Većinom da, znači baš imamo loše banke i loše aplikacije tj. podršku.sarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
Strašno
Moderator: anex
Većinom da, znači baš imamo loše banke i loše aplikacije tj. podršku.sarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
DAsarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
da, ja recimo placam mobitelom jer imam wise karticu koja se moze staviti u apple walletsarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
Koliku proviziju placas? Tj. koliki su troskovi odrzavanja za wise?team87 wrote: ↑11/05/2023 13:13da, ja recimo placam mobitelom jer imam wise karticu koja se moze staviti u apple walletsarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
8$ platio karticu, nema nikakvo mjesecno odrzavanje, prilikom placanja karticom uzima nesto sitno tipa na 100KM uzme 0.5KM provizije kroz neke konverzije, a na dizanje s bankomata vise, na 200KM uzme mi 15KM, ali i to zavisi od bankomata do bankomata, to 15KM na 200KM mi je minimum sto sam nasao, u sustini nikad i ne dizem s bankomata, samo placam karticom tako da nista ne uzima
Jesi li prebacivao sa Payoneer na Wise? Kakvi su troškovi?team87 wrote: ↑11/05/2023 13:388$ platio karticu, nema nikakvo mjesecno odrzavanje, prilikom placanja karticom uzima nesto sitno tipa na 100KM uzme 0.5KM provizije kroz neke konverzije, a na dizanje s bankomata vise, na 200KM uzme mi 15KM, ali i to zavisi od bankomata do bankomata, to 15KM na 200KM mi je minimum sto sam nasao, u sustini nikad i ne dizem s bankomata, samo placam karticom tako da nista ne uzima
sto se tice prijema para na wise, prebacujem pare sa freelance platforme upwork i nista mi ne uzme, prebacim 100$ i legne mi 100$, takodjer clan porodice isto ima wise i medjusobno prebacujemo bez ikakvih troskova, e ne znam sad koliko uzima prilikom prebacivanja sa drugih stranih/domacih racuna
sve u svemu ja prezadovoljan, sve preporuke, imam i payoneer, ali wise mi je dosta bolji
A gdje si inace sa prebivalistem? Je li BiH?team87 wrote: ↑11/05/2023 13:388$ platio karticu, nema nikakvo mjesecno odrzavanje, prilikom placanja karticom uzima nesto sitno tipa na 100KM uzme 0.5KM provizije kroz neke konverzije, a na dizanje s bankomata vise, na 200KM uzme mi 15KM, ali i to zavisi od bankomata do bankomata, to 15KM na 200KM mi je minimum sto sam nasao, u sustini nikad i ne dizem s bankomata, samo placam karticom tako da nista ne uzima
sto se tice prijema para na wise, prebacujem pare sa freelance platforme upwork i nista mi ne uzme, prebacim 100$ i legne mi 100$, takodjer clan porodice isto ima wise i medjusobno prebacujemo bez ikakvih troskova, e ne znam sad koliko uzima prilikom prebacivanja sa drugih stranih/domacih racuna
sve u svemu ja prezadovoljan, sve preporuke, imam i payoneer, ali wise mi je dosta bolji
nisam jer sam negdje na internetu procitao da su velike naknade, tako da imam odvojena dva racuna za dva razlicita klijenta iz inostranstvaCupavo wrote: ↑11/05/2023 13:41Jesi li prebacivao sa Payoneer na Wise? Kakvi su troškovi?team87 wrote: ↑11/05/2023 13:38
8$ platio karticu, nema nikakvo mjesecno odrzavanje, prilikom placanja karticom uzima nesto sitno tipa na 100KM uzme 0.5KM provizije kroz neke konverzije, a na dizanje s bankomata vise, na 200KM uzme mi 15KM, ali i to zavisi od bankomata do bankomata, to 15KM na 200KM mi je minimum sto sam nasao, u sustini nikad i ne dizem s bankomata, samo placam karticom tako da nista ne uzima
BiH, wise karticu narucio na adresu prijateljice u Austriju (prvobitno account registrovao na njenu adresu jer se ne moze kartica kod nas dobiti), dosla za par dana, onda mi ona poslala postom i to je to, nakon dolaska kartice na wise accountu sam promijenio adresu na svoju adresu u Sarajevu jer su mi trazili da dokazem gdje zivim a nisam mogao dokazati da zivim u Austriji, kartica samo nastavila funkcionisati normalnoacer5101 wrote: ↑11/05/2023 14:24A gdje si inace sa prebivalistem? Je li BiH?team87 wrote: ↑11/05/2023 13:38
Apple ne dopušta druge aplikacije za beskontaknto plaćanje. Riječ je o Apple Payu. NLB Banka je prije par dana prva uvela Google Pay u BiH te je Lidija Žigić, CEO NLB Banke Sarajevo potvrdila danas da je proces implementacije u tijeku i da će Apple Pay biti dostupan početkom 2024, istovremeno kada i u NLB Banci Srbija.

Imam i ja wise karticu, naručio je na njemačku adresu i prijatelj mi donio u BiH, al ne uspijevam je dodati u apple wallet, piše region settings for this device cannot be used with apple pay, kako si ti uspio, jel ti apple id region njemački ili bih, ja sam napravio i njemački i bih al ne uspijevamteam87 wrote: ↑11/05/2023 13:13da, ja recimo placam mobitelom jer imam wise karticu koja se moze staviti u apple walletsarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?
Nije bitan region Apple ID-ja nego region telefona._deCKarD wrote: ↑30/10/2023 14:57Imam i ja wise karticu, naručio je na njemačku adresu i prijatelj mi donio u BiH, al ne uspijevam je dodati u apple wallet, piše region settings for this device cannot be used with apple pay, kako si ti uspio, jel ti apple id region njemački ili bih, ja sam napravio i njemački i bih al ne uspijevamteam87 wrote: ↑11/05/2023 13:13da, ja recimo placam mobitelom jer imam wise karticu koja se moze staviti u apple walletsarajevsko_pivo wrote: ↑30/04/2023 17:44 Jeli to znaci da svi ovi sto vidim da plaćajući Sarajevu telefonom su stranci ili imaju strance račune?

Hvala još jednom, sad i to radi, nisam bio region telefona promijenio, prvi put na iosu pa me sve zanima.dzenanalic22 wrote: ↑30/10/2023 15:01Nije bitan region Apple ID-ja nego region telefona._deCKarD wrote: ↑30/10/2023 14:57Imam i ja wise karticu, naručio je na njemačku adresu i prijatelj mi donio u BiH, al ne uspijevam je dodati u apple wallet, piše region settings for this device cannot be used with apple pay, kako si ti uspio, jel ti apple id region njemački ili bih, ja sam napravio i njemački i bih al ne uspijevam
Ideš u settings > general > language and region i promijeniš
![]()
Probaj sad vratiti na BiH region, mozda ti nastavi radit_deCKarD wrote: ↑30/10/2023 15:28Hvala još jednom, sad i to radi, nisam bio region telefona promijenio, prvi put na iosu pa me sve zanima.dzenanalic22 wrote: ↑30/10/2023 15:01Nije bitan region Apple ID-ja nego region telefona._deCKarD wrote: ↑30/10/2023 14:57
Imam i ja wise karticu, naručio je na njemačku adresu i prijatelj mi donio u BiH, al ne uspijevam je dodati u apple wallet, piše region settings for this device cannot be used with apple pay, kako si ti uspio, jel ti apple id region njemački ili bih, ja sam napravio i njemački i bih al ne uspijevam
Ideš u settings > general > language and region i promijeniš
![]()
Apsolutna bomba, oni ne znaju šta je iphone a kamo li apple pay neki dan bio u poslovnici kažu ništa od toga pokazao onaj komentar od dir kaže ne zna ona ništa to onako piše poslije će reci ma nisam na to misliladzenanalic22 wrote: ↑18/11/2023 20:26Ako si blizu HR granice, naručiš Wise karticu u poštanski ured i odeš po nju. Ili pričekaj 2-3 mjeseca i otvori račun u NLB banci, trebali bi odmah početkom 2024. omogućiti Apple Pay.
Apsolutna bomba, oni ne znaju šta je iphone a kamo li apple pay neki dan bio u poslovnici kažu ništa od toga pokazao onaj komentar od dir kaže ne zna ona ništa to onako piše poslije će reci ma nisam na to misliladzenanalic22 wrote: ↑18/11/2023 20:26Ako si blizu HR granice, naručiš Wise karticu u poštanski ured i odeš po nju. Ili pričekaj 2-3 mjeseca i otvori račun u NLB banci, trebali bi odmah početkom 2024. omogućiti Apple Pay.
Ti radnici u poslovnicama inače znaju šta banka trenutno implentira?Alfonso97 wrote: ↑03/12/2023 12:43Apsolutna bomba, oni ne znaju šta je iphone a kamo li apple pay neki dan bio u poslovnici kažu ništa od toga pokazao onaj komentar od dir kaže ne zna ona ništa to onako piše poslije će reci ma nisam na to misliladzenanalic22 wrote: ↑18/11/2023 20:26Ako si blizu HR granice, naručiš Wise karticu u poštanski ured i odeš po nju. Ili pričekaj 2-3 mjeseca i otvori račun u NLB banci, trebali bi odmah početkom 2024. omogućiti Apple Pay.