Šri Lanka - teroristički napadi

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Chmoljo »

forumskivojnik wrote:
GandalfSivi wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Ma samo postavi pitanje kome odgovaraju ovakvi teroristički napadi? Muslimanima sigurno ne. Svakom normalnom muslimanu je neugodno i ima potrebu da se svaki put pravda svaki put kada tamo neko počini teroristički napad kao u ime Islama. Stvari treba nazvati pravim imenom i reći otvoreno da ovo čine kršćanskojudejske službe kako bi nabacili što veću ljagu na Islam i muslimane. Ovo nema veze sa Islamom.
Prvo, jos se ne zna ko je, imaju oni dole vecih problema od muslimana.

Drugo, nemam ja nikakvu potrebu da se pravdam za akcije idiota, bez obzira koga oni misle da predstavljaju.

Trece, “Markale su operacija stranih sluzbi u dogovoru sa dzihadistima da bi se nabacila ljaga na Srbe”.

Nemam rijeci, neka je pokoj dusama nevino stradalim ljudima...
Trece, “Markale su operacija stranih sluzbi u dogovoru sa dzihadistima da bi se nabacila ljaga na Srbe”.
:lol: :lol: :lol: Da, da i Srebrenica i Tuzlanska kapija i Vukovar, sve je to djelo "stranih sluzbi".
Jebeno je kad se sa komentarisanja po facebooku i po portalima krene čitati forum. Ostane ta površnost u čitanju i postanje afektnog mišljenja.
Maraschino

#52 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

Bodkin wrote:Standardna forumska suplja. Odredjuju “prave” :D
Ovako ti i djecak uvijek vidite situaciju.
Panika u crkvi u Minhenu: Ušao među vernike i vikao "Alahu akbar"

U katoličkoj crkvi Svetog Pavla u Minhenu zavladala je panika pošto je u crkvu ušao nepoznati muškarac i počeo da viče.
Izvor: Tanjug nedelja, 21.04.2019. | 13:27 -> 13:59

U crkvi su u tim trenucima bili većinom Hrvati koji su uspeli da ga savladaju, preneo je portal Index.hr.

Prema izjavama očevidaca za portal Fenix, reč je o Afrikancu koji je neometano ušao u crkvu među vernike i počeo da viče "Takbir" (Alahu akbar).

Posle njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najpre komešanje vernika, a potom i bežanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Vernici su ispričali i da je muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, ali to zasad nije potvrđeno. :lol:

Kako prenosi Fenix, nekoliko Hrvata je uspelo da obori Afrikanca na zemlju i zaustavi ga u njegovom hodu prema oltaru. :lol: Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju i privela muškarca.

Lokalni mediji pišu da je paniku u crkvi izazvao mentalno poremećeni muškarac.

"Počeo je da gestikulira i uzvikuje nerazumljive reči. te je preplašio posetioce crkve", saopštila je policija.

Zbog toga što su ljudi počeli da beže iz crkve, povređene su 24 osobe, ali reč je o minimalnim povredama, saopštila je policija.

Muškarac je uhapšen, a policija je rekla da nije predstavljao opasnost za ljude u crkvi
Eto, jedna komedija na racun mentalno poremecene osobe u kojoj su Hrvati vidjeli teroristu. :D
kamberovica polje

#53 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by kamberovica polje »

Na stranu mentalno poremećena osoba, ali i ja bi prvi zaronio iza najbliže klupe da čujem taj povik na takvom mjestu.
hAZNADAR

#54 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:
commendatore wrote: kakve idiotske veze imaju Markale sa ovim? jel pokusavas bit pametan? slabo ti ide vjeruj mi....
Ne pokusavam ni sekunde, stavise gadljivo mi je. Zato sam i stavio navodnike, jer lik sa drugim postom na ovoj temi odmah udara po teoriji zavjere, prateci isti obrazac koji su cetnici imali u ratu...
I taj "isti obrazac kao cetnici" je pomalo vec otrcana fraza i koristi se cesto i kada nema veze sa tim.

Na globalnom planu vezano za uloge svjetskih sila, lobije, ekstremisticke pokrete,... mnogo toga vise nije tabu niti puka konspiracija. Pogotovo kada se uvijek pokaze ko ima koristi od ekstremizma a ko stete.
Maraschino

#55 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

kamberovica polje wrote:Na stranu mentalno poremećena osoba, ali i ja bi prvi zaronio iza najbliže klupe da čujem taj povik na takvom mjestu.
koji povik?
GandalfSivi

#56 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote:
Jebeno je kad se sa komentarisanja po facebooku i po portalima krene čitati forum. Ostane ta površnost u čitanju i postanje afektnog mišljenja.
Ispast ce na kraju da ja zastupam tu bolesnu teoriju. Uzas ba, fakat ljudi na prvu izlecu, nezgodna situacija pravo...
annoy

#57 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by annoy »

Maraschino wrote:

U katoličkoj crkvi Svetog Pavla u Minhenu zavladala je panika pošto je u crkvu ušao nepoznati muškarac i počeo da viče.

U crkvi su u tim trenucima bili većinom Hrvati koji su uspeli da ga savladaju, preneo je portal Index.hr.

Prema izjavama očevidaca za portal Fenix, reč je o Afrikancu koji je neometano ušao u crkvu među vernike i počeo da viče "Takbir" (Alahu akbar).

Posle njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najpre komešanje vernika, a potom i bežanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Vernici su ispričali i da je muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, ali to zasad nije potvrđeno. :lol:

Kako prenosi Fenix, nekoliko Hrvata je uspelo da obori Afrikanca na zemlju i zaustavi ga u njegovom hodu prema oltaru. :lol: Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju i privela muškarca.

"Počeo je da gestikulira i uzvikuje nerazumljive reči. te je preplašio posetioce crkve", saopštila je policija.

Zbog toga što su ljudi počeli da beže iz crkve, povređene su 24 osobe, ali reč je o minimalnim povredama, saopštila je policija.

Muškarac je uhapšen, a policija je rekla da nije predstavljao opasnost za ljude u crkvi
Eto, jedna komedija na racun mentalno poremecene osobe u kojoj su Hrvati vidjeli teroristu. :D
Clan obitelji je bio na toj misi i nije bilo uopce ovako bezazleno kako je zakljuceno u clanku
Istina je negdje između bombasticnih spekulacija i relativiziranja cijele situacije, covjek je divljao po crkvi i ljudi su bili jako uplaseni, vrlo ruzno iskustvo za sve prisutne
Maraschino

#58 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

annoy wrote: Clan obitelji je bio na toj misi i nije bilo uopce ovako bezazleno kako je zakljuceno u clanku
Istina je negdje između bombasticnih spekulacija i relativiziranja cijele situacije, covjek je divljao po crkvi i ljudi su bili jako uplaseni, vrlo ruzno iskustvo za sve prisutne
To vjerujem da je neugodna situacija kada covjek pocne nekontrolisano uzvikivati nerazumne rijecu u prostoriji u kojoj vlada mir.
Srecom da se tako zavrsilo ali ne mogu da shvatim ove ''bombase''.
annoy

#59 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by annoy »

Maraschino wrote:
annoy wrote: Clan obitelji je bio na toj misi i nije bilo uopce ovako bezazleno kako je zakljuceno u clanku
To vjerujem da je neugodna situacija kada covjek pocne nekontrolisano uzvikivati nerazumne rijecu u prostoriji u kojoj vlada mir.
Srecom da se tako zavrsilo ali ne mogu da shvatim ove ''bombase''.
Nazalost nije samo vikao
Rusio je cvijece, hranu koju su ljudi donijeli na posvetu, svetu vodu... ne znam, ja bih u takvoj situaciji vjerojatno pocela panicariti, tako da me ne cudi sto su se prisutni uplasili, isli ga svladat i generalno se osjecali napadnuto :|
Maraschino

#60 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

annoy wrote: Nazalost nije samo vikao
Rusio je cvijece, hranu koju su ljudi donijeli na posvetu, svetu vodu... ne znam, ja bih u takvoj situaciji vjerojatno pocela panicariti, tako da me ne cudi sto su se prisutni uplasili, isli ga svladat i generalno se osjecali napadnuto :|
Pa valjda po ovome sto je radio moglo se zakljuciti ili je bezobrazan ili bolestan, nista vise.
Kikibombona

#61 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Kikibombona »

plain vanilla wrote:Nekad su ljudi masovno umirali od zaraznih bolesti koje su harale svijetom.
Danas, u 21. vijeku haraju zarazne mentalne bolesti.
I tada kada se umiralo od zaraza ratovi i krvoprolica su bili svakodnevnica. Tada je rat bio sasvim normalna pojava bez negativnih konotacija.

Ne znam zasto se govori kao da je nakad bilo normalno?

Nije nikad bilo normalno.

U prirodi velikog broja ljudi je utakno zlo. To je tako oduvijek.
Kikibombona

#62 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Kikibombona »

Maraschino wrote:Musliman koji pravilno provodi islam ne moze takve stvari ni pomisliti a kamo li raditi a ti ga trpaj gdje hoces.
On je rodjen kao musliman a sa islamom nema veze i odstupio je od njega prvi put kada je pomislio da nekoga(neduznog) ubije.

Isto je i sa zlocincem sa N.Zelanda.
Ako je clan moro kluba ne znaci da su svi ubice.
Kolosalna glupost i neistina.

Muhamed licno je bio ratnik. Njegovi najbolji prijatelji su vodili osavajcke ratove i pokorili pola svijeta. Radilo se o krvavim agrsijama.

Potpuno isto su radili krscani. Mnogi ne znaju da je Biblija znatno radikalnija knjiga od Kur'ana. Krscanstvo su obiljezili krv i ratovi. Jedna izrazito radikalna ideologija.

I tako je sa vecinom religija.

...

Al' evo, proslost je pokazala da ni ateisti nisu puno bolji. Vidjeli smo sta su radili Staljin, Mao i slicni.
Kikibombona

#63 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Strašno, ali ovo je još jedan dokaz svjetskog licemjerja, neće se o ovom pričat 2-3 dana, a brojka smrtno stradalih će vjerovatno ići preko 250.

Ja sam na prvu pomislio da je riječ o Tamilskim Tigrovima, čudan pojam da na Šri Lanci postoje grupe sa muslimanskim predznakom.
Krok, da i tebi odgovorim, kada me krenulo. :D

Ne radi se o licemjerstvu. Jednostavno, zapadna drustva su se izborila da svaki pojedinac dobije maksimalnu paznju i vrijednost. Jedan moj skandinavski rodjak se tesko povrijedio kod nas. Skandinavska drzava je poslala avion po njega jer su procijenili da ce imati bolji tretman nego ima kod nas. A radi se o obicnom covjeku. Nevjerovatna briga za svakog covjeka.

Azijati i Afrikanci su maksimalno pojeftinili svoje ljude. Mozes otici u Bihac i rastaviti od zivota nekog Afgana, njegova drzava nece mariti. Zivot ne vrijedi nista. Ako oni ne cijene sebe, zasto bi ih cijenio Francuz? Sami sebe su doveli na nivo stoke. Afrikanac vadi dusu Afrikancu.

I kod nas je isto. Ako nas jebe SDA seljober, ako nas krade i ponizava, zasto bi nas zalio Holandjanin!?? Ko nas jebe, sami sebe smo srozali na nivo stoke.

Da se ovo desilo u Seulu zavrijedilo bi puno vecu paznju jer Koreanac jednostavno vrijedi vise.
Krokodajl

#64 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Krokodajl »

I to što kažeš Kiki.

Ja i dalje ne kontam ovaj napad danas.

Katolici na Šri Lanci su ogromna manjina, očito je riječ o napadu neke islamističke grupe, a i muslimani su tamo ogromna manjina, a napadi se uglavnom desili u glavnom gradu u kojem su obadvije grupe manjina.

Stvarno, nigdje veze...

Ovo ko kada bi šta ja znam, Hindusi napali Sikhe u Francuskoj.
Maraschino

#65 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

Kikibombona wrote:
Kolosalna glupost i neistina.

Muhamed licno je bio ratnik. Njegovi najbolji prijatelji su vodili osavajcke ratove i pokorili pola svijeta. Radilo se o krvavim agrsijama.

Potpuno isto su radili krscani. Mnogi ne znaju da je Biblija znatno radikalnija knjiga od Kur'ana. Krscanstvo su obiljezili krv i ratovi. Jedna izrazito radikalna ideologija.

I tako je sa vecinom religija.

...

Al' evo, proslost je pokazala da ni ateisti nisu puno bolji. Vidjeli smo sta su radili Staljin, Mao i slicni.
Smanji ribu Kiki.
dječak sa šibicama

#66 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by dječak sa šibicama »

Ovaj "mentalno oboljeli" u Njemackoj, dobio batine od okupljenih vjernika.

Na krive se namjerio.
LBVIEW

#67 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:

Pa znas, kad je o muslimanima rec, onda se moze generalizirati, te na konto pripadnosti istoj religiji prisiti sta Bosnjacima, tu ti je FGR perjanica foruma - drug Bodkin prvi. Dok, recimo, kad se sta za Srbe spomene, koji su u par navrata dali legitimitet politici "dje su serpski grobovi tuj je i serpska zemlja, a ostale pod zemlju", e onda se kmeci o generalizaciji.
Last edited by LBVIEW on 22/04/2019 00:22, edited 1 time in total.
LBVIEW

#68 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Ovaj "mentalno oboljeli" u Njemackoj, dobio batine od okupljenih vjernika.

Na krive se namjerio.
Da nije blazeni Dario Kordic drz'o propovijed?
Maraschino

#69 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

dječak sa šibicama wrote:Ovaj "mentalno oboljeli" u Njemackoj, dobio batine od okupljenih vjernika.

Na krive se namjerio.
mene sramota
bogoljub

#70 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by bogoljub »

Zašto nigdje nemaju imena izvršilaca ovog zločina, o naručiocima da i ne govorimo
GandalfSivi

#71 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by GandalfSivi »

bogoljub wrote:Zašto nigdje nemaju imena izvršilaca ovog zločina, o naručiocima da i ne govorimo
Trazile vlasti da se ne objavljuje dok se ne zavrsi istraga, zbog moguce odmazde...
jeza u ledja

#72 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by jeza u ledja »

Sta ljude ponuka na ovakve stvari i kako sami sebi opravdavaju ovolika masovna ubistva neduznih ljudi stvano mi nije jasno. :roll:

Da je u pitanju jedan covjek pa da kazes budala, ali ovo je morala biti cijela organizacija. Znaci neka skupina genijalaca napravi plan da pobije stotine ljudi i rani jos boga pitaj koliko na njihov sveti praznik i time dobiju....sta? Mislim fakat mi nije jasno koliki kreten moras biti.

Usput, sve ovo u zemlji koja je svijetu dala zloglasne Tamilske tigrove, koji su necuveni po tome sto su prvi "razvili taktiku" raznosenja bombama kao vid teroristickih napada.
Grean

#73 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Grean »

Čitalac wrote:U Šri Lanki su već neko vreme pojačane tenzije između budista i muslimana. U martu prošle godine, zbog sukoba pripadnika ove dve grupacije proglašeno je i sedmodnevno vanredno stanje.
Radikalne budističke grupe optužuju muslimane za uništavanje nekakvih arheoloških nalazišta, muslimani pak tvrde da su kao manjina žrtve progona. Nakon ubistva jednog budiste, zapaljeno je više od 30 objekata u vlasništvu muslimana pa je intervenisala i vojska.
Muslimane maltretiraju gdje stignu.

Gledam nedavno dokumentarac o trafikingu sirom svijeta pa svratili i u Indiju. Uglavnom otimaju i na prevaru odvode djevojcice koje cesto i ubijaju. Jedan od ucesnika pristao na razgovor, kaze sam on ih je ubio 40. Pita ga kako biraju zrtve koje uglavno dolaze iz zapadnog Bengala ali i iz slumova u Kalkuti , kaze uglavnom muslimane i pripadnike nekih drugih manjina jer je manja je sansa da ce policija a i javnost napraviti ista po tom pitanju.

Po Mijanmaru vidimo da ni budisti nisu nista milosrdniji kad su muslimani pitanju. Uglavnom u zavadi smo sa cijelim svijetom.
Kikibombona

#74 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:I to što kažeš Kiki.

Ja i dalje ne kontam ovaj napad danas.

Katolici na Šri Lanci su ogromna manjina, očito je riječ o napadu neke islamističke grupe, a i muslimani su tamo ogromna manjina, a napadi se uglavnom desili u glavnom gradu u kojem su obadvije grupe manjina.

Stvarno, nigdje veze...

Ovo ko kada bi šta ja znam, Hindusi napali Sikhe u Francuskoj.
Kod tih debila logika funkcionise na nekom drugom, normalnom covjeku nejasnom nivou.

Ima li logike da neko iz BiH ode u Siriju da se bori protiv shia muslimana?

Isto tako, ne bi me iznanadilo da se neki debil na Sri Lanki sveti Amerikancima za Abu Graib ili Afganistan. U njegovoj glavi postoji veza izmedju Dzordza Busa i nekakvog krscanskog jadnika iz Sri Lanke.

Terororizam je uvijek posljedica. Teroristi su obicno idioti. Puno veci problem su oni sto stvaraju terorizam - Amerika, Rusija, Turska, Izrael, Iran, Saudijska Arabija, Velika Britanija, Indija, Kina itd.
Seyfo

#75 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Seyfo »

Kad nekom nesto pukne u glavi,sveti se prvom koji ga asocira na krivce,recimo krscane koji asociraju na Ameriku ili recimo kad neko protestuje protiv globalizacije kamenujuci americku ambasadu. Nidje veze ali bas. Medjutim ovdje se o tome ne radi,koordinirani napadi kojima je prethodila jaka organizacija iza koje stoji vise ljudi. Na drugim medijima spominju muslimane ali ja se jos uvijek nadam da to nece biti slucaj. Nije ni ovako lako muslimanima sirom svijeta.
Post Reply