Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
- tvojkomsija
#51 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Cuj Evropa ce postat muslimanska, ovo mi zvuci kao oni desnicarski folovi kad traze glasove pa bacaju podatke.. citava istocna Evropa nema ni 1% muslimana.. Arapi su problem samo u mjestima gdje se ugnijezde i cine veliku koncentraciju stanovnistva, kao npr. Birmingham u Engleskoj, ili getoi Svedske..
Imigracija iz azijskih zemalja ce biti zaustavljena u iducih par godina, a natalitet balkanskih muslimana, kao i Turske, je u najmanju ruku smijesan.. tako da nema opasnosti.
A mladji su svakako sve manje religiozni, tako da ce se kroz godine to lagano rijesiti.
Imigracija iz azijskih zemalja ce biti zaustavljena u iducih par godina, a natalitet balkanskih muslimana, kao i Turske, je u najmanju ruku smijesan.. tako da nema opasnosti.
A mladji su svakako sve manje religiozni, tako da ce se kroz godine to lagano rijesiti.
- Edin H.
#52 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Da li je kanon Leke Dukađinija u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima?
- Sanjarko
#53 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Ma @Nesanica podbada i vrijedza cesto mene a i druge, kad sam to ja da mi je znat njega uvrijedio ili podbadao. Ja kazem istinu i sta znam itd., a znam pogrijesiti itd., jer ljudski je grijesiti.
Za ono "nesreco" kad si mi @Nesanice rekao neko bi te u RL odmah stosom na prvu. A nije ti to prvi put. Nisu te banirali a ja se sjecam toga i znas da sam te za to tad prijavio moderatorima.
A ja ti opet predzoh preko toga. Mene ne cudi @Humljanine da si se sa slicnim nasao.
Za ono "nesreco" kad si mi @Nesanice rekao neko bi te u RL odmah stosom na prvu. A nije ti to prvi put. Nisu te banirali a ja se sjecam toga i znas da sam te za to tad prijavio moderatorima.
A ja ti opet predzoh preko toga. Mene ne cudi @Humljanine da si se sa slicnim nasao.
- insomnia78
#54 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
To je tebi uvreda? Saberi se. Ne vrjedjam te uopste nego cesto lupas gluposti. Ok jasno se ti obicno ogradis sa ne znsm, mozda, ovo, ono al pomalo rodjak.Vizionar 1985 wrote:Ma @Nesanica podbada i vrijedza cesto mene a i druge, kad sam to ja da mi je znat njega uvrijedio ili podbadao. Ja kazem istinu i sta znam itd., a znam pogrijesiti itd., jer ljudski je grijesiti.
- Sanjarko
#55 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Vidi malo malo, te nesreco, te neznalice, te ovo, te ono. Ima ova negdje uvreda u serveru ako nije obrisana. A ja sam je dobro zapamtio. Zamisli da ti neko tako djecu casti ko ti mene.insomnia78 wrote:To je tebi uvreda? Saberi se. Ne vrjedjam te uopste nego cesto lupas gluposti. Ok jasno se ti obicno ogradis sa ne znsm, mozda, ovo, ono al pomalo rodjak.Vizionar 1985 wrote:Ma @Nesanica podbada i vrijedza cesto mene a i druge, kad sam to ja da mi je znat njega uvrijedio ili podbadao. Ja kazem istinu i sta znam itd., a znam pogrijesiti itd., jer ljudski je grijesiti.
- insomnia78
#56 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Ne dramatiziraj hljeba ti
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#57 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Nije, kao ni židovska Halaha ("jevrejski šerijat"), kojoj, sve su prilike, teži većina u izraelskoj državi.Edin H. wrote:Da li je kanon Leke Dukađinija u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima?
- Sanjarko
#58 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Cuj dramatiziram. Hajd nekome u RL tako reci nesreco, neznalice itd., pa mi javi kako si prosao.insomnia78 wrote:Ne dramatiziraj hljeba ti
- Sanjarko
#59 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Tacno. Cuo sam za ovo i da teze tome. Nisam znao da im se tako njihov serijat zove.Challenger_ wrote:Nije, kao ni židovska Halaha ("jevrejski šerijat"), kojoj, sve su prilike, teži većina u izraelskoj državi.Edin H. wrote:Da li je kanon Leke Dukađinija u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima?
- Edin H.
#60 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Challenger_ wrote:Nije, kao ni židovska Halaha ("jevrejski šerijat"), kojoj, sve su prilike, teži većina u izraelskoj državi.Edin H. wrote:Da li je kanon Leke Dukađinija u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima?
Ne znam jarane, ne bi one njihove "sudije" imali onolike brade da nisu mudri
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#61 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Romantičarske duše traže heroje ali često zaglave u distopiji. Oni su svjetlosnim godinama daleko od romantičarske slike.Edin H. wrote:Ne znam jarane, ne bi one njihove "sudije" imali onolike brade da nisu mudri
Povelje o ljudskim pravima načelno polaze od principa jednakopravnosti a halaha, kao i šerijat, jeste diskriminatoran sistem, kako na etničkom tako i na religijskom principu.
- Humljanin
#62 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Normalno da će ti se smijati kad svaki komentar nešto bubneš i ogradiš se sa "neznam". Olabavi malo. Meščini rođak da si ti malo preozbiljno shvatio forum.Vizionar 1985 wrote:Ma @Nesanica podbada i vrijedza cesto mene a i druge, kad sam to ja da mi je znat njega uvrijedio ili podbadao. Ja kazem istinu i sta znam itd., a znam pogrijesiti itd., jer ljudski je grijesiti.
Skromno si se nazvao vizionar, sve nekakve studije ti radio, imaš sve teorije u malom prstu, svjetsku demografiju, ekonomiju, ratove, ovo ono, a svako malo "neznam".
I onda na drugim temama uhvatiš kukati ljudima kako ti treba pomoći, a sve živo znaš..
De malo realnosti. Niti će ti itko pomoći na forumu, niti te itko uzimao zaozbiljno. Nije ti ovo "real life" koliko god to ljudi ozbiljno shvaćali. Ovo je šprdancija i gubljenje vremena, sa ponekim pametnim momentima.
-
dječak sa šibicama
#63 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Demografska predvidjanja govore da ce za oko 40 godina u Europi biti oko 14% muslimana odnosno misli se na ove dosljake iz Azije, Afrike. Trenutno ih je 5%.
To i nije velika brojka, na nivou europe, u Svedskoj ili Njemackoj taj ce % ici i na 20 i vise, u Svedskoj kazu i na 30%. Francuska je tu negdje ali oni su recimo navikli.
To i nije velika brojka, na nivou europe, u Svedskoj ili Njemackoj taj ce % ici i na 20 i vise, u Svedskoj kazu i na 30%. Francuska je tu negdje ali oni su recimo navikli.
- Sanjarko
#64 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Pa lupate i vi svasta. Misljenja su to. Ja nikad nisam shvatio preozbiljno forum. Ali kazem da ovako se ponasate u RL neko bi vas odmah stosom lupio u najmanju ruku, a ako se ovako ponasate na forumu mogu zamisliti kakve ste h*nje u RL.Humljanin wrote: Normalno da će ti se smijati kad svaki komentar nešto bubneš i ogradiš se sa "neznam". Olabavi malo. Meščini rođak da si ti malo preozbiljno shvatio forum.
Skromno si se nazvao vizionar, sve nekakve studije ti radio, imaš sve teorije u malom prstu, svjetsku demografiju, ekonomiju, ratove, ovo ono, a svako malo "neznam".
I onda na drugim temama uhvatiš kukati ljudima kako ti treba pomoći, a sve živo znaš..
De malo realnosti. Niti će ti itko pomoći na forumu, niti te itko uzimao zaozbiljno. Nije ti ovo "real life" koliko god to ljudi ozbiljno shvaćali. Ovo je šprdancija i gubljenje vremena, sa ponekim pametnim momentima.
Ne lupam uvijek ne znam itd. Izrazim svoje misljenje o necemu i ogradim se u slucaju da grijesim. A nisam sveznalica niti sam to ikada tvrdio, nego stalno ponavljam da sam laik itd. A i vi se u sve kvartate.
Znaci ja lupam i u sve se kvartam a vi ne. A h*nje ste garant u RL obojica cim se ovako na forumu ponasate. A ja nisam nikad uputio ovdje nikome ruznu rijec. Sad vas nazvao h*njama jer ne znam kako drugacije da vas nazovem.
Moderno to zovu trolovi.
A forum je ko kafana fakticki. Mjesto za naprdz*vanje misljenja itd.
-
mali jomu
#65 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Ako se nastavite svadjat, serijatski ce te mi mjesat malter za nekoliko ugovorenih vikendica uraditi, hrana kad ja kazem pauza, svako svoj pribor za jelo, 4,75km 12h, taman mi fali ljudi.... 
- Sanjarko
#66 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Ide EU na 400 i kusur sto se tice populacije i sa migrantima. Imas na temi demografija UN predvidzanje. Nije moje predvidzanje uopste. Sad koliki ce udio migranata u toj populaciji biti, ne znam. Vjerovatno veci nego sada. Ali ti ne bi znao reci koliki tacno.dječak sa šibicama wrote:Demografska predvidjanja govore da ce za oko 40 godina u Europi biti oko 14% muslimana odnosno misli se na ove dosljake iz Azije, Afrike. Trenutno ih je 5%.
- Maraschino
#67 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
posudjujes li pare po njihovim kamatama?mali jomu wrote:Ako se nastavite svadjat, serijatski ce te mi mjesat malter za nekoliko ugovorenih vikendica uraditi, hrana kad ja kazem pauza, svako svoj pribor za jelo, 4,75km 12h, taman mi fali ljudi....
- славянин
#68 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Sve su prilike da ti opet lupas po ustaljenom pravilu - kompleks od Izraela umiksan sa Iranskom propagandom...Challenger_ wrote:Nije, kao ni židovska Halaha ("jevrejski šerijat"), kojoj, sve su prilike, teži većina u izraelskoj državi.Edin H. wrote:Da li je kanon Leke Dukađinija u skladu s Konvencijom o ljudskim pravima?
Secular-religious spectrum of Israeli Jews, 2007
Secular 67%
Haredi Judaism 16%
Religious Zionism 15%
- BarbaDue
#69 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Ne znam čemu rezolucija kada na starom kontinentu nikada nije bio šerijat, niti će ga ikada biti.
Vjerovatno je po srijedi uvod u nešto mnogo ozbiljnije...
Vjerovatno je po srijedi uvod u nešto mnogo ozbiljnije...
- славянин
#70 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Dino34 wrote:Mrtvo slovo na papiru.
U engleskoj imaš šerijatske sudove, njemačka priznaje poligamne brakove sirijskih izbjeglica, džamije niču u svakoj četvrti, itd.
Za maksimalno 100 godina, muslimani će biti većina u evropi, pa nek se onda zajebaju sa posljedicama klimatskih promjena, zakonima, itd.
Nadam se samo da će starije generacije evropejaca imati snage da oplemene ove pridošlice iliti migrante i nauče ih nekim osnovama ponašanja u civilizovanom društvu.
Od mlađih generacija ne očekujem ama baš ništa.
-
daddy-kool
#71 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Šerijat, u dijelu koji je direktno izveden iz Kur'ana, je po definiciji superioran nekakvoj "Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima" ili nekom drugom izmišljenom pravnom sistemu. Ostatak šerijata koji se temelji na hadisima, običajima i pravnoj stečevini se mora kontinuirano reformisati i mijenjati u skladu sa zeitgeistom, a što se brat bratu ne radi i ta reformska misao jako nedostaje u islamskom svijetu. Tako da - hvala Vijeću Evrope na ukazivanju na problem i generalnoj zabrinutosti za muslimanski svijet. Da li će se zabrinuti i za druge vjere/društvenopravne sisteme, to je već drugo pitanje.mali jomu wrote:Vijeće Evrope: rezolucija ističe da je Šeriat nekompatibilan sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima
- славянин
#72 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Po cemu superioran ?daddy-kool wrote:Šerijat, u dijelu koji je direktno izveden iz Kur'ana, je po definiciji superioran nekakvoj "Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima" ili nekom drugom izmišljenom pravnom sistemu. Ostatak šerijata koji se temelji na hadisima, običajima i pravnoj stečevini se mora kontinuirano reformisati i mijenjati u skladu sa zeitgeistom, a što se brat bratu ne radi i ta reformska misao jako nedostaje u islamskom svijetu. Tako da - hvala Vijeću Evrope na ukazivanju na problem i generalnoj zabrinutosti za muslimanski svijet. Da li će se zabrinuti i za druge vjere/društvenopravne sisteme, to je već drugo pitanje.mali jomu wrote:Vijeće Evrope: rezolucija ističe da je Šeriat nekompatibilan sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima
-
mali jomu
#73 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
.... nego, samo serijatske kamate sve tacno po islamskom pravu, nista drugo, ne smijes, ili cvrccc odmahMaraschino wrote:posudjujes li pare po njihovim kamatama?mali jomu wrote: Ako se nastavite svadjat, serijatski ce te mi mjesat malter za nekoliko ugovorenih vikendica uraditi, hrana kad ja kazem pauza, svako svoj pribor za jelo, 4,75km 12h, taman mi fali ljudi....![]()
-
mali jomu
#74 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
daddy-kool wrote:Šerijat, u dijelu koji je direktno izveden iz Kur'ana, je po definiciji superioran nekakvoj "Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima" ili nekom drugom izmišljenom pravnom sistemu. Ostatak šerijata koji se temelji na hadisima, običajima i pravnoj stečevini se mora kontinuirano reformisati i mijenjati u skladu sa zeitgeistom, a što se brat bratu ne radi i ta reformska misao jako nedostaje u islamskom svijetu. Tako da - hvala Vijeću Evrope na ukazivanju na problem i generalnoj zabrinutosti za muslimanski svijet. Da li će se zabrinuti i za druge vjere/društvenopravne sisteme, to je već drugo pitanje.mali jomu wrote: Vijeće Evrope: rezolucija ističe da je Šeriat nekompatibilan sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima
Covjece..... lazna muslimanska ulema i lazni muslimanski ucenjaci okrecu serijat kako im trenutno pase u svim situacijama njihovih zelja i prohtjeva na svim stranama kojih se mogu dohvatit, sve su sjebali, iskvarili i pokvarili... i sjebaju, kvare i pokvarljuju.
-
daddy-kool
#75 Re: Rezolucija Vijeća Evrope: načela Islama nisu kompatibilna s ljudskim pravima
Prvo: "Sharia was intended to regulate affairs of the Muslim community."славянин wrote:Po cemu superioran ?daddy-kool wrote:Šerijat, u dijelu koji je direktno izveden iz Kur'ana, je po definiciji superioran nekakvoj "Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima" ili nekom drugom izmišljenom pravnom sistemu. Ostatak šerijata koji se temelji na hadisima, običajima i pravnoj stečevini se mora kontinuirano reformisati i mijenjati u skladu sa zeitgeistom, a što se brat bratu ne radi i ta reformska misao jako nedostaje u islamskom svijetu. Tako da - hvala Vijeću Evrope na ukazivanju na problem i generalnoj zabrinutosti za muslimanski svijet. Da li će se zabrinuti i za druge vjere/društvenopravne sisteme, to je već drugo pitanje.mali jomu wrote:Vijeće Evrope: rezolucija ističe da je Šeriat nekompatibilan sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima
Drugo: za muslimane je Kur'an doslovno Allahova (Božija) riječ, te je šerijat u tom opsegu po definiciji najbolji mogući i najpravedniji sistem.