Prijateljstva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

animals

#51 Re: Prijateljstva

Post by animals »

moonca wrote:
animals wrote:
Desilo se meni a ne okruzenju :mrgreen:
..gdje ti je tema o oblacenju? :wink:
Ne znam ti ja otvarati teme..
otvorio dvije i neslavno zavrsile..
bolje to ti otvori..
a imas vjerovatno i ljepsu straznjicu :D
animals

#52 Re: Prijateljstva

Post by animals »

Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?

Da li biste pustili svoju suprugu/djevojku da spava sa najboljim jaranom?
Kad smo kod ove teme..
pricam nedavno sa zenom iz Teslica negdje..
radi kod mene u firmi..
i kako smo slucajno dosli na tu temu..
povjeri se meni ona kako su se od vjencanja druzili svaki dan maltene sa
kumovima vjencanim, dok nije otkrila da joj muz krese kumu :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#53 Re: Prijateljstva

Post by parappa »

animals wrote:
Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?

Da li biste pustili svoju suprugu/djevojku da spava sa najboljim jaranom?
Kad smo kod ove teme..
pricam nedavno sa zenom iz Teslica negdje..
radi kod mene u firmi..
i kako smo slucajno dosli na tu temu..
povjeri se meni ona kako su se od vjencanja druzili svaki dan maltene sa
kumovima vjencanim, dok nije otkrila da joj muz krese kumu :D
pa zar to nije svrha kumova?
animals

#54 Re: Prijateljstva

Post by animals »

U dobru i u zlu :D
SmokingMan

#55 Re: Prijateljstva

Post by SmokingMan »

Otrcano,ali istinito.
Mnogo je ljudi vani...Premalo prijatelja,previše poznanika,a još više nepoznatih ljudi.
Zna biti slučaj da su to zapravo oni koji su nam najbliži.
I onda kažeš sebi "Jebi ga".Šta sam radio svo ovo vrijeme...
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#56 Re: Prijateljstva

Post by parappa »

SmokingMan wrote:Otrcano,ali istinito.
Mnogo je ljudi vani...Premalo prijatelja,previše poznanika,a još više nepoznatih ljudi.
Zna biti slučaj da su to zapravo oni koji su nam najbliži.
I onda kažeš sebi "Jebi ga".Šta sam radio svo ovo vrijeme...
kako mislis? jeli iz perspektive covjeka vani?
512MB

#57 Re: Prijateljstva

Post by 512MB »

A koja je razlika izmedju prijatelja i poznanika?

Imam prijatelja sa kojim se vidjam jednom mjesecno, a sa nekim poznanicima svaki dan :mrgreen:
animals

#58 Re: Prijateljstva

Post by animals »

512MB wrote:A koja je razlika izmedju prijatelja i poznanika?

Imam prijatelja sa kojim se vidjam jednom mjesecno, a sa nekim poznanicima svaki dan :mrgreen:
Nikakva..
samo igra rijeci..
animals

#59 Re: Prijateljstva

Post by animals »

Ja dok sam bio mlad, mislio sam da postoje ona prijateljstva iz bajki..
sad znam, da postoje dobri i losi ljudi..
i koliko dajes , toliko i dobijes..
ne trazi prijatelje, niti sta trazi od nekoga..
kad si svoj, i kad imas neovisnost, svi su ti prijatelji..
SmokingMan

#60 Re: Prijateljstva

Post by SmokingMan »

Stvar je u tome što malo ko koga i poznaje.Sve se svodi po ustaljenoj matrici "Hajmo na kafu"...Prazna,priča,svako zna kako to ide,u nedogled.Čim vidi neki problem na tebi,sutra ga ne možeš ni dobiti na telefon,a ako je ljubazan izmislit će neke obaveze,samo da te se otarasi... :D
moonca

#61 Re: Prijateljstva

Post by moonca »

animals wrote:Ja dok sam bio mlad, mislio sam da postoje ona prijateljstva iz bajki..
sad znam, da postoje dobri i losi ljudi..
i koliko dajes , toliko i dobijes..
ne trazi prijatelje, niti sta trazi od nekoga..
kad si svoj, i kad imas neovisnost, svi su ti prijatelji..
Zavisi i od karktera nas i njih.

Ima zena koje imaju dvije grupe prijateljica - i ne mijesa ih , ne upoznaje ih medjusobno. To je meni jako cudno bilo-kada sam saznala.Nije mi se ta zena vise svidjala.

Pa prijateljstvo i jeste da ti nekome pomognesh, kao i poznaniku -ako te pita za sevjet, iskustvo - Ne vidim neku razliku.-
Razlika je u privatnosti- koliko koga pustas u svoju privatnu zonu.
Licno mislim da se nikada i nikome ne treba povjeravati, ako je nesto jako licno i ta infomacija bi te nekada mogla kostati - :wink:
i agree

#62 Re: Prijateljstva

Post by i agree »

Takoje,pred prijateljima samo supljirat :lol:
Bodkin

#63 Re: Prijateljstva

Post by Bodkin »

Sta ima cinici. Naravno da postoji prijateljstvo bez interesa samo sto se ne ogleda u svakodnevnim kafama. Imam iskrenog leijatelja kojeg vidim 3-4 puta godisnje ali znam da kad god mi zatreba da je tu
i agree

#64 Re: Prijateljstva

Post by i agree »

Bodkin wrote:Sta ima cinici. Naravno da postoji prijateljstvo bez interesa samo sto se ne ogleda u svakodnevnim kafama. Imam iskrenog leijatelja kojeg vidim 3-4 puta godisnje ali znam da kad god mi zatreba da je tu
Sto se tako malo viđate,zivite u drugim gradovima?
Bodkin

#65 Re: Prijateljstva

Post by Bodkin »

i agree wrote:
Bodkin wrote:Sta ima cinici. Naravno da postoji prijateljstvo bez interesa samo sto se ne ogleda u svakodnevnim kafama. Imam iskrenog leijatelja kojeg vidim 3-4 puta godisnje ali znam da kad god mi zatreba da je tu
Upravo to
i agree

#66 Re: Prijateljstva

Post by i agree »

Bodkin wrote:
i agree wrote:
Upravo to
To shvatam ali ne shvatam ljude u istom gradu zive vide se dva puta godisnje,kaze obaveze :-)
Jedan kad ne radi bude u kafani drugi kad ne radi spava u kladionici,obaveze su velike :lol:
Nece ljudi da se druze,siguran sam kad bi ukinuli ove internete samim tim i drustvene mreze da bi se ljudi vise druzili.
Bodkin

#67 Re: Prijateljstva

Post by Bodkin »

i agree wrote:
Bodkin wrote:
Upravo to
To shvatam ali ne shvatam ljude u istom gradu zive vide se dva puta godisnje,kaze obaveze :-)
Jedan kad ne radi bude u kafani drugi kad ne radi spava u kladionici,obaveze su velike :lol:
Nece ljudi da se druze,siguran sam kad bi ukinuli ove internete samim tim i drustvene mreze da bi se ljudi vise druzili.
I to jw tacno. Whatsapp i viber zamijenili dosta toga. Nabacis koju sliku, poruku i grupni chat i nemas ni potrebu za vidjanjem toliku. A i drugaciji zivotni ritam ali slazem se da i nije neko prijateljstvo ako se ne mozes vidjeti par puta mjesecno
moonca

#68 Re: Prijateljstva

Post by moonca »

i agree wrote:Takoje,pred prijateljima samo supljirat :lol:

Ako hoces da mirno spavas. :wink:

Osim toga i mene ne opterecujes- jer ako jos s nekim podijelis 'svoje tajne' sto je uobicajeno, i kada ta tajna ' procuri' eto ja treba da se pravdam da nisam ta .... :-)
Mada, tacno je i to, da nije ugodno kada saznas da se nesto 'potajno desava bez tvog znanja' ali ipak je bolja opcija...
Imas i na forumu jako prisnih osoba - pises se privatno - i nakon nekog vremena saznas da ti je nesto, - precutao... :-) welll
animals

#69 Re: Prijateljstva

Post by animals »

moonca wrote:

Osim toga i mene ne opterecujes- jer ako jos s nekim podijelis 'svoje tajne' sto je uobicajeno, i kada ta tajna ' procuri' eto ja treba da se pravdam da nisam ta .... :-)
Mada, tacno je i to, da nije ugodno kada saznas da se nesto 'potajno desava bez tvog znanja' ali ipak je bolja opcija...
Imas i na forumu jako prisnih osoba - pises se privatno - i nakon nekog vremena saznas da ti je nesto, - precutao... :-) welll
Dusa draga :izet:
i agree

#70 Re: Prijateljstva

Post by i agree »

moonca wrote:

Ne znam nikog sa foruma a tajne dijelim sa papagajem koji ne zna pricat :-x
cenecimoveocino

#71 Re: Prijateljstva

Post by cenecimoveocino »

Moje iskustvo do sada je pokazalo da oni koji ti govore da su ti pravi iskreni prijatelji,da ih možeš u 2 ujutru nazvati ako trebaš pomoć,da će biti uvijek tu,te prvii izdaju :izet: :izet: :lol: :lol: :lol: ;-) ;-) ;-) ;-)
Imao sam jednog takvog, i život zakombinira da mi je baš u 2 ujutro trebala pomoć radi frke u gradu,glava u torbi, i ja hop na telefon,šalji poruke i zovi i zovi,lik nikad nije odgovorio niti me nazvao sutradan da pita zašto sam ga zvao u 2 :izet: :izet: :izet: :izet:

Nakon 6 mjeseci ga sretnem sasvim slučajno na skijanju na Vlašić,kaže kaćemo pit' kafu eto nisam vidio ja bio pijan tu noć zaboravio :lol: :lol: :lol:
moonca

#72 Re: Prijateljstva

Post by moonca »

I to nije ok...Kada netko ocekuje ili kada kaze - vratises mi kad mi zatreba - koja je garancija, ocekivanje da ce taj biti u mogicnosti da ti vrati neku uslugu,kojom si ga zaduzio.

Nema tog razloga kojeg ces uvaziti ako je odbio da ti pomogne, onda kada ti smatras da je jako bitno bilo.. :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73 Re: Prijateljstva

Post by Velkoski »

koliko depresije na forumu jabote :mrgreen:
MarlboroGold

#74 Re: Prijateljstva

Post by MarlboroGold »

Imam široko društvo, a u tom društvu samo dva prava prijatelja i jednu prijateljicu koje gledam kao da su mi familija i koji sve o meni znaju i ja o njima. Znamo se od osnovne i tu smo jedni za druge kad god zatreba. Doduše jedan od kako se oženio kao da je propao u zemlju. Sve nema vremena a ustvari ima control freak ženu kod kuće.

Evo test, pa da se vidi kako ko razmišlja.

Desi se da vaš prijatelj izvrši neku tešku kriminalnu radnju... recimo ubije nekog čovjeka u afektu kako već. Dođe vama i zamoli vas da mu pomognete da osobu zakopa i da se o tome ništa ne zna. Da li biste to uradili ili biste ga savjetovali da se preda policiji? Da li biste ga vi prijavili policiji?
Sve ovo pod pretpostavkom da ste oduvijek imali savršen odnos i da ste jedan za drugog uvijek bili tu i kad je bilo najgore.
sumirprimus

#75 Re: Prijateljstva

Post by sumirprimus »

pored takvog prijatelja ne trebaju ti onda neprijatelji :lol:
Post Reply