Nije sve bajno u Dojčland

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#51 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mirsek »

512MB wrote:
Dosadno mii wrote:
Comanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Zar oni nemaju zakonski koliko osoba toliko kvadrata
Imaju, 10 kvadrata za odrasle i 6 kvadrata za djecu, dakle zakonski dozvoljeni minimum za cetvoroclanu famEliju su 32 kvadrata. Ovaj gore pajdo zivi jos i raskosno, vozi GLa i ima viska kvadrata, more i punicu komotno smjestit :)
Mozda i zbog punice radi nocnu, da joj iznajmi poseban stan kad bude dolazila. :D
mirsek

#52 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mirsek »

512MB wrote:
Nivelacija wrote:
512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata :mrgreen:
Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen :izet:
Jer je jeftinije neg Makarska :mrgreen:

Aludirao sam na to da za odmor prihvata samo more, sve drugo nesmijes spomenut, gluho bilo sta ce rec komsije ako saznaDu da se odmaralo na jezeru il u planini...
To je tacno, mada, ja sam kao mali stalno na raspustima bio u prirodi na vikendici, bukvalno dolazio u grad samo radi skole. Mozda zbog toga preferiram more. Onaj pogled, kad vidis nepreglednu pucinu kako se preljeva sunce na njoj u daljini, zvuk talasa, glisera, skutera, graja od ljudi, to je meni kao droga, bukvalno, neka me nirvana obuzme, kao da neko u jednom trenutku probudi najljepsa sjecanja iz mog djetinjstva. :music2:
mousstapha

#53 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mousstapha »

Eki nije bajno :shock:
Edvin21

#54 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Edvin21 »

Nije bajno za one koje su sanjali hljeba bez motike i neku utopiju.
Nadzorna_ploca

#55 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nadzorna_ploca »

Kako da prijavim temu? 189 ista na istom podforumu.

/closed
Thorgerson

#56 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Thorgerson »

mali jomu wrote:Put na odmor je za mnoge u Njemačkoj nedostižan luksuz.

Nema mnogo stvari za koje su Nijemci spremni odvojiti čak i više novca nego za svoj automobil, ali nešto je tu uvijek na vrhu popisa po važnosti: to je njihov godišnji odmor. I makar se stanovnicima turističkih destinacija možda čini da sad preko ljeta u Njemačkoj vjerojatno nije ostao nitko, to je daleko od istine: praktično svaki sedmi stanovnik Njemačke (14,5%) još uvijek nema novca da barem jednom godišnje ode negdje na odmor na barem tjedan dana...

http://izdvojeno.ba/nije-sve-bajno-u-do ... za-urlaub/

Mi u BiH nista ne radimo, ali smo zato svi puni ko brod, svake godine svi idemo na more... a ne ko svabo da radis a nista :lol:
Pa sama cinjenica da oni pišu i brinu se o tome što postoji određeni broj ljudi koji ne mogu priuštiti odlazak na more/odmor govori nešto.

Možda švabo neće da "odmara" kao prosječni bošnjo?

Prosječni bošnjo skucka se za smještaj u nekakvom sobićku ili nekakvoj babi plati za apartman sa televizijom sa katodnim cijevima i frizider obodin. Jebe se sa paštetama, nareskom itd. Neki spavaju na plazi. Cvari i valja po kamenju, jer mu je suncobran i lezaljka skup. Itd itd. To je za nas pojam - odmor.

To za zapadni pojam - nije odmor.

Odmor je kad rezervises hotel, odes i uzivas.

E sad ajmo napraviti analizu i vidjeti koliko bosanaca moze priustiti 7-dnevni smjestaj u hotelu na moru? Ja tipujem na nekih 15-20%. I to je preoptimisticno.
Comanche

#57 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Comanche »

Blixen wrote:
mirsek wrote:
Comanche wrote: Ne kontas ti
U BIH sa nocnim smjenama nikada ne bi mogao imati takav zivotni standard, tako da je u svakom slucaju uspjesniji od nekog u BIH koji radi isti posao.
oni iz Securitasa placaju 3 KM po satu
lik budan cijelu noc bleji u mali ekran nadzorne kamere i obilazi oko zgrade svkih sat

treba mu 19500 sati da skupi za gore pomenuti GLE :D :D :D
Nije ni on to kupio. Nego placa mjesecnu ratu, pa ce poslje 6-7 godina, platiti zavrsnu ratu. Normlano ne poredim ja standard u BiH i Dojclandu, ali samo kazem da nije to sve tako kao sto na prvi pogled izgleda.
muzicar_iz_parka

#58 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by muzicar_iz_parka »

Spremile se Helga i Karina da kod Muje Malog al im BH ambasada ne da boravisnu vizu.
Blixen

#59 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Blixen »

Comanche wrote:
Nije ni on to kupio. Nego placa mjesecnu ratu, pa ce poslje 6-7 godina, platiti zavrsnu ratu. Normlano ne poredim ja standard u BiH i Dojclandu, ali samo kazem da nije to sve tako kao sto na prvi pogled izgleda.
kakve li aute u BiH voze ovi sto im Securitas placa 3 KM po satu?
512MB

#60 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Sta vas uopste briga ko kakav auto vozi, to je njegova stvar, da seb ne moze priustit vozio bi golfa i et :-)
MarlboroGold

#61 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by MarlboroGold »

Ne samo u vezi auta, već generalno ljude treba boliti briga... ali ne može to tako. To je jače od njih, pa moraju prokomentarisati barem nešto. Većina bi najradije da raspolaže tuđim novcem kad krenu pametovati i moralisati na šta neko troši svoje pare. Vrhunac mi je kad im ništa drugo ne preostane pa počnu o govoriti to je sramota, šta je sa djece nemaju šta da jedu, Palestina qme qme... odron od mentaliteta.

Ima i u BiH dobre zarade za 7 dana noćenja u hotelima sa 4-5 zvjezdica i to se ne odnosi samo na one na budžetu... samo je treba prepoznati.
mali jomu

#62 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

NE MOGU PREŽIVJETI: Četvrtina Amerikanaca ne planira ići u penziju

Image
BiH bolja od Amerike, Njemacke...

Prema službenim statistikama jedna od pet osoba starijih od 65 godina radi ili aktivno traži posao, jer nemaju dovoljno sredstava ušteđenih za penziju

Skoro jedna četvrtina građana SAD-a tvrdi kako ne misli nikad ići u penziju...

http://izdvojeno.ba/ne-mogu-prezivjeti- ... u-penziju/

(kakva ba Amerika... kod nas svi hoce u penziju) :mrgreen:
Porodice Foht

#63 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Porodice Foht »

mali jomu wrote:NE MOGU PREŽIVJETI: Četvrtina Amerikanaca ne planira ići u penziju

Image
BiH bolja od Amerike, Njemacke...

Prema službenim statistikama jedna od pet osoba starijih od 65 godina radi ili aktivno traži posao, jer nemaju dovoljno sredstava ušteđenih za penziju

Skoro jedna četvrtina građana SAD-a tvrdi kako ne misli nikad ići u penziju...

http://izdvojeno.ba/ne-mogu-prezivjeti- ... u-penziju/

(kakva ba Amerika... kod nas svi hoce u penziju) :mrgreen:
Vjerovatno statistika ne laze, ali pravo je pitanje zasto je tako. Mislim da je do prohtjeva i nacina zivota, posebo tog svijeta u Americi. Mnogi su takvi navikli na lagodniji zivot a toga s penzijom nema bas toliko. Znam iz primjera nekih sarajevskih profesora s univerziteta. Nastave raditi, cak kao gostujuci profesori i po stranim univerzitetima a imaju 70 plus, jer im mala penzija. Kad cujes kolika je, iznenadis se a onda ljudi priznaju da su navikli na vise para i porazno im zivjeti od 1000 KM penzije.
mali jomu

#64 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

Porodice Foht wrote: ... pravo je pitanje zasto je tako. Mislim da je do prohtjeva i nacina zivota...

Radi zivotne nesigurnosti u citavo drustvo koje ga okruzuje, od zene, djece, familije, laznih prijatelja i svih laznjaka...

U BiH ljudi nemaju takvu nesigurnost...
SD7

#65 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by SD7 »

muminovic wrote:U USA 40 miliona beskucnika.
Presldpostavljam da nisi ozbiljan, pa bi bilo zgodno da si stavio i kakav smajli tipa :izet:
:-D
SD7

#66 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by SD7 »

Iz clanka: "Njih 31,1% je i čitave prošle godine ostalo kod kuće, a to osobito ljuti predsjednika stranke Ljevice Bernda Riexingera: „To treba imati pred očima: trećina od svih samohranih roditelja nije bila u stanju priuštiti svojoj djeci odmor!” Nije lako ni samcima, gotovo njih četvrtina ostane kod kuće za vrijeme odmora.

– Put na odmor je za mnoge (u Njemačkoj) nedostižan luksuz. Ne moći si priuštiti odmor je odraz siromaštva protiv kojeg se konačno moramo odlučno boriti – smatra i političarka Ljevice zadužena za socijalna pitanja, Sabine Zimmermann."

Interesantno da niko nije primjetio ovaj citat...to je ta neprevazidjena razlika izmedju naprednih zemalja i balkanskih vukojebina koje misle da pripadaju naprednom svijetu.
shheff

#67 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by shheff »

@mali jomu Molim sve razumne kolege forumase da prijave ovog trola, kao sto sam i ja, vec duze vrijeme nas maltretira pa se ne moze ignorisati. Naravno sam je kao sto kaze pregurao rat i sve poslije toga mu je sad bonus, jos pogotovo sto mi vuce na uhljeba, ali covjece zasto potreba da prikazujes kako je zapadni svijet zlo, a eto kod nas bajka. Ja sam u BiH jos uvijek i borim i zivim od znanja, ali shvatite vise da necemo begove, kadije, uhljebe, stranacke poltrone... Ili cemo to promijeniti ili otici SVI tamo gdje postuju rad i znanje. Znam sad je panika uhljebima, manje ljudi, manje para, svega...
mali jomu

#68 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

shheff wrote:@mali jomu Molim sve razumne kolege forumase da prijave ovog trola, kao sto sam i ja, vec duze vrijeme nas maltretira pa se ne moze ignorisati. Naravno sam je kao sto kaze pregurao rat i sve poslije toga mu je sad bonus, jos pogotovo sto mi vuce na uhljeba, ali covjece zasto potreba da prikazujes kako je zapadni svijet zlo, a eto kod nas bajka. Ja sam u BiH jos uvijek i borim i zivim od znanja, ali shvatite vise da necemo begove, kadije, uhljebe, stranacke poltrone... Ili cemo to promijeniti ili otici SVI tamo gdje postuju rad i znanje. Znam sad je panika uhljebima, manje ljudi, manje para, svega...

Razumijem ja tebe... zajebano je kad nije onako kako ti kazes,

jebiga ne mogu ti pomoc, ja naviko da nikad nije onako kako ja kazem... i super mi :sretan:
Nivelacija

#69 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nivelacija »

Jel ovo propade dojce bank?

20 milja bez posla, recesija na vidiku :shock:
mali jomu

#70 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

Nivelacija wrote: Jel ovo propade dojce bank?

20 milja bez posla, recesija na vidiku :shock:

Drastično smanjenje broja investicija:"Deutsche Bank" otpušta 18.000 ljudi...

https://avaz.ba/globus/svijet/500468/de ... -000-ljudi

(ode mecka...) :mrgreen:
Nivelacija

#71 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nivelacija »

Treba na vrijeme bjezati iz Macke :skoljka:
mali jomu

#72 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

Nivelacija wrote: Treba na vrijeme bjezati iz Macke :skoljka:

... brza je macka, ne moze se uhvatit :mrgreen:
He1972

#73 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by He1972 »

shheff wrote:@mali jomu Molim sve razumne kolege forumase da prijave ovog trola, kao sto sam i ja, vec duze vrijeme nas maltretira pa se ne moze ignorisati. Naravno sam je kao sto kaze pregurao rat i sve poslije toga mu je sad bonus, jos pogotovo sto mi vuce na uhljeba, ali covjece zasto potreba da prikazujes kako je zapadni svijet zlo, a eto kod nas bajka. Ja sam u BiH jos uvijek i borim i zivim od znanja, ali shvatite vise da necemo begove, kadije, uhljebe, stranacke poltrone... Ili cemo to promijeniti ili otici SVI tamo gdje postuju rad i znanje. Znam sad je panika uhljebima, manje ljudi, manje para, svega...

tačno tako, odvratnijeg trollanja na forumu odavno nije bilo
mali jomu

#74 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mali jomu »

He1972 wrote: tačno tako, odvratnijeg trollanja na forumu odavno nije bilo

Normalno da je svako odmah trol cim ne da da ga izradite... :mrgreen:

vidis, i vi neki... ste za mene trolovi :mrgreen:
512MB

#75 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Jos se raduje sto DB otpusta ljude (koji ce u rekordnom roku naci drugi posao) :lol:
Post Reply