Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

Post Reply
arzuhal

#51 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by arzuhal »

Stalno se ljudi pitaju, zbog hiljadu situacija: Pa kako to!?

Eto tako... Ljepo.
Kikibombona

#52 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:U ratu je jedan dio naših pametnih, kreativnih, inteligentnih, nadarenih mladih ljudi ubijen,
najveći dio je otišao sam iz ove zemlje ili je odveden,
a dosta je i prosječnijih od prosjeka otišlo...

Postali smo zemlja procentualno najbogatija ispodprosječnim...Mediokriteti su u takvom društvu moralne vertikale, uspješni pojedinci, primjeri... Ljudi opremljeni čeličnim laktovima i gumenom savjesti postaju vođe društva i kreatori zbivanja...

Odatle takva vlast, takva glasanja i takvi rezultati na izborima, takvi odgovori na anketama, takvo obrazovanje... Kada vlast ili fanovi vlasti iz kriminalnog miljea otvoreno kradu, pljuju po narodu, smiju se u lice bijedi, to je sasvim normalna posljedica, to je naša dijagnoza...
U sve su se uklopile vjerske zajednice koje su leglo ljudskog sljama. Smiju se, tapsu, podilaze, uzimaju lovu od tajkuna cija zrtva je obicni narod. Narod radi za sitnis i prekovremeno, pocesto je zrtva mobinga, a gazde su istaknuti vjernici i ne odvajaju se od mantija vjerskih lidera. Ne mogu opisati odvratnost i gadjenje kada ih gledam. Fujjjjj.

Onda slijedi akademska zajednica, prodani intelektualci, koji svjesno zaglupljuju narod sireci manipulacije kako bi homogenizirali torove. Odvratni su.

Elita naroda je da povratis.

Ima casnih pojedinaca, ali premalo...

...

I da dodam, ne mislim da je rat toliko odgovoran za aktuelno stanje...

Bio je rat u Njemackoj, Francuskoj, Japanu i mnogim drugim zemljama pa su drzave brzo napredovale.

Problem je sistem vrijednosti uspostavljen od etno-vjerskih stranaka.
Last edited by Kikibombona on 28/03/2019 21:23, edited 3 times in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#54 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Jimmy McNulty wrote:
Gandalf wrote:Ali stari od ovog ministra je napravio jednu dobru stvar kada je lokalnu " legendu " kick boxa Jašara provozao na haubi od svog džipa :lol:
To je bila scena kao iz holivudskih filmova. Ramo ga udario autom i prikliještio uz banderu, dok je izašao ovaj u bijeg, Ramo :fazlija: za njim ali ova junačina pobjegne među zgrade i naleti marica i uskoči od straha u mariolu i spase ga policajci :lol: a Ramo se sam predo u policiju kasnije tog dana.

akademski građani sve redom
https://www.youtube.com/watch?v=Kyl-HuHU_C0

Bosno moja poharana :bih:
Kad je ba to bilo?
https://www.mojportal.ba/2010/05/11/pos ... red-grada/
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ovdje pisu 3 verzije, nijedna se ne poklapa sa tvojom
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#56 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Pa ovdje pisu 3 verzije, nijedna se ne poklapa sa tvojom
Meni je pricao policajac o ovoj, je li istinita pojma nemam.
fudo77

#57 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by fudo77 »

insomnia78 wrote:Al “mi”. Jos metno “fudo”
isto ko onaj ko fol vlado55 sto bojkotuje hr proizvode hahaha toti nije smujesno?
fudo77

#58 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by fudo77 »

dabogda svi bili ovakvi, nista drugo niste zasluzilu, nek vas uzimaju lopatom papani
fudo77

#59 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by fudo77 »

Kikibombona wrote:Image

Ajzak Kris Ramo! :bih: :bih:
vidi se da je to fin i skolovan Covjek, Bosnje i nisu bolje zasluzili, dabogda gospodin Ishak sto godina vladao skupa sa obitelji svojom hahA
pustopoljina

#60 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by pustopoljina »

arzuhal wrote:U ratu je jedan dio naših pametnih, kreativnih, inteligentnih, nadarenih mladih ljudi ubijen,
najveći dio je otišao sam iz ove zemlje ili je odveden,
a dosta je i prosječnijih od prosjeka otišlo...

Postali smo zemlja procentualno najbogatija ispodprosječnim...Mediokriteti su u takvom društvu moralne vertikale, uspješni pojedinci, primjeri... Ljudi opremljeni čeličnim laktovima i gumenom savjesti postaju vođe društva i kreatori zbivanja...

Odatle takva vlast, takva glasanja i takvi rezultati na izborima, takvi odgovori na anketama, takvo obrazovanje... Kada vlast ili fanovi vlasti iz kriminalnog miljea otvoreno kradu, pljuju po narodu, smiju se u lice bijedi, to je sasvim normalna posljedica, to je naša dijagnoza...
I to je ta nenadoknadiva steta od rata.
...sve se moze obnoviti...brzo...samo ljudi ne.
Maraschino

#61 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by Maraschino »

fudo77 wrote: vidi se da je to fin i skolovan Covjek, Bosnje i nisu bolje zasluzili, dabogda gospodin Ishak sto godina vladao skupa sa obitelji svojom hahA
Image
insomnia78

#62 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by insomnia78 »

Kolega provjeri der mi ovo lice tamo u arhivi. Ko da sam ga vidjo na nekoj potjernici
mO k3

#63 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by mO k3 »

fudo77 wrote:Nek smo mi Komšića izglasali Hrvatima da ih ko biva zaje..... , Ima Boga sve više vjerujem haha karma
joj fudo haje ne seri , ili bolje receno jeli ti ime pravo ante ili sime?? n

Tako ste providljivi
mO k3

#64 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by mO k3 »

So What! wrote:Nadam se da vas je većina čula za ovog giganta.

Imao sam tu čast lično da ga upoznam nekada ranije dok je studirao na Burch univerzitetu sa kojeg se neslavno ispisao i za to vrijeme ni teoretski nije mogao završiti nikakav studij, a pogotovo na državnom univerzitetu, barem ne legalno, osim ako nije genijalac, a to već znam da nije.

Ono čega se mediji još uvijek nisu dosjetili da istraže je činjenica da je nakon napuštanja studija u Sarajevu, odlučio otvoriti vlastiti shisha bar u Zenici, a upucan je već drugi dan, jer Zenica je nimalo pitomo mjesto za vlasnike ugostiteljskih objekata.

Mislim da ova tema ima potencijal da postane barem upola dobra kao tema o Esedu Radeljašu, jer Haris Zahiragić sekunde nije smiješan.

Image
koji je ovo bolid ...
Drzava za bolida ...
SmokingMan

#65 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by SmokingMan »

Što ti je biti derivat SDA,druga strana iste kovanice. :D
karanana

#66 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by karanana »

Kikibombona wrote: ...

I da dodam, ne mislim da je rat toliko odgovoran za aktuelno stanje...

Bio je rat u Njemackoj, Francuskoj, Japanu i mnogim drugim zemljama pa su drzave brzo napredovale.

Problem je sistem vrijednosti uspostavljen od etno-vjerskih stranaka.

bio je rat u tim zemljama ali ljudi u tim drzavama su vecinom ostali tu gdje su zivili i prije jer su vidjeli neku perspektivu da zivot ponovo izgrade i vrate na neku normalu.
insomnia78

#67 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by insomnia78 »

Bosna nikad nije bila na nivou tih zemalja ne znam cemu poredjenje sa njima
dezurni_ucenik

#68 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by dezurni_ucenik »

to je samo odraz naseg drustva. Nova epizoda iste serije, juce Esed, danas Arnel a sutra neko novi. Dosli su demokratskim putem a ne pobunom. Sto ce rec - slobodna volja naroda. Narod zeli da ih guze - let it be.
Edin H.

#69 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by Edin H. »

mO k3 wrote:
So What! wrote:Nadam se da vas je većina čula za ovog giganta.

Imao sam tu čast lično da ga upoznam nekada ranije dok je studirao na Burch univerzitetu sa kojeg se neslavno ispisao i za to vrijeme ni teoretski nije mogao završiti nikakav studij, a pogotovo na državnom univerzitetu, barem ne legalno, osim ako nije genijalac, a to već znam da nije.

Ono čega se mediji još uvijek nisu dosjetili da istraže je činjenica da je nakon napuštanja studija u Sarajevu, odlučio otvoriti vlastiti shisha bar u Zenici, a upucan je već drugi dan, jer Zenica je nimalo pitomo mjesto za vlasnike ugostiteljskih objekata.

Mislim da ova tema ima potencijal da postane barem upola dobra kao tema o Esedu Radeljašu, jer Haris Zahiragić sekunde nije smiješan.

Image
koji je ovo bolid ...
Drzava za bolida ...
Nadam se da je ovo privatni bazen i da kao odgovorni rukovodilac moze dudlati shishu sa ukusom kupusa iz udobnosti svoga doma
BarbaDue

#71 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by BarbaDue »

kakavdanakneiskustvu wrote:hocemo i aragorna na temi
Ja sam nažalost ostao bez teksta :mrgreen:
So What!

#72 Re: Arnel Isak a.k.a. Arnel ShishaKing - Novi ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZD

Post by So What! »

Tekst je satiričan, ali prililiči ...

A-SDA podnijela inicijativu da se proširi broj ministarstava, jer imaju još sinova
Image

Nakon što je Arnel Isak izabran za ministra za prostorno uređenje, okoliš i promet, iz A-SDA je pokrenula inicijativu da se proširi broj ministarstava, kako bi zaposlili sve potomke.

“Smatramo da nije pošteno da jedno dijete zaposlimo, a djeca ostalih članova naše stranke ne rade ništa. Oni jadni moraju od roditelja svaki dan da traže 100-200 KM, ne bi li imali za kafe i izašli ponekad s društvom. Mi ne tražimo puno, samo da se otvori još nekih 50 ministarstava, kako bi ih mogli zaposliti”, ističe Semra Bihorac, članica A-SDA stranke.

Oni smatraju da djeca svih članova trebaju imati jednak status, te da se ne smije praviti razlika među njima, jer kako kažu, to loše utječe na mentalni razvoj djeteta.

“Mi bismo tehnički mogli u ovo ministarstvo uposliti još na desetak sinova i kćeri naših plemenitih članova, ali tu nastaje problem. Nije fer i korektno da jedni budu šefovi a da drugi rade za njih. Onda će nastati sukobi, konflikti i članovi će nam početi napuštati stranku. Mislimo da nekih simboličnih 550 miliona KM, koje bi trebalo izdvojiti za otvaranje dodatnih ministarstava godišnje, nije velika cifra, a nama bi to značilo mnogo”, dodaje Bihorac.

Već su krenule negativne priče i ogovaranja unutar stranke, obzirom da ostala djeca funkcionera još uvijek čekaju kakvu-takvu priliku za posao.
Šatro.info
Post Reply