Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Moderator: anex
-
moonca
#51 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Kako si se angazovao na raznim/temama - istrazivacki - problem je dublje prirode.. hrana je shlag.. 
- beni-bu-man
#52 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Pogledaj na TLC-u My 600-lb Life, zgaditi ce ti se hrana a mozda i skontas sam neke stvari,sve je do tebe.HAVANA wrote:Ni nalik,vjeruj.- Bosniak - wrote:To je najlakše za kazati ali u praksi je to stvarno teško. Ovisnost o hrani je kao ovisnost o heroinu. Kod nas se još uvijek slabo o tome govori nažalost.HAVANA wrote:Vrlo jednostavno.Smanji jelo i povecaj fizicku aktivnost.
-
- Bosniak -
#53 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Bio sam danas u šetnji. Jedno sat, sat i pol sam šetao. Imam ovu aplikaciju Strava na mobitelu pa nju koristim da vidim koliko sam prešao kilometara tokom treninga. Danas je to bilo 3,8 kilometara. Nije loše ali ja mogu puno više. Rekord mi je negdje oko 7-8 kilometara. Nekome je to slabo ali meni nije.90minut wrote:NE smaraj idi trči
- beni-bu-man
#54 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Svaka cast- Bosniak - wrote:Bio sam danas u šetnji. Jedno sat, sat i pol sam šetao. Imam ovu aplikaciju Strava na mobitelu pa nju koristim da vidim koliko sam prešao kilometara tokom treninga. Danas je to bilo 3,8 kilometara. Nije loše ali ja mogu puno više. Rekord mi je negdje oko 7-8 kilometara. Nekome je to slabo ali meni nije.90minut wrote:NE smaraj idi trči

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#55 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
8 sati fizičkog rada..bez ikakvih dijeta..garantovano skida kilograme.
- славянин
#56 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Najedi se bureka poslije pa ces viditi kako skidaBobi wrote:8 sati fizičkog rada..bez ikakvih dijeta..garantovano skida kilograme.
- nefsun
#57 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
imal' kakav recept kako se navuć' na ovu ovisnost? 
- fortaleza
#58 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Nizak muskarac.insomnia78 wrote:Osim toga kakav je muskarac od metar ipo i sesetpet kila. Hajte molim vas
- pustopoljina
#59 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Moj tata je poguzija.toliko voli jesti da je davno vec poceo ssm sebi kuhati, nigdje mu nije bio dobar ni kvalitet, ni kolicina..
Ima 70+ godina, visok oko 190, a imao je u svom zivotu toliko kila, da ga vaga nije mogla izmjeriti.
I onda mu je do.izdilo.
Umanjio je sa pitama i pravljenjem svog kruha...grozio se, ali i cilbur je poceo jesti sa jednom tankom sniticom. Prvi put se desavalo da sebi napravi samo salatu...vangil manji...ali samo salata.svo povrce iz basce...
I onda je poceo hodati...
Prvi put kad je otisao 5km, zvao je da se dodje autom po njega
Sada prepjesaci 10km bez beda.
Ide na brdo...a varira izmedju 90 i 100 kg.
Ako moze on, moze svako.
Cak je, kao grunf, pravio svoje tegove i bench...pa i sa tim ponekad.
Uglavnom, moras ti to odluciti. Da je dosta.
I uvijek sebi zadavati novi izazov.
Ako je on, izjelica, kojoj nije tesko po citavom gradu traziti svjezu dzigericu da sam sebi napravi citavu tepsiju bumbara, i maksuz potkuhati kruh i sve sve da uziva u svom gurmanluku uspio da se dovede u red...onda je definitivno sve u glavi.
Ima 70+ godina, visok oko 190, a imao je u svom zivotu toliko kila, da ga vaga nije mogla izmjeriti.
I onda mu je do.izdilo.
Umanjio je sa pitama i pravljenjem svog kruha...grozio se, ali i cilbur je poceo jesti sa jednom tankom sniticom. Prvi put se desavalo da sebi napravi samo salatu...vangil manji...ali samo salata.svo povrce iz basce...
I onda je poceo hodati...
Prvi put kad je otisao 5km, zvao je da se dodje autom po njega
Sada prepjesaci 10km bez beda.
Ide na brdo...a varira izmedju 90 i 100 kg.
Ako moze on, moze svako.
Cak je, kao grunf, pravio svoje tegove i bench...pa i sa tim ponekad.
Uglavnom, moras ti to odluciti. Da je dosta.
I uvijek sebi zadavati novi izazov.
Ako je on, izjelica, kojoj nije tesko po citavom gradu traziti svjezu dzigericu da sam sebi napravi citavu tepsiju bumbara, i maksuz potkuhati kruh i sve sve da uziva u svom gurmanluku uspio da se dovede u red...onda je definitivno sve u glavi.
- insomnia78
#60 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Sje si ti bona.
- dzejkej
#61 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
yamakashii wrote:Disciplina jaro. Ramazan ti je idealna prilika da je steknes, a i ujedno da ispunis svoju duznost prema Bogu.
a i smrsas jer ces sigurno umanjiti unos kalorija. dobar savjet.
i nemuslimani preporucuju intermittet fasting - odaberu dio dana u kojem mogu jesti i onda i do 16 sati nista (vjerovatno mogu vodu piti i tako).
preporucujem postavljacu teme da i ovu opciju prouci.
sretno u svakom slucaju
- pustopoljina
#62 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Frisko iz zatvorainsomnia78 wrote:Sje si ti bona.
-
moonca
#64 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Sve pomenuto je patnja , nametanje necega da moras - a kada moras -mi se odupiremo -dzejkej wrote:yamakashii wrote:Disciplina jaro. Ramazan ti je idealna prilika da je steknes, a i ujedno da ispunis svoju duznost prema Bogu.![]()
![]()
i nemuslimani preporucuju intermittet fasting - odaberu dio dana u kojem mogu jesti i onda i do 16 sati nista (vjerovatno mogu vodu piti i tako).
sretno u svakom slucaju
.pa .haj kada trebate dati ktv na anlizu i pravilo, ne jesti nista 12 sati ... omg - sama pomisao me baca u ocaj , mada ima dana kada ne jedem 12 sati i osjacam se ok..
. nista pod moranje ne radi - samo u glavi preobratimo misli da nam se to ne jede i da bas i nije za nas...
- fortaleza
#65 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
dzejkej wrote:yamakashii wrote:Disciplina jaro. Ramazan ti je idealna prilika da je steknes, a i ujedno da ispunis svoju duznost prema Bogu.![]()
![]()
sretno u svakom slucaju
Intermitent fasting je cudo, kod mene varira od 16-18h bez hrane. Ako se malo prouci skontabse da je jako jednoatavno.
-
moonca
#66 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
..svi nakon posta ..vrlo brzo vrate kilazu koju su imali, ako ne i dodaju malo oko 'struka'' 
- pustopoljina
#67 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Ako na post gledas kao na dijetu "5kg u 7 dana" onda da...moonca wrote:..svi nakon posta ..vrlo brzo vrate kilazu koju su imali, ako ne i dodaju malo oko 'struka''
Ali oni koje poznajem, a koji rade 16/8 su uz to promijenili i prehranu i vec su 2-3 godine u tom rezimu...to nije nesto s cim misle prestati.
Ako i pokusas 16/8 i tih 8 tamanis cips, cokolade, bureke..
Vidis da nisi dobar onih 16 sati...htjeli ne htjeli, prebacuju se na kvalitetniju ishranu.
- славянин
#68 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Ne znam dali je kod drugih isto ali moji prijatelji postaci su svi okrugliji nakon ramazanamoonca wrote:..svi nakon posta ..vrlo brzo vrate kilazu koju su imali, ako ne i dodaju malo oko 'struka''
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#69 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Nema to veze, fizicka neaktivnost jedini uzrok debljine !!!славянин wrote:Najedi se bureka poslije pa ces viditi kako skidaBobi wrote:8 sati fizičkog rada..bez ikakvih dijeta..garantovano skida kilograme.
- славянин
#70 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Najtezi radni dan znaci da umires kao KONJBobi wrote: Nema to veze, fizicka neaktivnost jedini uzrok debljine !!!
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#71 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Tebi moze pomoci Kenan Mandra jebo noge svoje.
-
moonca
#72 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Utice, ali prvenstveno unos hrane je glavni krivac pa geni.Bobi wrote:Nema to veze, fizicka neaktivnost jedini uzrok debljine !!!славянин wrote:Najedi se bureka poslije pa ces viditi kako skidaBobi wrote:8 sati fizičkog rada..bez ikakvih dijeta..garantovano skida kilograme.
Poznajem policajca , bivsi vojnik, izgleda kao-- the terminator-- trenira 2 puta dnevno/7 - i ima problema da odrzi tezinu koju hoce... i priznaje da je hrana problem no, ne moze da odoli -voli da jede...
- fortaleza
#73 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Kod mene nema nakon posta, pola godine sam u tom rezimu 16-18h bez hrane i vec sam se naviknuo. Da ne govorim koliko se zdravije hranim i imam vise energije.moonca wrote:..svi nakon posta ..vrlo brzo vrate kilazu koju su imali, ako ne i dodaju malo oko 'struka''
- dzejkej
#74 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
fortaleza wrote: Kod mene nema nakon posta, pola godine sam u tom rezimu 16-18h bez hrane i vec sam se naviknuo. Da ne govorim koliko se zdravije hranim i imam vise energije.
-
ratomir
#75 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
ma samo kupuj skupu hranu ,npr. nemoj otic na cevape sa cenerom vec kupi neku fensi hranu za te pare i tako svaki put .