Kilometraža na polovnim autima.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zrakomlat

#51 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by zrakomlat »

Od rodice muž imao pasata 5, a ima troje djece, tražio da kupi nesto vece, porodicno, komotnije jel, a kupio b klasu merca :lol:

čak je i fobija 2 karavan bila opcija :D
Last edited by zrakomlat on 17/03/2019 19:35, edited 1 time in total.
radostan dan

#52 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by radostan dan »

:lol:
jurim tiguana, nek mi je bog na pomoći...
mist

#53 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by mist »

U dva berlinga napravljeno cirka 100 k. i iz mog iskustva :-) .Od kvarova,usluge ovlastenog servisa,enterijera,upravljivosti...
Sreca pa postoje sluzbena vozila.Kangoo je vec druga prica.
amar1994

#54 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

Bakir1 wrote:Jebo auto bez kliznih vrata :lol:
:D

ma jedan MPV i jedan MX5 i taman :lol:
hopi

#55 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by hopi »

zrakomlat wrote:Od rodice muž imao pasata 5, a ima troje djece, tražio da kupi nesto vece, porodicno, komotnije jel, a kupio b klasu merca :lol:

čak je i fobija 2 karavan bila opcija :D
a šta to fali b klasi, vjerujem da nazad ima prostora više od pasata 5, i pogodniji gepek za utovar/istovar stvari nego limuzina.
Nas se troje odraslih nazad vozilo u b klasi na duži put, i nismo imali zamjerke.
amar1994

#56 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

cijena i prakticnost(ne) za prosjecnu porodicu isto kao 2 GT :-)

prakticnijih i jeftinijih auta kolko hoces..

Image

Image

:izet:
Throttle

#57 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Throttle »

Jesu li ono na zadnjoj fotki jabuke ispod kolica :mrgreen:
hopi

#58 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by hopi »

nisam ni rekao da je b klasa najbolja, naravno da ima boljih /većih/praktičnijih auta, ali konkretno u usporedibi sa passatom ima određenih prednosti koje možda čovjeku odgovaraju. Vala ne znam ni koje je to vozilo što si postavio ali nije loše.
A kod mene je limuzina, ne diže se staklo i znam kako je nezgodno utovariti kabaste stvari to je samo za kofere, ali sam znao uzeti iz firme dostavno kada mi zatreba.
Me_again

#59 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Me_again »

mist wrote:U dva berlinga napravljeno cirka 100 k. i iz mog iskustva :-) .Od kvarova,usluge ovlastenog servisa,enterijera,upravljivosti...
Molim pojašnjenje :shock:
amar1994

#60 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

hopi wrote:nisam ni rekao da je b klasa najbolja, naravno da ima boljih /većih/praktičnijih auta, ali konkretno u usporedibi sa passatom ima određenih prednosti koje možda čovjeku odgovaraju. Vala ne znam ni koje je to vozilo što si postavio ali nije loše.
A kod mene je limuzina, ne diže se staklo i znam kako je nezgodno utovariti kabaste stvari to je samo za kofere, ali sam znao uzeti iz firme dostavno kada mi zatreba.
kombinacija sa sjedistima milion 8-)

i tako dobar i praktican auto je zamjenilo CUV/SUV govno koje nema prakticnosti ni za lijeka :-)
amar1994

#61 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

Throttle wrote:Jesu li ono na zadnjoj fotki jabuke ispod kolica :mrgreen:
moguce,da nije nar/sipak :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by konektovan »

Koji si ti mahalac. :mrgreen:
Znas li slucajno koja sorta je u pitanju????
amar1994

#63 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

deliŠes :lol:
Maraschino

#64 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Maraschino »

Sto je Havana rekao u prvom postu, ako hoces polovno auto da je preslo malo kilometara, to bas ima cijenu.
Od ovih liz auta i ozbiljnih kuca ne treba bjezati jer oni imaju redovne i kvalitetne servise u ovlastenim servisima tako da kilometraza ne treba predstavljati neki problem.
Udareno auto(ne mnogo) se radi u kvalitetnim radionama koje imaju certifikate i nema improvizacije, tako da ni to ne treba da bude neka mana. Svako auto koje je malo vise udareno otprilike se ne isplati popravljati jer je popravka jako skupa. Ta udarena auta su problem i opasnost kupiti. Nakupci polete da kupe pa onad krpe da bi licilo na prethodno stanje. Ta auta su jeftina u startu.

Ja sam davno mijenjao jedno auto za drugo i ovaj utvrdi da je auto udarano(sto ja nisam mogao) i samo predje preko toga jer je kvalitetno uradjeno, tako da, ne treba bjezati od auta koja su dosta presla ako su redovno odrzavana i auta koja su udarana ako su kvalitetno uradjena.
mist

#65 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by mist »

Me_again wrote:
mist wrote:U dva berlinga napravljeno cirka 100 k. i iz mog iskustva :-) .Od kvarova,usluge ovlastenog servisa,enterijera,upravljivosti...
Problem sa fabrickom greskom po pitanju software koji jednostavno "odsijece" alternator (isti ne puni) nakon cega su na oba vozila mijenjani akomulatori (a to su skontali tek nakon sto se ispraznio novi akomulator nakon samo mjesec dana).Vozila su bila stara u tom trenutku jedan godinu a drugi skoro dvije.Update softwera na drugom vozilu sam bio primoran raditi u inostranstvu (kvar me tamo zadesio).U bazi navedeno da je vec odraden update od strane ovlastenog,a majstor mi kaze da nije istina vec da je na vozilu bio fabricki software.
Problemi sa pucanjem instalacije od abs u razmaku od dvije sedmice prvo na jednom pa onda na drugom vozilo (nimalo lijep osjecaj kada na putu po snijegu i ledu ostanes bez ABS I ESP-a).Plivajuci se poceo cuti vec na 70k i 95k nakon cega su rekli da moze to jos bez problema 100k (kvacilo da ne spominjem da hvata na vrhu i da je tvrdo,da se vozilo prilikom kretanja trese kao Jermenija)
Neudobna sjedista,put od 300 km itekako osjetis na ledima i nogama.Plastika unutra na tabli smijesna (ponekad imam osjecaj da bi prst proletio ako bi jace pritisnuo).Neprecizan mjenjac (saltanje u trecu smori).Malo jaci ulazak u krivinu odaje utisak da ces svake sekunde izletiti. Ostali potrosni materijal i sitne zajebancije necu ni spominjati.Vozila su vozena samo na duzim relacijama.Redovni servisi radeni po skracenom servisnom intervalu.Jedina prednost je prostor, samo sa tim nisam imao problema,ostalo truba.
Kako sam vec rekao Kangoo je sve suprotno od Berlinga i da razmisljam da uzmem jedno takvo vozilo moj izbor bi definitivno bio Kangoo... :wink:
Me_again

#66 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Me_again »

mist wrote:
Me_again wrote:
Problem sa fabrickom greskom po pitanju software koji jednostavno "odsijece" alternator (isti ne puni) nakon cega su na oba vozila mijenjani akomulatori (a to su skontali tek nakon sto se ispraznio novi akomulator nakon samo mjesec dana).Vozila su bila stara u tom trenutku jedan godinu a drugi skoro dvije.Update softwera na drugom vozilu sam bio primoran raditi u inostranstvu (kvar me tamo zadesio).U bazi navedeno da je vec odraden update od strane ovlastenog,a majstor mi kaze da nije istina vec da je na vozilu bio fabricki software.
Problemi sa pucanjem instalacije od abs u razmaku od dvije sedmice prvo na jednom pa onda na drugom vozilo (nimalo lijep osjecaj kada na putu po snijegu i ledu ostanes bez ABS I ESP-a).Plivajuci se poceo cuti vec na 70k i 95k nakon cega su rekli da moze to jos bez problema 100k (kvacilo da ne spominjem da hvata na vrhu i da je tvrdo,da se vozilo prilikom kretanja trese kao Jermenija)
Neudobna sjedista,put od 300 km itekako osjetis na ledima i nogama.Plastika unutra na tabli smijesna (ponekad imam osjecaj da bi prst proletio ako bi jace pritisnuo).Neprecizan mjenjac (saltanje u trecu smori).Malo jaci ulazak u krivinu odaje utisak da ces svake sekunde izletiti. Ostali potrosni materijal i sitne zajebancije necu ni spominjati.Vozila su vozena samo na duzim relacijama.Redovni servisi radeni po skracenom servisnom intervalu.Jedina prednost je prostor, samo sa tim nisam imao problema,ostalo truba.
Kako sam vec rekao Kangoo je sve suprotno od Berlinga i da razmisljam da uzmem jedno takvo vozilo moj izbor bi definitivno bio Kangoo... :wink:
Hvala na korektnom odgovoru i objašnjenju :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#67 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by bitanga_sa_otesa »

mist wrote: akomulatori akomulator
nepass1

#68 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
hopi wrote:nisam ni rekao da je b klasa najbolja, naravno da ima boljih /većih/praktičnijih auta, ali konkretno u usporedibi sa passatom ima određenih prednosti koje možda čovjeku odgovaraju. Vala ne znam ni koje je to vozilo što si postavio ali nije loše.
kombinacija sa sjedistima milion 8-)

i tako dobar i praktican auto je zamjenilo CUV/SUV govno koje nema prakticnosti ni za lijeka :-)
ja u svoj mini suv ubacio: djeciji krevetic (rasklopljen), djecija kolica (skinuo tockove) madrac za djeciji krevetic, dormeo madrac za zenu, jysk ogromnu vrecu baby odjece, paket pelena (50kom), ruksak sa svojim stvarima, kisobran. znas sta vozim :D
nemojte zajebavati :wink:
cak nisam ni onu klapnu, kako se vec zove, sklonio.
Travnički Noćni Šetač

#69 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Travnički Noćni Šetač »

U mene nije ni suv, ni multivan, ni kombi pa stane bruka stvari kad nas petoro krene na more...
Throttle

#70 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Throttle »

konektovan wrote:
Koji si ti mahalac. :mrgreen:
Znas li slucajno koja sorta je u pitanju????
Fino upakovano :mrgreen:
amar1994

#71 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by amar1994 »

nepass1 wrote: ja u svoj mini suv ubacio: djeciji krevetic (rasklopljen), djecija kolica (skinuo tockove) madrac za djeciji krevetic, dormeo madrac za zenu, jysk ogromnu vrecu baby odjece, paket pelena (50kom), ruksak sa svojim stvarima, kisobran. znas sta vozim :D
nemojte zajebavati :wink:
cak nisam ni onu klapnu, kako se vec zove, sklonio.
:D :thumbup:

ja znam da u cx3 ne stane,koji je zamjenio MPV..
Aurea Mediocritas

#72 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Aurea Mediocritas »

tap3ah75 wrote:Gledam na olx automobile 2010 godište.
Ganjam kakav porodični auto.
Svako malo naletim na kilometražu dobro preko 200.000.

Kontam da je to mnogo i nemam uopšte prestavu kolika bi bila "normalna" kilometraža na auti 2010/11.
Ako ti treba porodično auto, kako kažeš, ja imam odlično iskustvo i toplo ti preporučujem Opel Zafiru. Najbolji je izbor Zafira B, jer je Zafira A već previše star model, dok je Zafira C još uvijek poskupa. Na piku možeš naći solidnih vec registrovanih primjeraka za cca 10.000 do 11.000KM. Ja sam imao Zafiru B 1.7CDTI, 81kW i, ljudi moji, to je čudo šta se sve u nju može natovariti kad se preklope zadnja sjedišta. Osim toga, uvijek dobro dođe i dodatna dva sjedišta kad zatreba (ukupno 7 sjedista ima) i opet iza njih ostane nešto prostora za prtljag. Motor 1.7CDTI 81kW uopšte nije slab za toliko teško auto i dobro povuče kad zatreba zbog solidnog obrtnog momenta. Naravno, ja nisam nikada ni tražio trkačko auto, to me ne zanima. Što se tiče kilometraže, 1.7CDTI je dobro poznati i izdržljivi ISUZU japanski agregat koji će uz redovno održavanje bez problema preći 400.000km. Jedino što ne voli je stalna gradska vožnja i s vremena na vrijeme treba ga "pročepiti" na auto putu da se ne zaštopa EGR ventil i DPF. Ja sam na svojoj čistio EGR ventil dva puta, ali to nije nikakav izdatak. Kada sam ja svoju prodao imala je 325.000km i i dalje je vukla kao luda. Moj savjet: nije problem ako je auto preslo 200.000km samo ako je redovno održavano i ako ti to prodavač može sve fino predočiti. Uvijek gledaj od koga kupuješ.
Sretno i nadam se da sam ti makar malo pomogao u izboru.
tap3ah75

#73 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by tap3ah75 »

Aurea Mediocritas wrote:
tap3ah75 wrote:Gledam na olx automobile 2010 godište.
Ganjam kakav porodični auto.
Svako malo naletim na kilometražu dobro preko 200.000.

Kontam da je to mnogo i nemam uopšte prestavu kolika bi bila "normalna" kilometraža na auti 2010/11.
Ako ti treba porodično auto, kako kažeš, ja imam odlično iskustvo i toplo ti preporučujem Opel Zafiru. Najbolji je izbor Zafira B, jer je Zafira A već previše star model, dok je Zafira C još uvijek poskupa. Na piku možeš naći solidnih vec registrovanih primjeraka za cca 10.000 do 11.000KM. Ja sam imao Zafiru B 1.7CDTI, 81kW i, ljudi moji, to je čudo šta se sve u nju može natovariti kad se preklope zadnja sjedišta. Osim toga, uvijek dobro dođe i dodatna dva sjedišta kad zatreba (ukupno 7 sjedista ima) i opet iza njih ostane nešto prostora za prtljag. Motor 1.7CDTI 81kW uopšte nije slab za toliko teško auto i dobro povuče kad zatreba zbog solidnog obrtnog momenta. Naravno, ja nisam nikada ni tražio trkačko auto, to me ne zanima. Što se tiče kilometraže, 1.7CDTI je dobro poznati i izdržljivi ISUZU japanski agregat koji će uz redovno održavanje bez problema preći 400.000km. Jedino što ne voli je stalna gradska vožnja i s vremena na vrijeme treba ga "pročepiti" na auto putu da se ne zaštopa EGR ventil i DPF. Ja sam na svojoj čistio EGR ventil dva puta, ali to nije nikakav izdatak. Kada sam ja svoju prodao imala je 325.000km i i dalje je vukla kao luda. Moj savjet: nije problem ako je auto preslo 200.000km samo ako je redovno održavano i ako ti to prodavač može sve fino predočiti. Uvijek gledaj od koga kupuješ.
Sretno i nadam se da sam ti makar malo pomogao u izboru.
Hvala najljepša.
Kao da te je moja gospoja nagovorila da ovo napišeš.
:lol:

Ima li išta kod Zafire što trebam izbjegavati? Obratiti pažnju malo više pri kupovini?
Aurea Mediocritas

#74 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Aurea Mediocritas »

Onda slušaj gospođu. :izet:
:-D
Napisao sam ti već za EGR ventil, dakle, zna se zaprljati ako je uglavnom gradska vožnja. Sve ostalo je izdržljivo i dugotrajno, tipična njemačka kvaliteta.
Naravno, ako već nešto odabereš za pregled, ako nemaš ti iskustva, povedi sa sobom pouzdanog majstora koji će uraditi pregled općeg stanja.
Sretno
Travnički Noćni Šetač

#75 Re: Kilometraža na polovnim autima.

Post by Travnički Noćni Šetač »

Opel Zafira:

Prtljaznik :
- 140 litara sa 7 sjedista
- 645 litara sa 5 sjedista
- 1820 litara sa dva sjedista....

Dobre dimenzije... za usporedbu samo evo ovi podaci :

Ford Mondeo MK4

- 550 litara sa 5 sjedista