi se te hipi fore, mladi, ludi, brzi, žestoki... Ti očigledno voliš takve.
- strucnjakdemagog
#63 Re: Kad je kasno za ljubav
Ma nek on traži sebi kakvu hoće, njegov izbor.Xavier1 wrote:Ne ide da zensko pije i pusi brate.
- Euphoria
#64 Re: Kad je kasno za ljubav
Vidi se da si zreliji od Xavija....strucnjakdemagog wrote:Rekao sam već, blizu 40.Miss Moonlight wrote:@strucnjakdemagog koliko imas godina?
Ti i ja smo dva svijeta različita, primijetio sam ja to još ranije. Ne sviđaju mi se te hipi fore, mladi, ludi, brzi, žestoki... Ti očigledno voliš takve.
Mene si pomjesao s nekim...ni meni to nije zanjimljivo. Zato mi je Xavi rekao da je ono sto ja gledam interes
- alibaba_i_30_godina
#65 Re: Kad je kasno za ljubav
To je tvoj stav i poštujem, iako daleko od toga da se slažem. Zapitaj se samo da možda ne propuštaš neku priliku ili jako dobru osobu samo zbog toga što ponekad popije neko piće i/ili puši. Previše smo isključivi da bi nam takve stvari bile od krucijalne važnosti. Ni ja sam ne pušim, ali mi uopće ne smeta ukoliko djevojka to radi. Pokušao bih na neki način skrenuti pažnju da umanji ukoliko puši kao Ćiro, ali ako joj to predstavlja neko zadovoljstvo neka nastavi. Bivša djevojka je pušila ali nije pretjerano pila, skoro nikako. I bilo nam je lijepo.strucnjakdemagog wrote:Ne idem u džamiju, ni u crkvu, niti u kladionice. Ne pušim, ne pijem, ne drogiram se, ne kockam.alibaba_i_30_godina wrote:Ti si izgleda malo starija verzija ovog našeg Xavijera.strucnjakdemagog wrote:
E čuj svidi mi se kad je žensko mangup, ima super fore... Ja se zapravo ježim od takvih. Kad čujem žensko kako mangupski priča, ospe dobijem. Ne znam kako da je lijepa i zgodna, ja te zaobilazim u širokom luku. Te po pravilu i puše i piju, a meni takva u životu ne treba.![]()
Jel' ti piješ i pušiš?
Ovo sve navedeno očekujem i od moje izabrane.
Mislim da se treba otvoriti malo, biti pristupačniji i drugačije gledati na neke stvari. Ili već ukoliko sve to zahtijevaš, onda moraš biti spreman da se neke osobine i radnje koje ti imaš vrlo vjerovatno neće dopasti toj osobi. Da li si ti spreman na kompromis u tom slučaju?
- alibaba_i_30_godina
#66 Re: Kad je kasno za ljubav
Hajde argumentovano pojasni zbog čega? Zašto 'ide' da mi to muškarci onda radimo, kada je oboje svakako loše. Ukoliko si ciljao na to.Xavier1 wrote:Ne ide da zensko pije i pusi brate.
-
Cookie85
#67 Re: Kad je kasno za ljubav
Ma ide, nego ti ne znasXavier1 wrote:Ne ide da zensko pije i pusi brate.
-
moonca
#68 Re: Kad je kasno za ljubav
Znas i sam... ipak.. zensko je zensko..pa nece valjda i pivo piti iz flahse-onako da nagne, cigareta u ruci , setajuci... pod dejstvom alkohola- zbilja ..ni meni ne ide...
..
..
- strucnjakdemagog
#69 Re: Kad je kasno za ljubav
Pa iskreno, meni ni ne smeta da djevojka gleda neki interes u smislu da li imam dobar posao, auto, stan... Zašto je to loše? Normalno da će da gleda, i mene zanima njeno obrazovanje, posao, pa čak i plata. Nije naravno presudno, ali bitna mi je svaka stavka.
Glupo i licemjerno je tvrditi da ti je svejedno da li je bogata ili siromašna. Ali poenta je da ja ne bih mogao biti sa zgodnom i bogatom, ako ona puši i pije. Sve se može staviti na vagu i skontati da li je to prava...
Glupo i licemjerno je tvrditi da ti je svejedno da li je bogata ili siromašna. Ali poenta je da ja ne bih mogao biti sa zgodnom i bogatom, ako ona puši i pije. Sve se može staviti na vagu i skontati da li je to prava...
- Xavier1
#71 Re: Kad je kasno za ljubav
Zato sto to sa sobom obicno nosi druge osobine koje su neprivlacne kod zena.alibaba_i_30_godina wrote:Hajde argumentovano pojasni zbog čega? Zašto 'ide' da mi to muškarci onda radimo, kada je oboje svakako loše. Ukoliko si ciljao na to.Xavier1 wrote:Ne ide da zensko pije i pusi brate.
- alibaba_i_30_godina
#72 Re: Kad je kasno za ljubav
Nije bilo riječi o tom primjeru, već općenito da pije i puši. Ne valja vidjeti ni muškarca sa flašom u ruci kako pije i šetka se ulicom. To je skroz druga priča i par cipela.moonca wrote:Znas i sam... ipak.. zensko je zensko..pa nece valjda i pivo piti iz flahse-onako da nagne, cigareta u ruci , setajuci... pod dejstvom alkohola- zbilja ..ni meni ne ide...
..
- alibaba_i_30_godina
#73 Re: Kad je kasno za ljubav
Ja ti rekoh argumentovano. Ako već napišeš ovako nešto onda trebaš navesti i koje to osobine. Pogotovo koje osobine koje već nemaju neki i koji ne piju/ne puše?Xavier1 wrote:Zato sto to sa sobom obicno nosi druge osobine koje su neprivlacne kod zena.alibaba_i_30_godina wrote:Hajde argumentovano pojasni zbog čega? Zašto 'ide' da mi to muškarci onda radimo, kada je oboje svakako loše. Ukoliko si ciljao na to.Xavier1 wrote:Ne ide da zensko pije i pusi brate.
-
Cookie85
#74 Re: Kad je kasno za ljubav
a gdje je ljubav tu ?strucnjakdemagog wrote:Pa iskreno, meni ni ne smeta da djevojka gleda neki interes u smislu da li imam dobar posao, auto, stan... Zašto je to loše? Normalno da će da gleda, i mene zanima njeno obrazovanje, posao, pa čak i plata. Nije naravno presudno, ali bitna mi je svaka stavka.
- alibaba_i_30_godina
#75 Re: Kad je kasno za ljubav
Nismo pričali ni o imovinskom statusu ili tim stvarima, već više karakternim osobinama koje bi mogle da imaju te osobe. Poznajem jako dobre djevojke koje s vremena na vrijeme popiju neko piće, koktel i slično a posjeduju jako fine karakterne osobine i izgrađene su ličnosti.strucnjakdemagog wrote:Pa iskreno, meni ni ne smeta da djevojka gleda neki interes u smislu da li imam dobar posao, auto, stan... Zašto je to loše? Normalno da će da gleda, i mene zanima njeno obrazovanje, posao, pa čak i plata. Nije naravno presudno, ali bitna mi je svaka stavka.
I ti bi sve to bacio niz vodu samo zbog toga što popiju to piće nekada. A nisi odgovorio na iznad pitanja, jel' to zato što i ti nisi spreman da se riješiš nekih navika ili što misliš da nemaš ništa loše. U tom slučaju ne znam šta je gore.