mislio sam da si veci kapacitet.MarshalDodik wrote:Ovo je i zlo i bolest.
Hm da vidim sta bi se moglo povodom ovog uraditi povodom ovog.
Najveca stranka kod Bosnjaka je u koaliciji sa najjacom kod Srba ( koja ovakve spomenike ovo vjerovatno sponzorise). Utopijski je ocekivati bilo kakvu djelotvornu reakciju povodom ovog osim suhoparnih saopstenja kojima oni tamo brisu dupe. Pokusati nesto s drzavnog nivoa, ali opet jok, oni tamo u RS-u dokazano mogu raditi sta zele jer je to tako potpisano u Deytonu ( i s nase strane), pa sta mozemo.....?
Bilo sta djelotvorno, ja sam za .....?
Cekaj, pa uzvratimo istom mjerom. Nazovimo sto vise skola po Mustafi Busuladziju i druzini, podignimo spomenike ustasko-muslimanskim borcima koji su bili pristalice NDH, a zatim prorijedimo broj direktora sa srpskim imenima u dijelovima sa Bosnjackom vecinom![]()
To je nas odgovor
Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
- Maraschino
#51 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
- Bosanski_kralj
#52 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Bio sam sarkastičan u vezi ovog glasanja za SDA.славянин wrote:Bosanski_kralj wrote:Kao odgovor na ovo svi na idućim izborima trebamo glasati za SDA.
Jadna im je majka čim se ljudi bave. Krepaju od bijede, a prave spomenike zločincima.To je strategija - oni jedu g***o e sad cu i ja njima u inat jos vece da pojedem
Moja greška, nisam stavio odgovarajući smajli uz tu rečenicu.
- MarshalDodik
#53 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
To je trebao biti sarkazam, istina niskobudzetni ali sarkazamMaraschino wrote:mislio sam da si veci kapacitet.MarshalDodik wrote:Ovo je i zlo i bolest.
Najveca stranka kod Bosnjaka je u koaliciji sa najjacom kod Srba ( koja ovakve spomenike ovo vjerovatno sponzorise). Utopijski je ocekivati bilo kakvu djelotvornu reakciju povodom ovog osim suhoparnih saopstenja kojima oni tamo brisu dupe. Pokusati nesto s drzavnog nivoa, ali opet jok, oni tamo u RS-u dokazano mogu raditi sta zele jer je to tako potpisano u Deytonu ( i s nase strane), pa sta mozemo.....?
Cekaj, pa uzvratimo istom mjerom. Nazovimo sto vise skola po Mustafi Busuladziju i druzini, podignimo spomenike ustasko-muslimanskim borcima koji su bili pristalice NDH, a zatim prorijedimo broj direktora sa srpskim imenima u dijelovima sa Bosnjackom vecinom![]()
To je nas odgovor
Nadam se da sam ponovo porastao ocima
- Maraschino
#54 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Totalno los sarkazam. Da probas ponovo.MarshalDodik wrote:To je trebao biti sarkazam, istina niskobudzetni ali sarkazamMaraschino wrote:mislio sam da si veci kapacitet.MarshalDodik wrote:Ovo je i zlo i bolest.
To je nas odgovor![]()
Nadam se da sam ponovo porastao ocimaili sam sad tek skroz prop'o
Ovo sto si nabrojao ispadne mnogo gore od jednog spomenika pa cak stavise, opravdava ga jer toboze i ''mi imamo smeca''.
- insomnia78
#55 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Sad i mi imamo Thompsona zove se Dino Merlin
- MarshalDodik
#56 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Znaci u zivom blatu sam
Pa u prvoj recenici sam rekao dovoljno.
Moga ja ovdje plakati, proklinjati, osudjivati vise od bilo koga i sta cemo dobiti.
Povodom ovakvih dogadjaja u rs-u ne mogu uraditi nista ni najutjecajnije osobe nebitno iz kojeg miljea dolaze, a kamoli forumasi.
Ako mozemo predlazi...
Ja bih da mi svoje pometemo i tako pokazemo razliku i sebi drugima izmedju nas i takvih, a ne da zbog konstantih gluposti pojedinaca ( iz najjace stranke kod Bosnjaka) svako moze reci ma ista su to Balkanska gofna.
Pa u prvoj recenici sam rekao dovoljno.
Moga ja ovdje plakati, proklinjati, osudjivati vise od bilo koga i sta cemo dobiti.
Povodom ovakvih dogadjaja u rs-u ne mogu uraditi nista ni najutjecajnije osobe nebitno iz kojeg miljea dolaze, a kamoli forumasi.
Ako mozemo predlazi...
Ja bih da mi svoje pometemo i tako pokazemo razliku i sebi drugima izmedju nas i takvih, a ne da zbog konstantih gluposti pojedinaca ( iz najjace stranke kod Bosnjaka) svako moze reci ma ista su to Balkanska gofna.
- Grean
#57 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
A ko je lik koji je otvorio firmu u Bileci?spreca wrote:Nije on puno bolji od njih...za marku bi guzice daoThe 51st State wrote:Kupite padjeni jogurt I zalijte, ovi sto su patriote na nacin da se cetalji I ustase ne uvrijede, valjda I onaj Iz kalesije zatvori poGon u bileci ako Ima mrvu dostojanstva nakon ove najave.
Evo nadjoh, srecom nisu se usrecili
Kako navodi “E-kapija” radnice su tada za Hercegovinu press rekle da nisu bile zadovoljne uslovima rada, zbog čega su i stupile u generalni štrajk četiri dana prije toga, ali ovakav scenario nisu očekivale. Samo mjesec dana nakon toga, isti portal je obajavio da je pogon “Trend-teksa” u Bileći ponovo počeo sa radom, ali u smanjenom obimu. Kakva će biti sudbina pogona u Foči ostaje da vidimo, ali sudeći po ranijim iskustvima sa ovim poslodavcem možda i nema razloga za preveliku euforiju, jer je seljenje ovakvih fabrika iz mjesta u mjesto postala taktika ovakvih poslodavaca, nakon što ojade zaposlene i iskoriste sve benefite od države.
Last edited by Grean on 24/05/2019 22:51, edited 1 time in total.
- Maraschino
#58 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
...i na kraju, svi su isti.
Sta bi koristili da majmuni ne izvukose Busuladzica?
- Grean
#59 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
I gdje mogu Busuladzic i Draza u ravan?
- Maraschino
#60 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Znas li uopce o kome se radi?Grean wrote:
A ko je lik koji je otvorio firmu u Bileci?
Kako navodi “E-kapija” radnice su tada za Hercegovinu press rekle da nisu bile zadovoljne uslovima rada, zbog čega su i stupile u generalni štrajk četiri dana prije toga, ali ovakav scenario nisu očekivale. Samo mjesec dana nakon toga, isti portal je obajavio da je pogon “Trend-teksa” u Bileći ponovo počeo sa radom, ali u smanjenom obimu. Kakva će biti sudbina pogona u Foči ostaje da vidimo, ali sudeći po ranijim iskustvima sa ovim poslodavcem možda i nema razloga za preveliku euforiju, jer je seljenje ovakvih fabrika iz mjesta u mjesto postala taktika ovakvih poslodavaca, nakon što ojade zaposlene i iskoriste sve benefite od države.
- escobar__
#61 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Samo su tri stranice teme bile potrebne da se podizanje spomenika ovom četniku u četničkoj sredini opere pričom o Busuladžiću.
- Grean
#62 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Uopce procitah sad, nema ih valjda 10 koji su otvorili firmu u Bileci.Maraschino wrote:Znas li uopce o kome se radi?Grean wrote:
A ko je lik koji je otvorio firmu u Bileci?
Valjda ovaj Sucko
Evo nadjoh jos jednog, Dzafic i kovanica dao Bog zatrpali ga kuglagerima
Last edited by Grean on 24/05/2019 23:09, edited 1 time in total.
- Maraschino
- Maraschino
#64 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Moram Dzafica nazvati da ga pitam je li to istina. Ako jeste neka nazove nacelnika i pita ga ''hocete pogon za radnike ili drazu''. Oboje nece ici. Ako vas hranim ne zelim da vam budem sponzor cetnikovanju.
Kako to Cazinjanin radi u Prijedoru.
Kako to Cazinjanin radi u Prijedoru.
- MarshalDodik
#65 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Nismo isti naravno. dva rodjena brata i nisu ista.Maraschino wrote:...i na kraju, svi su isti.![]()
Ako gledamo iz nasih perspektiva tada pogotovo nismo isti, ali globalno gledano.... A za ovakvu drzavu kojoj postojanje i funkcionalnost trenutno garantuje medjunarodna zajednica od najvece vaznosti je to globalno posmatranje stvari i dogadjaja.
A kad tamo orilo gorilo u svim sferama. 1. Po pitanju nacionalizma/ sovinizma ide negativan izvjestaj: Rs njeguje takovine fazisma, a nisu ni ovi drugi ni treci puno bolji ( pa primjeri) 2. Po pitanju korupcije: Ovi ne valjaju ali i ovi drugi ih u stopu prate 3. Po pitanju nezaposlenosti pa i tu su podjenako katastrofalni...
U njihovima ocima to je tako. Prividnu naklonost Amera i Britanaca imamo samo zbog cinjenice da trenutnu srpsku politiku smatraju proruskom
A kad smo kod majmuna koji s vremena na vrijeme izvuku takve bisere, samo cu reci eh da nam se kako rijetiti tih majmuna, bilo bitno drugacije.
- insomnia78
#66 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Pa cuj. Ako cemo vec o naklonosti Amera a bgm i Jevrope ona rijetko kad ima veze sa pravdom i sa pravom tako da je to po tom pitanju nebitno
-
nenadivan
#67 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Pa jasno kao dan. Srbi su s ove strane Drine rehabilitovali Mihajlovića još 91. Malo se kasnilo u Srbiji s tim, jer je Milošević nominalno bio "socijalista". Srpske "demokrate" su taj problem riješile. I danas kada kažete da je Mihajlović bio fašista, doživite ono što ja vrlo često dozivim - žučne rasprave, izlive netrpeljivosti, i nemogućnost sagovornika da sakrije mržnju. Pa pobogu sada "zvanična" srpska istorija priča o nekim partizanskim zločinima, negira sve ostalo itd. Mislim da nema većeg mjesta u RS da nema ulice/trga Draže Mihajlovića. Sta je onda ovdje novo sa spomenikom?
Ja sam to prebacio na teren zajebancije - kad god počnu (moje kolege, poznanici, i sl) da se žale na lopovluk političara, na neke teške zloupotrebe i sl, ja vrlo ozbiljno odgovorim na to:"jeste možda tako, ali zato mi sada imamo srpsku državu, ako je to cijena da se SrBstvo vazdigne nije mnogo"
Ja sam to prebacio na teren zajebancije - kad god počnu (moje kolege, poznanici, i sl) da se žale na lopovluk političara, na neke teške zloupotrebe i sl, ja vrlo ozbiljno odgovorim na to:"jeste možda tako, ali zato mi sada imamo srpsku državu, ako je to cijena da se SrBstvo vazdigne nije mnogo"
- LBVIEW
#68 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
To samo ovim "Jugoslovenima" kao nije jasno.insomnia78 wrote:Pa cuj. Ako cemo vec o naklonosti Amera a bgm i Jevrope ona rijetko kad ima veze sa pravdom i sa pravom tako da je to po tom pitanju nebitno
- horkesh
#69 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Da bilo koji probh. političar ima muda, otišao bi na taj spomenik s 10-ak stranačkih pajtaša i održao historijski čas o tome ko je Draža zaista bio i šta su sve četnici radili tokom WWII. Potcrtati kako je sramota da ljudi danas veličaju nekadašnjeg saradnika nacista, ali, dabome, svakom njegovo. Ako neko želi da se odrekne antifašizma, a prigrli fašizam, nema problema.
Dodati da je sramota da lokalne vlasti sponzorišu ovakav spomenik, ali Bilećanima na obraz.
Sve uz urednu najavu medijima, dabome.
Ovi što su postavili spomenik bi šiznuli, vjerovatno i izazvali incident - što je dobro. Potpuno ogoliti fašizam pred kamerama.
Eh,ali valja dignuti dupe iz udobne zastupničke/ministarske/stranačke fotelje pa zapaliti za Bileću, u dubinu neprijateljske teritorije. Lakše napisati saopćenje i poslati medijima.
Dodati da je sramota da lokalne vlasti sponzorišu ovakav spomenik, ali Bilećanima na obraz.
Ovi što su postavili spomenik bi šiznuli, vjerovatno i izazvali incident - što je dobro. Potpuno ogoliti fašizam pred kamerama.
Eh,ali valja dignuti dupe iz udobne zastupničke/ministarske/stranačke fotelje pa zapaliti za Bileću, u dubinu neprijateljske teritorije. Lakše napisati saopćenje i poslati medijima.
- Edin H.
#70 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Je'l Samra? 
- cyprus
#71 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Amerika neka zna, da dovu činim ja...
Inače, vako se dobiva naklonost Amera
Inače, vako se dobiva naklonost Amera
- cyprus
- cyprus
#73 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Btw, šta je Draži zadnje prošlo kroz glavu? 
- insomnia78
#74 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Mislis ko kad je Sejfudin noso ljiljane po Bl?horkesh wrote:Da bilo koji probh. političar ima muda, otišao bi na taj spomenik s 10-ak stranačkih pajtaša i održao historijski čas o tome ko je Draža zaista bio i šta su sve četnici radili tokom WWII. Potcrtati kako je sramota da ljudi danas veličaju nekadašnjeg saradnika nacista, ali, dabome, svakom njegovo. Ako neko želi da se odrekne antifašizma, a prigrli fašizam, nema problema.
Da trazimo postove sa te teme?
- horkesh
#75 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Da, Sejfudin je ovakav i onakav, ali Sejfudin je imao cojones da usred Banjaluke raširi ljiljane.insomnia78 wrote:Mislis ko kad je Sejfudin noso ljiljane po Bl?horkesh wrote:Da bilo koji probh. političar ima muda, otišao bi na taj spomenik s 10-ak stranačkih pajtaša i održao historijski čas o tome ko je Draža zaista bio i šta su sve četnici radili tokom WWII. Potcrtati kako je sramota da ljudi danas veličaju nekadašnjeg saradnika nacista, ali, dabome, svakom njegovo. Ako neko želi da se odrekne antifašizma, a prigrli fašizam, nema problema.
Da trazimo postove sa te teme?
I još je dobio presudu u kojoj crno na bijelo stoji da to nije nikakva "ratna zastava".
Ne znam kakvi su postovi bili, kao što je za budućnost potpuno nevažno kakvi će ovdje postovi biti o ovom spomeniku. 99,99 posto ljudi pojma nema za ovaj forum, niti ih zanimaju ovdašnja promišljanja.